Sunday, 22 April 2012

Teaser: Diamond Nite 2012!




Wednesday, 18 April 2012

Makan ke…MELANTAK?

Haaaa tengok tajuk je macam nak kena marah kan?
Hahaha
Takde
I just nak share my opinion about makan….
Iye
Makan …aktiviti yang kite buat hari-hari, masukkan makanan dalam mulut tu J
Selalu sangat bila I jumpa potential customers Premium Beautiful, diorang akan cakap:

“ Alamak lepas ni tak boleh makan la – isy tak boleh la macam ni…I memang suke makan!”

“ Eh lepas pakai Premium Beautiful ni, susah la I nak makan banyak kan? Susah la amcam ni, I breastfeed lagi”

“eii malasla nak pakai corset ni, nanti tak boleh makan apa yang I suka”

…..dan macam-macam lagi opinion customers berkenaan kegiatan makan masing2

OK meh nak cite

FYI, kepada yang belum mengenali Nur Ismalina Ishak, I MEMANG SANGAT SUKA MAKAN!
I love to try new food, new restaurants, and cari best makan place wherever I go J
I love to cook and bake, and try new recipes (OKlah, guilty, lately macam tak masak, sebab dapur kat rumah baru belum siap sepenuhnya!)

Plus, I like to cook + entertain people at my house!

Basically activity yang berkaitan makanan, I memang suke hehehe

And I dun really believe the protein shake diet, protein only diet, fibre only diet, Atkins etc
No offence to those who do, but I do like to keep eating what I love!

So bile customers keluar statement macam kat atas tu, I do get what they mean….

BUT!
I nak tanya uols, apa definition uols tentang MAKAN?
Personally, makan for me is something that we do to make our body function…which basically mean kita MAKAN UNTUK HIDUP!

So, mmg terang lagi bersuluh, kite kena makan untuk buat activity seharian kan…
Dalam pada makan tu WAJIB, apa lah salahnya kita makan benda yang sedap, dan  kena dengan selera kita kan?
Sambil benda tu sedap, kenalah jugak makan benda yang HALAL, BERSIH dan BAIK untuk diri kita…

Tapi, agree tak yang MAJORITY of us makan lebih dari yang badan kita perlukan?
i.e kita MELANTAK?
Mungkin sounds a bit kasar,but that’s the UGLY TRUTH!
Kita semua guilty as charged kan?

To be honest, kita tak aware pun sebenarnya how much food intake our body needs daily…
Yang kita tahu –“harini  lunch nak makan soto, malam nak makan McDonalds etc….”
Makan selagi perut dan otak kita tak rasa kenyang…

When we have been eating more than we should our whole life, otak kita pun dah tak dapat nak bagi signal yang betul tentang bila kita kenyang!
Body kita ni very intelligent tau- kalo kita biasakan die makan lebih, die pun dah biasa, and adapt to your lifestyle J

Sebab tu kalo kite puasa, atau kurangkan makan – kite akan rasa macam tak cukup makan/tenaga for the first week , but lepas tu, body kita akan adapt dengan new routine J
Cer fikir, kalo lah kite kirangkan makan tu menyebabkan body kita kurang tenaga – kenapa kita tak mati pun bila berpuasa?
Allah memang maha bijaksana kan J

So, changing your eating habits is not an easy thing to do – imagine, like myself, 29 years of MELANTAK ---à lepas tu nak change to normal portion?
And the people around you still MELANTAK?
HAHAHAH
So not easy!

What I have learnt in my journey to eat right is : YOU NEED DISCIPLNE!
It’s simple, but it’s not…hahaha

Cakap dimulut nak discipline memang senang, tapi to actually do it….uols tanya lah diri sendiri!
Kita sendiri yang kawal apa yang kita masukkan dalam mulut- patutnye senang jelah kan?
Tak tau lah utk uols, but for me – susah jugak….sbb nafsu makan, nafsu nak cuba semua atas buffet table tu memang irresistible!

So , masa I jumpa Premium Beautiful, memang I rasa syukur sangat, sebab, it helped me to restrict my food portions – but I still eat what I like J smaller portions needs discipline and practice!
Not through and through diet, but we try to improve ourselves kan ?

So, I wanna share some FUN FACTS about makan, and also some tips on how much you should eat everyday!

1)      Try to eat fresh , solid food instead of processed food – i.e grilled /fried chicken instead of chicken nuggets or chicken burger : coz natural food are easier to digest and it contains less preservative and bad fat.

2)      Break your meals into smaller parts; instead of taking 2/3 big meals a day, take 5-6 smaller meals… it will train your metabolism  to be at a higher level hehehe (ni tips from doctor lepas I buat thyroid surgery J)


3)      Don’t skip meals! It will not help you to lose weight in long term, as it will signal your body to be on “power-saving” mode – lowering your metabolism J

4)      Try to gauge what your daily calories requirement – boleh refer kat calories calculator  -à Calories Calculator
Basically, it will roughly tell you how much energy you use everyday for your body to fuction, thus, from there you can estimate what you should eat …on average ppl just use 2,000 calories a day …tips to control your food intake if you wanna lose weight:

a)    you can maintain your current activity and eat less than 2,000 calories per day

b)     you can eat 2,000 but increase your activity

c)      or do both. eat less than 2,000 + do more.


item (c) will help you lose weight the quickest.


Pastu macam mana pulak nak tahu makanan kita ada berapa calories – tak payah la exact, but agak2 je….boleh refer kat Cekodok.com for details…ada macam2 makanan kat sana…--à Cekodok: Food list (with calories amount)

5)      Have a balanced meal; don’t just take sayur takde nasi, or just protein without any carbs (unless you’re training for something)

6)      Calories also includes what you drink! Less sugar, less condensed milk ya  J


7)      Alho fruits are good source of fibre, but some may have high calories due to the natural ‘sugar’ content! Hehehe so better check…jangan fruits overdose pulakkkk (but I too love fruits!)


8)      Rule of thumb- perut kita is just sebesar penumbuk kita…so if kita makan lebih dari one fistful, perut kita akan expand untuk accommodate makanan tu semua, sebab tu kita buncit lepas makan….actually kalo kita betul2 makan  one fistful je, memang perut kita takkan membesar J


9)      Food needs 20 mins to digest – so kita akan rasa kenyang only after 20 mins ….so makan secara sederhana, and  wait 20 mins…usually lepas tu kita dah rasa kenyang J

10)   Water has no calories – drink water 30mins -1 hour before and after we eat…before we eat so that we will fill fuller and eat less…and not drink right after we eat to avoid bloating hehehe
and drink loads of water to fluch out impurities in your body :)

11) Exercise! - nothing can substitute exercise when it comes to building stamina :)


OKlah, tu je I nak share hari ni….hope lepas ni we take better care of our body ya J
We are what we eat!
Yang rasa-rasa nk join I disciplinekan diri dengan Premium Beautiful, just

CALL /SMS: Isma 019-339 3340
Facebook : Ismalina Ishak
Email: ismalinaishak@gmail.com




Tuesday, 17 April 2012

RM4,500

short update

terlalu ramai yang tanya nak dapatkan Premium Beautiful with cash instalment...
but I pun dah takde set - biz partners pun dah tinggal set samples je mostly....
so these customers mmg I KIV, malas nak berjanji when I don't have cash instalments sets...

so I'm calling for anyone out there yang nak mulakan biz - Hanya sampai 30 April ni sahaja uols boleh dapat first income RM4,500. If start in May, bonus pertama RM3,000...
banyak boleh buat dengan RM3,000....kalo RM4500 lagi banyak kan?

I have a few ready customers for uols - senang kan, mula biz dengan ready customers...
and I will also guide you step by step in this biz; and guide you on how to make even bigger monthly income with Premium Beautiful - like I did for my biz partners in Team Fabulosity :)
Bukan setakat income, uols boleh dapat FREE TRIPS and CAR FUND with this biz ....
plus uols dapat bersama-sama bergerak dengan Team Fabulosity  (seluruh negara) yang sangat close and supportive!



CALL ME ISMA 019-339 3340 for biz consultation and marketing plan...
InsyaAllah, we just do biz sharing - give yourself a chance to hear me out, then you can decide if you are comfortable to do this biz :)

Cant wait to meet all of you!
CIAO BELLA!



Sunday, 15 April 2012

Premium Beautiful Short Bra!

Hola girls!
Harini I nak cerita sikit pasal Premium Beautiful Short Bra
Asyik –asyik selalu dengar pasal Premium Beautiful corset and Lactolite je kan…
Yang dah pernah pakai Premium Beautiful, mesti dah tahu apa yg besh pasal long bra kan?
So short bra ni , mmg sama benefitnye dengan long bra, Cuma, die tak tutup bahagian atas perut lah…
Pendek sket- same length dengan normal bra yg biasa uols pakai…
Tapi, banyak sangat differencenye dengan normal bra!
Ok meh I cite serba sikit tentang keistimewaan short bra Premium Beautiful ni k J




1)      Rekabentuk cup bra yang berbentuk 3-dimensi pyramid ; kalo uols notice, bra biasa yang kita pakai, berbentuk bulat  or dome kan?
Tapi, sebenarnya cup berbentuk bulat atau dome ni, tak baik untuk kesihatan breast kita, sebab, ia akan menekan nipple kita!

So nipple takde ruang untuk bernafas, menyebabkan nipple kita sedikit gelap, masalah inverted nipple, and ni boleh menyumbang kepada masalah sukar menyusukan baby dan jugak BREAST CANCER! Mmg dah terbukti, especially ibu2 yang breastfeed, lepas menyusukan tu, better lap bersih ur nipple – coz kalo ada remaining susu and lepas tu terpenyek plak dengan bra yang cup bentuk dome tu, boleh menyebabkan breast cancer yer….

So dengan  cup pyramid, nipple ada ruang bernafas, so mostly yang pakai bra Premium Beautiful memang akan notice yang nipple akan kembali cerah!

Pastu dengan cup 3 D pyramid ni, adalah full cup yer, so memang dapat menampung  breast uols dengan baik, and menganjalkan bahagian breast uols J yang nak tahu whether payudara uols tu anjal ke tak, boleh la try test -à refer to my previous entry Sagging Boobies!

2)      Dekat bahagian cup bra ada disuntik dengan chitosan – yang boleh membantu  menghalang pembiakan sel cancer

3)      Of course ada Far Infra Red rays –semua produk Premium Beautiful mempunyai far infra red rays (from tourmaline) yang dah disuntik dalam benang dan ditenun….so jangan bimbang , FIR tu takkan hilang kalo uols ikut instruction penjagaan yang kitorang bagi – simple je, tak susah pun! FIR ni fungsi die menggetarkan molekul air dalam badan uols, and from there, it helps to melancarkan peredaran darah… tu yang banyak testimonial Premium Beautiful yang boleh banyakkan breast milk  J


4)      Bahagian belakang bra yang berbentuk “U” – haaa yang ni one of the things that I love about Premium Beautiful bra!

Yang mana yang hadapi masalah breast kedua dan ketiga kat belakang badan tu, of course akan hilang lepas pakai Premium Beautiful! U just need the right bra dear J actually kalo kita tak pakai bra yang betul, tu yang sebabkan breast kedua dan ketiga tu….sebab lemak yang patutnye adalah breast kita, dah pun mengalir ke belakang….

5)      Kuasa serapan yang baik , selesa dipakai seharian – ni sama jugak macam Premium Beautiful… kain yang digunakan utk short bra ni akwatek and akwadyne….basically die mmg senang serap peluh dan tak buat kulit kita berkuap J

6)      Oh ye khas untuk short bra sahaja, ada removeable pad – so kalo yang boobies kecil sikit, die boleh enhancekan your boobies lagi laa…sementara nak tunggu boobies uols anjal dengan pemakaian consistent Premium Beautiful Short Bra kan….macam I , yang dah rasa boobies dah cukup lah size nye- I remove je pad tu J so, up to uols la….

7)      Strap yang tebal….tak kira kecil ke besar asset uols, strap mesti tak boleh yang spaghetti2 tu, mmg tak cukup utk tamping berat breast….nak nampak sexy utk hubby boleh la, but not utk kesihatan breast ok J

8)      LIFETIME WARRANTY – for any koyak from wear and tear, hook tercabut ke….boleh hantar kat I untuk repair k J selagi bra uols tu still ada rupa bra, memang boleh hantar repair….

These are the highlights of the product – kalo uols ada specific queries lagi boleh la tanya I k
nak dapatkan discount or free gift pun boleh :)

In terms of price pun memang affordable  - its between RM400 to  RM440 sahajaJ

Dulu I dok beli bra Wacoal pun harga RM300++ jugak….tapi every year kena beli, sebab dah longgar , wire terkeluar la, bengkok la- yelah kite pun pakai bra hari-hari kan…biasalah tu wear n tear…tapi takde warranty, so lepas setahun, ke tong sampahlah jawabnye J

So, what are you waiting for?

CALL /SMS: Isma 019-339 3340
Facebook : Ismalina Ishak
Email: ismalinaishak@gmail.com

Saturday, 14 April 2012

Visit us at Karnival Cinta Masjid -Masjid Pandan Indah!

Anda semua dijemput beramai-ramai meng'imarah'kan 

Karnival 'CINTA MASJID' 

pada hari Sabtu, 14 April 

jam 0800 pagi hingga 1130 malam, 

berlokasi di Masjid Al-Azim Pandan Indah, Selangor 

anjuran TVAlhijrah.


Pelbagai program menarik menanti anda antaranya, Siaran Langsung Assalamualaikum, Selangor Berselawat & Rakaman 60 Minit Ustaz Don. 

Team Fabulosity akan buka booth jualan & penerangan tentang produk SUPERBRAND premium beautiful, jamu maharani, lactolite, bio-ever dll. FREE FITTING (konsultasi & rundingcara PERCUMA)!

Jumpa di sana...!!!!!

**credit to my biz partner Noor Hazawani

Tuesday, 10 April 2012

Last month for Premium Beautiful cash rebate Promo! RM625 worth of savings plus FREE GIFT!

ok short update
i know dah lama dah promo cash rebate ni ada, but, it will end on 30 APRIL 2012!

update dari HQ mengatakan rebate takkan disambung dalam waktu terdekat ni...

so, untuk pembelian 1 FULL SET PREMIUM BEAUTIFUL secara CASH/ CREDIT CARD, uols akan dapat cash rebate RM225!
Meaning, sebab uols beli secara lump sum payment - I akan jual based on harga member -
RM2,000 (range size kecik) or RM2,200 (range size besar)....daripada harga retail RM2,400 -2,600!
so, daripada harga diatas, tolak dengan cash rebate - effectively uols boleh dapat kan full set Premium Beautiful dengan hanya RM1,775 (kecik) or RM1,975 (besar)


altogether dah discount RM625 dari harga retail!
saving kan...

pastu I akan bagi mystery gift lagi tauuuu
untuk semua yang buat pembelian bulan April SAHAJA!
those yang follow my blog and yang dah pernah beli dari I mesti tau yang my FREE GIFT memang on average value RM150-200 :)

Nak discount lagi?
if uols beli 3 FULL SET PREMIUM BEAUTIFUL - cash rebate tu akan dapat RM1,000!!!!
So kalo bahagi 3 orang, dapat lah discount each set RM333.....lagi murah kan?
yang beli 3 set, FREE GIFT lagi besar laaa kan....kata bulk purchase :)

lepas promo rebate from syarikat habis, I dah tak boleh nak bagi uols discount lagi...
so better grab the chance k!
i bleh guarantee it will be your best investment ever!
i pun ada 2 set Premium Beautiful ok, and 2 short bra :)


ok uols yang berminat, bolehla contact me k :)
looking forward to meet all of u!


CALL /SMS: Isma 019-339 3340
Facebook : Ismalina Ishak
Email: ismalinaishak@gmail.com




p/s: masih ramai yang tanya and PM about cash instalment option- basically, set dari I dah habis, and I akan tanya kepada biz partners yang mana masih ada set k ....
sebab demand Premium Beautiful mmg tengat HOTTTTT
and i akan pastikan fitting from Team Fabulosity mmg terbaek!
will get back to uols soon!

CIAO BELLA!

Sunday, 8 April 2012

Melawat baby Qaisara and Puan Zara :)

alhamdulillah, my close fren Zara dah pun selamat melahirkan baby girl seberat 3.6kg secara normal on 5th April 2012 :)
so, mestilah pegi melawat anak angkat iiiii
hihihihi
sebelum tu pegi jumpa my biz partner Ina and Pijad with 3 more STFians kat KLCC....So dapat belikan baby punye gift kat Marks & Spencer :)

pg visit Zara kat Darul Ehsan Medical Center
cantik jugaklaa macam hospital baru :)

comel sangat baby Qaisara ____ binti Kamal Irfan (nama kedua dirahsiakan sbb parents gedik tanak umumkan lagi hahahaha) - merah je , mesti dah besar putih melepak ni....dahla panjang  55cm hihih

to baby Qaisara, aunty doakan awak jadi anak yang solehah, bijak, cantik zahir dan batin k :) 

enjoy the pics!







Dress hunting cum dilemma- again!

aaahhhhh
seriously pening nak buat dress untuk Diamond Nite ni...
i have budget (budget tu ample but still taknak terlalu membazir coz I'd rather spend utk bayar hutang rumah!)
and i can't decide on a design!!!!!
dunno designer/tailor mana yg boleh buat dress within less than 2 weeks and with reasonable price???

stressssss
hahaha actually i sendiri yang put myself in stress LOL
so i've finalised the design to 3 macam kat bawah ni:




which one do u guys think suits my body shape best?
FYI, i'm a bit in between hourglass and pear-ish shape
hahahaha

appreciate your comments!


Friday, 6 April 2012

My Skincare regime : Cleanse :)

hari ni nak share ngan uols pasal skincare 
actually the skin on my face mmg banyak blemishes...
nak buat macam mana, Allah dah kurniakan combination skin...

eversince sekolah menengah i mmg battling with sensitive + acne prone skin...
so uols yang dah dapat kulit cantik tu, silalah bersyukurrrrr

dulu masa zaman form four mmglah sengsara hidup kuuu
dahla pakai braces, dengan hitamnye kulit sebab join Kadet Laut, and pimples acne sume naik dengan mencanaknye!
sape yang mengenaliku masa zaman sekolah mesti tau betapa teruknya my skin masa tu...
hahahah
my mom sampai bawak i pegi jumpa skin specialist Doktor Md Noh tuuuu
makan roaccutane la, pakai cream la macam-macam

since then i memang sangat particular about what i put on my skin...
for example, any Johnson & Johnson products mmg NO-NO
mmg naik ruam segala

banyak jugak products yang dah try...
Biotherm, Clinique, Vitamin E...
semua OKlah, but I still have severe breakouts every now and then...

TAPI....sekarang tidak lagi!
actually i's so happy with my current skincare...
bukanlah nak cakap sekarang ni perfect skin ke ape
but WAAAYYYY better that what it used to be...
kalo ada jerawat ke ape pun small ones...occasionally...
and blackhead whitehead jelah

sebab tu nak share ngan korang
mana tau korangpun ada same problem like mine
my skincare routine simple je
basically cleanse, tone , serum / treatment cream and moisturise +sunblock
 5 step ajeww

harini nak share pasal my daily cleanser :)

memperkenalkan.....

RARE EARTH  DEEP PORE DAILY CLEANSER !

it's actually from Kiehls :)
i dah pakai Kiehls since about a year ago
and I fell in love with it!

actually Kiehls ada banyak range yer, but it doesn't mean that if you have blemish prone skin, mesti pakai yang yang that range jer
sebab tu bile pegi Kiehls the sales rep tu akan buat asessment pasal kulit you, dan akan syorkan which product from all of it's range yang sesuai dengan kulit u :)

what i love abt this cleanser kan, is that mmg suitable for combination skin...
i have a very oily T-zone and at my chin area...pastu yang lain tu normal to dry...
so cleanser ni ada clay, so it really absorbs the excess oil, AND ada minerals jugak, so it keeps the rest of the area to not dry up :)
lepas cuci mmg supple je rasa hihi

best, best

lepas tu die mmg deep cleanse, so untuk kulit i yang ada large pores ni, mmg it does wonders!
selalunya deep cleanser yang lain , u have to make sure u bersihkan betul2, if not u may have breakouts lagi teruk lepas tu...
tapi yang ni ,lepas die bersihkan dirt and oil kat surface, then deep cleanse pulak...and paling best die akan kecilkan appearance of pores...and senang sangat nak cleanse , tak payah nak excessive massage , mmg easy nak apply...
mmg fall in love lah

and barangan Kiehls takde fragrance, so bau-baunye semua semulajadi :)
in terms of price pulak, not bad, affordable...
macam cleanser ni harga die RM90 ...but usually you can use up to 3-4 months...
i cleanse 2-3 times a day...my last tube lasted  for 4 months plus..

sebab harini i baru mintak tolong my bestie Awin belikan cleanser ni, so i got free samples :)
mmg kalo beli barang kat Kiehls, everytime die akan bagi uols free samples of barang2 die
 walaupun uols beli 1 barang jer...
and sample die akan bagi banyak tau, and each packet selalunya boleh pakai beberapa hari up to 1 -2 weeks punye portion

macam harini these are the samples yang i dapat...

actually kite boleh je mintak whatever sample product yang kita nak...
yelah sometimes kite nak beli, tapi takut tak serasi kan?
kalo beli terus, tak serasi, kan membazir je?

so dengan samples ni, bolehla try dulu
pastu kalo suka, boleh lah beli lagi...

that;s what i love abt Kiehls jugak
tak kedekut...
marketing bijak

macam this time die bagi sample utk their new range
so bleh try and tgk suka ke takk..
hehe

oklah till later...
next i nak share pasal the toner pulakkkk
 tu pun best bangat dong!
heheh
 let's save it for later...

CIAO BELLA!




Thursday, 5 April 2012

Change

Bila jumpa kawan lama, ramai yang mention – wah, Sem ko dah lain sekarang…tak macam dulu…

Memang tak dinafikan, banyak perubahan yang berlaku with myself dalam setahun dua ni
The world evolves, so why do we have to be static?

Admit it, siapa yang sukakan perubahan?

Kebanyakan orang suka berada dalam comfort zone, semua benda within expectation – no change

Change is when we have to do something beyond our comfort zone – challenging ourselves  to do something more than what we think we could!

To those yang dah lama kenal I – memang korang tahu aku memang seorang yang ada opinion sendiri, dan kalo boleh nak berpegang pada prinsip hidup sendiri …seorang yang reserved, and keeping her close friend close, and keeping her life private …and susah sangat nak berkawan dengan orang baru…

There was also a time when I don’t really believe that I need to get married to be happy, that I don’t need to be in love with my future husband, and I really don’t like kids to be around me…

To be honest- all these have changed 180 degrees for me now!

Slowly I have become more extrovert, and more comfortable socializing and networking with people..

As for keeping my life private – I try to as much as I can ! Publishing only the parts of my life that I feel comfortable to share with others; and abt my biz activities and also some of the personal activities ….I do believe that my current/ future biz partners and customers need to have a channel to know me on a personal level so that they can develop trust when dealing with me J

But still, there’s still a lot of things in my life that I keep to myself J

And now, I do want to get married, I really want  children of my own…and I really want to be married to the man I love!

Bagus ke semua perubahan ni? Kenapa nak sangat berubah?

I believe people change based on the story of their life – change is part of how you mature
Seronok ke hidup yang stagnant and predictable?

Don’t think so…

Not all changes are positive ones – but believe me, if someone changes negatively, it will be a life lesson that he/she will never forget ; EVER!

Plus it will make them a much better person in turn J

Uols pun takut nak berubah? Takut dengan outcome nya selepas perubahan tu?
Siapa yang tak nervous and takut dengan future outcome tu memanglah PELIK!

My advice to YOU  – take a CALCULATED RISK!
Assess the cost and benefits; and follow your instinct…

If you are naturally not a risk taker; BUATLAH ISTIKHARAH – Turn to ALLAH always; when in doubt J
Don’t just play safe all the time, take that leap, make your life colourful!
e.g Do that bungee jump (although I promised myself I would never do it eventho  someone paid me 1 million!) – but you’ll never know, the new me might just take up bungee….weeee!

Abt the future outcome tu; just remember – NOTHING IS CERTAIN IN LIFE!
Walau macam mana pun kita prepare for something; not everything will turn out as we want it to be
Nak tanya uols, once kite nak berubah kan; mesti kita akan fikir perkara yang BURUK yang boleh terjadi kalo kite buat bende tu…

Jarang sangat kite fikir perkara BAIK yang boleh berlaku in the future kan?
Actually, to be FAIR to yourself, kena balancekan assessment kita; BAIK dan BURUK …

Macam dulu, bile nak berhenti dari my old job, ramai sangat yang cakap, alaaah, kerja commercial lagi teruklah, your career progression will not be as fast as in audit lah, macam2 lah..

Masa tu memang takut sangat nak resign, sebab takut dengan apa yang akan jadi if things does not work out dengan new job…

But what pushed me to still go through with it?
My own WILL!
Nothing is stronger that your own WILL!
I said to myself, I will try this, and change – and I said to myself, I will try anything TO MAKE MYSELF A POSITIVE AND HAPPIER PERSON!

You won't know your potential unless YOU TRY!

Someone told me once; DO THE THINGS THAT YOU ARE MOST AFRAID TO DO – FOR ONCE YOU CONQUER YOU FEAR, YOUR POTENTIAL IS LIMITLESS!

Don’t get sucked into your everyday routine; take a breather- think about what will make you a HAPPIER person (for you, and the people close to you)…. And CHANGE!

It will not be a comfortable journey at first (surely it will be filled with dugaan dan cabaran)– but trust me, it will be a REWARDING one!

How everyone change may differ ; spare the snide comments and just support and remind each other…that’s what friends are for J
The changes I made may be totally different from yours; that’s what makes each individual UNIQUE!

DON’T LET YOUR FEAR DICTATE YOUR LIFE!
TAKE CHARGE LADIES J
CIAO BELLA

P/S:NEVER SAY NEVER- cute kan Justin Bieber and anak Will Smith masa ni J


Wanna have a successful biz empire of your own and change your family's life 180?
I will show you on how you can make serious and consistent income with Premium Beautiful, as I have done with my Team Fabulosity!
Contact me Isma 019-339 3340 for biz consultation
You hear me out, then YOU DECIDE!
YOUR LIFE IS IN YOUR HANDS



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring