Wednesday, 18 January 2012

Please help my friend in need - Siti Salwa Md Isa (Sarcoma Cancer)

calling for all STF-ians and all of you who can help my friend in need...


Siti Salwa Md Isa ( Wawa) is one of my batchmate during my STF days...
She is one of my bubbly fren , kitorang sama2 dalam kumpulan nasyid sekolah :) kire geng suka nyanyi lah ni...


recently we received news that Wawa is receiving treatment for cancer, and only now we get the full news from Wawa herself...


She currently suffers from 4th stage sarcoma cancer, which has now spread to her lung and liver...now she is in the UK undergoing 5th cycle of chemotheraphy...


Refer to the brief message from Wawa, describing the situation she is in now- (from her correspondence with our fellow fren, Erma) :



Salam Erma, hope Erma and family semua sihat2.. Sorry sgt lmbt reply..Baru jer selesai 5th cycle chemo last Friday..Tapi tulah, ujian Allah masih xputus2 Erma 

Wawa dah dimaklumkan oleh doktor yang tumor di lung Wawa dah stage 4 dan keadaannya agak kritikal.Tumor byk ada di paru2 belah kanan (ada 3 spots yang besarnya 3cm) & ada jugak di paru2 belah kiri..

Since chemo ni just reducekan size tumor, so, they decide utk buat lung operation ASAP.Wawa takot sgt especially bila doktor kata "this operation is a chance to give you live little longer with your baby and family"..

Sedih sgt hanya Allah jerlah yg tahu.Bila decide nak operate kat sini, byk bnda yg nak kena consider..sewa rumah, nak pindah rumah,saper nak jaga baby & Wawa etc. Tapi nak xnak kena duduk lama kt sini..

InsyaAllah, Wawa akan operate end of this February and hopefully skali operate jerlah..So xyahlah nak go through 2 kali operations.. 

Wawa and family berharap Erma dapat doakan Wawa dan family semoga tabah menghadapi ujian Allah ini..Semoga doa2 kita semua akan dimakbulkan Allah..

Nii details bank akaun suami Wawa kat Msia.. terima kasih sgt2 ats sumbangan dan ingatan Erma sekeluarga.. Hanya Allah sahaja yang mampu membalas jasa baik & doa dari semua..Amin


Nama: Muhammad Mahyiddin Ramli

Bank: Bank Muamalat


No Akaun: 0901-0007186-72-1




Now, I am calling all of you, yang boleh sedikit sebanyak membantu Wawa dari segi kewangan, sebab I'm sure she had to incur a lot of expenses while receiving treatment in the UK...

Hopefully bantuan kita dapatlah meringankan beban hidup Wawa sekeluarga, yang mesti tengah sangat-sangat sedih dan derita...especially since she already have a kid...

I'm sure mothers out there boleh bayangkan macam mana kalo kita terpaksa tinggalkan anak kita sebab sakit yang dah sampai tahap sukar diubati....cuma rasa nak panjangkan masa yang ada bersama anak dan keluarga je...

ni laa gambar anak wawa...kecik lagi kan...

InsyaAllah, sama-sama kita doakan supaya Wawa kuat semangat, dan dikurangkan kesakitan daripada cancer tu....and that her coming surgery will be a successful one...

Thanks in advance to all of you yang baca, doakan dan jugak yang dapat bantu my beautiful friend in need :)

CIAO BELLA!

3 comments:

  1. salam.
    kak, shall i share ur entry?
    Wawa is my sis in law.
    i nk wrote enrty mcm ni tp x sanggup :(
    shall i?

    ReplyDelete
  2. sure dik :)
    be strong ya...family support is also important for cancer patients ....
    kami doakan yang terbaik untuk wawa :)

    ReplyDelete
  3. tq kak :)
    update:
    wawa dah hbs 6th cycle tapi now mulut pecah2, kering n batuk.
    it's winter, snow lebat tp wawa xleh mkn sgt, doc advice to take ice cream... kesian sejuk2 kna mkn ice cream.
    tp wawa alhamdulillah nampak sihat...
    opt dijangka early march. hrp semua brjln lncr...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring