Monday, 22 August 2011

Pleasures in my life: Buka Puasa with Family @Intai-Intai, Ampang

19 August is my bapak's birthday..
ramai orang selalu rasa pelik, sebab I call my dad "Bapak"
ada yang kata, bunyi kasarlaaa, mcm orang kampung laaa
but dari kecil kitorang dah diajar panggil bapak dan mak
takpelaa...kitorang memang orang kampung pun

So, sepanjang bulan puasa ni, tak pernah lagi berbuka dengan family kat luar
saje nak bawak my parents makan kat luar, eventho diorang tak bape nak gemar makan buffet2 ni
rase cam membazir kot
tapi apa salahnya, kita cuba nak menggembirakan family kan?

so the day before, I booked the table kat restaurant Intai-Intai for 6 ppl
buffet was RM48 nett per person
hihi I yang suggest this place sebab baca kat blog Kak Nani Rostam last week

view at the restaurant

banner

kuih muih and dessert


lauk2 at bubur station

sup tulang+ daging

barbecue station

 my family


fruits ;)

lauks :)

rojak buah

kerabu mangga, and kuih-kuihan


kuih-kuihan lagik

cucur bawang, freshly fried kat goreng-gorengan station

nasi dagang

my parents
**muka orang yang belanja makan lol


Basically semua OK...the food was thai+kelantanese food
cuma tempat solat agak kecil and tak selesa esp the women's side

but all in all sumorang happy :)
thanks to the co -financier of the day...my brother Asraf :)

CIAO BELLA!


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring