Monday, 29 June 2015

TSUNAMI DUIT RAYA GEMOK 2015! Income sampingan untuk beraya tanpa tekanan!

alhamdulillah, dah 12 hari kita berpuasa kan

kalau diikutkan,kita dah dalam fasa maghfirah iaitu keampunan....so jom banyak-banyakkan lagi ibadah kita inshaAllah

tak kurang jugak kat FB,IG and kat office orang dah mula buat persiapan raya
yang menjual pun ramai
yang membeli pun ramai

dari kuih raya
baju raya
tudung raya
aksesori
sampul raya
kasutraya

macam-macamlah kan?

pada pengalaman kak Isma, memang seronok prepare or raya ni - kalau kita tak ada kekangan kewangan

of course bukan untuk membazir, tapi nak beli apa, nak berbelanja untuk apa pun boleh
MAMPU

itu keywordnya kan?

in this economy memang kita kena berjimat
beli apa yang perlu
tapi, berjimat pun, takkan sampai tak balik raya kat kampung kan?
sebab, nak balik kampung pun at least perlukan RM500-1,000 

kalau yg driving - nak servis kereta, minyak, toll, tukar parts mana yg dah rosak
yg naik flight - oof course perbelanjaan ke airport and tiket flight tu sendiri
yg naik bas atau train pun sama lah kan 

tapi kalo anak beranak 5 orang agak tak selesa sikit kan nak naik bas...ada yang kena sewa kereta atau MPV pulak untuk balik kampung

okay...untuk yang tengah mencari-cari pendapatan extraatau sampingan untu raya ni...
inshaAllah kak Isma nak buka untuk agen wakil setiap negeri di Malaysia!

senang sikit kerja kak Isma bila ada PB Expert kat setiap negeri ni kan
sebab setiap hari, memang kak Isma akan terima banyak queries yang nak membeli Premium Beautiful dari seluruh Malaysia, especially Kelantan, Terengganu, Johor, Perak dan jugak Sabah


alhamduliilah, ramai dalam Top Leaders Circle yang dah
 mulakan biz ni bulan lepas, dan pada 11 Jun 2015 dah terima bonus PERTAMA mereka











kenapa amountnya berbeza-beza?

of course ia bergantung kepada usaha uols masing-masing...
ada yang rajin, buat lebih, so dapatlah lebihhh

tapi bayangkan, usahawan baru bermula pun boleh dapat income EXTRA dari RM5,000 ke RM19,000++++

terus hilang tekanan uols kan?

masih sempat lagi untuk yang nak dapat income extra macam ni
kak Isma sendiri akan guide uols dari segi macam mana nak jual, macam mana nak marketing, macam mana nak promote, dan nak gunakan online untuk dapat lebih ramai customerrr

especially nak dekat raya ni....memang senang sangat sebab memang orang mencari-cari Premium Beautifulll

heheheh

boleh hubungi kak Isma melalui Whatsapp/SMS 019-339 3340 untuk kita bincang /penerangan lebih lanjut yaaa

xoxo
Isma 



Friday, 12 June 2015

XIXILI Bra Fitting Party x Hijabista Magazine

 salam dearies

on Tuesday this week, a few of us from TLC was invited to a private bra fitting party , hosted by Hijabista Magazine and XIXILI!

Thanks to my mentor Izyan Liyana and Salha Zain for the opportunity

held at XIXILI , Pavillion KL, there's about 60 pax invited for the exclusive bra fiting session. 
we have games, and also educational slot about getting to know your bra, and panty types hehehhe

we learnt about t shirt bra, half cup, full cup, full panel, half panel, U shaped back, straight back, thin vs thick bra strap and so much more!

XIXILI caters to endowed women from cup B to cup I!
and Ms Josephine said there should not be a women with cup A, and a lot of Malaysian women downgraded their boobies!

which is true, coz a lot of my customers who are supposed to wear cup D and above, has been wearing cup C????
No wonder a lot of women has back-boobs and diverge breasts
huhuhu

since wearing Premium Beautiful, I have ceased to buy bras all together coz it's so comfy, high quality and has lifetime warranty. Whether it's your bra hook, underwire or panels needs repair, it can be repaired FREE OF CHARGE!
Can you imagine, I have been using the same bra everyday for the past 3 years, and it's fabric and lace has not gone berbulu-bulu ?

talk about value for money right?

 But  the knowledge from XIXILI session confirms that Premium Beautiful is the best body shaper and contouring bra out there, and it is so value for money! 

fun day out,with just the ladies!


one of the best things about this business, is you have the opportunity to be invited to fun events like this heheheh

previously, I would just see this kind of event featured in magazines...don't even know how we can be invited heheheh

and did i tell you the food was super yummy????

we had sushi from Sushi Tei ...
especially love the one with shrimp tempura and avocado

and so many stuff from the goody baggg - hijab from Chenta Qaseh, loads of make up stuff from Maybelline, fre Majalah Dara, and goodies from XIXILI!

I even won a lacey panty for being the only F cup lady in the room!
and she said, that I wore the right bra size as my posture and body shape is lovely

hahahah, thanks Josephine!

some celebrities were invited as well like Edlin AF, Anita Baharom, Anis Al Idrus, Niel from Mentor...

Miss Josephine from XIXILI

with my mentor Salha Zain

with the emcee for the event, Izyan and Ada Sandha from the Pencarian Gadis Nur. Great job ladies!
TLC Master trainer, Nur Fadzliah..body to die for hehehhe

with Anis Al Idrus. She's so thin!

Nieyl from Mentor TV programme - so cute when she says hi to kak Salha, but kak Salha did not know her heheh..sorry we olls semua kurang tgk TV - busy berbiz!

yours truly OOTD - shawl from Radiusite, wrap top from SOOKASCARF, jeans from Dorothy Perkins and heels from Cipella shoes

great networking day, hope to be invited to more events like this!

xoxo
Isma

Wednesday, 3 June 2015

Gastrik Kronik - Jom Berpuasa dengan Premium Beautiful!

salam semua!

sedar tak sedar, dah boleh buat count down dah untuk menuju Ramadhan 2015

depan my parent's house in Kampong Dato' Keramat, DBKL dah pun pasang lampu kelip- kelip yang changing colors tu...and lampu bentuk ketupat

alhamdulillah, nowadays, rakyat Malaysia nmenyamnut Ramadhan sama meriah dengan menyambut Aidilfitri

selalunya sebelum masuk bulan Ramadhan, Isma akan start practis berpuasa dulu - almaklumlah takut terkejut pulak sisitem badan kita nanti bila bulan Ramadhan

hehehe...dah katanya kite ni food enthusiast kan, dah sepanjang tahun dok lah makan jer (badan maintain je dengan Premium Beautiful, tapi tak kurus lahhh hahahah), kena bagi jugak badan dan perut kita rest kannn

just nak share dengan uols, ni tahun ke-4 Isma berpuasa dengan Premium Beautiful

mind you, I have a very serious gastritis

sekali kena, kadang-kadang tu doktor kena inject dengan painkiller sebab terlalu teruk

macam period pain pun ada

ni semua sebelum Premium Beautiful lahhh

alhamdulillah, selepas Premium Beautiful, I can't remember the last time I kena gastrik.
food poisoning ada , tapi no more gastritis so far

and I am stress free every time Ramadhan

kalau tak, by pukul 1 tengahari, dah rasa mencucuk-cucuk kat perut
bloated sangat
sakittttt
angin
pening
muntah

sampai berbuka macam tu 
memang sangat tak selesa

tapi alhamdulillah, dengan penggunaan korset Premium Beautiful, memang kurang rasa angin n gastrik tu
tak sakit
and, kita akan keluarkan angin dengan burp burp or kent kent heheheh

memang legaaaa
and supplemen yang Isma amalkan secara wajib kalau berpuasa ialah Active Garlic ni
memang sangat-sangat berkesan especially untuk yang ada masalah angin, gastrik ni

  • Mengaplikasikan teknologi canggih untuk mengekstrak intipati bawang putih
  • Menyingkirkan rasa tajam dan bau yang tidak menyenangkan & mengekalkan keberkesanan dan nutrisi bawang putih.
  • Mengandungi puluhan ramuan yang berguna termasuk: 33 jenis sulfida, 17 jenis asid amino, mineral termasuk germanium, kalsium, besi, kalium, magnesium, selenium, zink dan vitamin seperti Vitamin A, Vitamin B1, Vitamin C dan sebagainya.
  • Berguna untuk melawan kolesterol dalam badan dengan membekalkan kolesterol baik (HDL)
  • Menurunkan kolesterol tidak baik (LDL)
  • Mengurangkan trigliserida.
  • Tidak merangsangkan membran lendir perut, mudah diserap oleh usus kecil dan kesannya berlipat ganda.
  • Membantu dalam fungsi penghadaman dan melegakan perut kembung dan ulser peptik.



combine kan dengan Premium Beautiful, fuhhh memang THORBAEKKK!

Macam mana tu, just dengan pakai korset je, boleh kurangkan masalah gastrik?

basically, semua 3 bahagian Premium Beautiful corset ni, mempunyai Far Infra Red rays dalam benang
 so, FIR ni akan menggetarkan molekul air dalam badan kita dan seterusnya membantu peredaran darah yang baik

and also, die boleh membantu mengeluarkan toksin dan asid berlebihan dalam badan!

bila pakai nanti, mesti uols akan rasa segarrr sangat 

and penggunaan long bra jugak akan memampatkan upper abdomen kita sedikit, dan membantu untuk tidak over eat dan menolak angin berlebihan keluar balik dalam bentuk sendawa heheheh

so jom cepat-cepat dapat kan Premium Beautiful + Garlic Tablet ni, for a beautiful and stress free Ramadhan!

Isma 019-339 3340  for consultation kayyy

xoxo
Isma

Tuesday, 2 June 2015

Where Isma Eats: Nasi Ambeng di Kuala Lumpur

ape tu nasi ambeng?

heheheh

well ni kira macam makanan tradisi orang Jawa

I have Jawa roots from my dad's side, kami Jawa dari Muor

lazimnya, nasi ambeng ni , kalau kat kampung dulu, dimakan dalam talam...share lah dalam 5-7 orang

kandungannya?

Nasi putih
Mee Goreng
1 lauk ayam - sometimes ayam masak merah, masak kicap or ayam goreng
1 lauk daging - selalunya rendang heheh
Sambal goreng - kacang panjang, tempe, tauhu,suhun, pedal/hati digoreng kering dengan santan
Serunding kelapa
Ikan Kering


so selalunya kalo dalam talam, die akan letakkkan nasik kat tengah and lauk-lauk mengelilingi nasi tu

sedap makan ramai- ramai, gaul-gaul lauk yang pelbagai heheheh

well just nak share, Isma dah jumpa a few tempat yang buat nasi ambeng ni sedap

1 -Mr Nasi Ambeng
follow him in IG @mrnasiambang


Yang ni pada Isma memang affordable. RM7 sebungkus, memang kenyang gila!
They also do deliveries, you just need to order 1 day earlier, with minimum order 10-15 packs

convenient kalo uols nak belanja kekawan office lunch ke apa kannn

and untuk kenduri pun boleh, mereka akan buat by packs or talam :)


Details:
Phone no: 0163660600
 Fb page : Mr.Nasi Ambang
Email:  mrnasiambang@yahoo.com

2- Nasi Ambeng D'Cengkih restaurant TTDI

okay yang ni a bit pricey

you can choose whether nak ayam or daging or both
like mine in this pic costs me RM13 (I think because of the chicken leg besarrr)

tapi memang tak habis kalau makan seorang hahahah

memang tasty, and kalo kat sini, masakan Johor die memang tak mengecewakan, albeit a bit expensive.

Where: TTDI, one row dengan Celcom and Nasi Biryani Ismail

okalh, till my next food review (yang sedap-sedap aja akan masuk dalam blog I okayyy)

xoxo
Isma

Food enthusiast who keeps her voluptuous figure with Premium Beautiful!
019-339 3340 for consultation

harga Premium Beautiful Classic & Elegance 2015 - full cash, credit card atau ansuran bulanan


okay, hari ni just nak update tentang harga Premium Beautiful yang terbaru

sebab, ramai jugak yang tanya, lepas GST, macam mana pulak harga Premium Beautiful yer?

so, straight to the point, harga retail Premium Beautiful Elegance ialah dalam range RM3,000 ke RM3,300 untuk satu full set

untuk Premium Beautiful Classic pulak, ialah dari RM2,600 ke RM2,800 untuk satu full set

Full set tu maksudnya ada 3 keping; Long Bra, Waist Nipper (Bengkung) dan jugak Long girdle

kenapa pulak ada range harga ya?

macam ni, sebab Premium Beautiful bukannya macam korset lain kat luar sana, size S M L XL macam tu...

kita akan ukur badan uols macam ukur buat baju designer gituuuu

so, price range berbeza ikut size badan uols kayyy

untuk nak tahu apa bezanya Elegannce vs Classic, boleh click my previous post here

and, if uols nak comparison whether Premium Beautiful ni mahal ke murah, atau tipu ke? boleh click here



mesti uols tanya, takde diskaun ke Kak Isma?

mestilah adaaaa

ada 2 cara uols nak dapatkan harga yang lebih murah:

1) daftar sebagai member 
2) bayar secara cash/credit card

okay, untuk daftar sebagai member, kita ada membership fees sebanyak RM50, dan itu akan membolehkan uols untuk membeli 1 set Premium Beautiful pada harga member! haaa...uols boleh jimat banyak jugak dalam RM200 ke RM400

tu dah jimat kannn

plus, untuk pembelian hingga 31 July 2015, syarikat ada promo cash rebate (hanya untuk member sahaja!) , so, dahlah uols dapat beli pada harga member, uols akan dapat balik cash back dalam lebih kurang RM200 untuk 1 full set PREMIUM BEAUTIFUL!

sebab tu untung kalau beli sekarang!

boleh jimat dalam RM600 dari harga retail yang Kak Isma dah sebut kat atas tadi!

alang-alang macam tu, why not, terus dapatkan aje 2 set kan, satu Premium Beautiful Classic dan 1 lagi Premium Beautiful Elegance... boleh buat tukar2 heheheh

ataupun, untuk yang ada budget untuk 1 set jer, uols boleh dapatkan terus, 1 set Premium Beautiful Elegance...fuhhhh yang terbaru, terkini dan mewahhhh sangatttt

boleh contact Kak Isma at 019-339 3340 (Whatsapp/SMS) ya!

SKIM ANSURAN BULANAN

okay, yang ni pulak, subject to availability ya...and of course, Kak Isma tak boleh bagi diskaun dari harga retail tuuu

syarat-syaratnya ialah:

1) Deposit sebanyak minimum RM400
2) Bayaran bulanan minimum RM200 sebulan via standing instruction

OK... simple je kan?

contohnya, anda dapatkan Premim Beautiful Elegance (semua size besar, RM3,300)

bayar deposit RM400 kan

balance RM2,900, uols akan bayar selama 14 bulan, minimum  RM200 sebulan. 
if let's say uols ada bonus ke, ada duit lebih, bolehla bayar lebih pada bulan- bulan tertentu, supaya takdelah instalment ni stretch terlalu lama

untuk instalment ni, boleh letak nama kat Kak Isma via Whatsapp 019-339 3340 and then kak Isma akan beritahu bila korset uols available dan boleh difittingkan


NAK PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL SECARA PERCUMA?
option ni pun ada, uols boleh inquire dengan kak Isma yer...

xoxo
Isma 
019 339 3340


Sunday, 31 May 2015

(Sticky post) HARGA PREMIUM BEAUTIFUL TERMURAH 2015 !

ok short update!

sempena birthday month Kak Isma  bulan ni, memang nak bagi penghargaan kepada semua client Premium Beautiful!

ok now, just nak uols tahu, harga retail Premium Beautiful Corset adalah dari RM676 sehingga RM3,300, bergantung kepada size dan parts apa yang uols ambil!

tapiiii

just untuk pembelian sehingga 31 May 2015, Kak Isma akan berikan up to RM350 diskaun atas semua pembelian SATU FULL SET PREMIUM BEAUTIFUL!

JIMAT GILLER KAN?

lepas tuuu
semua pembelian akan kak Isma berikan 1 kotak BBPLUS COLLAGEN worth RM220 per box
dan jugak PB NATURAL WASH worth RM50 PERCUMA!!!

barulah cantik luar dan dalam!

so, apa tunggu lagi?

dapatkan set Premium Beautiful uols bulan ni ya!

just contact Kak Isma at 019-339 3340 tau...whatsapp or SMS pun bolehhh







xoxo
Isma

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring