Thursday, 24 November 2011

Semi final Muzik-Muzik 26 :)

harini ada masa sikit lepas office, coz nak meet up dengan my leader Izyan to go through flyers design for our booth next week :)

jemput datang ye everyone, its 28 Nov-3 Dec 2011, PWTC, Aras 3 - booth 157: Premium Beautiful by Team Fabulosity!  ada goody bags for our buyers and also all visitors can stand a chance to win attractive lucky draw prizes :) nak tahu apa hadiah lucky draw tu? 

2 x White room photography session  worth RM400

3 x 2 hour 20 minutes spa session (includes facial , full body massage and scrub) at the Royal Malaysian Spa worth RM425!


OK - booth updates aside :P 

anyways, to kill time, I decided to Youtube the videos for semi final muzik-muzik yang i terlepas last week....tahun ni banyak sangat my favourite songs yang tercalon, hopefully they will go to finals

Antara my favourites are:

Alyah -Kisah Hati
" hatiku, hatimu, menjadi satu cinta;
kurasa hadirmu menyempurnakan aku"

overall, i tink sound system agak kureng sket tahun ni, TV3 should really improve on this - potong je bile dengar lagu sedap jadi kureng bile sound pun kurang best..
As for Alyah's performance pulak, to me, this song is REALLY hard to sing, boleh terb*rak nak nyanyi hahahah...Alyah did her best lah , but of course masa final nanti, hopefully better :)
thumbs up to Alyah!

3 Suara -Beribu Sesalan

" kekasih ku dijalanan yang berliku, disaat ku perlukan mu, 
tertutup jua segalanya terhadapmu, disiniku tersedu-sedu"

tak payah cakap banyak lah, trio ni memang superb!
paling i suka Shila Amzah, suara die sedap sangat dalam lagu ni, and Jac of course...
tapi combination diorang memang best, and makeup Shila cantik sangatttttt :)
memang layak masuk final!

Nubhan - Mata Hati

" pandanglah aku dengan mata hati, kurayu padamu;
peganglahku biar kurasa bernyawa...." 

chewahhh jiwang plaks laa kan...
to me lyrics lagu ni memang menusuk kalbulah...
pastu campur dengan suara Nubhan yang ala-ala jiwang karat awww
cuma Nubhan kena improve and bagi jelas sikit bile nyanyi tu..
but Nubhan dah banyak sangat improve as compared to masa kat AF dulu :)

Drama- Babak Pertama

 actually i suka sangat lagu ni, sebab mmg upbeat and catchy..
lyrics pun best..
tapi live performance kureng skets..
or is it only me?

So for semi final part 1 ni yang bertanding ialah:


Hujan- Muda
Iqa - Di penghujung Cinta
Nubhan- Mata Hati
Akim - Janji
Sofaz- Maaf dari hati
Stacy- Kisah Dongeng
Yuna- Gadis Semasa
Alyah- Kisah Hati
Drama- Babak Pertama
Hafiz - Awan Nano
3 Suara - Beribu Sesalan

LOL bile I google rupenye dah ada keputusan!
5 lagu dengan markah tertinggi :
1) Kisah Hati
2) Mata Hati
3)Beribu Sesalan
4)Awan Nano
5)Gadis Semasa

OK-lah kan, at least my 3 fav songs masuk top 5!!!!
yeyya!
haha

to those yang terlepas the whole semi final muzik-muzik part 1 (like me!)
 boleh tgk Youtube kat bawah ni- best la sbb ada orang upload the whole thing! 
credit to MediaCapture2011 for uploading :)
rasa mcm tengok live kat TV

part 1
part 2
part 3
part 4
part 5

enjoyyy ;)
CIAO BELLA!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring