Thursday, 23 April 2015

Testimoni Premium Beautiful - Tsunami PB bantu masalah peha dan lengan besar

berapa ramai yang ada masalah macam ni kan?

peha n lengan besar....nak beli pakaian size S atau M ketat tak boleh masuk..

kalo size L muat2 je, tapi nampak sendat di lengan dan peha

terpaksa beli size XL walaupun gedoboh




tapi just lihat transformasi 2 orang gadis ni...belum berkahwin, tapi biasalah, masalah wanita memang sama tak kira dah kahwin ke belum

hanya dengan pakai Premium Beautiful 8 jam sehari jer, dah  semakin dapat bentuk badan idaman!

seriously , pakai PB corset ni the easiest way to be istqamah dalam menurunkan inci dan jugak berat badan

pakai jerrrrrr

yelah, tiap -tiap hari kita pakai baju dalam kan? sama lah niiiii
macam pakai baju dalam jerrrr

seronok bila ramai sangat wanita kat luar sana yang dah pakai Premium Beautiful bertahun-tahun, dan bentuk badan stay the same or makin slim gituuuu


dari susah nak beli baju ready made, or sometimes kena beli baju lelaki...
now dah dapat beli baju ready made!

so why wait?

get your free consultation and free fitting now
special price awaits for my blog readers :)

just message or Whatsapp me Isma at 019- 339 3340 and mention you found me through www.ismalina.com, and enjoy special discount!

isma 019-339 3340

xoxo
Isma

Thursday, 16 April 2015

Business activities updates!

hola!
eh...and assalamualaikum :)
busy betul lately, i've been neglecting my blogggg

so sorryyy!

well, now, I should have more time to blog, coz, finally, I'm a full time mumpreneur!

took me a while to decide, but, what the heck, this biz with Top Leaders Circle had been giving me solid income , especially in the past year! 

so yes, no more salary, but HELLO BIG BONUS!

hahahah
inshaAllah, I am confident of the rezeki from Allah, and alhamdulillah, I have more time for my family activities too!

no more emergency leave when you have family ad hoc stuff, medical leave just because your child is sick

and taking annual leave just because you are so tired with office work - and spent the whole day sleeping at home and looking after your baby instead of a holiday!

so how's my new routine?

i kept my day as a typical working day - coz I still have work obviously!
however, I choose where I work, when I go out and when is my ' weekend'

nowadays I usually take Monday as my day off and Sunday afternoon as my family time
but it can change , depending on my business needs

I work 4-6 hours daily (as in going out to meet Premium Beautiful client, or coaching my protege, or re-stocking at the stockist!)

i usually avoid traffic , going out at 9 or 10am if I have morning appointments, else, lunchtime, the typical time when I meet my clients

then?

I will spend time at home, managing house chores, playing with Safiyyah, updating my social media and blog, replying emails and Whatsapp

quite okay right?

in between my appointments, I can go do shopping groceries, eat with friends, visit old pals, go to kelas mengaji !

the start of #timefreedom for me :)

most people want time freedom, but they say, they don't have the skills to do business, or go freelance

i did not too!

i recognize this business with TLC as a start point for me to acquire new skills, like selling products and ideas, mentoring a group ogf people, managing my own website, social media marketing , and many more?

and I started this while I was still working, mind you!

only this biz allows and is flexible enough for you to prep yourself, before you are ready to be a fulltime mumpreneur

and with this biz, even whilst part time, you can be BIG!

It's different for example, if you are doing part time baking or selling cakes & pastries, your own time and resources are limited, and you still have your office job to attend to!

but in this biz, it's TEAMWORK! If each person in a team spends 2 hours a day, say you have 5 ppl in your team - your biz operates 10 hours a day! from wherever your team are!
and that does not even take into consideration, you have a 24-7 website fully running  (my was built from scratch, courtesy of TL mentors!)

here's some pics of my business activities...inshaAllah, being busy means business is doing GOOD!
can't wait for my next 5 figure income AGAIN with TLC!

 restocking Premium Beautiful Corset ! new onesss fresh form the oven!
;
meeting up with client, mentoring my business partners
personal coaching with my mentor Izyan Liyana

restocking Premium Beautiful Elegance - these are booked sets !
TLC Class every Friday!
awarsds event!
class, class , classs every week! and it's FREE!1
my mornings- having breakfast and updating blog!
personal coaching with my protege
meeting up my friends :)
 meet up with young entrepreneurs!


IF YOU FANCY THE OPPORTUNITY OF HAVING YOUR OWN BUSINESS WITH US
call/Whatsapp 019-339 3340

xoxo
Isma





Thursday, 2 April 2015

Get Premium Beautiful Elegance as your 2nd set!

Hola darlingsss!!
Lately, memang ramai sangat pengguna Premium Beautiful yang contact I untuk dapatkan 2nd /3rd set mereka!

Kebanyakannya dah pakai set mereka at least selama lebih 2 tahun tauuu...ada yang even dah pakai 10 tahun!
Kalaulah tak berkesan atau tak selesa kan...takkan lah diorang ni duk cari Premium Beautiful lagik kannnn


Kebanyakannya, mereka mmg jumpa I dari Google ( website ni la kan heheh), ataupun Instagram
Syukur...berniaga dengan Top Leaders Circle ni memang mudah sangat...sebab customer mencari kita!


Oklah ..untuk yang dah pakai Premium Beautiful, kak Isma memang akan suggest uols ambil set kedua Premium Beautiful Elegance
Hehhe

Bukan apa...sebab Premium Beautiful Elegance ni, lembut sangat kain die..dan sangat selesaaaa
And luxurious sangat warna Silver Grey tuuuu

Even beg untuk PB elegance ni pun so exclusive....warna emass uuu...
And setiap kepingan PB Elegance ni ada kotak tauuuu

Memang differenttt

So , if uols ada bajet lebih sikit, memang berbaloiii baloii amik Elegance niii

You will get the taste of the both Classic and Elegance version of PB Corset...
Features die mmg sama dengan PB Classic (including LIFETIME WARRANTY OF WEAR AND TEAR)- cuma enhanced dengan kain nya yang sangat lembut ( sampai tak rasa macam pakai corsett)

So...ni I nak bagi tahu ada Promo Khas untuk pembelian PB Elegance as below:
Discount RM150 
+
FREE PB Wash
+
FREE BioSeleza Mixed ( pad & pantiliner)


Best nyerrrr
Total penjimatan almost RM400 tauuu

So , contact me NOW!!! to book your Premium Beautiful Elegance!!!



Isma 019 339 3340
Ismalinaishak@gmail.com

xoxo
Isma

Wednesday, 1 April 2015

My 2nd and 3rd RM100,000 sales in ONE month awards!

Assalamualaikum deariess...
Hola!!!

How are you all today?
Rata-rata kat FB ramai yang update mengenai GST ...fuhhh besar sungguh impak GST rupanya kan?

Yelahhh...dengan keadaan ekonomi yg tak menentu, boleh naik atau turun bila-bila masa jer....it's high time for all of us untuk mulakan 2nd , 3rd source of income untuk family kita

Toksah denial sangat..mmg satu income walaupun campur husband + wife selalunya hanya   cukup-cukup makan sahajaaa

Haaa bercakap tentang 2nd dan 3rd ni...alhamdulillah pada bulan Januari 2015, I berjaya dapat sekali lagi anugerah sales RM100,000 dalam sebulan!

Of course ini adalah anugerah sempena sales berkumpulan selama sebulan melebihi RM100,000!
Sebelum ni, memang dah pernah dapat masa berpangkat Senior Sales Manager dulu, tapi since award ni diperkenalkan semula dalam TLC, semua usahawan yang berpangkat selain dari Crown Diamond Manager pun berpeluang fight untuk anugerah ni!

Actually simbolik anugerah ni ialah - tak kira di pangkat mana pun dalam biz ni, once u capai RM100,000 sales, bermakna income u dalam bulan tersebut pasti mencecah 5 angka!
Sebab tu , incentive macam ni di berikan! Untuk galakkan usahawan TLC berusaha mencapai income 5 angka tuuuuu

Truthfully, I dah bekerja 9 tahun dalam bidang corporate pun belum dapat gaji RM10,000 sebulann
Biz ni pulak, hanya dengan produk Premin Beautiful ni je...boleh melayakkan uols dapat income 5 angka...dalam 10 ribu ke 20ribu...best kan?
Heheh

Ok , 2 celebration diadakan...satu dikelas Dolomite Batu Caves dan satu lagi di TLC! 
Beruntung sangat ni dapat 2 plaque and also jam tangan DKNY from my direct mentor CDM Izyan Liyana!

And dari TLC jugak, DSM Safriza Azwani berjaya terima anugerah 100K bersama dengan I!!!

Dan semasa celebration di TLC center, kami raikan juga 9 orang SSM baru in Januari 2015, simbolik untuk pencapaian sales berkumpulan RM60,000!!!
Ok enjoy the pictures ya!!!

Untuk uols yang nak dapatkan Premium Beautiful corset dengan harga yang murah dan berpatutan di area Kuala Lumpur, Keramat, Wangsa Maju dan Ampang ..jangan segan-segan contact I ya!


xoxo
Isma 
019 339 3340
Ismalinaishak@gmail.com

Tuesday, 17 March 2015

Sangkaya Coconut Ice Cream

fuihhh lately memang lah panas semacam kan?

tulaa , macam dah jadi habit pulak I makan ice cream hari-hari

lol

camne nak kurus niiii

jangan risauuu, Premium Beautiful kan ado!

hahahah

just nak amik mood sikit for our next trip to Bangkok

tengah trending sekarang pasal Coconut Ice Cream Sangkaya ni kan?

rupanya, Sangkaya ni dah ada 8 outlet sekitar KL /Selangor dan Melaka!

of course, yang paling dekat dengan rumah I ialah kat Ampang point!

ni alamat dieee

Sangkaya
Lot FM11 Ground Floor,
Ampang Point Shopping Centre,
Jalan Memanda 3,
68000 Ampang
Selangor

and they have outlets dekat these areas!


1- their first outlet at Jalan Alor

2- SS15

3- Uptown Damansara
Sangkaya Coconut Ice Cream
No. 80, Ground Floor, Jalan SS21/39, Damansara Utama 
47400 Petaling Jaya, Selangor.

4- AEON Bukit Tinggi, Klang 

 5- Jonker Street, Melaka

6- Pahlawan Megamall, Melaka 

so, macam mana rupanya benda coconut ice cream ni?

it's totally similar to  santan taste ! tapi sedap gillerrrr

no telur, so it's even VEGAN!

and you can add toppings like corn, roasted peanut, nestum, roasted coconut

seriously so heavenly

sebab die takde rasa susu sangat (or maybe takde susu kot? coz dah ada santan kelapa kannn)
and ada fresh isi kelapa jugak kat dalam

even Fya pun sukaaa

so you can choose to have your Sangkaya in a coconut shell - which is called Signature RM9.90,
 in a paper cup rm7.90, or in a cone (tak ingat harga berapa)!

and they sell fresh coconut water (without sugar) for RM5.90.
they use fresh kelapa pandan ...yang kecil-kecil molek tuuu






in between my biz appointments, I will incorporate family time
coz afterall, I am a mother first before a bizwoman :)

so we tried this together with Fya and my hubbyyy

so go try Sangkaya ice cream near your place and let me know what you think!
or if you fancy a Sangkaya meet up , do Whatsapp me or email!
I'd love to meet my readers and pick your brains! (not literally of courseeee heheheh)
well we can share thoughts and be friends, why not riteee?

leave your comments below yaaa

thanks for reading and havva nice dayyyy!

xoxo
Isma


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring