Monday, 13 June 2016

Mineral Coffee (Min Kaffe) dan Garlic Tablet - bantu masalah gastrik

assalamualaikum semua

hari ni Isma nak cerita sikit tentang 2 produk mampu milik yang memang famous dan viral !
viral produk ni bukan bermusim tau..dah hampir 2 -3 tahun pun masih crazy lagi demam nya

kalau uols nak cari kat social media, boleh la guna hashtag #SetKempisPerut
kemain lagi kan hashtagnya hahah

tapi memang 80% customer amalkan Min Kaffe ni untuk bantu kempiskan perut dan turunkan berat badan punnn..

disamping tu kita kombo kan dengan best selling Garlic Tablet ni - yang memang helps  a lot untuk pecahkan kolesterol, dan kawal masalah gastrik

sempena Ramadhan ni, memang Isma nak fokuskan tentang masalah gastrik ni lah kan
sebab Isma sendiri penghidap gastrik teruk yang sampai kena injection tau

uols tahu tak serba sedikit info tentang Gastritis ni? okay kita sama-sama belajar sikit ya :)

Apakah Gastritis Dan Punca Yang Menyebabkan Gastrik


Gastritis ialah radang pada lapisan perut. Ada beberapa punca yang menyebabkan gastrik. Yang paling selalu ialah disebabkan oleh:

1. Jangkitan bakteria Helicobacter pylori yang menyebabkan ulser pada perut.

2. Penyakit autoimmune.

3. Aliran semula cecair hempedu ke dalam perut.

4. Penggunaan ubat anti keradangan (NSAIDs) dalam tempoh yang lama, seperti ibuprofen.

5. Dalam sesetengah kes, lapisan perut seolah-olah ‘dimakan’ menyebabkan terjadinya peptic ulcers pada perut ataupun pada usus kecil.



Punca Jangkitan

Boleh disebabkan oleh:

Bakteria (selalunya Helicobacter pylori)
Virus (termasuk virus herpes simplex)
Parasit
Jangkitan kulat/ fungus


Punca Keradangan

Boleh disebabkan oleh:

Penggunaan jangka panjang ubat non-steroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs), seperti ibuprofen (Advil, Motrin) atau naproxen (Aleve).
Penggunaan alkohol.
Menghisap rokok.
Muntah kronik.
Kopi dan minuman berasid.
Terlalu banyak asid perut (antaranya berpunca daripada tekanan/ stress).
Makan atau minum bahan peluntur atau pemusnah seperti racun.


Sebab lain yang jadi punca gastrik tapi jarang berlaku ialah:

Penyakit sistemik seperti penyakit Crohn’s
Sarcoidosis


Gastritis boleh berlaku secara mengejut (acute gastritis) ataupun secara berperingkat-peringkat (chronic gastritis). Dalam kebanyakan kes, gastritis tak merosakkan lapisan perut secara kekal.



Simptom-Simptom Dan Tanda-Tanda Serangan Gastrik


Antara simptom gastrik yang paling biasa dialami ialah ketidakselesaan dan sakit perut. Tanda-tanda lain ialah:

Ketidakhadaman (dyspepsia)
Sakit ulu hati
Sakit bahagian abdomen
Sendawa
Hilang selera makan
Rasa loya
Muntah, darah ataupun bahan yang kelihatan seperti kopi yang dikisar
Najis berwarna gelap

takut pulak kan bila baca pasal Gastrik ni?

okay, jom kita tengok, apa key ingredients dalam Mineral Coffee aka Min Kaffe ni yang
Apa itu Kopi Garam Buluh atau pun juga dikenali sebagai Mineral Coffee or Min Kaffe

Aroma istimewa Hai-O Mineral Kopi berasal daripada bijian Kopi Robusta dan Garam Buluh Organik semulajadi dari Korea yang meningkatkan nilai nutrisi kopi ini. Selain aroma kopinya yang wangi, ia juga kaya dengan bahan mineral seperti Magnesium yang dapat menggalakkan penyerapan Kalsium.


Apa keistimewaan Mineral Coffee sehingga stok kopi selalu 'SOLD OUT'

pada Isma, istimewanya Min Kaffe yg tak ada pada kopi lain kat luar sana ialah kandungan GARAM BULUH!
So , apa benefit nya kalau minum Min Kaffe ni?


  • ANTIPENUAAN - agen antioksida yang baik.
  • MENGAWAL PH BADAN, boleh menuetralkan toksin berasid dengan cepat seperti asid urik,gula dalam darah,kolestrol dan lain-lain.
  • MENCEGAH dan MERAWAT penyakit kronik seperti penyakit jantung, darah tinggi, buah pinggan, kencing manis, migraine, kanser dan lain-lain masalah kesihatan.
  • MEMBAIKI MASALAH SISTEM PENGHADAMAN seperti gastrik, ulser perut, masalah usus,buasir sembelit, juga sebagai diet yang ekonomi.
  • Mempunyai kesan DETOKSIFIKASI.
  • Melegakan masalah ALAHAN, pigmentasi dan lain-lain masalah kulit.
  • Memberi TENAGA dan juga kualiti KESIHATAN YANG BAIK kepada badan.



Sedikit perkongsian maklumat tentang Magnesium...
” kandungan Magnesium yg rendah dalam darah menjadi petanda seseorang mudah mendapat darah tinggi dan masalah jantung“…dan bagi “pesakit kencing manis pula…mereka memerlukan lebih banyak Magnesium kerana Magnesium bekerja bersama sama dengan insulin. Magnesium diperlukan bagi membolehkan Glukosa masuk dalam sel untuk diuraikan kpd tenaga. Bagi pengidap kencing manis, tubuh badan mereka tidak mampu mengangkut Glukosa ke dalam sel tubuh. Akibatnya Glukosa tertinggal dalam darah. Glukosa yg tertinggal dlm darah ni menjadikan tubuh lesu kerana gula tidak dapat ditukar kpd tenaga..maka kehadiran Magnesium amatlah penting“…


apa pula kebaikan GARLIC TABLET ni?

Hai-O Garlic Tablet adalah pati daripada kandungan aktif bawang putih dikeluarkan melalui satu proses teknologi di mana nilai pemakanan dipertingkatkan serta rasa pedas dan bau semulajadi dibuang,

Setiap tablet mengandungi 100% serbuk bawang putih.

Tidak mendatangkan kepedihan kepada mukosa gastrik serta mudah diserap oleh usus kecil.

Ia sesuai untuk semua golongan usia sama ada lelaki atau perempuan


Jom tengok Antara kebaikan Garlic Tablet... 


  • Baik pulih fungsi hati untuk menyingkirkan toksik
  • Mencegah mutasi sel
  • Membantu menyelaras insulin
  • Melegakan keradangan 
  • Membasmi kuman
  • Menurunkan lemak darah dan kolesterol
  • Melambatkan penuaan / anti oksidan
  • Mencegah arthritis
  • Melawaskan penghadaman dan membuka selera
  • Melegakan perut kembung dan ulser peptik


Bawang putih telah digunakan dari zaman purba untuk merawat pelbagai jenis penyakit, seperti: 

1. Hipertensi / tekanan darah tinggi
2. sakit kepala
3. Asma
4. Bronkhitis
5. Keputihan
6. Masalah haid / menstruasi
7. Migrain
8. Perut kembung
9. Bisul
10. Selsema
11. Angin dalam badan
12. Mengatasi alergi dll lagi
13. Masalah penghadaman / sembelit

 Sesiapa yang dah pernah makan pil garlic ni mesti tahu selalu nya lepas makan ada bau dan rasa yang kekal dalam mulut. Customer Isma pun pernah makan brand lain dan memang bau dan rasakuat tu buat kita rasa tak selesa dan terfikir sama ada orang lain ada bau juga ke? haha.. Tapi istimewanya Hai-O Garlic Tablet ni lepas makan tak ada bau dan rasa dalam mulut, tu yang best. Dan die takkan dissolve dalam air, cuma akan dissolve bila kena asid perut. That's why, mmg elok untuk yang ada masalah gastrik tuhhhh. 

 Harga pun sangat berpatutan dengan nilai nutrisi bawang putih ni.

now Isma nak kongsikan pula, testimoni dari customers kami yang amalkan set kempis perut ni!










Harga BERBALOI-BALOI:

1 bottle GARLIC TABLET 80 biji RM44
1 kotak Min Kaffe (Mineral Coffee)
20 sachet RM33
Beli secara KOMBO  pada harga RM75

CARA PENGAMBILAN:
Generally 2 tablet garlic pagi dan petang
bersama secawan Min Kaffe
(untuk yang nak turunkan kolesterol atau berat badan, Isma akan consult secara personal cara pengambilan untuk anda dapat result yg optimum!)

Boleh Whatsapp Isma untuk order ya!
ISMA 019 339 3340

xoxo
Isma





Friday, 27 May 2016

Harga Premium Beautiful : Premium.Beautiful sesuai untuk yang berusia !

Salam semua

Ada antara client yang risau, boleh ke kalau saya dah berusia sikit, nak pakai korset Premium Beautiful ni?


Ya Allah, memang boleh je kakkk
Kalau nak diikutkan, dah ramai jugak client yg 50s and 60s yg Isma dah fittingkan Premium Beautiful ni.

Kebanyakannya nak pakai utk kesihatan tulang belakang (especially bila nak dukung cucu), dan nk jaga bentuk badan sikit sebab taknak lah nampak sangat bonjolan kat perut tu kan bila keluar dengan suami heheh

In  your 40s, 50s even 60s pun.
Tak ada masalah nak pakai Premium Beautiful.
Bukan setakat untuk org muda je.

Untuk akak-akak gorjes, definitely sizing tu kami akan consult lebih berhati-hati so that selesa nak pakai hari-hari.

Isma usually akan pastikan:

•Senang sangat nk buka pegi toilet.

•Tak terlalu ketat, sebab akak dan aunties paking pentingkan keselesaan dan convenience kan

•Selesa even ada yg bawak tido sbb nk kurangkan sakit belakang. If malas nak pakai siang lama2, bolehla pakai waktu tidur ye

Sebab tu penting sangat kalau boleh Isma nak ukur dan fittingkan sendiri set Premium Beautiful ni dekat akak-akak semua. Supaya selesa yang amat tt macam Isma dah pakai 4 tahun niii.

Alhamdulilah CONFIRM 100% berbaloi, macam ahkak yang dah pakai kat gambar bawah niii!

#WhatsAppKakIsma0193393340
#ismalinadotcom #PBangels #TopLeadersCircle

WHATSAPP ISMA 019 339 3340 ye

Friday, 13 May 2016

PREMIUM BEAUTIFUL for Plus size ladies- bersama testimoni

ada yang tanya kak Isma...saya ni besaaaarrrr kak...ada ke size Premium Beautiful untuk saya?

amboi risau betul uols ni kannn

macam yang uols semua tahu, Premium Beautiful ni,untuk dapat tahu size apa yang kita pakai, PB Expert uols kenalah dapatkan ukuran duluuu

macam mana nak ukur? haaaa
tu boleh refer kat sini -PREMIUM BEAUTIFUL GUIDE

okayyy jangan risau sangat ..sebab memang ada ready size untuk Premium Beautiful corset nih
untuk ready sizes, ukuran maksimum selalunya untuk area perut ialah dalam linkungan 115cm, dan ukurlilit punggung sekitar 130cm

size paling besar (untuk ready sizes ) ialah
100F untuk long bra
106 untuk waist nipper
114 untuk long girdle

daaannn

kalau uols terlebih dari ukuran ni, lagilah kena cepat-cepat dapatkan Premium Beautiful corset, sebab, kita perempuan ni cepat sangat boleh mengembang dari menguncup!

inshaAllah kita jugak boleh custom made set Premium Beautiful walaupun sebesar mana anda okayyy

Kak Isma pernah custom made untuk client yang pakai long bra sehingga size 120H tau.
Alhamdulillah, client tu dah pun turun ke size standard hehe.. Tak lama pun..dalam.6 bulan jerr

and kalau anda risau pasal budget, dun worry, ada pelbagai cara pembayaran utk PB ni.
cash boleh
cash instalment/ ansuran tunai ada
credit card ada
credit card instalment at 0% interest pun ada



ni testimoni dari mentor kak Isma sendiri, slim down dengan Premium Beautiful


This one dari group Top Leaders Circle, Adila ni dulu tak muat nak button pun baju uniform kerja, now dah boleh tukar size!

anda PLUS SIZE?

Jom tular dari XXXL KE L!

ISMA 019 339 3340

Tuesday, 29 March 2016

TRUSTED PREMIUM BEAUTIFUL CORSET CONSULTANT!

Alhamdulillah , diberi rezeki oleh Allah untuk update blog

kali ni, kak Isma just nak share a heartfelt message yang client kak Isma sampaikan via Whatsapp

FYI, kak Hanim ni ialah customer Premium Beautiful  corset yang kak Isma fittingkan just before i gave birth to Zidan.

Kiranya kak Hanim baru pakai Premium Beautiful end of Januari 2016



this is the joy i get in this biz

bila client i happy, puas hati and dapat result yang mereka nak

jangan salah pilih seller atau agent yang just bagi uols harga murah. As a rule of thumb, kalau uols boleh beli Premium Beautiful satu set (3pieces) at less than RM2,000, then you memang dah kena berhati-hati dengan seller tu! Definitely, die just nak bagi ýou harga clearance dan ýou takkan dapat proper fitting dan size. Lagi satu, ýou maybe dapat stok Premium Beautiful yang lama!

ada jugak yang jual pre loved! Ya Allah, sila jangan berkongsi pakaian dalam dengan orang ye. Sebabnya memang takkan sedap pakai Premium Beautiful yang pre loved ni, sebab die dah ingta bentuk badan owner yang 1st!

nanti membazir je bayar RM1,xxx yang kononya murah, tapi tak dapat pakai. 
lepas tu jealous pulak tengok kawan-kawan yang beli dengan kak Isma pulak pakai Premium Beautiful elok je sedap, selesa dan dapat result yang diorang nak.

so, anda yang bakal jadi client kak Isma tu..let's meet!
tak sabar kak Isma nak touch up badan uols pulak

memang, kalau nak dapat servis yang puas hati, mesti kena:
1- jumpa dan dapatkan ukuran yang betul. Kalau dekat, kak Isma prefer untuk ukur badan uols sendiri.
In case ada yang jauh, dan akak Isma tak dapat nak ukur badan awak, please ikut betul betul instruction yang kak Isma akan bagi kat uols kay

sambil tu kak Isma boleh consult cara pembayaran yang sesuai dengan budget uols. nak ansuran ke, cash or credit card memang boleh. Kita boleh discuss cara paling jimat uols boleh dapat pakai Premium Beautiful ni.
contohnya kalau uols ada credit card Hong Leong Bank, Citibank or Public Bank, boleh dapat 0% interest pay plan unuk 6-18 bulan!

2- fitting dengan kak Isma. Yang mana jauh, kak Isma akan arrange usually voice call or Skype untuk bg instruction macam mana nak pakai Premium Beautiful corset

apa-apa pun, uols boleh je Whatsapp kak Isma untuk keterangan lanjut.
nak tanya-tanya dulu. 
nak survey dulu
nak beli asing-asing pun boleh..contohnya nak beli girdle sahaja atau bengkung saja atau bra sahaja


Isma 019 339 3340

p/s : belanja sikit
testimonial Premium Beautiful kak Isma sendiri selepas habis 44 hari berpantang anak ke dua ni!
kalau kak Isma boleh, YOU pun boleh!



Monday, 7 March 2016

Nur Safiyyah Addeena turns 2!

time flies!

sedar tak sedar, my first born baby dah pun berumur 2 tahun!

hehe

rasanya macam baru je lahirkan Fya dekat labour room Prince Court on 21 Jan 2014

actually kak Isma tak plan pun nak buat any celebration
even masa Fya 1st birthday pun, kami just beli cake and balloons and celebrate among close family aje

kebetulan pula, kak Isma dan suami memang berniat nak buat doa selamat sikit untuk sama-sama berdoa semoga kelahiran baby kedua ni akan berjalan lancar
baby kedua kami ni expected due date sepatutnya 6 Februari 2016

dan kebetulan juga, my parents and sibling jugak nak buat sedikit kenduri kesyukuran untuk memberkati perjalanan mereka menunaikan umrah on 1 Feb 2016 bersama some of our uncles and aunties.... alhamdulillah ni tahun kedua our family uruskan umrah secara DIY (hehe tapi untuk family members ajeee)

so alang- alang dah plan nak buat kenduri kesyukuran, kami pun plan buat sambutan birthday Safiyyah and Eryna my niece (30 Jan )

a simple do, just with family and close friends!

mama and walid doakan Fya jadi anak yang baik, solehah dan mendapat segala yang terbaik dalam hidup!

dan, semoga kelahiran baby kedua ni akan membawa barakah, mawaddah dan rahmah dalam hidup kami sekeluarga

enjoy the pictures ya!


the food spread - nasi arab from Wadi Dawan di Kampung Dato' Keramat, just nearby our house.

  sebelum kenduri , pagi tu ada kursus umrah utuk 12 jemaah family kami  -so Fya and cousins main-main dulu before potog cake birthdayyy


selepas azan Zuhur dan solat Zuhur berjemaah, kami baca doa selamat untuk semua dulu sebelum potong cake!
 Tu my brother Syafiq, SIL Hani yang jugak parents Eryna, one of our celebrated birthday girl!

 the cakes!


Safiyyah with walid!

 the daddys with babies! Haqqi, Safiyyah and Eryna!


some of my cousins and aunties yang celebrate birthday in Januari jugak!
alhamdulillah..baanyak cake haritu sampai 4 bijikkk


meja tinggi sangat, so walid kena dukung utk ambil gambar!



last pic as a family of 3! sekarang dah 4 hahahah
masa ni kak Isma dah 38 weeks and next weeknya terus dah bersalin..alhamdulillah

til my next entry

xoxo
Isma


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring