Tuesday, 16 August 2011

GET YOUR PREMIUM BEAUTIFUL SET - AT YOUR OWN BUDGET!

Dalam berbisnes PB ni kan..selain daripada bakal2 client bertanya tentang fungsi produk, kelebihan produk etc, soalan yang paling utama , pastinya ? HARGA…
Ok, kalau ada yang tak tahu lagi apa itu Premium Beautiful corset, bleh click kat sini k ,more detailed elaboration by my leaders:
Entry kali ni, I lebih nak terangkan about the PB pricing
Sebelum ni, I dah ada letakkan the pricing and method of payment kat Premium Beautiful tab kat atas tuh -à sebelah “Home”
Tapi ramai yang agak confuse sebab sekarang bulan promo kan – selalu I sebut, ada rebate la, cash instalment la, so let me clarify dalam entry ni k
Basically retail price PB corset yang disyorkan oleh Hai-O ialah seperti berikut:
SIZE
HARGA
Kecil
RM2,400
Besar
RM2,600


Actually ada beberapa pilihan tentang method of payment ni, so I summarize in the table below, supaya senang korang nak faham k J
METHOD
BAYARAN
PERIOD
HARGA*
REBATE **
PRO/CONS
Full cash
PENUH

RM2,000 (K)
RM2,200 (B)
RM225 per set
RM1,000 =3 set
Eligible for rebate BUT need to pay full sum upfront. HIGH cashflow.

TOTAL PB COST =RM1,775 (K) RM1,975 (B)
Credit Card
PENUH

RM2,000 (K)
RM2,200 (B)
RM225 per set
RM1,000 =3 set
Eligible for rebate and EASYPAY/INSTALMENT option usually available from the bank  HOWEVER,
bank
may impose some interest e.g
CIMB  (3% one-time charge =RM60 for 10 months instalment)

So in the first month u par RM200+60, then subsequent month RM200 only. But in 1st month, offsetting the RM225 rebate, effectively u only pay RM35

TOTAL PB cost = RM1,835 (K), RM2,035 (B)

*** please check with your respective credit card provider on the interest imposed.
Cash instalment
ANSURAN
1-6 Bulan
RM2,000 (K)
RM2,200 (B)
 No rebate
More applicable to those without credit card/ can’t apply RHB easy


7-12 bulan
RM2,400 (K)
RM2,600 (B)
No rebate
More applicable to those without credit card/ can’t apply RHB easy
RHB Easy Loan
PENUH

RM2,000 (K)
RM2,200 (B)
RM225 per set
RM1,000 =3 set
Eligible for rebate loan MAY/MAY NOT be approved, and there is INTEREST charged by bank.

 Refer notes **** below.


Notes:
* harga untuk pilihan bayaran PENUH, I akan jual dengan harga pengedar , i.e harga yang I beli terus dari stokis. Rationalnya, takde risk/exposure untuk I, sebab uols bayar lump sum kan, and sebagai benefit orang yang bayar lump sum, I tak ambil untung runcit.
Same thing for the people yang ambil instalment kurang 6 bulan; I still charge harga distributor, sbb less risk untuk I J
Cuma those yang ambil instalment panjang, I kena charge harga retail, sebab, cash instalment ni means that kitorang as distributor dahulukan our money to buy u the set..so uols kire bayar direct to the dealer ye. Hai-O takde buat cash instalment mcm ni…so that’s why PB sets untuk cash instalment ni limited sikit..
** Rebate will be banked in on the 10th of the following month i.e let’s say uols beli dgn I esok 16/8/2011 , so I akan charge RM2,000/2,200 in cash/credit card to you first. U will get the rebate on 10/9/2011
As this is not a discount, so rebate tu hanya akan dapat selepas sales tu dah finalise ;)
**** RHB EASY procedures
RHB Easy nie adalah from RHB. Easy-Pinjaman Ekspres - Personal Financing

Require access to funds urgently? Wait no longer. Bring along your MyKad and head to the nearest Easy branch to apply for a personal loan and obtain instant approvals and loan disbursement. Unique features:
* No documentation required
* On-the-spot approval and disbursement in less than 10 minutes
* Flexible Personal Financing amounts from RM2,000 to RM50,000
* Low monthly installment amount from less than RM60 per month
* Flexible loan repayment tenure of up to 5 years (60 months)

Biasa lah, untuk loan, memang ada interest charged by bank – and lebih tinggi semakin lama period uols ambil. TAPI, untuk mereka yang nak pakai PB tapi risau pasal cashflow, option nilaa yang paling murah instalmentnya, paling rendah RM58 sebulan.
Let’s say uols ambil 12 bulan instalment kan , total instalment paid :RM189 X 12 = RM2,268 – RM225 (rebate)
TOTAL PB cost =RM2,043(K) RM2,243(B)
Still OK, not bad jugak, sbb still murah dari harga retail PB RM2400 (K) RM2,600 (B)

Hopefully uols clear sikitlaa dengan clarification I dalam entry kali ni kan…sebab tu I cakap, Kitorang boleh arrange the harga based on your financial capabilities.
Barang baik, memang mahal sikit, BUT you will not regret this one time worthy investment..
Bayangkan, sepanjang 4 bulan I dah memiliki PB set ni, I pakai hari2 without fail, Alhamdulillah my set masih seperti masa I beli, takde kerosakan so far. And kalo ada kerosakan , insyaAllah akan boleh direpair dekat HQ nanti, lifetime warranty ni!
Maybe ada yang rasa detail sangat ke my explanation - almaklumlah, Chartered Accountant bile dah keluar calculator segala, macam2 lah yang jadi kan?
takpe uols still boleh book free fitting and consultation (takde commitment pun untuk beli) and tanya I balik pasal payment and method kat atas ni. Alang2 nak beli bende mahal kan , InsyaAllah me and my biz partners akan berikan service yg terbaik untuk uols.
BOOK YOUR APPOINTMENT NOW!!! Contact me @ 019-339 3340 or email ismalinaishak@gmail.com -add me on FACEBOOK pun boleh :)
p/s: Bile lagi uols nak jadi kurus, curvy, mantop and meletops macam Rozita Che Wan?
btw cantik kan baju ni...idaman I ni, body and baju- dua2 meletops

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring