Thursday, 12 October 2017

Free Honeymoon to Gold Coast Australia (Winter 2017)

Salah satu Wins personal Isma jugak untuk tahun 2017 - belanja my husband honeymoon 5 star percuma ke Gold Coast Australia!

Gambar ni..kami bergerak dari jetty di Brisbane menuju ke pulau persendirian, Moreton Island! approximately 75 minit je naik ferry😍
And dekat Moreton Island, kami stay di Tanggalooma Bay...memang view die MashaAllah! 



Laut turquoise, clear n sejuk (hehe sebab winter tauuu)
Nampak matahari memancar kan? Actually matahari masih panas walaupun winter ! Gambar2 cantik yang Isma ada ni..thanks to TLC , kami ada professional photographer yg capture moment2 manis dan indah bersama...

I would say...a truly memorable vacation / honeymoon!
Tak stress fikir pasal belanja...barulah boleh nikmati hasil ciptaan Allah !


#TLCinGoldCoast
#CDMIsmalinaIshak
#TotallyAwesomeTuesday

Motivation Quote: Bersusah dulu sekarang!

Morning!


I love this quote! Sebab, nak berjaya, nak dapat capai sesuatu GOAL, kita mesti korbankan rasa penat, rasa letih, rasa nak rehat, rasa malas, rasa mengantuk... and HUSTLE!

Isma ingat masa mula-mula berniaga part time - kena sacrifice waktu malam lepas kerja untuk pergi fitting client PB. Tak dapatlah tengok TV, tengok drama.

Kalau weekend, spend masa pulak training team untuk pandaikan mereka. On the job training pulak utk make sure mereka bagi servis terbaik untuk client mereka. Tak dapatlah nak tiap weekend window shopping, jalan2 saja. I usually selit2 shopping kat mall bila i ada appointments.

Memang sacrifice sikit - but what did i get? Alhamdulillah, walaupun baru mula berniaga sambil bekerja, tak kurang gaji ke-2 dengan biz PB ni mesti 4-5 angka ; TAK PERNAH PUTUS!

Worth the sacrifice? YES! Dapat apa pun balik kerja tengok TV, weekend jala2 habiskan duit...kepuasan sementara je tuuu

And now as time goes on, my business is getting easier. Training mostly online, I am now a fulltime entrepreneur hasil I sacrifice masa sewaktu awal2 berniaga. Demand Premium Beautiful tak henti masuk dari Social Media and Blog.

KEY: BUAT APA YANG KITA TAK SUKA.
Success does not come from comfort zone!

#CDMIsmalinaIshak
#TLCBizMentor
#TopLeadersCircle

Tuesday, 10 October 2017

IKHTIAR UNTUK GANGGUAN JIN & SIHIR



Salam Jumaat semua!
Every week, hari Khamis, Isma try my best untuk ke kelas tafseer Al-Quran bersama ustazah Dr Fatma Az-Zahra
Isma suka nak kongsikan ilmu yang kami dapat minggu ni.


IKHTIAR UNTUK MENGUBATI GANGGUAN JIN
--------------
Al-Fatihah
Al-Baqarah 1-5
Al- Baqarah 163-164
Al-Baqarah 255-257
Al-Baqarah 285-286
Al-Imran 18-19
Al-A'raf 54-56
Al-Ahqaf 29-32
Al-Mukminum 115-118
As-Saaffat 1-10
Ar- Rahman 33-36
Al-Hasyru 21-24
Al-Jinn 1-15
Al-Ikhlas, Al-Falaq, An-Nas
Letak tangan atas kepala ,didepan muka ada sebotol air. Baca Ayat2 ni.
Amalkan 41 hari. 
Air tersebut minum sikit2 dari pagi sampai maghrib.
Buat dengan keyakinan Allah akan sembuhkan.
Jika 41 hari tak sembuh- then most probably itu SIHIR.



IKHTIAR AMALAN AYAT AL-QURAN UNTUK SEMBUHKAN GANGGUAN SIHIR
---------------
7 helai daun bidara, giling atau tumbuk. Tak boleh blend ye.
Sambil tumbuk, baca:
Al-Fatihah
3 qul
Yasin
If gangguan sihir melibatkan suami isteri - hubungan panas baran, asyik gaduh, tak boleh bersama.
Tambahan baca Surah Al-Baqarah Ayat 102
Campurkan hasil tumbuk daun bidara tu dengan air.
Minum 3 teguk. Kalau pasangan nak cooperate - die pun minum 3 teguk
ambil 1 gayung untuk basahkan kepala sampai seluruh badan.
Then, atas ubun-ubun, baca ayat ni:
Yunus 81-82
Al-A'raf 117-122
Taha 69
An-Nisa 76
Buat 21-41 hari. Always dengan keyakinan Allah bagi kesembuhan.
------------------
Ustazah pesan, gangguan jin atau sihir ni sometimes Allah hantar supaya kita ingat balik Allah, rapat balik dengan Al-Quran.
So it's actually a blessing.
Semoga dengan sedikit ilmu ni..kita dapat konsisten baca Al-Quran dan sekiranya ada antara yg membaca ni sakit- Isma doakan Allah beri anda kesembuhan secepatnya!
Aminn.
Like , Share & Comment jika bermanfaat ❤
#CDMIsmalinaIshak
#PremiumBeautiful
#TLCBizCoach
#TopLeadersCircle

Thursday, 28 September 2017

CDM Ismalina Ishak : Personal Coaching 5 figure Protege



Tanda-tanda rezeki nak masuk ialah bila kita mula bertindak.

Isma dah banyak coach protege dalam bisnes PB. Semuanya bermula dari Zero.
InshaAllah kalau berniaga PB ni Isma memang yakin 200% boleh coach anda, sebab Isma sendiri dah jual lebih 1,000 set secara personal dan hampir 5,000 set dengan kumpulan.

haha jangan pulak uols tanya Isma macam mana nk jual tudung. That one not my specialty.

walaupun yg ada pengalaman dalam bisnes lain - bila buat bisnes PB..sikap macam bermula dari zero.
Senang begitu sebab ilmu nak masuk pun smooth je

Isma lihat protege yg mudah nak menjadi bila ada 3 kualiti ni
1/ Tak banyak alasan
2/ Terus buat apa yg mentor suruh. Ubah apa yg perlu tambah, apa yg perlu berhenti .
3/ Bertindak ikut plan yg dah agreed upon between mentor -protege. Jelas apa yg beliau nk capai.

Ada je 3 sikap ni - modal minimum pun boleh berganda jadi 10 kali ganda sales dalam sebulan!

Last Sunday Isma personal coaching bakal DDM Fateha Fatin. Beliau based di Johor Bahru. Bukan selalu Isma dapat jumpa personally dengan beliau but I made sure I would text her everyday and also video call with her every month. Now she is at RM400,000 sales alhamdulillah walaupun masih bekerja di sektor perkilangan.

Sikit ke RM400,000 sales? I'm sure ramai yg masih struggle dengan sales below RM5,000 sebulan. But inshaAllah with the right mentorship, we can do this together.

Isma welcome anda yang nak peluang buat side income secara santai. Just invest 1 jam sehari dulu sebagai permulaan - mostly secara online.

Nak hidup anda berubah? Direct message me now or just leave your phone no to inquire. I'd be glad to offer you free consult.

#CDMIsmalinaIshak
#TLCBizCoach
#PremiumBeautiful

Thursday, 21 September 2017

PREMIUM BEAUTIFUL GIVEAWAY TO PB LOVERS!

"Semudah Berkongsi Testimoni Diri Sendiri"



ATTENTION!! Adakah anda pengguna Premium Beautiful? Tiga (3) HADIAH Swarovski bernilai RM1,000.00 sedang menanti Pemenang!

-----------------------------------
Special untuk pemakai, peminat , pengguna tegar Premium Beautiful!
Anda kini berpeluang memenangi Swarovski secara percuma dengan hanya berkongsi testimoni Premium Beautiful anda!

Cara-Caranya:

1/Click link ini https://goo.gl/forms/g4hGvOjxqRa45jkq1

2/Isi borang contest dengan lengkap

3/ Anda JOIN contest ini akan terus dapat e-book "11 Dosa Besar Pemakai Premium Beautiful" secara PERCUMA

4/ Contest akan ditutup pada bila bila masa. *penyertaan adalah terbuka, BERTINDAK SEKARANG !"

5/Tunggu pengumuman kami yang selanjutnya bagi mengumumkan 3 pemenang Swarovski!

*Terbuka kepada bukan Ahli SHOM*
-------------------------

Thursday, 20 July 2017

Testimoni Premium Beautiful Corset Terbaru 2017! Pesakit PCOS!


TESTIMONIAL TERBARU PREMIUM BEAUTIFUL PESAKIT PCOS!

syukur alhamdulillah, Isma terima lagi good news dari pengguna Premium Beautiful yang berikhtiar untuk bantu masalah PCOS!

boleh baca sendiri testimoni beliau kat bawah ni ya! Ubat jangan tinggal tapi why not you usaha extra dengan pakai Premium Beautiful kan? 







CYST DAH HILANG 

Alhamdulillah, Allah dah makbulkan one of our du'a. Panjang sungguh perjalanan kami suami isteri utk 3 tahun ni.Sentiasa ulang alik jumpa gynae.

Diagnosed with cyst few years back. Awal Jun hari tu, scan lagi. My husband and I was shocked 😱 cyst dah hilang. Kalau bertambah saiz, wajib kena operate. Alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah. Bukan bertambah tapi tak ada terus. ❤️ 

I am a PCOS fighter! Pernah dengar tak PCOS? Polycystic Ovarian Syndrome. Ah pun tak pernah sblum ni. Masa awal2 tahu dulu, terus study. Terkejut jugak, simptom dia memang sebijikk sangat 😱 Ah dah lama ada simptom tu, lebih2 lagi rupa fizikal kita. Tak tau pun semua tu sejenis masalah kesihatan. 

Awareness pasal PCOS sangat tinggi kalau kat negara lain. Siap ada page lagi. Kat M'sia tak pasti..kalau ada, boleh share dengan Ah. I didnt found one. 

Still kena amek ubat setiap bulan. Kadang2 skip jugak. Utk kesan jangka panjang memang tak bagus utk buah pinggang. 

What im doing now, teruskan pakai #PemelukBadan. Mungkin salah satu asbab cyst tu hilang sebab berPB. Seingat Ah, sepanjang tempoh tu, ah tak consume apa2 ubat. Hanya konsisten dengan PB & terus berdoa pada Allah. 

Mohon doakan kami. Yes, macam2 kami cuba but Allah is the Greatest! Allah knows best 😁 Semua kat tangan Dia. 

#MiracleDoHappen
#TrustInAllah
#PCOSFighter
#PremiumBeautiful

Syukur sangat ya, asbab amalkan Premium Beautiful...dapat jugak kurangkan inci dan berat badan serta sambil tu stabilkan hormon!

Isma happy untuk Engku Farahah! 
Uols lat luar sana yg mana ada masalah PCOS, Cyst atau Fibroid..boleh lah pakai Premium Beautiful Corset untuk mengurankan simptom dan jugak elakkan dari jadi balik!

Promo Premium Beautiful ansuran serendah RM100!
Isma masih buka ya!
dan Diskaun 20% untuk pembelian secara cash dan credit card pun ada!

Isma 019 339 3330!

love,
CDM Ismalina Ishak
TLC PB Expert
Ampang, Wangsa Maju, Gombak, Putrajaya, Shah Alam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring