Wednesday, 30 July 2014

PROMO PREMIUM BEAUTIFUL RAYA 2014

**this is a STICKY POST, scroll down for newer posts :) **



Surely ramai yang dah busy cari baju raya or memang dah siap punnn
to me , tak guna baju raya mahal2, Jovian, Hatta Dolmat, Rizalman, tapi nampak segala mala mangkuk tingkats!

Takpe kalo kite chubby sikit, yang penting bodyshape tu ada...

Seriously, every woman needs good lingerie to complement every look!
baju ribu ribans pun tak guna kalo berbonjol2 di tempat yg tak sepatutnya!

ada yang kata, takpe, puasa 30 hari, insyaAllah turunla beberapa kilo n kempislah perut....tapi...betul ke turun? lepas tu kalo turun, flabby ke toned?
heee...get RM225 cash rebate when you buy PREMIUM BEAUTIFUL set with me this month :)

berbaloi sangatttt...i bought mine for 2 years plus, and masih elok lagi,...
siap ada lifetime warranty on wear and tear ...FREE REPAIR!

YANG PALING PENTING!

This is the only corset yang banyak testimoni kesihatan!

best kan, kita dapat benefit kesihatan dan kecantikan, just dengan pakai lingerie je...

works especially well for people with back pain, slipped disc, masalah kesihatan wanita macam senggugut, keputihan, cyst dalam rahim, fibroid, endometriosis...

and masa Ramadhan ni, it can really help uols yang ada amsalah gastric or migrain :)

i know coz i use it to help my severe gastritis juga :)

uols boleh google sendiri or refer to Testimoni tab kat atas tu for details!

ok so for raya PROMO!


BUY 1 FULLSET PREMIUM BEAUTIFUL 

+

GET PREMIUM BEAUTIFUL SHORT BRA FOR FREE!

plus 1 PB wash complimentary from me :)

valid for FULLCASH , AEON CREDIT & CREDIT CARD purchase!

12 months 0% instalment available for selected credit cards, so please do ask me if your card is eligible :)

uols boleh bayar ansuran serendah RM100 sebulan :)


offer ends 30 July 2014!

SMS/WHATSAPP ISMA 019-3393340 or leave your details via the CONTACT ME button!

SALAM RAMADHAN, and let's look fabulous this coming raya!

XOXO
ISMA

Thursday, 24 July 2014

iklan hari raya 2014 paling unik dan Islamik (TV Al-Hijrah)

agaknya memang budaya kat Malaysia, semua orang mesti tertunggu-tunggu iklan hari raya :)

yang selalunya popular, iklan dari Petronas - coz diorang yang start the trend dulu masa kita kecik-kecik

iklan Yasmin Ahmad yang mesti menyentuh hati sanubari

I found one raya advert yang a bit different, mengupas about pentingnya didikan agama, tentang pentingnya Ramadhan dan kemuliaan bulan Syawal.



It's like a short film clip of 8 mins - yang lebih unik, iklan ni mmg fully menutup aurat ; sampai pelakon kanak-kanak die pun pakai inner neck masa shoot scene sahur :)


what's your favourite iklan raya?

do share!

xoxo
Isma


Wednesday, 23 July 2014

cara create pinggang kecik- INSTANT!

kadang-kadang, bukanlah kalo kita kurus je baru nampak cantik
although, kalo kurus, memang lah senang sikit nak beli baju :)

to me personally, kalo berisi ke, badan besar ke, tetap boleh nampak macam woo, woo WOW!

kurus pun, kalo sekeping macam ruler, tetap tak cantik kalo pakai baju...sebab nampak macam loose kat bahagian breast and punggung
takde shape giteww

perempuan tetap akan nampak cantik kalo ada asset-asset di tempat yang betul :)

macam I sekarang, semenjak bersalin, memang a bit busty - so memang nampak tebal sikit kat bahagian dada....kalo tak kena cara, memang boleh nampak sedikit plump!

selain pemilihan pakaian dan warna yang sesuai, it really helps if pinggang kita kecik sikit dari bust and punggung - memang boleh create a slim silhouette!

badan besar pun, kalo kemas, and ada shape sikit kat pinggang, memang nampak exclusive sangat kalo pakai baju jubah dress ke, kurung pahang or kurung moden :)

tengok Aishwarya Rai masa die berisi kan...tetap nampak cantik sebab takde bonjolannnn


Tips untuk create ilusi pinggang yang kecil!
Sedikit perkongsian bagi yang ingin kelihatan kurus walaupun badan sedikit berisi.

1- Pilih potongan baju yang nampak kecik kat pinggang - contohnya macam princess cut, peplum, flowy 


2- Elakkan memakai pakaian yang licin kainnya. Fabrik licin menyebabkan badan kelihatan lebih besar. or fabrik yang memantul cahaya macam satin pun kurang sesuai...i would suggest chiffon, jersey, mixed cotton yang "jatuh" tapi tak tebal

3 -Elakkan memakai baju berbelang melintang, pakailah pakaian yang menegak belangnya. Ilusi ni boleh membuat badan kelihatan lebih kurus.

4- Pilih baju yang bercorak bunga kecil supaya akan nampak lebih kurus. Kalau pakai baju yang bercorak/ berbunga besar akan nampak macam lagi besar pulak nanti

5- Jangan pakai pakaian terlalu besar, dan jangan pakai pakaian terlalu sendat. Terlalu besar akan buat diri nampak lebih besar dan terlalu sendat pula akan menampakkan segala lemak pada badan yang uols nak sorok.

Kalau jenis badan yang berisi kat peha tu, pakailah baju yang agak labuh menutup punggung dan peha. Seeloknya baju tu bercekak kat pinggang untuk mengalihkan perhatian mata orang yang melihat. (ie slim silhouette)

Kalau jenis badan berisi kat pinggang pula, pilihlah baju yang a bit loose, tapi accentuate dekat pinggang sikit dengan thin belt. Boleh alihkan perhatian dengan memakai jeans berpoket dan sebagainya.
Untuk yang tak bertudung (non muslim), pilihlah leher baju yang berbentuk V kerana ianya akan menampakkan diri kelihatan lebih kurus.

6- pakaian yang berwarna gelap, selalu orang akan pilih hitam. Warna gelap mampu membuat seseorang kelihatan lebih kecil daripada saiz asal. Tapi janganlah pakai fully hitam, macam orang berkabung pulak dah. Boleh match dengan warna lain yang ceria. Elakkan color blocking yang lagi menghighlight tempat yang nak ditutup...bagi yang bertudung, I really suggest baju color terang/gelap yang plain, and color blocking tu dengan tudung atau shawl warna ceria...so akan highlight bahagian muka kita :)


7- Pakai bengkung supaya lemak dapat disembunyikan selain fungsi bengkung membentuk kontur tubuh badan.Kalo I, memang suggest pakai  satu set Premium Beautiful lah, sebab mmg instantly shape your body!
pakai Premium Beautiful ni akan terus lock lemak kita kat "rumah die - tetapkan kedudukan breats dan punggung and  create pinggang kita
terus tutup babat yang macam mangkuk tingkat tu - and bagi kita confidence!

mula-mula memanglah pakai korset ni sembunyikan or tutup lemak-lemak degil tu...
and in long run, memang boleh shapekan badan kita secara permanent!

kebanyakan customer i semua macam terkejut lepas fitting Premium Beautiful sebab????
terus nampak pinggang yang selama ni tersembunyi dek lemak-lemak degil

heheh...

now ada ansuran serendah RM100, so memang mampu milik sangatttt

just SMS or Whatsapp Isma at 019-339 3340 for consultation yerrr

xoxo 
Isma




Monday, 21 July 2014

Resipi Puding Marble Mineral Coffee (credit to AzlitaMasamManis)

aha

seronok bila blogger masakan terkenal Kak Ita buat recipe untuk kopi kegemaran kite; Mineral Coffee!
now, Mineral Coffee ni bukan sahaja boleh diminum, malah boleh buat as a yummy dessert !


"Mineral Coffee ni bukan sebarang kopi tau! Ia di perbuat daripada biji kopi jenis Robusta yang berkualiti tinggi dan di import daripada Vietnam. Tahu tak.. yang Vietnam adalah pengeluar kopi Robusta yang terbesar dan kedua terbesar selepas negara Brazil dalam pengeluar kopi dunia.

Bukan itu sahaja tau! Mineral Coffee ini juga tak manis tau! sebab dia tak ada gula.. sebaliknya rasa dia lemak-lemak manja gitu...
Ini kerana ia menggunakan Garam Buluh.
Apa tu garam buluh?
Garam Buluh Hai-O ini di import dari Korea Selatan. Ia sangat popular dengan keaslian dan kandungan khasiatnya sangat tinggi. Kalau anda nak tau.. garam Buluh ni sudah lama di amalkan oleh masyarakat Korea sejak 13000 tahun dahulu lagi.. dan merupakan ramuan perubatan purba mereka.
emmm... itulah rahsia kesihatan orang Korea..

Garam Buluh ni 100% organik dan ia bebas daripada sebarang bahan kimia.
Sebab tu bila anda bancuh aje Mineral Coffee dengan air panas... akan terbitlah satu aroma... yang WOW!"

ni kata Kak Ita lah kannn :)

so ni i tepek resipi ni, credit to blog Kak Ita http://www.azlitamasammanis.com/


PUDING MARBLE MINERAL COFFEE 

12 gm serbuk agar-agar ~ 1 peket
1 liter air
2 cawan gula halus
1 tin susu cair
1 cawan tepung kastard
1 peket Mineral Coffee 
2 sudu makan air suam
1 sudu teh esen vanilla 
Pewarna

Masakkan serbuk agar-agar bersama gula dan air hingga gula melarut
Satukan susu cair dan tepung kastar dan kacau rata
Tuangkan susu dalam agar-agar dan masak hingga adunan pekat
Tambahkan esen vanilla dan kacau rata
Angkat dan bahagikan adunan kepada 4 mangkuk 

Bancuh Mineral Coffee dengan air suam
Tuangkan bancuhan Mineral Coffee dalam satu mangkuk dan kacau rata
3 mangkuk yang lain letakkan pewarna setiap satu.. warna yang berbeza

Sediakan acuan
Basahkan atau bilas acuan dengan air
Sediakan satu loyang berisi air
Letakkan acuan di dalamnya
Kemudian tuangkan adunan puding berselang seli warna dalam acuan 
buat dengan cepat kerana puding cepat mengeras
Buat sehingga habis
Bila dah siap sejukkan
Simpan dalam peti ais supaya rasanya dingin bila di nikmati..


so lepas ni , boleh la cuba resipi ni :)

nak dapatkan Mineral Coffee, boleh je order dengan I 

RM26 SEKOTAK (20 sachet)
RM50 untuk 2 KOTAK

Postage RM6

FREE POSTAGE UNTUK PEMBELIAN LEBIH 5 KOTAK 

Contact Isma 019-339 3340

xoxo
Isma

Pelan Pembayaran (Payment Method ) PREMIUM BEAUTIFUL CORSET 2014

Assalamualaikum darlingss

Today I just nak update the payment method untuk dapatkan Premium Beautiful daripada I :)

 Basically, ada 3 jenis pelan pembayaran (payment method) Premium Beautiful untuk sesiapa yang membeli melalui I ...

yang tak tahu, sebelah kiri kat gambar bawah ni, PREMIUM BEAUTIFUL CLASSIC, yang kanan pulak PREMIUM BEAUTIFUL ELEGANCE!





Full cash payment / bayaran penuh

Ini adalah bagi sesiapa yang mempunyai wang yang mencukupi untuk membayar jumlah harga corset Premium Beautiful. Normally, customer akan bank in terus duit ke dalam account CIMB or Maybank I  mengikut saiz dan harga yang telah ditetapkan.

Credit card

Dengan menggunakan credit card, ada 2 jenis pembayaran:

Directly swipe the credit card at the stockist. Untuk cara ini, tiada sebarang interest yang akan dikenakan. Customer akan swipe total amount berdasarkan harga yang telah ditetapkan.

Isi borang credit card. Normally ini akan dilakukan kepada customer yang jauh, atau yang susah hendak ke stokis. I akan beri satu form credit card untuk diisi. Di dalam form credit card tersebut, customer perlu mengisi details credit card and contact number. Seterusnya, apabila form tersebut diserahkan kepada stokis, stokis akan fax kepada HQ untuk proses seterusnya. HQ akan call customer tersebut untuk verification. Setelah verify everything, then baru transaction akan dijalankan. Untuk isi borang credit card ini, 1.5% interest akan dikenakan.

note : untuk pembelian secara credit card, anda boleh buat 6, 12 dan 18 bulan instalment dengan bank masing-masing, ada sedikit interest (sekali sahaja) dikenakan e.g MAYBANK 0.75% x bilangan bulan uols nak buat instalment. 

contoh : 12 bulan instalment = 0.75% x 12 bulan = 9%
so ONE TIME interest uols akan di charge = 9% x harga Premium Beautiful 
interest ni akan di campur sekali dgn amount yg uols swipe tu...pastu bahagi 12 bulan
usually customer yg beli pakai credit card instalment akan bayar dalam RM200 sebulan untuk 12 bulan


ataupun untuk pemegang credit card Public Bank, Hong Leong Bank dan Citibank, kalo beli Premium Beautiful memang boleh dapat ZERO % 12 months instalment :)
so, berapa je amount yang uols swipe, terus bahagi 12 bulan.

as long as uols bayar on time, memang tak ada extra charges kalo beli pakai instalment credit card nih

Cash installment dengan AEON Credit

Untuk pelan ini, ada beberapa pelan yang customer boleh pilih, iaitu 12 months, 24 months up to the maximum of 36 months. Customer juga boleh membuat auto debit di account savings masing-masing dengan bayaran serendah RM100 sebulan. Apa yang diperlukan, adalah dokumen seperti berikut:

Copy of 3 bulan payslip
Copy of IC
Copy of bank statements / muka depan buku bank
Proses permohonan akan mengambil masa 3 hari dan setelah diproses dan diluluskan, then baru transaction akan berlaku.

basically lebih kurang sama macam nak beli barang elektrik kat Giant atau Tesco. Gaji minimum adalah RM500 untuk apply yerrr

So, terpulang kepada uols semua, which payment methods yang uols hendak pilih
. Sebarang pertanyaan, boleh contact i di 019-339 3340 (Isma) atau ismalinaishak@gmail.com

P/S: CASH REBATE PROMOTION MASIH ONGOING - 
 CASH BACK RM250 untuk pembelian 2 Sset Premium Beautiful dalam 1 resit!

XOXO 

Isma

Monday, 14 July 2014

THE LIMIT IS ME!

nice story, we are the reflection of our potential and growth !

----------------------------------


 One day all the employees reached the office and they saw a big advice  on the door on which it was  written:

"Yesterday the person who has been hindering your growth in this company passed away. 
We invite you to join the funeral in the room that has been prepared in the gym".

At first, they all got sad for the death of one of their colleagues, but after a while they started getting curious to know who was that man who hindered the growth of his colleagues and the company itself.

The excitement in the gym was such that security agents were ordered to control the crowd within the room. The more people reached the coffin, the more the excitement heated up.

Everyone thought: "Who is this guy who was hindering my progress?  Well, at least he died!”

One by one the thrilled employees got closer to the coffin, and when they looked inside it they
suddenly became speechless. They stood nearby the  coffin, shocked and in silence, as if someone had touched the deepest  part  of their soul.

There was a mirror inside the coffin: everyone who looked inside it could  see himself.

There was also a sign next to the mirror that said:

"There is only one person who is capable to set limits to your growth:  it is YOU".
You are the only person who can revolutionize your life. 
You are the only person who can influence your happiness, your realization and your success.
You are the only person who can help yourself.
Your life does not change when your boss changes, when your friends change, when your parents change, when your partner changes, when your company changes.
  
Your life changes when YOU change, when you go beyond your limiting beliefs, when you realize that youare the only one responsible for your life.

"The most important relationship you can have is the one you have with yourself"

Examine yourself, watch yourself. Don't be afraid of difficulties, impossibilities and losses: be a winner, build yourself and your reality.  The world is like a mirror: it gives back to anyone the
 reflection of  the  thoughts in which one has strongly believed.

The world and your reality are like mirrors laying in a coffin, which show to any individual the death of his divine capability to imagine and  create  his happiness and his success.

xoxo
Isma
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring