Friday, 4 November 2011

Jom pegi Vietnam? :) plus my Ho Chi Minh City experience!

Baru je habis fight untuk package Holland, syarikat dah bukak another package melancongggg....ke VIETNAM!
Paling best sekali, target kali ni sangat achievable, bak kata CDM Salha, kalo terbatuk pun boleh pegi :)

InsyaAllah, I memang target nak dapatkan ticket kali ni, and nak pegi dengan at least 10 biz partners and pasangan diorang :)

tentatively, trip ni akan pergi bulan Mac 2012...bestnye dah ada something to look forward in 2012!!!!!


alhamdulillah, I dah pernah ke Vietnam (Ho Chi Minh City) with my family :) walaupun dah pergi, I still nak pegi jugak trip kali ni, bukan ape, dah orang bagi FREEE...amik jelah kan?
pastu trip dengan HAI-O ialah CONFIRM 5 STAR!...dapat pergi dengan my TEAM FABULOSITY, dahlaa free, tinggal bawak duit shopping jerr...duit shopping pun dapat dari bonus buat bisnes...BEST KAN?
Sebab, in my group, dah diterapkan konsep berjaya bersama kumpulan; so, tak mainlaa dapat trip melancong sorang-sorang..BIAR KITA BERJAYA BERSAMA RAKAN KONGSI KITA!


So, I nak share my experience masa melancong ke HCMC dulu...
Masa tu I pegi dengan family...syukurlaa, dengan Air Asia flight tix free (coz my brother is a pilot with AA),
ground -accomodation, food and transport is covered by my parents...syukur lagi dapat harga ground yang murah, coz my parents own a travel agency :)

hehe, this maybe my last time dapat free trip with my family, lepas ni dah kena bayar or sponsor my family trip pulak...

OKlaa, we stayed at 3 star hotel and walking distance to Ben Tanh market...
eh-eh, Ben Tanh market tu ape ?

haha, nanti i cite k...

well nak tau my experience and ape yang best kat Vietnam?

JOMMMMMMMSSS :)

here are some photos from my recent trip to Vietnam!

Highlights nye?

SYURGA SHOPPING...BEN TANH MARKET!!!!

baru kat permulaan pasar - pegi siang pun best tapi malam sejuk sikit plus ada  night market kat luar :)

baju kurung siap banyak gillerrrrr - paling murah baju kurung cotton dalam RM30 camtu je dah siap jahit ..telekung pun banyak...

beg-beg handicraft yang murahhhh

ramai orang beli souvenirrrr

SUNGAI MEKONG

with my ever so lovely best friend and biz partner , Awien! Ni dalam boat menyusuri sungai Mekong

sebab ada Sungai Mekong ni, the area around is so fertile...letak benih je tumbuh! so we went to the bee and fruits farm :)

industry coconut candy :)

buah limau bali :)

entertainment sambil minum teh  with fresh honey and fresh fruits :)
the lady is wearing the traditional Vietnamese dress called ao -yai
cantik kan?

minum teh madu panas :)

muke gembira makan fresh fruits ...

lepas dah makan and minum, naik sampan pulak menyusuri sungai Mekong  :)

bukan naik sampan je, siap pakai topi petani Vietnam lagi...baru FEEL :P

dah penat jenjalan, otw balik, minum air kelapa pulak ...manisss sangat :)

HANDICRAFT

cantik-cantik kan lukisan acrylic ni? macam2 handicraft ada kat Vietnam


pegi tengok camne diorang buat handicraft

pastu pg tengok batu batan hahahah....batu permata laa
nenak n mak-mak memang suke beli jade...murahhh

CU CHI TUNNEL


nilaa tempat sejarah perang guerilla Vietkong dengan US....bwah tanah berselirat penuh dengan secret tunnels...betapa keciknye tunnel tu, hanya orang kurus je boleh masuk...hehe

my bro si pilot, die je yang muat...hahaha

jenjalan bawak nenek ku...kesian die penat berjalan


kat sini die tunjuk zaman dulu takde pipe, so guna buluh as pipe...inventive kan?

HARD ROCK CAFE
Hard Rock Cafe - wajib utk beli souvenirs!

MUZIUM PERANG


memang sentimental betulla museum ni...mmg cerita pasal perang Vietnam dari A to Z
2 jam kat museum ni, tak berhenti nangis i...huhuhu


kesan bom nuklear US....sampai sekarang masih ada generasi yang cacat sbb mutation...


helicopter and kete kebal, sume ade...



OTHERS FACTS :)

Vietnam banyak sangat motorrrrr ...fusshhh


sebab negara masih membangun, rakyat bekerja keras nk cari sesuap nasi...

alhamdulillah, memang ada makanan Halal kat sana...
sbb orang melayu Champa bukak restaurant...food pun sedap :)

To all of you yang mengidamkan free trips, siap boleh dapat cari duit shopping lagi from this biz...just contact me 019-339 3340 (Isma)

Bukan setakat trip ni je, banyak lagi trips in the future yang I tak sabar-sabar nak pegi dengan uols...
Plus...dalam biz nilaa uols boleh start biz dengan keuntungan 4-5 angka---> menuju kepada FINANCIAL FREEDOM!

alaa basically financial freedom tu means uols dah tak bayah nak berbudget setengah mati nak berikan yang TERBAIK for u and ur family!

CALL ME NOW!!!!

CIAO BELLA!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring