Friday, 6 April 2012

My Skincare regime : Cleanse :)

hari ni nak share ngan uols pasal skincare 
actually the skin on my face mmg banyak blemishes...
nak buat macam mana, Allah dah kurniakan combination skin...

eversince sekolah menengah i mmg battling with sensitive + acne prone skin...
so uols yang dah dapat kulit cantik tu, silalah bersyukurrrrr

dulu masa zaman form four mmglah sengsara hidup kuuu
dahla pakai braces, dengan hitamnye kulit sebab join Kadet Laut, and pimples acne sume naik dengan mencanaknye!
sape yang mengenaliku masa zaman sekolah mesti tau betapa teruknya my skin masa tu...
hahahah
my mom sampai bawak i pegi jumpa skin specialist Doktor Md Noh tuuuu
makan roaccutane la, pakai cream la macam-macam

since then i memang sangat particular about what i put on my skin...
for example, any Johnson & Johnson products mmg NO-NO
mmg naik ruam segala

banyak jugak products yang dah try...
Biotherm, Clinique, Vitamin E...
semua OKlah, but I still have severe breakouts every now and then...

TAPI....sekarang tidak lagi!
actually i's so happy with my current skincare...
bukanlah nak cakap sekarang ni perfect skin ke ape
but WAAAYYYY better that what it used to be...
kalo ada jerawat ke ape pun small ones...occasionally...
and blackhead whitehead jelah

sebab tu nak share ngan korang
mana tau korangpun ada same problem like mine
my skincare routine simple je
basically cleanse, tone , serum / treatment cream and moisturise +sunblock
 5 step ajeww

harini nak share pasal my daily cleanser :)

memperkenalkan.....

RARE EARTH  DEEP PORE DAILY CLEANSER !

it's actually from Kiehls :)
i dah pakai Kiehls since about a year ago
and I fell in love with it!

actually Kiehls ada banyak range yer, but it doesn't mean that if you have blemish prone skin, mesti pakai yang yang that range jer
sebab tu bile pegi Kiehls the sales rep tu akan buat asessment pasal kulit you, dan akan syorkan which product from all of it's range yang sesuai dengan kulit u :)

what i love abt this cleanser kan, is that mmg suitable for combination skin...
i have a very oily T-zone and at my chin area...pastu yang lain tu normal to dry...
so cleanser ni ada clay, so it really absorbs the excess oil, AND ada minerals jugak, so it keeps the rest of the area to not dry up :)
lepas cuci mmg supple je rasa hihi

best, best

lepas tu die mmg deep cleanse, so untuk kulit i yang ada large pores ni, mmg it does wonders!
selalunya deep cleanser yang lain , u have to make sure u bersihkan betul2, if not u may have breakouts lagi teruk lepas tu...
tapi yang ni ,lepas die bersihkan dirt and oil kat surface, then deep cleanse pulak...and paling best die akan kecilkan appearance of pores...and senang sangat nak cleanse , tak payah nak excessive massage , mmg easy nak apply...
mmg fall in love lah

and barangan Kiehls takde fragrance, so bau-baunye semua semulajadi :)
in terms of price pulak, not bad, affordable...
macam cleanser ni harga die RM90 ...but usually you can use up to 3-4 months...
i cleanse 2-3 times a day...my last tube lasted  for 4 months plus..

sebab harini i baru mintak tolong my bestie Awin belikan cleanser ni, so i got free samples :)
mmg kalo beli barang kat Kiehls, everytime die akan bagi uols free samples of barang2 die
 walaupun uols beli 1 barang jer...
and sample die akan bagi banyak tau, and each packet selalunya boleh pakai beberapa hari up to 1 -2 weeks punye portion

macam harini these are the samples yang i dapat...

actually kite boleh je mintak whatever sample product yang kita nak...
yelah sometimes kite nak beli, tapi takut tak serasi kan?
kalo beli terus, tak serasi, kan membazir je?

so dengan samples ni, bolehla try dulu
pastu kalo suka, boleh lah beli lagi...

that;s what i love abt Kiehls jugak
tak kedekut...
marketing bijak

macam this time die bagi sample utk their new range
so bleh try and tgk suka ke takk..
hehe

oklah till later...
next i nak share pasal the toner pulakkkk
 tu pun best bangat dong!
heheh
 let's save it for later...

CIAO BELLA!




2 comments:

  1. Dear... Klw byk white/blackhead u kena rajin pakai mask. The best mask ever is marykay product. Dlm masa 10-15 je u ble nampak different. Its botanical. Skin care marykay byk range. Ikut ur skin. If u want to try it let me know ye dear. Just free for u. Sure u like it. Trust me.

    ReplyDelete
  2. hello....itulah, tang mask tu mmg i malas sikit hihihi
    sure, nnt kalo i nk try will buzz u ya :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring