Tuesday, 23 August 2011

Lactolite : Bagaikan mashed potato kepada ayam KFC :)



hehehe...camtulaa ibaratnye...kalo makan KFC takde mashed potato = rasa tak lengkap kan?

samelaa kalo pakai Premium Beautifu corset + consistently consume Lactolite = barulah masyukk!

lately, permintaan Lactolite memang tengah sama2 naik macam PB corset jugak

ada yang nak try Lactolite, tapi belum pakai PB corset lagi...

ada yang baru dapat 2 peket sample lactolite, terus beli 3 kotak

ada yang pakai PB and minum Lactolite = double effect untuk weight loss and banyak health benefits jugak

ada yang join PB bisnes, tak dapat nk amik loan, start dengan jual Lactolite

OKlaa for Lactolite noob out there..sure uols tertanya2, what is Lactolite ni?

actually nama penuh this product is nurich LACTO-LITE

it is a mixed yoghurt with live culture & inulin powder drink

Most of u know rite, "perut ialah punca kepada semua penyakit"

yelah kan...kalo perut dan usus kita tak sihat, tak boleh nak menghadamkan semua input2 kita dengan sempurna....ape akan jadi?

chaos laa keadaan dlm perut kita nanti...daripada indigestion, terus bleh jadi kembung, migrain, sembelit etc

tak gitu? ;)

meh i highlight apa punca2 penyakit2 perut ni:

meh, meh...jangan memalu

1) cara pemakanan kita tak sistematik - haaa yang kejap tak amik breakfast, pastu lunch ngan dinner makan banyak...ataupun sehari makan baynyak, pastu 2-3 hari tak makan lansung, diet air laa konon... inconsistencies ni laa yang akan menyebabkan perut kita boleh senang dapat penyakit tauu

2) terlalu berlebihan semasa makan - haaa ni kepada kite2 yang sume makan banyak...tak kira breakfast, lunch, dinner, tea , supper...portion sume sama banyak ...takat2 yang gunung
nak tau camne indicator kita dah makan berlebihan? 20 mins after meal tu, perut kite cam nak meletup, takleh nafas, rasa nak bersandar je....haaaaa, sume terasa laa tu :P
isk, memang kite sume confirm pernah buat bende ni punye
nak, nak tengah ada Ramadhan buffet ni kan...selagi boleh sumbat laa kan heheh

3) tidak berwaspada dengan kebersihan makanan - dalam zaman moden ni kan, memang tak boleh nak elak laa daripada makan kat luar...
memang, susah nak determine kebersihan makanan kan
kadang2 dalam air-conditioned restaurant pun ada lalat...
kat pasar ramadan pun ada yang jual air tak masak dulu
macam-macam kan..memang segala virus2 ni akan affect function perut kite tau


pastu ada yang tanya, bila ada usus yang sihat, apa effect die kat badan kite ni?

usus ni kan organ terbesar dalam badan kita...
usus kecil bertindak mencernakan makanan - asingkan carbs, protein and lemak
pastu die serapkan pulak yang dah dicerna dalam darah kita

usus besar pulak ialah untuk membantu proses perkumuhan kita...menghapuskan bahan sisa bertoksik dalam bentuk najis pulak

Thus, usus yang sihat is a weapon untuk mencegah penyakit

Habis tu? ape yang Lactolite boleh buat untuk dapatkan usus yang sihat ehhhh?

sabaq2 - cheq baru nak habaq mai ni

ok, macam dah bagi tau tadi dalam Lactolite ni ada:

a) Inulin
              - it is considered a form of soluble fiber and is sometimes categorized as a prebiotic.
              - salah satu fungsi inulin ialah untuk menambah bifidobakteria baru dalam usus
              - bifidobakteria ni ialah makan untuk bakteria baik yang terdapat dalam usus kita
              - inulin ni dihasilkan daripada tumbukan, so takde kandungan starch/kanji

b) Yogurt
              - Yoghurt is  nutritionally rich in protein, calcium, among others.
              -  Yang best about yogurt  ni, it has nutritional benefits more than milk.
                 Even orang yang mildly lactose intolerant
                 ( allergic to bahan berasaskan laktosa macam susu) boleh consume yogurt ,
                 without triggering any reaction.


Antara health benefits kalau consume Lactolite ni:


1) Singkirkan toksin dalam badan


2) Meningkatkan metabolism dalam badan - this mencepatkan proses pencernaan


3) Kurangkan beban badan - yelah, dah buang benda2 asing dalam perut and usus kan, ringan sikit badan kite tau


4) Menggalakkan pertumbukan bakteria baik


5) Bantu penghadaman yang baik dan sempurna


6) Bantu legakan sembelit/constipation


7) Bantu sintesis vitamin dalam usus besar


Eh , lupe nak tunjuk rupe Lactolite ni ...heheh

dalam 1 kotak , ada 25 pek-pek kecil yang senang dibawa kemana2 sahaja :)

OK, now  I nak bagitau camne nak minum Lactolite ni pulak

STEP 1 - Minum dengan 200ml air , kacau and terus minum


**TIPS- Elakkan guna air panas, sbb die akan bunuh bakteria baik

- Jangan lupa minum air dalam 2 liter sehari (sape yang
dah pakai PB corset tu, patut dah cukuplaa kan ;))

- minum semasa perut kosong e.g lepas berbuka dengan kurma,
 terus minum Lactolite :)

dah selesai pun ceramah akak pasal Lactolite hehehe
panjang ke?
hopefully membantulaa untuk yang dalam hati meronta-ronta nak tahu kan,
tapi malu-malu nak PM or SMS me :)

dalam bulam promo ni, kalo uols beli 3 kotak akan dapat free shaker tau

 those yang nak free sample of Lactolite, boleh contact me - ni untuk bulan ramadhan 2011 sahaje ok :)

and those yang tinggal di area KL, i bleh bagi harga special of RM140 sekotak :)
outside KL pun boleh, cuma I kena add postage charges ...

ni untuk orders semasa bulan Ramadhan sahaja OK ;)

CALL/SMS me @ 019-339 3340 or email ismalinaishak@gmail.com

yang nak tanya pasal PB corset pun boleh
set cash instalment masih ada a few more - boleh buat bayaran bulanan dgn I serendah RM200 sebulan tau

promo rebate pun still ada - sile order cepat, tak tahu next month masih ada promo ni ke tak tauuu



             

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring