Monday, 20 October 2014

#klcalling Booth!

assalamualaikum deariess

lama tak update blog kannn

memang busy lah sikit, biasalah juggling mommy duties, work and biz mentor duties too :)

to those yang nak tahu about Premium Beautiful Promo untuk bukan October 2014, inshaAllah I akan update dalam masa terdekat!
yang tak berapa sabar tu...boleh la message or Whatsapp I at 019- 3393340 yerrr

memang ada gift yang istimewa sangat untuk uols..and also uols berpeluang dapat diskaun up to 30%

jangan malu-malu yerrr

contact i cepatttt

okay nak citer sikit, coz last weekend weolls semua ada bukak booth kat KL Calling market, bertempat di Presint Alami , Sek 13 Shah Alam

Alhamdulillah, memang sambutan diluar jangkaan - of course ramai yang datang nak dapatkan promo #sabunketiak #mineralcoffee #bbpluscollagen dan #bioselezapad

paling best bila ramai jugak warga Shah Alam tak ketinggalan set appointment untuk fitting Premium Beautiful!







all in all memang syukur kepada Allah dengan segala rezeki yang diberi!

best buat biz secara berkumpulan ni - semangat kita sentiasa tinggi dan ada group support :)

and KL Calling booth ni weolls dapat jugak jumpa artis -artis terkenal macam Aaron Aziz & Diayan Halik, Aiman Hakim, Nabila Huda, Enot, Fathia

so it's biz and pleasure :)

enjoy the pics ...

thanks to my blogreaders, FB and IG follower yang sudi datang and siap tegur lagikkk

inshaAllah next booth I update uols awal2 kayyy

xoxo
Isma


Thursday, 9 October 2014

hidup memang tak LOGIC?

most of the time, hidup ni memang tak logic?
Cicak, makhluk Allah yang tak bersayap, tak boleh terbang , rezekinya dari serangga yang bersayap
logic tak? Tak adil kan?

tak sepadan dengan kemampuan die

tapi, setiap hari, die tetap dapat rezeki! Apabila Allah kata CUKUP= dia akan cukupkan untuk setiap makhluknya

so, kenapa kita nak ukur rezeki kita dengan kemampuan kita sekarang?
aku setakat ni jelah kudrat aku…ni jelah yang aku pandai
dari satu source kepandaian aku ni jelah rezeki aku

Angkuhnya kita - sedangkan Allah yang memberi rezeki 
masih hidup beralaskan LOGIC?
THINK AGAIN 


peluang berniaga dengan #topleaderscircle masih terbentang luas
seriously nak ubah hidup dan generate extra income dalam RM5,000 sebulan?
Contact Isma 019-339 3340 untuk info lanjut

Wednesday, 17 September 2014

PROMO BUY 2 SETS PREMIUM BEAUTIFUL (CLASSIC/ELEGANCE/MIX) FREE SHORT BRA 2014

salam everyone :)

I just want to update pertaining to purchase of Premium Beautiful Superbrands corset for those of you residing outside Malaysia!

Usually, for customers not residing in Malaysia, you need to find PB agents with Paypal Account or making bank transfer/ Telegraphic Transfer to the agents local account. Some of you may have Malaysian Bank accounts , so that's quite easy, just transfer the required  amount to the agents bank account.

most of the time, you will need trust and also incur some (may be little or a lot) bank charges :)

Now, everything is easier!

Purchase can be made via E-Commerce (Paypal Verified) straight from our vendor!

Step 1
Become a distributor!
This is to enable you to enjoy 15-20% discounts (buying at distributor price) 
and also get some bonus (in cash) from your purchases.
Just provide info as below and pay USD30 for 2 years membership

Full name
Identification No
Mailing address
Email
Mobile No

Step 2
Get your PB corset agent to teach you about measuring your size!

As for myself, I can guide you via Skype or Whatsapp on how to measure your body - or more accurately, someone needs to help you measure your body in order for us to give you the correct Premium Beautiful size :)

Once we have the measurement - I will let you know what size you need to purchase and how much is the total cost

Step 3
Purchase your corset!

Once you know your correct size, you can start purchasing at the E-commerce website!
You will get a distributor login details once we have registered you, so that the distributor price will appear upon your login to the website :)

Best thing is that our vendor will straight away post it to your doorstep - item will reach you between 3-7 days

There are 2 payment methods:-


iPay88 (Malaysia Internet Banking/ Credit Card/ Debit Card)

If you have chosen this option as your preferred payment method, the payment gateway will appear once after you have checked out, please follow the on-screen instruction. Once payment is completed, a notification email will be sent to you and your parcel will be in processed for shipping right away. Tracking number will be email to you after making delivery.



Paypal (Credit Card)

If you have chosen this option as your preferred payment method, the PayPal website will appear once after you have checked out, please follow the on-screen instruction. Once payment is completed, a notification email will be sent to you and your parcel will be in processed for shipping right away. Tracking number will be email to you after making delivery.

Step 4
Fitting your corset!

Once you receive your parcel, we can arrange for a Skype conversation and I will guide you on how to wear your corset :)
we will make sure that you will be really comfortable with your corset!
special tips will be given on how to lock your fats at the right places!

Step 5
Get your bonus from every purchase!

You will get a bonus each time you make a purchase, usually by 20th of the next month.
for this particular purchase you will get about USD 100+ as your bonus...
what a bargain right?

NOW, WE HAVE A BOMBASTIC PROMOTION ESPECIALLY FOR OVERSEAS CUSTOMERS!

Promotion period is from 15 September 2014 to 31 December 2014.

Buy  2 sets Premium Beautiful (Classic or Elegance) in single purchase and be entitled to get  1 FREE Premium Beautiful Short Bra!



Prices will depends on your body size, but as a guide, it will be as follows:

PREMIUM BEAUTIFUL CLASSIC - from USD 640 to USD 760
PREMIUM BEAUTIFUL ELEGANCE - from USD 740 to USD 882

you will get for FREE 1 PREMIUM BEAUTIFUL SHORT BRA 
worth USD 129 (cup B-D) or USD142 (cup E &F)

so much savings from this promo!

just Whatsapp me Isma at +6019-339 3340 for more details or email me with subject " Premium Beautiful Overseas" at ismalinaishak@gmail.com

can't wait to service all of you!

xoxo
Isma

p/s: read more about Premium Beautiful PREMIUM BEAUTIFUL CORSET INFORMATION
alternatively, pls direct your questions to me at the contact no above!

SPECIAL EARLY BIRD EXTRA!
Get 1 box of BBPlus Collagen for purchases made in September 2014!

Friday, 12 September 2014

counting days to Shanghai Trip - Huangpu River Cruise!



1st nite in Shanghai nanti - we will take the luxurious Huangpu River Cruise!
Dinner pun kat sana jugakkk 

yang bestnye qualify trip dengan #topleaderscircle ni - everything will be VVIP , our hotel inshaAllah will be Radisson Blu + we have awesome mentor cum photographer cum videographer capturing our beautiful moments there!

EVERYTHING FOR FREE! lepas ni Austria and Hungary pulakkkk

cant't waitttt!!!

xoxo
Isma

Monday, 18 August 2014

Pengetahuan asas berniaga: Ketahui jenis-jenis kos anda!

salam dearies :)

ramai sangat yang PM i - mintak ajar asas berniaga, dan cara nak buat book keeping 

mungkin sebab background i sebagai Chartered Accountant kan

kalau 3 tahun yang dulu, I hanya boleh bercerita tentang teori bisnes, sebab masa tu I bertugas purely sebagai accountant & auditor sahaja
lansung takde pengalaman berbisnes masa tu :)


now alhamdulillah, selepas dapat peluang bisnes dengan #topleaderscircle , bermula dengan bisnes secara part time dan inshaAllah dalam proses untuk berbisnes secara full-time, I dapat juga aplikasi pengetahuan teori acconting dan finance , bersama dengan experience (setakat yang ada) bisnes.

so today, I nak sentuh tentang cost dahulu

bulan puasa lepas, i'm sure ramai yang buat bisnes bermusim jual barangan untuk hari raya :)
kebanyakannya jual biskut/kuih, jualan di pasar ramadhan, jual baju raya, jual brooch dan sebagainya ..
ada yang buat sendiri, ada yang jadi pemborong dan re-sell.
syukur, uols semua dah start berbisnes lah tu :)
coz definisi bisnes involves modal - apa itu modal?



MODAL/ CAPITAL:
 1) wang atau harta benda yg digunakan sbg dasar atau asas utk berniaga atau utk menghasilkan sesuatu yg menambah kekayaan 
2) wealth in the form of money or other assets owned by a person or organization or available for a purpose such as starting a company or investing.

PERNIAGAAN/BUSINESS
1) where goods and services are exchanged for one another or for money.
Every business requires some form of investment and enough customers to whom its output can be sold on a consistent basis in order to make a profit.

so actually, kalo uols ada salurkan modal (masa, tenaga, wang ringgit) untuk membuat sesuatu pertukaran barang /servis yang boleh mendatangkan keuntungan , itu dah dikira berbisnes lah tu :)

ramai sebenarnya yang dah mula berbisnes secara kecil-kecilan tanpa uols sedari kan ...

tapi, ramai yang tahu cara nak kira keuntungan, tapi belum betul-betul faham konsep kos :)

baru-baru ni I ada terdengar, conversation kat surau office I ni, katanya berbisnes jual biskut raya, jual 100 balang, untung dalam RM1,000. 

pastu I tanyalah, macam mana kira untung tu?

I jual 1 balang RM28, kos barang-barang sume dalam RM18 sebalang...
so untung RM10 la sebalang?

apa pendapat uols? 

betul tak cara pengiraan tu?

actually, dah betul dah konsepnya, tapi sometimes, kita lupa kos tersembunyi yang kita perlu ambil kira dalam menentukan keuntungan perniagaan kita

nak kira untung, senang je : sales - cost

so, apakah kos yang anda harus ambil kira?


FIXED COST
ni basically kos-kos tetap yang kita incur tiap-tiap bulan kita berbisnes
tak kira kita buat sales ke tak, memang kena bayar jugak kos-kos nih

kalo yang memang ada kedai, kos tetap ni macam:
sewa kedai
bil utiliti (elektrik, air, telefon)
gaji pekerja
advertising
internet 


kalo yang re-seller pulak, selalunya dah ada kontrak untuk ambil minimum stok dari supplier.
contohnya untuk setahun, ambil minimum RM1000 stok sebulan
kalo macam ni pun di kira kos tetap, sebab terjual ke tak, tetap kena ambil paling sikit minimum stok tu.

untuk yang berniaga online tu, mungkin boleh masukkan cost domain/server yg kita bayar setiap tahun sebagai kos tetap.

VARIABLE COST
yang ni pulak, kos yang berubah ikut level sales kita
kalo sales banyak, banyak lah die...
kalo sales kurang, kuranglah die
contohnya:

yang ada kedai: kos bahan mentah, kos pengangkutan , kos packaging, kos storage barang

kalo yang re-seller atau pun jual service:
kos minyak jumpa client, toll, makan minum masa appointment dengan client, postage barang, minya/ postage/ courier nak dapatkan barang dari pemborong atau kilang.


SUNK COST
haa ni yang kebanyakan orang tak berapa sedar
sunk cost ni kira macam modal hangus

contohnya macam kalo yang ada kedai :
1- renovation cost; kita takkan dapat recover balik bila kita berhenti buat biz
2- furniture and fittings - meja kerusi,lampu kipas aicond sume tu usually kira scrap lah...
3- kalo berniaga dari rumah, buat cake ke etc barang2 macam mixer, alat2 sume tu pun boleh kira as sunk cost la..unless lepas tu kita boleh jual?
4- advertising - memang sunk cost lah kan...iklan tak boleh jual balik kott


kalo jual pun mostly at very low value kan

this is only at the surface...
of course, setiap perniagaan, mesti ada kos yang unik :)

costing adalah salah satu aspek penting dalam perniagaan, sebab selain harga jualan yang sesuai, costing jugak memainkan peranan penting untuk menjana keuntungan berniaga!

untuk yang baru nak berjinak-jinak dengan perniagaan, I akan suggest timba pengalaman dulu dengan jadi re-seller/ agen dahulu, sebab yang ni paling kurang kos!
hanya keluarkan modal untuk simpan stok barangan, variable cost pun very minimal, sebab hanya perlu jumpa customer/ supplier tanpa perlu ada kedai

keuntungan more or less fixed, tanpa ada modal hangus - as long as semua barangan yg kita ambil stok tu, kita jual :)

paling jimat, buat biz online sebagai platform untuk dapatkan customer :)

if ada yang tercari-cari peluang biz, tak tahu nak jual apa, and modal pun ada , tapi limited, why not we meet up and mungkin uols berpeluang untuk berniaga bersama-sama #topleaderscircle!

inshaALLAH , senarai produk kami memang hanya yang in demand dan senang untuk dijual!
pendek kata- memang sought after lahhh!


9/10 dari punca rezeki datangnya dari berniaga!

Sunnah kot berniaga ni...pastu ada pulak yg pandang pelik je bila kawan2 berniaga...yg menjauhkan diri pun ada hihi..

Padahal sepatutnya kita perlu ada perniagaan sebagai salah satu punca rezeki kita! Ada keberkatan pulak tu kalo punca rezeki kita dr berniaga

Org tak nampak betapa banyaknya rezeki dr berniaga nihh...sbb selesa sangat dengan makan gaji dapat bulan2 kan...

I just nk illustrate aikit dlm bentuk figure ..
Katalah Allah nak bagi RM200juta rezeki bulan ni untuk penduduk di Ampang...ni contohla yerr

9/10 dr berniaga kan? So dah tentu2 Rm180juta dah tersedia utk org2 berniaga...20 juta utk org yg tak berniaga

So..katalah yg berniaga ada 10,000 org..and of course yg tak berniaga lagi ramai...katalah 10x ramai = 100,000 org

So utk yg berniaga..bulan ni dptlah RM18,000 seorang..and yg x berniaga dapatlah RM200 seorang

Nampak tak mana yg lebih? Of course kalo berniaga ni kalo buat lebih..dapat lebih


xoxo
Isma
019-339 3340













Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring