Wednesday, 22 July 2015

TLC Iftar and Bangkok Trip Qualifier Celebration

alhamdulillah, we had a blessed Ramadhan:)

I did not get to write as much (although it is part of my job to write! lol), spent 10am -4pm on Premium beautiful fittings and business consultations, re-stocking Premium Beautiful for never ending Raya crowd. And at night, I gave my parents a break from taking care of Safiyyah and focusing on their Ramadhan religious activities, and I spent my time at home cooking for iftar, caring for Safiyyah and taking my time for more Quran and me time with Allah.

Occasionally, I do take some night appointments (usually after terawih) , where my husband can tag along and play with Safiyyah whilst I consult my clients.

alhamdulillah, life is more relax, and syukur, Allah cukupkan semua, walaupun kami belum mewah.

Afterall, the goal of doing something is for YOU to be CONTENT and HAPPY!
Being rich does not really guarantee happiness, so does being poor.

But having ENOUGH, and not having financial and time stress, is definitely MY GOAL.

Meaning ?

Duit ada, nak beli boleh, tak beli pun boleh.

Masa banyak, nak buat apa pun boleh. Tak terikat dengan waktu bekerja dan komitment office.

heheheh

okay, just nak cerita jugak, we had occasional iftar outside this time - although actually we wanted to bersederhana dengan memasak je hari-hari since my parents memang berbuka di masjid setiap hari!

so this is one of the exception, coz, we had a celebration dinner cum iftar fo the Bangkok trip qualifiers :)

alhamdulillah, with this business, I have travelled non stop for FREE, since my first trip to Vietnam, Guangzhou, Korea, Gold Coast Australia, Shanghai and now Bangkok!

if nak pergi sendiri all these countries, memang I kena spend dah berpuluh-puluh ribu agaknya heheheh

syukur, incentive dalam business ni bukan sahaja bonus yang GEMOK, malahan FREE TRIPS around the world and also I am blessed with great mentors yang tak jemu-jemu pimpin tangan I sepanjang almost 4 tahun berbisnes .

okay, so our dinner was held in one of our TLC sisters restaurant, SARI RATU PRIMA , SUBANG PARADE!
Kak Lynn actually manages the whole Sari Ratu chain in Malaysia, not only one outlet

memang dah berjaya sangat dah, but she saw the opportunity in this Premium Beautiful business that is not in conventional line of business


we are proud Bangkok Qualifiers!

 believe it! this is the baju kurung I wore on my first day working as an audit associate at PriceWaterhouseCoopers back in 2006! Muat lagi uolsss hahahhah 

 Group pic! some of the qualifiers who made it at the dinner! ada yang outstation tu tak dapat hadir...but we'll see you at KLIA!
  with my mentors, CDM Izyan and our multi millionaire master mentor CDM Azlan Deraman. mereka nilah yang tak jemu-jemu motoivate and pastikan I tak mudah putus asa dan sentiasa on track dalam biz ni! and of sourse tulang belakang I dalam biz which is my husband and my darling daughter! and congrats to our biz partner in Team GP, kak Mira yang berjaya qualify to Bangkok walaup[un baru 2 bulan berkecimpung dalam biz ni!


 we had some games after iftar! and we won some prizes!!!
 kata-kata semangat dari our multi millionaire mentor!

 tq Abg Lan for gracing our iftar - despite being an imam in his neighborhood surau, Abang Lan tak pernah kecewakan jemputan dari TLC!
overall, love the event, food was great with nasi padang dishes and alpukat heheheh and great company with all the TLC crowd!

well, well...
TAK SABARNYA NAK PERGI!!!

We will depart on 24th August, so dalam 1 bulan lagikkk!!!


till my next update, Salam Aidilfitri to all of you and family ya!

xoxo
Isma

Wednesday, 8 July 2015

kenapa beli Premium Beautiful murah/ clearance? jangan tertipu!

Customer from JB hantar gambar long girdle (clearance) yang dibeli dari agent lain.. koyak macam mereput katanya. Padahal baru beli tak sampai 6 bulan.

masa kak isma terima Whatsapp dia, sedih kak Isma tengok keadaan girdle die yg tak sampai 6 bulan digunakan, warna pun dah lusuh.

bayangkan, set PB Corset kak isma yang dah 4 tahun pun, masih cantik lagi tau, and tak pudar pun warnanya.

Ok ni yg buat kak Isma nk bebel sket ni.




1) jangan percaya kat orang jual PB murah! Especially set clearance ya! Kita tak tahu berapa lama set tu dah terperuk bawah katil, dan apa condition die. Sometimes ada agent yang tak bertauliah yang letak set ni di dalam kereta tetengah panas etc menyebabkan Premium Beautiful corset tu jadi rosak ataupun makan hari!

2) please lah cuci PB corset dengan PB wash! Customer ni dahla beli set clearance, cuci plak hari-hari guna Softlan...tak sesuai deknon...invest in a bottle of PB wash ..tahan dalam 4 bulan sebotol kalo cuci hari2.

3)jangan sidai bawah terik matahari. Ni kalo beli dengan agen stok clearance mmg die tak bagitau ye deknon...die sekadar nk clearkan stok aja...after sales servis macam hantar repair ( PB kan ada lifetime warranty!) pun agent clearance ni takkan buat yer...

So sila beringat! Adik ni beli pun takdelah murah sangat..dpt less sikit je pun dr harga kak Isma jual...memang lah boleh hantar repair..tapi sayang kalo fabrik rosak camni padahal baru je pakai!
Invest in PB wash tauuuu ( tak mahal punnnn puluh ringgit jaaa) ...jangan pakai Softlan ke Downy tauuuuuuu

ok, sesiapa yang ada Premium Beautiful yang dak koyak atau hook tercabut etc, memang boleh hantarkan pada kak Isma untuk FOC repair. Ia akan ambil masa dalam 3 minggu untuk di hand-stich oleh HQ.

SO BOLEH CONTACT KAK ISMA AT 019 339 3340 for more details ya

PROMO PREMIUM BEAUTIFUL RAYA & RAMADHAN 2015

sempena bulan Ramdhan bulan yang mulia, dan kak Isma tahu ramai yang tengah mencari corset untuk tampil menawan die hari raya nanti...here's my latest promo , valid till 31 July 2015!

ok now, just nak uols tahu, harga retail Premium Beautiful Corset adalah dari RM676 sehingga RM3,300, bergantung kepada whether it is Premium Beautiful Classic atau Elegance,  size dan parts apa yang uols ambil!

tapiiii

just untuk pembelian sehingga 31 July 2015, Kak Isma akan berikan up to RM200 diskaun atas semua pembelian SATU FULL SET PREMIUM BEAUTIFUL!

JIMAT GILLER KAN?

lepas tuuu
semua pembelian akan kak Isma berikan 1 kotak BBPLUS COLLAGEN worth RM200 per box
dan jugak PB NATURAL WASH worth RM50 PERCUMA!!!

barulah cantik luar dan dalam!

so, apa tunggu lagi?

dapatkan set Premium Beautiful uols bulan ni ya!
sempat lagi ni kalo uols nak dapatkan size uols before raya!

just contact Kak Isma at 019-339 3340 tau...whatsapp or SMS pun bolehhh







xoxo
Isma

Monday, 29 June 2015

TSUNAMI DUIT RAYA GEMOK 2015! Income sampingan untuk beraya tanpa tekanan!

alhamdulillah, dah 12 hari kita berpuasa kan

kalau diikutkan,kita dah dalam fasa maghfirah iaitu keampunan....so jom banyak-banyakkan lagi ibadah kita inshaAllah

tak kurang jugak kat FB,IG and kat office orang dah mula buat persiapan raya
yang menjual pun ramai
yang membeli pun ramai

dari kuih raya
baju raya
tudung raya
aksesori
sampul raya
kasutraya

macam-macamlah kan?

pada pengalaman kak Isma, memang seronok prepare or raya ni - kalau kita tak ada kekangan kewangan

of course bukan untuk membazir, tapi nak beli apa, nak berbelanja untuk apa pun boleh
MAMPU

itu keywordnya kan?

in this economy memang kita kena berjimat
beli apa yang perlu
tapi, berjimat pun, takkan sampai tak balik raya kat kampung kan?
sebab, nak balik kampung pun at least perlukan RM500-1,000 

kalau yg driving - nak servis kereta, minyak, toll, tukar parts mana yg dah rosak
yg naik flight - oof course perbelanjaan ke airport and tiket flight tu sendiri
yg naik bas atau train pun sama lah kan 

tapi kalo anak beranak 5 orang agak tak selesa sikit kan nak naik bas...ada yang kena sewa kereta atau MPV pulak untuk balik kampung

okay...untuk yang tengah mencari-cari pendapatan extraatau sampingan untu raya ni...
inshaAllah kak Isma nak buka untuk agen wakil setiap negeri di Malaysia!

senang sikit kerja kak Isma bila ada PB Expert kat setiap negeri ni kan
sebab setiap hari, memang kak Isma akan terima banyak queries yang nak membeli Premium Beautiful dari seluruh Malaysia, especially Kelantan, Terengganu, Johor, Perak dan jugak Sabah


alhamduliilah, ramai dalam Top Leaders Circle yang dah
 mulakan biz ni bulan lepas, dan pada 11 Jun 2015 dah terima bonus PERTAMA mereka











kenapa amountnya berbeza-beza?

of course ia bergantung kepada usaha uols masing-masing...
ada yang rajin, buat lebih, so dapatlah lebihhh

tapi bayangkan, usahawan baru bermula pun boleh dapat income EXTRA dari RM5,000 ke RM19,000++++

terus hilang tekanan uols kan?

masih sempat lagi untuk yang nak dapat income extra macam ni
kak Isma sendiri akan guide uols dari segi macam mana nak jual, macam mana nak marketing, macam mana nak promote, dan nak gunakan online untuk dapat lebih ramai customerrr

especially nak dekat raya ni....memang senang sangat sebab memang orang mencari-cari Premium Beautifulll

heheheh

boleh hubungi kak Isma melalui Whatsapp/SMS 019-339 3340 untuk kita bincang /penerangan lebih lanjut yaaa

xoxo
Isma 



Friday, 12 June 2015

XIXILI Bra Fitting Party x Hijabista Magazine

 salam dearies

on Tuesday this week, a few of us from TLC was invited to a private bra fitting party , hosted by Hijabista Magazine and XIXILI!

Thanks to my mentor Izyan Liyana and Salha Zain for the opportunity

held at XIXILI , Pavillion KL, there's about 60 pax invited for the exclusive bra fiting session. 
we have games, and also educational slot about getting to know your bra, and panty types hehehhe

we learnt about t shirt bra, half cup, full cup, full panel, half panel, U shaped back, straight back, thin vs thick bra strap and so much more!

XIXILI caters to endowed women from cup B to cup I!
and Ms Josephine said there should not be a women with cup A, and a lot of Malaysian women downgraded their boobies!

which is true, coz a lot of my customers who are supposed to wear cup D and above, has been wearing cup C????
No wonder a lot of women has back-boobs and diverge breasts
huhuhu

since wearing Premium Beautiful, I have ceased to buy bras all together coz it's so comfy, high quality and has lifetime warranty. Whether it's your bra hook, underwire or panels needs repair, it can be repaired FREE OF CHARGE!
Can you imagine, I have been using the same bra everyday for the past 3 years, and it's fabric and lace has not gone berbulu-bulu ?

talk about value for money right?

 But  the knowledge from XIXILI session confirms that Premium Beautiful is the best body shaper and contouring bra out there, and it is so value for money! 

fun day out,with just the ladies!


one of the best things about this business, is you have the opportunity to be invited to fun events like this heheheh

previously, I would just see this kind of event featured in magazines...don't even know how we can be invited heheheh

and did i tell you the food was super yummy????

we had sushi from Sushi Tei ...
especially love the one with shrimp tempura and avocado

and so many stuff from the goody baggg - hijab from Chenta Qaseh, loads of make up stuff from Maybelline, fre Majalah Dara, and goodies from XIXILI!

I even won a lacey panty for being the only F cup lady in the room!
and she said, that I wore the right bra size as my posture and body shape is lovely

hahahah, thanks Josephine!

some celebrities were invited as well like Edlin AF, Anita Baharom, Anis Al Idrus, Niel from Mentor...

Miss Josephine from XIXILI

with my mentor Salha Zain

with the emcee for the event, Izyan and Ada Sandha from the Pencarian Gadis Nur. Great job ladies!
TLC Master trainer, Nur Fadzliah..body to die for hehehhe

with Anis Al Idrus. She's so thin!

Nieyl from Mentor TV programme - so cute when she says hi to kak Salha, but kak Salha did not know her heheh..sorry we olls semua kurang tgk TV - busy berbiz!

yours truly OOTD - shawl from Radiusite, wrap top from SOOKASCARF, jeans from Dorothy Perkins and heels from Cipella shoes

great networking day, hope to be invited to more events like this!

xoxo
Isma

Wednesday, 3 June 2015

Gastrik Kronik - Jom Berpuasa dengan Premium Beautiful!

salam semua!

sedar tak sedar, dah boleh buat count down dah untuk menuju Ramadhan 2015

depan my parent's house in Kampong Dato' Keramat, DBKL dah pun pasang lampu kelip- kelip yang changing colors tu...and lampu bentuk ketupat

alhamdulillah, nowadays, rakyat Malaysia nmenyamnut Ramadhan sama meriah dengan menyambut Aidilfitri

selalunya sebelum masuk bulan Ramadhan, Isma akan start practis berpuasa dulu - almaklumlah takut terkejut pulak sisitem badan kita nanti bila bulan Ramadhan

hehehe...dah katanya kite ni food enthusiast kan, dah sepanjang tahun dok lah makan jer (badan maintain je dengan Premium Beautiful, tapi tak kurus lahhh hahahah), kena bagi jugak badan dan perut kita rest kannn

just nak share dengan uols, ni tahun ke-4 Isma berpuasa dengan Premium Beautiful

mind you, I have a very serious gastritis

sekali kena, kadang-kadang tu doktor kena inject dengan painkiller sebab terlalu teruk

macam period pain pun ada

ni semua sebelum Premium Beautiful lahhh

alhamdulillah, selepas Premium Beautiful, I can't remember the last time I kena gastrik.
food poisoning ada , tapi no more gastritis so far

and I am stress free every time Ramadhan

kalau tak, by pukul 1 tengahari, dah rasa mencucuk-cucuk kat perut
bloated sangat
sakittttt
angin
pening
muntah

sampai berbuka macam tu 
memang sangat tak selesa

tapi alhamdulillah, dengan penggunaan korset Premium Beautiful, memang kurang rasa angin n gastrik tu
tak sakit
and, kita akan keluarkan angin dengan burp burp or kent kent heheheh

memang legaaaa
and supplemen yang Isma amalkan secara wajib kalau berpuasa ialah Active Garlic ni
memang sangat-sangat berkesan especially untuk yang ada masalah angin, gastrik ni

  • Mengaplikasikan teknologi canggih untuk mengekstrak intipati bawang putih
  • Menyingkirkan rasa tajam dan bau yang tidak menyenangkan & mengekalkan keberkesanan dan nutrisi bawang putih.
  • Mengandungi puluhan ramuan yang berguna termasuk: 33 jenis sulfida, 17 jenis asid amino, mineral termasuk germanium, kalsium, besi, kalium, magnesium, selenium, zink dan vitamin seperti Vitamin A, Vitamin B1, Vitamin C dan sebagainya.
  • Berguna untuk melawan kolesterol dalam badan dengan membekalkan kolesterol baik (HDL)
  • Menurunkan kolesterol tidak baik (LDL)
  • Mengurangkan trigliserida.
  • Tidak merangsangkan membran lendir perut, mudah diserap oleh usus kecil dan kesannya berlipat ganda.
  • Membantu dalam fungsi penghadaman dan melegakan perut kembung dan ulser peptik.



combine kan dengan Premium Beautiful, fuhhh memang THORBAEKKK!

Macam mana tu, just dengan pakai korset je, boleh kurangkan masalah gastrik?

basically, semua 3 bahagian Premium Beautiful corset ni, mempunyai Far Infra Red rays dalam benang
 so, FIR ni akan menggetarkan molekul air dalam badan kita dan seterusnya membantu peredaran darah yang baik

and also, die boleh membantu mengeluarkan toksin dan asid berlebihan dalam badan!

bila pakai nanti, mesti uols akan rasa segarrr sangat 

and penggunaan long bra jugak akan memampatkan upper abdomen kita sedikit, dan membantu untuk tidak over eat dan menolak angin berlebihan keluar balik dalam bentuk sendawa heheheh

so jom cepat-cepat dapat kan Premium Beautiful + Garlic Tablet ni, for a beautiful and stress free Ramadhan!

Isma 019-339 3340  for consultation kayyy

xoxo
Isma

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring