Friday, 18 April 2014

bila Safiyyah buat "bubbles" then mengencesss

hurmmm

now, bila jumpa orang, diorg selalu tanya, baby dah pandai apa?

hahah susah nak menjawab nihhh lol

well, at 85 days aka almost 3 months, Safiyyah dah pandai angkat kepala and mengesot :)


kadang kalo tido pun dari point A ke point B die tu...sampai jatuh tilam pun ada (kite letak tilam baby atas katil heheh)...punya mengesot, sampai kadang-kadang tu masuk ketiak mmummy or walid die hahahah

babies are so amusing kannn

pastu die dah pandai menegur orang, buat bunyi2 cute die tu....eh, eh, ah ah laaa...sometimes kuat jugak suara die panggil2 orang bila takde org layan die heheheh

haaa

cume yang tak tahan tu bile die mula buat bubbles air lir and mengencess

korang tau tak apa mengencess tu?

hahahah

ni bahasa orang Jawa la...maksud die meleleh air liurrr

adoii buat mummy stress bila die meleleh banyakkk...sampai basah baju kadang2 tuuu

risau lah kan...tak elok kalo dada baby basah...takut sejuk plak

orang kata kalo baby ngencess ni, mak die ada mengidam something masa pregnant tapi tak dapat 

betul ke?

plus orang kata bila baby meleleh ni, rambut mak die akan banyak gugur...

tak perasan lah pulak yang tu...sebab baru je potong rambut pendek 2 weeks ago :)

hehehe

takpelahhh..leleh leleh pun mummy tetap sayang Fya yerrr
 (walaupun aku stress dok lap bubbles2 die tuhh hahahah)


p/s : nampak tak dlm gambar tu die buat bubblesss ...eeiiii gerammm!

xoxo
Isma

Wednesday, 16 April 2014

Expressing Breastmilk with Premium Beautiful!

Ramai sangat mommies risau camne plak nak pump bile pakai PB kan...

Takyah risau...senang je..tgk i tengah pump sambil pakai PB ni haaa..
Takyah nak pakai tube yg ada lobang utk #breastfeeding itu...kite selit kat PB je sonang...


Milk production pun banyak...and #breastengorgement pun tak rasa sakittt..kadang2 sampai terlupa nak g pump hahah sbb tak rasa miss B bengkak punn...

And i notice semenjak i minum #bbpluscollagen ...susu jadi pekat sikit and kulit Safiyyah #nursafiyyahaddeena pun mmg jarang2 kering or kena rashes :)

Isma 019 339 3340 for promo Premium Beautiful and BBPlus Collagen !


#ismalinadotcom #topleaderscircle #tlcprotege #tlcadalahkami #kamiadalahtlc #corset #tambahsusubadan #love ##losebabyweight

Friday, 4 April 2014

rahsia muda jelita !


Kadang2 kita rajin jogging la zumba lah, tapi target areas masih tak menepati sasaran kan?


Come join us at our beauty talk this SUNDAY 6 APRIL 2014!
We will have our beauty expert explaining why those #lemakdegil are so hard to lose - eventho kite exercise and diet! Then uols boleh try sendiri product hot SLIM IN 9 MINS!
Instant result tauuu!!!
Seriously, without DIET, RIGOROUS EXERCISE, SUNTIKAN OR PILLS!
its also HALAL and ada sijil.KKM ;)



WA ISMA 0193393340 to register !
We have special gift for 50 early birds and also attractive #luckydraw !



Jom jom korek #rahsiamudajelita !


Testimoni #susukmoden #rahsiamudajelita - ni diri sendiri punya kayyy ;)
Alhamdulillah...pouch lepas bersalin tinggal sikit lagi...excess skin yg stretch ms#pregnancy mmg degil nk turun kann...upper abs dah kembali ke 83cm...lower abs je kena work hard...

So smlm kite try krim #kempisperut tu....OMG mmg turun 3cm lepas 9 minit apply n urut membulat kayyy...magic tak magiccc??

Ahhh...korang kalo x percaya jom la dtg je beauty talk kitorang Ahad ni 6 April 2014 kat Prima Sri Gombak. Rugi sangat kalo ketinggalan !!!
Siap ada FREE GIFT lagikkk..and LUCKY DRAW ;)
WA ISMA 019 3393340 to register...LIMITED SEATS tauu



Auntie ni berumur 60an....

You all nampak tak perubahan??... Sungguh ketara kan...

1. Eyebag hilang satu lapis
2. Pipi Tegang
3. Hidung naik
4. Dagu Runcing

Tak tipu.. Berdosa tipu hari Jumaat ni...

* Natural ingridients, non-toxic chemical, safe product*
Tak payah botox, pi rawatan facial yang beribu riban tu...

Bukan itu jer boleh kurus lengan dan peha, remove doublechin, kempis perut dan muka tegang dan dot dot....

AGAIN!
WA ISMA 019 3393340 to register...LIMITED SEATS tauu

XOXO
ISMA

Tuesday, 1 April 2014

Premium Beautiful Promo 2014! Classic vs Elegance :)

Salam deariess

macam dah lama tak update blog kannn

a bit busy lately, adjusting my already full life with fulltime job, biz and now, motherhood!

just nak update uols about latest Premium Beautiful Promo 2014!

untuk yang belum tahu, now kita ada a new range for Premium Beautiful which is PB ELEGANCE!

Boleh tengok kat poster bawah ni, apa beza between the Classic PREMIUM BEAUTIFUL (warna hitam) and Elegance PREMIUM BEAUTIFUL ( warna metallic grey)

apa yang bezanya, besides warna nya ya?
Elegance is more to maintaining body shape yang ada, kain die lebih lembut dan lebih memberi.
so untuk yang dah dapat bentuk badan idaman, or yang pakai PB for health issues sahaja like sakit belakang, slip disc, or aunties2 yang bei korset untuk selesa and bukan nak kurus, thi is the best range for you!

Classic pulak lebih kepada re-shaping, so lebih sesuai untuk yang nak tegapkan asset2 , yang nak bentuk balik badan dan spare2 tyre tuuu....

other than that, memang function die exactly sama :)


so, now kita ada promo untuk 2 set Premium Beautiful, sama ada uols nak 2 set Classic atau pun 1 set Classic dan 1 set Elegance....ada cash rebate RM250 dan RM300 accordingly :)

kalo beli dengan promo ni, uols boleh jimat almost RM300 dari harga asal korset ni!

so, grab it fast!

boleh tengok my own Premium Beautiful testimony here:

and my recent transformation with Premium Beautiful, just 50 days after delivering my baby!


untuk yang nak SPECIAL DISCOUNT AND FREE GIFT, boleh contact me directly.

SMS/Whatsapp Isma 019-3393340 okayyy


xoxo
Isma

Wednesday, 5 February 2014

Our bundle of joy:Nur Safiyyah Addeena binti Yazmin

Assalamualaikum dear readers :)

sorry for the long silence!

as many of you may have guessed, YES, I have safely given birth to our little Safiyyah :)

being a newmom , I have so much to catch up to, plus, taking care of my body as well as the baby in this confinement period  hehehe

Just a quick update today, coz I missed blogging :)

 I'm truly blessed with our new addition to the family 

I have safely delivered Safiyyah on 21 Jan 2014 at Prince Court Medical Centre - baby Safiyyah weighs 2.9kg and at the height of 50cm.

Alhamdulillah, Allah granted my dua to have a safe normal birth ...but since Safiyyah is too comfy in my tummy, we had to induce her into delivery, as my water broke for more than 24 hours, but I don't feel any contraction :) so my baby was born after 41 weeks 3 days of pregnancy !

syukur, everything is safe and sound :)

Thank you all for all your dua and well wishes, also gifts to baby Safiyyah!

Myself and Hubs are truly overwhelmed with all the kindness and love...we pray that Allah will reward all of you with abundance of rezeki in the future!

xoxo
Isma




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring