Monday, 22 August 2011

Bila accountants kacau bubur lambuk....

haa u think accountant tak boleh ke masak bubuk lambuk?

last saturday, me and awien joined the bubur lambuk program anjuran Puteri Gombak

it was held kat padang taman greenwood, starting from 9 am ..

target output was 2,000 "bekas", which will be distributed to all Muslim residents in the residential areas in DUN Gombak Setia

awal2 pagi tu dah sibuk memotong bawang, halia serai, daging, membasuh beras etc

65kg beras was alloted...dalam 9-10 periuk jugaklaaa memasak

pastu, kena pulak tuang dalam bekas2 before nak packing in plastic for distribution :)

alhamdulillah, bukan setakat AJK je yang membanting tulang, orang ramai kat Taman Greenwood pun datang tolong jugak...ada yang nenek+atok, even budak2 kecik pun datang tolong...

Syukur, semangat ramadhan :)























Alhamdulillah, hopefully inisiatif ni will always continue in the future!

CIAO BELLA!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring