Friday, 5 August 2016

nak beli Premium Beautiful asing-asing (separate pieces)? and harga?

hola darlingsss

lately I banyak terima inquiry dari uols yang nak tahu, boleh ke beli Premium Beautiful corset ni asing-asing?


haaa kalo ikut gambar kat atas ni kannn...ada 3 keping untuk Premium Beautiful corset - Long Bra, Long Girdle dan Waist Nipper! lepas tu ada pulak tambahan satu lagi Premium Beautiful Short bra :)

so, kenapa pulak ada yang tanya nak beli asing-asing ni?

bukan ke, kena beli 1 set?

ok

antara sebab-sebab orang yang tanya i nak beli asing-asing:

1- memang dah jadi pemakai Premium Beautiful tegar; so nak ada extra girdle, bengkung or bra :)
selalunya long girdle and waist nipper la, ramai sangat yang suka pakai siang malam 24 jam, so nak ada spare :)

2- dah ada 1 set Premium Beautiful, pastu nak hantar repair salah satu darinya .
memanggg, kalo dah pakai PB ni mmg tak boleh hidup kalo tak pakai.....rasa cam pelik jerrrr...so katalah long girdle terkoyak kena kuku, and nak hantar for free repair (which takes 2-4 weeks), bolehla beli girdle jeee

3- dah pakai Premium Beautiful for more than 6 months, and inches dah berkurang, so nak beli 1 size smaller :)
ni selalunya long girdle and long bra
kadang-kadang ada customer yg dulunya gebusss, sekarang dah turun lebih 5cm, so dah rasa korset tu macam tak berapa fit...
so nak beli lagi satu yang fit sikittt
yg lama masih boleh pakai lagikkk

4- yang nak beli PB, tapi taknak swipe credit card, atau taknak bayar ansuran
haa camni pun ada jugak, ahkak-ahkak yang die tak suka ada instalment...instalment credit card pun tanak, instalment ngan i pun tanak...tapi belum boleh nak bayar one lump sum untuk satu full set...
boleh jugak macam ni, beli satu-satu dulu utk cukupkan collection :)

5- yang dah lama tak pakai PB, so ada salah satu piece yang dah tak muattt
hahaha..yang ini pun banyak jugak...hehehe
dulu malas nak pakai, pakai girdle jelah, bengkung jelah, sekali nak pakai satu set dah tak muat ...
so tak perlu beli semua, beli yang dah tak muat tu jelahhh

6- yang mengandung, so tak boleh pakai 1 set PB
so ahkak-ahkak yg preggers ni akan opt untuk pakai short bra :)
sbb dah biasa and sedap pakai PB, so kalo ada short bra, breast tak sagging masa pregnant !


haaa inilahh kategori yang adaaaa

so, kesimpulannya mmg boleh pun beli asing2 ; khas untuk mereka yang dalam kategori ni...
heheh

kalo yg 1st time nak beli, I mmg suggest beli 1 set terus, sebab lagi jimat (sebab ada cash rebate/discount sebanyak RM250 untuk yg beli 1 full set), and result die pun akan lebih cepat :)

so , nak tahu harga kalo beli asing-asing?



ok , so dah tertera kat atas tu kan...apa-apa pun, servis i tetap sama, i akan ukur dan fittingkan :)
cara nak ukur, boleh refer kat Premium Beautiful Guide yerrr

kalo ada yg offer harga murah tu, pls note :

- servis die tak sama dengan authorised Premium Beautiful Agent
- stok lama
- size mungkin tak boleh ditukar,dan seller macam ni tak bagi after sales servis macam nak baiki PB uols lepas beberapa tahun guna


bila size salah, result pun takkan dapat yang uols nak yer…so jangan menyesal dikemudian hari :)

oh ye, please note yang harga ni khas untuk yang bayar 
one lump sum cash /credit card SAHAJA

harga untuk Premium Beautiful instalment plan adalah tetap :

DEPOSIT RM400 dan anda terus dapat 1 full set

Kemudian, bayaran bulanan adalah seperti berikut

 NORMAL (RM200 X 11 BULAN)
 EXTRA (RM200 X 12 BULAN)

Untuk Premium Beautiful Elegance pulak just tambah RM300+ daripada harga kat atas niihh

okies, hopefully ni dapat membantu uols untuk bajet-bajet beli PB nihhh...sbb memang bagus utk kita wanita niii
jaga bentuk badan, jaga dalaman, buang angin, elak senggugut dan jaga tulang belakang :)

boleh contact ISMA 019-339 3340 for details yaaa

xoxo
Isma




Friday, 15 July 2016

Life Updates! Ahmad Zidan is 5.5 months! and biz is great!

Assalamualaikum semuaaa

lama tak update about my life kan

alhamdulillah, dah selamat kita berpuasa sebulan..ni time raya lah pulak kan

rutin Isma pagi-pagi macam biasaaa

Golek2 ngan my babies dulu....then untuk harini Isma meeting my Diamond Olin Safura  for lunch😍

Happy to report Zidan is now
9.2kg
Height 67cm
HC 43cm
5.5months


Alhamdulillah for having Zidan in our lives. Hopefully anak2 ni sumber pahala kita dalam hidup.
Milestone anak dah achieve ni..milestone mama n anak2 biz mama pulak nihhh nak kena siapp

inshaAllah bulan July ni Isma akan lahirkan 2 orang Diamond baru dengan income 5 angka!
Diamond ni bermaksud mereka i dah mencapai sales RM180,000 tau..walaupun berniaga secara part time ie masih lagi bekerja hakiki.

uols doakan yg terbaik yerrrr

ni salah seorang calon Diamond kak Isma bulan ni.. boleh follow beliau kat www.olinsafura.com ye

‪#‎AhmadZidan‬ ‪#‎mumpreneur‬ ‪#‎PBAngels‬ ‪#‎premiumbeautiful‬ ‪#‎babymilestone‬ ‪#‎mylittlefamily‬

Tuesday, 28 June 2016

PROMO PREMIUM BEAUTIFUL RAYA & RAMADHAN 2016

sempena bulan Ramdhan bulan yang mulia, dan kak Isma tahu ramai yang tengah mencari corset untuk tampil menawan die hari raya nanti...here's my latest promo , valid till 31 July 2016!

ok now, just nak uols tahu, harga retail Premium Beautiful Corset adalah dari RM676 sehingga RM3,300, bergantung kepada whether it is Premium Beautiful Classic atau Elegance,  size dan parts apa yang uols ambil!

tapiiii

just untuk pembelian sehingga 31 July 2016 Kak Isma akan berikan up to RM200 diskaun atas semua pembelian SATU FULL SET PREMIUM BEAUTIFUL!

JIMAT GILLER KAN?

lepas tuuu
semua pembelian akan kak Isma berikan 1 kotak BBPLUS COLLAGEN worth RM200 per box
dan jugak PB NATURAL WASH worth RM50 PERCUMA!!!

barulah cantik luar dan dalam!

so, apa tunggu lagi?

dapatkan set Premium Beautiful uols bulan ni ya!
sempat lagi ni kalo uols nak dapatkan size uols before raya!

just contact Kak Isma at 019-339 3340 tau...whatsapp or SMS pun bolehhh







xoxo
Isma

Monday, 13 June 2016

Mineral Coffee (Min Kaffe) dan Garlic Tablet - bantu masalah gastrik

assalamualaikum semua

hari ni Isma nak cerita sikit tentang 2 produk mampu milik yang memang famous dan viral !
viral produk ni bukan bermusim tau..dah hampir 2 -3 tahun pun masih crazy lagi demam nya

kalau uols nak cari kat social media, boleh la guna hashtag #SetKempisPerut
kemain lagi kan hashtagnya hahah

tapi memang 80% customer amalkan Min Kaffe ni untuk bantu kempiskan perut dan turunkan berat badan punnn..

disamping tu kita kombo kan dengan best selling Garlic Tablet ni - yang memang helps  a lot untuk pecahkan kolesterol, dan kawal masalah gastrik

sempena Ramadhan ni, memang Isma nak fokuskan tentang masalah gastrik ni lah kan
sebab Isma sendiri penghidap gastrik teruk yang sampai kena injection tau

uols tahu tak serba sedikit info tentang Gastritis ni? okay kita sama-sama belajar sikit ya :)

Apakah Gastritis Dan Punca Yang Menyebabkan Gastrik


Gastritis ialah radang pada lapisan perut. Ada beberapa punca yang menyebabkan gastrik. Yang paling selalu ialah disebabkan oleh:

1. Jangkitan bakteria Helicobacter pylori yang menyebabkan ulser pada perut.

2. Penyakit autoimmune.

3. Aliran semula cecair hempedu ke dalam perut.

4. Penggunaan ubat anti keradangan (NSAIDs) dalam tempoh yang lama, seperti ibuprofen.

5. Dalam sesetengah kes, lapisan perut seolah-olah ‘dimakan’ menyebabkan terjadinya peptic ulcers pada perut ataupun pada usus kecil.



Punca Jangkitan

Boleh disebabkan oleh:

Bakteria (selalunya Helicobacter pylori)
Virus (termasuk virus herpes simplex)
Parasit
Jangkitan kulat/ fungus


Punca Keradangan

Boleh disebabkan oleh:

Penggunaan jangka panjang ubat non-steroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs), seperti ibuprofen (Advil, Motrin) atau naproxen (Aleve).
Penggunaan alkohol.
Menghisap rokok.
Muntah kronik.
Kopi dan minuman berasid.
Terlalu banyak asid perut (antaranya berpunca daripada tekanan/ stress).
Makan atau minum bahan peluntur atau pemusnah seperti racun.


Sebab lain yang jadi punca gastrik tapi jarang berlaku ialah:

Penyakit sistemik seperti penyakit Crohn’s
Sarcoidosis


Gastritis boleh berlaku secara mengejut (acute gastritis) ataupun secara berperingkat-peringkat (chronic gastritis). Dalam kebanyakan kes, gastritis tak merosakkan lapisan perut secara kekal.



Simptom-Simptom Dan Tanda-Tanda Serangan Gastrik


Antara simptom gastrik yang paling biasa dialami ialah ketidakselesaan dan sakit perut. Tanda-tanda lain ialah:

Ketidakhadaman (dyspepsia)
Sakit ulu hati
Sakit bahagian abdomen
Sendawa
Hilang selera makan
Rasa loya
Muntah, darah ataupun bahan yang kelihatan seperti kopi yang dikisar
Najis berwarna gelap

takut pulak kan bila baca pasal Gastrik ni?

okay, jom kita tengok, apa key ingredients dalam Mineral Coffee aka Min Kaffe ni yang
Apa itu Kopi Garam Buluh atau pun juga dikenali sebagai Mineral Coffee or Min Kaffe

Aroma istimewa Hai-O Mineral Kopi berasal daripada bijian Kopi Robusta dan Garam Buluh Organik semulajadi dari Korea yang meningkatkan nilai nutrisi kopi ini. Selain aroma kopinya yang wangi, ia juga kaya dengan bahan mineral seperti Magnesium yang dapat menggalakkan penyerapan Kalsium.


Apa keistimewaan Mineral Coffee sehingga stok kopi selalu 'SOLD OUT'

pada Isma, istimewanya Min Kaffe yg tak ada pada kopi lain kat luar sana ialah kandungan GARAM BULUH!
So , apa benefit nya kalau minum Min Kaffe ni?


  • ANTIPENUAAN - agen antioksida yang baik.
  • MENGAWAL PH BADAN, boleh menuetralkan toksin berasid dengan cepat seperti asid urik,gula dalam darah,kolestrol dan lain-lain.
  • MENCEGAH dan MERAWAT penyakit kronik seperti penyakit jantung, darah tinggi, buah pinggan, kencing manis, migraine, kanser dan lain-lain masalah kesihatan.
  • MEMBAIKI MASALAH SISTEM PENGHADAMAN seperti gastrik, ulser perut, masalah usus,buasir sembelit, juga sebagai diet yang ekonomi.
  • Mempunyai kesan DETOKSIFIKASI.
  • Melegakan masalah ALAHAN, pigmentasi dan lain-lain masalah kulit.
  • Memberi TENAGA dan juga kualiti KESIHATAN YANG BAIK kepada badan.



Sedikit perkongsian maklumat tentang Magnesium...
” kandungan Magnesium yg rendah dalam darah menjadi petanda seseorang mudah mendapat darah tinggi dan masalah jantung“…dan bagi “pesakit kencing manis pula…mereka memerlukan lebih banyak Magnesium kerana Magnesium bekerja bersama sama dengan insulin. Magnesium diperlukan bagi membolehkan Glukosa masuk dalam sel untuk diuraikan kpd tenaga. Bagi pengidap kencing manis, tubuh badan mereka tidak mampu mengangkut Glukosa ke dalam sel tubuh. Akibatnya Glukosa tertinggal dalam darah. Glukosa yg tertinggal dlm darah ni menjadikan tubuh lesu kerana gula tidak dapat ditukar kpd tenaga..maka kehadiran Magnesium amatlah penting“…


apa pula kebaikan GARLIC TABLET ni?

Hai-O Garlic Tablet adalah pati daripada kandungan aktif bawang putih dikeluarkan melalui satu proses teknologi di mana nilai pemakanan dipertingkatkan serta rasa pedas dan bau semulajadi dibuang,

Setiap tablet mengandungi 100% serbuk bawang putih.

Tidak mendatangkan kepedihan kepada mukosa gastrik serta mudah diserap oleh usus kecil.

Ia sesuai untuk semua golongan usia sama ada lelaki atau perempuan


Jom tengok Antara kebaikan Garlic Tablet... 


  • Baik pulih fungsi hati untuk menyingkirkan toksik
  • Mencegah mutasi sel
  • Membantu menyelaras insulin
  • Melegakan keradangan 
  • Membasmi kuman
  • Menurunkan lemak darah dan kolesterol
  • Melambatkan penuaan / anti oksidan
  • Mencegah arthritis
  • Melawaskan penghadaman dan membuka selera
  • Melegakan perut kembung dan ulser peptik


Bawang putih telah digunakan dari zaman purba untuk merawat pelbagai jenis penyakit, seperti: 

1. Hipertensi / tekanan darah tinggi
2. sakit kepala
3. Asma
4. Bronkhitis
5. Keputihan
6. Masalah haid / menstruasi
7. Migrain
8. Perut kembung
9. Bisul
10. Selsema
11. Angin dalam badan
12. Mengatasi alergi dll lagi
13. Masalah penghadaman / sembelit

 Sesiapa yang dah pernah makan pil garlic ni mesti tahu selalu nya lepas makan ada bau dan rasa yang kekal dalam mulut. Customer Isma pun pernah makan brand lain dan memang bau dan rasakuat tu buat kita rasa tak selesa dan terfikir sama ada orang lain ada bau juga ke? haha.. Tapi istimewanya Hai-O Garlic Tablet ni lepas makan tak ada bau dan rasa dalam mulut, tu yang best. Dan die takkan dissolve dalam air, cuma akan dissolve bila kena asid perut. That's why, mmg elok untuk yang ada masalah gastrik tuhhhh. 

 Harga pun sangat berpatutan dengan nilai nutrisi bawang putih ni.

now Isma nak kongsikan pula, testimoni dari customers kami yang amalkan set kempis perut ni!










Harga BERBALOI-BALOI:

1 bottle GARLIC TABLET 80 biji RM44
1 kotak Min Kaffe (Mineral Coffee)
20 sachet RM33
Beli secara KOMBO  pada harga RM75

CARA PENGAMBILAN:
Generally 2 tablet garlic pagi dan petang
bersama secawan Min Kaffe
(untuk yang nak turunkan kolesterol atau berat badan, Isma akan consult secara personal cara pengambilan untuk anda dapat result yg optimum!)

Boleh Whatsapp Isma untuk order ya!
ISMA 019 339 3340

xoxo
Isma





Friday, 27 May 2016

Harga Premium Beautiful : Premium.Beautiful sesuai untuk yang berusia !

Salam semua

Ada antara client yang risau, boleh ke kalau saya dah berusia sikit, nak pakai korset Premium Beautiful ni?


Ya Allah, memang boleh je kakkk
Kalau nak diikutkan, dah ramai jugak client yg 50s and 60s yg Isma dah fittingkan Premium Beautiful ni.

Kebanyakannya nak pakai utk kesihatan tulang belakang (especially bila nak dukung cucu), dan nk jaga bentuk badan sikit sebab taknak lah nampak sangat bonjolan kat perut tu kan bila keluar dengan suami heheh

In  your 40s, 50s even 60s pun.
Tak ada masalah nak pakai Premium Beautiful.
Bukan setakat untuk org muda je.

Untuk akak-akak gorjes, definitely sizing tu kami akan consult lebih berhati-hati so that selesa nak pakai hari-hari.

Isma usually akan pastikan:

•Senang sangat nk buka pegi toilet.

•Tak terlalu ketat, sebab akak dan aunties paking pentingkan keselesaan dan convenience kan

•Selesa even ada yg bawak tido sbb nk kurangkan sakit belakang. If malas nak pakai siang lama2, bolehla pakai waktu tidur ye

Sebab tu penting sangat kalau boleh Isma nak ukur dan fittingkan sendiri set Premium Beautiful ni dekat akak-akak semua. Supaya selesa yang amat tt macam Isma dah pakai 4 tahun niii.

Alhamdulilah CONFIRM 100% berbaloi, macam ahkak yang dah pakai kat gambar bawah niii!

#WhatsAppKakIsma0193393340
#ismalinadotcom #PBangels #TopLeadersCircle

WHATSAPP ISMA 019 339 3340 ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring