Thursday, 9 June 2011

MALANG MEMANG TAKDE BAU

memang...kalau nak kena, kena jugak kan...

This happened on 29 May 2011

nak dijadikan cerita, my brother Acap lambat on the day that we want to send Mummy to KLIA for her annual umrah trip. Dahla dia mmg bak kena fly balik Kuching (he's a pilot wit Air Asia, based in Kuching now)

So, I waited for him, sbb nk send off Mummy kan, pastu kena hantar die g LCCT gak kan...Mummy's flight is at 8.30, my other family members dah gerak @ 4pm lagi...

So we finally gerak dari rumah about 5 pm..only the two of us pun ... sampai kat traffic light otw to Sentul...tgh berhenti ni , traffic light merah...I siap put the gear to neutral n tarik handbreak... TETIBA! booom....ada motor nak lalu in between my car and kete sebelah kat lampu merah dgn lajunya! LAMPU MERAH KOTTTTT!!!! and my car depan sekali kottttt!!!! haaa tercampak terus die ke depan...scratched his knee and lengan...tulaaa sesuke je bwk motor camtu...haissshhh

side mirror dh terpusing, my car right side mmg scratch yang dalam dan panjang dari belakang ke depan...bumper depan scratch , jatuh and clips and clip holder pun patah, rim pun dented...

hati dah panas ni, kete baru kot , baru 5 months...perfect je lagi....mmg mendidih je rasa nak marah, tapi kesian laa plak die cedera n motor die takleh gerak...

turns out die mamat bangla, it's not his motorcycle, and i tink die pun takde lesen...bernanah jugaklaa die kena basuh ngan Acap...takut gile die nak g balai, last2 die bagi RM50....HUH RM50 jeeee??????? In my heart I already know that I akan kena at least 500 bux to fix all this..

nak report polis pun, I was on a hurry and I tak mau claim my own insurance (my NCB is already max from my previous car) on small repairs camni...

Sile lihat gambar dibawah untuk details. Memamng laa nampak tak major, tapi untik kete baru dibeli tak sampai 5 bulan dgn hasil titik peluh sendiri, memang nak menangis woooh...kesian si WUT ni tau:



Untuk pengetahuan korang, si WUT telah siap dibaiki dan kembali ke keadaan asal - total charged: RM700 (tuka bumper, mudflap and cat balik the whole right side)

Sidenote: Ada org tak puas hati dlm entry lepas I said I only got ONE birthday present - well actually I did get another present ; from MYSELF! every year memang I buat camni since I started work. Tak payah tunggu boyfriend ke, parents ke kawan tolong bagi, kalo kite nak, beli jek sendiri...hahahahaha. Tapi kalau orang bagi, lagi best..kan, kan, kan? :P .Refer dibawah untuk my self-bought present :

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring