Friday, 27 January 2012

Biz trip to Sabah and Johor!

a lot of things going on in this month, as it is the last month to qualify for the Vietnam trip :)

sambil qualifykan my tickets, masih busy nak bantu biz partners pun qualify their own ticket, plus bantu diorang dapat peningkatan income and network ...

alhamdulillah, like I've been telling my FB readers, I currently have Premium Beautiful franchise managers in Sandakan, Sabah and Johor Bahru!

sangat-sangat bangga dengan my 2 new biz partners ni; berani ambil cabaran untuk ubah hidup -untuk diri sendiri and family...

berani; walaupun tahu direct leader diorang (which is MOI !) berada jauh dari diorang dan mungkin tak boleh nak turun selalu untuk bersama-sama bantu...

but, as I've always said, berbisnes online ni has no boundaries - BIZ DIHUJUNG JARI!
customers can be from all over the world, and limitless methods of communication untuk dapat bantuan leaders...

especially bila uols berada dalam TEAM FABULOSITY yang sangat-sangat supportive, collaborative and fun! and dengan leaders yang sentiasa lend a helping hand and be your mentor all the way to your journey to the top :)

oklah, so i nak cite sikit abt my 2 new addition to team Fabulosity !


kecil dan comel je kan biz partner i ni?

nama die Cik Adel/ Cik Ina :)

working as a teacher in Sandakan, asal oghang Kedah...

plus she's getting married soon!
congrats babe :)

very energetic tau si Adel ni, cikgu sesi pagi, petang pulak ajar kelab hoki and softball :)
and PALING SPECIAL, die pun cikgu in charge of PKBM (L)

ya Allah , tetibe ingat zaman-zaman I dgn Ina ber kadet laut masa kat STF dulu...
seronok sangat- altho hitam, melekit berlengas, kesana kemari with M16, practicing out TATU routines :)

i lover her energy, and she's so peramah!
so any of you yang berada diSabah yang nak tau details about Premium Beautiful or nak FREE fitting ke - just contact Ina/Adel @ 012-212 0695




this round it seems that my biz partnes mmg kecil-kecil orangnye :)

introducing Syiekin, my biz partner in Johor!

mother of one - baby die nama Aish tau, tomey sangat!

actually I penah tulis pasal Syiekin in my previous entry, about her amazing testimonial:


starting as my Premium Beautiful customer; bertukar kepada biz partner ....
semua sebab Syiekin sangat amazed on how her life and health changed so much after wearing Premium Beautiful!

kalau nak jumpa Syie kat JB, she's working at Hospital Sultan Ismail :)
a veru friendly, soft spoken, but strong person - Syiekin is very lovable and approachable!

Anda kat JB or nearby yang nak dapat special treatment from Team Fabulosity, you can contact Syiekin at 012- 689 1643

oklah, besides biz trip, mestilah ada berjalan-jalan jugak kan....
mestiiii....hehhehehe

malas nak tulis pepanjang, enjoy some of the pics from my latest biz trip!

CIAO BELLA!


I used  MasWings connecting flight from Kota Kinabalu to Sandakan


visiting Sepilok- rehab centre for orang utan



watching them feed the orang utan




making orang utan face :P


with Ina and Kak Sue (our first customer in Sandakan!) - watching the view from hilltop




lunch at Buli Sim Sim


Sandakan from Hill top


at Agnes Keith house with Kak Sue




Hello Kota Kinabalu!Pasar Tamu for CNY :)
Thnaks to Shaharul sebab bawak I jenjalan KK






Dinner at Pasar Filipine








Pasar Filipine at dusk


satu je gambar kat JB, with my biz partner's Syiekin's baby- Aish!


Monday, 23 January 2012

CNY Premium Beautiful Promo :)

WAN SHI RU YI, XINNIAN KUAILE! 

CNY Special! Limited to 3 lucky customers in this Dragon year - you will receive FREE brand new Smart Tag (worth RM150 i think !)  with every purchase of Premium Beautiful via cash/credit card :)

For Short Bra and Lactolite customers - with every purchase of Short Bra or 3 boxes of Lactolite, get FREE 2 GSC movie tix (movie, date of your choice!)

Only applicable for bookings made up to 24th Jan , 11.59 pm :) 

call me at 019-3393340 to book - or just PM me in Facebook!

Wednesday, 18 January 2012

Please help my friend in need - Siti Salwa Md Isa (Sarcoma Cancer)

calling for all STF-ians and all of you who can help my friend in need...


Siti Salwa Md Isa ( Wawa) is one of my batchmate during my STF days...
She is one of my bubbly fren , kitorang sama2 dalam kumpulan nasyid sekolah :) kire geng suka nyanyi lah ni...


recently we received news that Wawa is receiving treatment for cancer, and only now we get the full news from Wawa herself...


She currently suffers from 4th stage sarcoma cancer, which has now spread to her lung and liver...now she is in the UK undergoing 5th cycle of chemotheraphy...


Refer to the brief message from Wawa, describing the situation she is in now- (from her correspondence with our fellow fren, Erma) :



Salam Erma, hope Erma and family semua sihat2.. Sorry sgt lmbt reply..Baru jer selesai 5th cycle chemo last Friday..Tapi tulah, ujian Allah masih xputus2 Erma 

Wawa dah dimaklumkan oleh doktor yang tumor di lung Wawa dah stage 4 dan keadaannya agak kritikal.Tumor byk ada di paru2 belah kanan (ada 3 spots yang besarnya 3cm) & ada jugak di paru2 belah kiri..

Since chemo ni just reducekan size tumor, so, they decide utk buat lung operation ASAP.Wawa takot sgt especially bila doktor kata "this operation is a chance to give you live little longer with your baby and family"..

Sedih sgt hanya Allah jerlah yg tahu.Bila decide nak operate kat sini, byk bnda yg nak kena consider..sewa rumah, nak pindah rumah,saper nak jaga baby & Wawa etc. Tapi nak xnak kena duduk lama kt sini..

InsyaAllah, Wawa akan operate end of this February and hopefully skali operate jerlah..So xyahlah nak go through 2 kali operations.. 

Wawa and family berharap Erma dapat doakan Wawa dan family semoga tabah menghadapi ujian Allah ini..Semoga doa2 kita semua akan dimakbulkan Allah..

Nii details bank akaun suami Wawa kat Msia.. terima kasih sgt2 ats sumbangan dan ingatan Erma sekeluarga.. Hanya Allah sahaja yang mampu membalas jasa baik & doa dari semua..Amin


Nama: Muhammad Mahyiddin Ramli

Bank: Bank Muamalat


No Akaun: 0901-0007186-72-1




Now, I am calling all of you, yang boleh sedikit sebanyak membantu Wawa dari segi kewangan, sebab I'm sure she had to incur a lot of expenses while receiving treatment in the UK...

Hopefully bantuan kita dapatlah meringankan beban hidup Wawa sekeluarga, yang mesti tengah sangat-sangat sedih dan derita...especially since she already have a kid...

I'm sure mothers out there boleh bayangkan macam mana kalo kita terpaksa tinggalkan anak kita sebab sakit yang dah sampai tahap sukar diubati....cuma rasa nak panjangkan masa yang ada bersama anak dan keluarga je...

ni laa gambar anak wawa...kecik lagi kan...

InsyaAllah, sama-sama kita doakan supaya Wawa kuat semangat, dan dikurangkan kesakitan daripada cancer tu....and that her coming surgery will be a successful one...

Thanks in advance to all of you yang baca, doakan dan jugak yang dapat bantu my beautiful friend in need :)

CIAO BELLA!

January 2012 Premium Beautiful promo - 4 days only! (17-20th Jan 2012)

short update!

Limited to only 5 customers in 4 days (17 -20 Jan 2012)

Upon purchase of Premium Beautiful FULLSET  via full cash or credit card

Get cash rebate of RM225

FREE 1 box of Lactolite worth RM158

FREE PB wash worth RM45

it will be your best investment ever...trust me :)

i can also give consult on making credit card instalment- so you can get cash rebate with FREE gifts, plus pay for your Premium Beautiful set on monthly instalment with the bank!

CALL/ SMS me (Isma) at 019-3393340 to book your set together with FREE FITTING AND CONSULTATION!

or email / add me on Facebook ismalinaishak@gmail.com

Wednesday, 11 January 2012

My Chilli Red Dress!

ok, so in this biz, we will be getting our awards once we reach every manager level ...

altho I've already at the Diamond Sales Manager level, but I missed my Sales Manager and Senior Sales Manager awards held in June 2011, coz I had to go to Egypt for work assignment...

tsk tsk

but great news! walaupun I amik award ni lambat, but I get to take it along with my beloved biz partners, all around Malaysia :)

insyaAllah, more than 10 SM and SSM in Team Fabulosity yang akan naik pentas kali ni...

I will tell you more about the award in future entries ya
ni excited nak bercerita about my dress for the awards...

as usual, for Hai-O events, kena pakai corporate colours which is merah hitam :)

so last month kan ada Jakel year end sales, me and Awien pun pegilah menyentel kat Jakel kot -kot ada bargain kan....

at last setelah berjam-jam kat Jakel, we bought chilli red chiffon with satin silk lining and some black lace to add detail to our dress ...quite a bargain the chiffon was RM40 per meter ( I took 5 meters) and the lace was RM400 per meter (ni french lace with glitter, which I took half meter)

baik sangat assistants kat Jakel tu, siap recommend us a tailor sekali untuk buat dress

senang, cepat dan murah hahahahah

so yesterday we went to Kak Ita's place to tempah the dress lah

simple je, she rented an apartment for her 5 workers to jahit-jahit all the baju, and another apartment for customer consultation area..

FYI, Kak Ita used to be the seamstress for Radzuan Radziwill...heheh boleh laa tak dapat designer, tukang jahit designer pun jadilahhhh...

lupe nak amik gambar semalam, but I tried to lukis the design of my baju....basically macam nilahhhh

what do you guys think?
it's basically a red empire cut dress with black patch lace details...

oklah kan for my first dress :)

hopefully it will turn out ok...hehehe

so I googled empire cut dresses just in case you gals tak tau camne laa empire cut tu kan...





cantik kan?
it accentuates my pear-ish figure, tak nampak sangat bottom heavy :)

hehehe

tu je update for today

oh ye...promo rebate RM225 untuk pembelian 1 set Premium Beautiful secara cash dan credit card sampai 20 Januari 2012 sahaja k...

dah nak berakhir dah...so jangan ketinggalan!
contact me untuk tau macam mana uols boleh bayar serendah RM185 sebulan untuk 10 bulan dengan pembelian secara credit card :)

CIAO BELLA!

Monday, 9 January 2012

Berbisnes sambil membantu masyarakat: melawat Rumah Kasih Harmoni

alhamdulillah, had another chance to get involved in charity activities :)

this time, bersama rakan -rakan usahawan Premium Beautiful pulak..

organized by The Premium Beautiful Group from B32 under CDM Hanis, kitorang dah pilih Rumah Kasih Harmoni kat Sungai Buloh as our home choice for this year

syukur, walaupun busy berbisnes, tengah-tengah sibuk nak fight untuk ticket Vietnam, masih ramai yang sanggup meluangkan masa untuk involve dalam charity program ni :)

Just a brief background of this home, it was started in 2008, dengan tanah yang diwakafkan by a kindhearted benefactor...alhamdulillah...syukur ada orang Melayu yang ikhlas nak mewakafkan tanah untuk buat rumah untuk anak-anak yatim dan asnaf ni....

kat sini, ada lebih kurang 80++ anak-anak yatim dan asnaf - some yang parents tak mampu nak bela senan kesempitan hidup, ada yang sakit kronik and parents tak mampu nak tanggung...

mostly anak-anak ni didalam usia sekolah rendah.....paling kecik umur 3 tahun...

so far, rumah ni tak ada fixed income, sebab masih belum berada dalam list Jabatan Kebajikan Masyarakat....dah apply dari awal ditubuhkan tapi masih dalam proses...
maybe sesape from JKM yang baca this entry boleh percepatkan proses tu yer...

so they just harapkan bantuan dari corporate and masyarakat....but alhamdulillah, so far, rezeki diorang murah jugaklaa....mungkin rezeki anak-anak kan...

nak maintain the home , they require RM15,000 - 20,000 a month....yelah, dengan makan, bills, transportation nak ke sekolah, keperluan anak-anak, etc....

especially bile nak start sekolah aritu, nak beli baju sekolah, buku, alat tulis etc....memang nak kena pakai banyak duit kan....itupun budak-budak ni tak dapat pun pakai semua yang baru...


walaupun diorang memang perlukan financial assistance, I feel kedatangan kitorang pun sedikit sebanyak membantu emosi anak-anak kat RKH ni...
sekali sekala ada yang nak bagi kasih sayang dan attention to them
coz diorang takde mak ayah dengan diorang kan...


sometimes kite take for granted bende yang kite dah ada
yang kita ada family , hidup sekarang, ada rumah sendiri, mampu makan, mampu hidup dengan sihat...
anak-anak ni, diorang kata happy sangat kalo dapat buat homework ada mak/ayah or kakak abang tolong...
happy snagat kalo dapat pergi jalan-jalan dengan family
happy sangat kalo bleh beraya ada mak bapak


so, syukur sangat that I was fortunate enough to touch the lives of these kids
walaupun sedikit...


here are some of the pics from the program...


with my biz partner, Awien 


muka-muka ceria menyambut kedatangan kami :)

with my leader DDM Izyan

jalan sama-sama ke surau RKH untuk briefing

suke diorang ni sume sebab boleh amik gambar...

Encik Jamal, pengetua RKH bagi briefing to all of us!

Awin with some of the kids...

The Premium Beautiful Group yang teruja dengar briefing ...

Izyan with adik Nana

sedikit sumbangan dari hati kami semua ....semoga dapat bantu anak-anak yang comeyl ni...

baca doa dulu sebelum makan KFC!

Izyan and CDM Hanis pun bz layan budak-budak nak makan KFC :)

berselera sungguh dapat makan KFC- yelah, mmg jarang-jarang sekali dapat makan macam ni coz makanan pun limited kat RKH ni

me wif the lovely kids pulak :)
peace y'all..

group pic!!!!

Kak Dewi with her group....adik ni paling kecik kat RKH...umur baru 3 tahun, but parents tak mampu nak bela die and adik beradik, so terpaksa hantar kat sini...

tak berhenti beramah mesra with the kids!


sebak jugak, bile tengok anak-anak ni, nak makan KFC pun kena tunggu sekali sekala peluang macam ni kan...
padahal, kita tengok KFC pun sebelah mata
an eye opener to those yang jarang nampak kesusahan masyarakat macam ni...
syukur sangat kita masih mampu hidup selesa, 
but not just that
peluang dan income dari biz mesti di infaqkan untuk yang memerlukan


insyaAllah, walau sikit pun kita memberi dan menyentuh hidup anak-anak ni,
pasti Allah lipat kali gandakan rezeki untuk kita lagi
supaya kita boleh lagi bantu mereka dan yang lain :)
dan rezeki yang kita dapat pun pasti diberkati Allah...


to those yang rasa nak membantu -walau pun sedikit, boleh la hubungi nombor kat bawah ni k :)


Encik Jamal : 


+60361563420 | +6012 3942783


CIAO BELLA!

Friday, 6 January 2012

My Housewarming!!! + barbecue woohoo!



had some friends over for my housewarming +new year's barbecue on 1st Jan
sebelum tu dah buat tahlil and doa selamat dengam my mom's side of the family

alhamdulillah, hopefully selamat sejahteralah rumah I :)
tak banyak gambar pun, sebab semua Nynna yang tolong amikkan...

all the food were home-cooked tauuu
by me and my housemate Pija :)

Menu
BBQ CHICKEN - 2 types of marinade, BBQ sauce and rempah
Grilled sausage
Potato Salad
Caesar salad
Spaghetti bolognese with meatballs
Tuna cold pasta
Carrot cake with creamcheese frosting

overall memang terlebih-lebih makanan
yelah 10 ekor ayam tuuu
hahahah
overbajet plak

like i said, gambar makanan takde...
but, from the guests feedback, luckily takde yang complaint :)

FYI, I  memang suka sangat masak
dulu masa kat UK, almost every week I masak for my frens...

Oklah, nak say thanks to orang-orang kuat housewarming ni:

1) my BF: thanks sangat tolong jagakan BBQ pit the whole nite...
2) my housemate, Pija: thanks tolong sekali memasak-masak
3) Awin and Nynna: thanks sebab tolong kemas-kemas

and to all my guests, thanks for your presence and for the gifts...


enjoy the pics!



CIAO BELLA!



Ain, Shahnaz with Fadzrin ,hubby and Ammar

group pics with the Warwickians :)

SLB gals with Nynna!

Family Wanie yg datang sambil celebrate birthday aunty Zai

Cik Aliaa and boyfie

Puan Zara yg preggers with hubby 

Azhar and Fatin with Adam

Awin ngan Aunty Zai

rumah yg belum furnishhhh

me wif Hanif

with Shahnaz and Ain

Fadzrin cute lil family ...
baby Adam yg macam Shin Chan dah aku tengok heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring