Friday, 29 June 2012

hanyut...sampai syurga?

those who know me would know, I really love Faizal Tahir!
not in love...but I really love him as a musician and super love his voice and tone :)

and I know I'm super ketinggalan (yelah konon macam fan sangat kan !) , but I just got to know that his first concert is this Sunday 1 July 2012!

anyone with tickets, or planning to go pls lah ajak I...takde kawan nak pegi coz it's too last minute...everyone else dah ada plans :)

so malam ni, let's layan some of my favourite FT songs ....actually I suka semua..hihih...










Thursday, 28 June 2012

self upgrading : kelas mengaji


alhamdulillah :)

self upgrading bukan dari segi mental dan financial, juga dengan ilmu akhirat...

syukur dapat peluang improve diri, baru nak start dengan small kelas mengaji at home...dulu susah nak dapat masa pergi kelas mengaji kat masjid (as auditor, segan nak cakap, memang sibuk sampai mengaji sendiri pun jarang sekali!),
now alhamdulillah, boleh buat one-on -one dengan ustaz tahfiz. (Ustaz Nazrin)..
dapatlah refresh balik ilmu tajwid dan lancarkan bacaan Al-Quran...

plus, dapat bantu sikit ustaz yang still tengah belajar and tengah usaha nak tampung yuran pengajian die :)

dulu-dulu I selalu rasa - alah dah belajar mengaji since umur 5 tahun (my parents hantar ke Tadika Islam), cukuplah, buat apa nak belajar lagi?

but true enough, ilmu yang ada, kalo kita tak amalkan, memang akan berkarat!

alhamdulillah sangat, Allah dah buka hati dan kelapangan rezeki nak mula balik belajar mengaji.....

thank you to Aunty Zai and my bestfriend Hazawani yang perkenalkan dengan Ustaz Nazrin and ajak mengaji sama-sama....Allah je yang mampu membalas orang yang ajak ke arah kebaikan :)

paling best, bila I sama-sama ajak my bf belajar mengaji sekali...he said yes...cuma nanti mungkin untuk die one-on -one dengan ustaz at his own time lahhhh

that's why I like him; I feel that we can grow old together, and sama-sama upgrade life dan ilmu bersama...

on another note, I find nowadays agak susah nak cari lelaki yang committed dengan solat...dan dengan masjid...
bukanlah kita nak cari lelaki yang super sempurna, tapi, kalo boleh, at least die commit dengan solat...

to me, tak salah kalo kaum lelaki belum sempurna ilmu agamanya - afterall life is a learning process
but lelaki mesti ada the right attitude; mesti nak cuba untuk lengkapkan ilmu agama, supaya dapat bimbing isteri dan anak-anak...
bukan sekadar kerja kuat, nak dapatkan duit untuk tampung keluarga, and bagi family hidup selesa...
that's just one part of it...

what I have learnt in life - what we find ourselves lacking, lengkapkan; belajar, practice, sampai kita pandai....
InsyaAllah , especially untuk yang ada anak-anak; if ibu bapa solat, baca Al-Quran, pegi masjid...mesti anak-anak akan ikut sekali....
sebab kita cermin kepada the young ones...

macam tiba-tibe je kan perubahan ni...
actually, semenjak I mula berbisnes, I have learnt that, peluang datang hanya sekali...
kalo orang ajak buat bende baik, apa salahnya, terus buat!
no more excuses ; after all it's for our own good...
perubahan biar sikit, tapi consistent...

to all of you, I doakan sangat kita sama-sama self upgrade ya :)
insyaAllah...
uols pun doakan I jadi insan yang lebih baik k...
kite buat sama-sama

xoxo
Isma



Wednesday, 27 June 2012

regrets


BronnieWare, an Australian blogger who worked for years in palliative care and is the author of the 2011 book The Top Five Regrets of the Dying, writes that the regret she heard most often was :

“I wish I’d had the courage to live a life true to myself, not the life others expected of me.” 

The second-most-common regret was “I wish I didn’t work so hard.” She writes: “This came from every male patient that I nursed.They missed their children’s youth and their partner’s companionship.”

just something to ponder
I do believe I have been living my life with no regrets :)
that's why i'm working on the time and financial freedom from now ...

coz I don't wanna miss a thing!

xoxo
Isma

Tuesday, 26 June 2012

I am a Subway Lover! it's Buy One Free One for TOMORROW only :)


BEST, BEST, BEST!
selamat makan Subway everyone :)

anyone wanna have Subway lunch date with me ?
it's free anyways ....

hehehe

xoxo
Isma


Monday, 25 June 2012

My Name is Nur Ismalina Ishak :)

tadi, my dad telah bagi nasihat kat Facebook


yelah, since sekolah menengah tak tau macam mana terlekat nickname Semarque to me...

sampailah sekarang...

bapak kata, nama penuh tu dah sedap-sedap diberi oleh mak bapak, tapi gunakan nama nickname yang maksudnya agak tak berapa elok... yelah bende yang kita sebut selalu tu macam doa kan...so kalo orang panggil kite

Semarque = semak (disebut dalam bahasa Melayu) = kehidupan yang semak dan serabuts?

geddit?

So, I want to formally introduce myself to all of you again

my name is Nur Ismalina Ishak

You can call me Nur, Ismalina or Isma

yang dah terbiasa panggil nickname tu...I'd really appreciate it if you could try to change it ya :)

Terima kasih daun keladi

xoxo 
Isma

Masa kecil-kecil :)


Adakah semasa kecil dulu anda pernah buat perkara perkara berikut?


1. Buka kipas meja , cakap dengan kipas sebab nak dengar suara bertukar. 

Description: http://2.bp.blogspot.com/-pQIdOJbGVpw/TyISDlMGpNI/AAAAAAAABAk/qyCjU9ihPLE/s320/memori+63+upload.jpg

2. Naik kereta dan tengok bulan. Ingat bulan tu ikut kita. 

Description: http://3.bp.blogspot.com/-Teb-Z-5ue4U/T69L7zYqX4I/AAAAAAAABFE/YFydgEMfzhA/s320/memori%2B69%2Bupload.jpg

3. Naik basikal, boleh lepas tangan dari "handle", rasa hebat. 

4. Masa sekolah, ade orang bagi milo percuma, lepas ambil sekali menyamar jadi orang lain, ambil milo lagi sekali. 

5. Masa sekolah, ade orang dtg jual vitagen/susu/buku/barang, bawak balik list, mintak duit nak beli kat mak bapak.

6. Lukis burung guna huruf M atau V

7. Lukis matahari di penjuru atas kertas lukisan dan antara bukit

8. Masa kecil fikir bentuk hati yang sebenar macam ni ---> 

9. Tutup pintu peti ais perlahan lahan, sebab hendak tengok lampu peti ais padam. 

Description: http://1.bp.blogspot.com/-Nz8_UPUKQII/TwarPryFrBI/AAAAAAAAA-s/ClfrP7974W8/s320/memori+60+upload.jpg

10. Kalau tak siap kerja sekolah , sengaja tinggalkan buku latihan di rumah.

11. Pergi dekat peti ais tempat freezer atas tu dan bubuh muka kasi sejuk. 

Description: http://1.bp.blogspot.com/-yvVNb6Zog4s/TvKVJEHbvRI/AAAAAAAAA90/5bEcIyLW49o/s320/memori+55+upload.jpg

12. Main game Pacman atau Mario

13. Main lubang tikus

14. Mintak biodata kawan2

15. Kalau pergi shopping mesti pergi tempat TOY dulu.

16. Buat jet kertas 

Description: http://3.bp.blogspot.com/-dOlYavHnQAQ/TtHZKzb3omI/AAAAAAAAA44/WPSFlPChurk/s320/memori+35+upload.jpg

17. Tengok Power Rangers, Flashman, Maskman, etc.

18. Lawan pemadam

19. Penggal/Tuju selipar 

20. Main bubble wrap 

Description: http://3.bp.blogspot.com/-oI9kRNjnf-A/Tu4Hi_kYm9I/AAAAAAAAA9A/SJxoGaubTqg/s320/memori+52+upload.jpg


21. Minum air panas dlm piring 

Description: http://4.bp.blogspot.com/-dc0ECiKH5Mo/Tr6WMgtYD4I/AAAAAAAAAyc/097PqDA55nc/s320/Memori+15+upload.jpg
  
segan nak admit, but I am guilty of at least half of this!
seronoknya waktu kecil, tak payah fikir benda-benda pening macam sekarang :)

uols macam I tak? pernah tak buat all these things?

or some other thing that you wanna share?

xoxo
Isma

Thursday, 21 June 2012

stretchmark no more!

another testimonial from Premium Beautiful customer :)
(note: she just start to wear Premium Beautiful Short bra for 2 weeks:)


best kan?
as a breastfeeding mother of a newborn, memang prone sangat boobies sagging and stretchmark

now alhamdulillah dah hilang, plus milk production pun dah bertambah...
syukur rezeki anak customer i nih :)

imagine kalo pakai full set Premium Beautiful, apa pulak jadi kan?

have a nice day peeps!

xoxo 
Isma

Wednesday, 20 June 2012

Road trip to Kota Bahru (21-22 June 2012) and Johor Bahru (23-24 June 2012)




Hola ladies!

I will be in Kota Bahru from tomorrow 21 June to 22 June 2012..

and continued to Johor bahru on 23-24 June!

Anyone interested to know about Premium Beautiful corset, or wanna be the FIRST Team Fabulosity Franchise Manager in Kelantan,or wanna join our expanding team in Johor Bahru,

 dun be shy, just contact me and we can arrange for a brief meet up!

Can't wait to meet orang2 Kelantan and Johor :)



CALL /SMS: Isma 019-339 3340

Facebook : Ismalina Ishak


First Step is all you need!

morning peeps!
just food for thought :)


with just one step, it's a start for us to walk, skip then run!
or would you rather remain static?

xoxo 
Isma

Tuesday, 19 June 2012

Ahhhh suami tak bagiiii!


Dah banyak sangat ladies yang I jumpa- yang nak tahu pasal biz, yang nak pakai Premium Beautiful….
Alhamdulillah, mereka dah ada kesedaran nak buat additional income or nak improve confidence , health and beauty with Premium Beautiful
But


Heheheh
There’s always a but, no?

Most of the time, ladies ni face the same obstacle:
HUSBAND TAK BAGI!

“My hubby tak bagi lah beli Premium Beautiful , mahal, baik spend duit kat something else, baik simpan, etc etc”
“Hubby I tak setuju lah I buat biz ni, ni MLM, tak halal, tak suka I keluar malam-malam, modal tinggi etc”

Truthfully, dah macam-macam I dengar bila I jumpa clients ni, but statement macam nilah yang most of the time akan keluar….
And nowadays, I dah bagitahu siap2 to all prospective biz partners….
HUSBAND MEMANG 90% WILL SAY NO!

FYI, husband my mentor CDM Salha pun lansung tak support die masa awal-awal buat biz dulu!

boleh tengok sendiri video husband kak Salha - CDM Alfaath ...die sendiri mengaku yang die tank menyokong beliau buat biz!

click this link kayyy
http://www.ismalina.com/2014/07/diamond-nite-2014-celebrating-my.html



Nak tahu kenapa?

Cuba put yourself in your husband’s shoes:
1)      Wife: “Yang, I ingat nak buat biz Premium Beautiful laaa, bende ni korset etc etc…..bla bla bla”
Dalam minda Husband: Logically, lepas dengar perkataan korset tu, automatically, die dah tak berapa nak relate dengan this conversation…
Yelah…korset vs lelaki …jive ke?
Cuba kalo kite cakap pasal kereta ke, bola or sports etc baru lah husband kite boleh relate kan?
Husband memang takkan boleh relate pasal korset…
Diorang just rasa korset ni macam pakaian dalam yang lain…

2)      Wife: “Korset yang I nak jual ni harga die 2 ribu  etc etc bla bla bla…”
Dalam minda Husband: “hooohhh baju dalam apa mahal nak mampus ni?????”
Hahaha…fikir-fikir balik, dahla husband tak berapa relate dengan topic nak buat biz pakaian dalam, pastu kite pulak cerita yang harga die RM2K etc….
Tak ke terkejut beruk hubby-hubby sekalian?
Heheh
Panty ngan bra ape yang mahal sangat ni?
Tak sempat uols nak cite pasal kebaikan PB, dah terus die reject J


3)      Wife: “ biz ni kan is actually under HAI-O tau…etc etc bla bla….”
Dalam minda Husband: “HAI-O tu MLM tau takkkk? TAK BOLEH!!!! Ni biz penipu, barang je mahal tapi takde quality, penjual amik untung, orang atas dapat duit, orang bawah kerja keras etc etc”
Generally, masyarakat memang ada this generalization pasal MLM ; macam –macam cerita negative pasal MLM companies out there…
Tak sempat uols nak terangkan apa yang I terangkan pasal Hai-O kat uols, awal2 dah kena reject!

Ni some of the arguments yang selalu keluar daripada mulut husband2 kat luar sana
Plus ada macam2 argument lagi lah
Such as:

a)      Buat biz ni tinggal anak and husband (takde quality time dengan family)  n kena keluar malam
b)      Takut hangat-hangat tahi ayam je, takut wife takleh tahan
c)       Takut takde market, tak terjual
d)      Takut kena tipu
e)      Ego – takut nanti wife dah pegang duit, akan besar kepala, nanti tak hormat suami
f)       Tak confident dengan ability wife



Sounds familiar?

Boleh ke nak marah hubby kalau diorang tak betul2 faham?
Dahla tak betul2 faham, pastu tak nak pulak dengar the whole story kan?

Well to me, it’s only natural untuk guys to have this kind of attitude!

It’s just up to YOU as a wife untuk make him understand – and approach him in a correct manner J
Husband bukannya tak reasonable, cuma kena ada cara yang sesuai untuk duduk berbincang dengan your man….


Just a few advice:
v  Cuba, instead of mulakan discussion pasal nak berbisnes dengan pasangan uols, ceritakan dulu pasal what kind of return yang uols boleh dapat dari biz ni?
I think for guys, it’s easier for them to understand about additional income, berapa rate of return dengan modal yang keluar , financial and time freedon etc , rather than uols cakap pasal kebaikan corset Premium Beautiful… coz trust me, tak banyak guys yang boleh faham pasal corset…

e.g: Abang, I ada this business opportunity, boleh dapat first income RM4,500…ni just mula dengan jual 10 unit je….lepas tu dah tak payah keluar modal dahhhh….sales pulak akan continuous…OK tak?
Return on investment boleh terus dapat 22%, lepas tu ada lagi additional income from subsequent sales and coaching our biz partners etc

v  Bile dah dapat relate kan husband dengan biz, baru cerita pasal produk , company etc…
Ceritakan kepentingan produk, testimonial, marketability, demand, harga etc
Kalau boleh kita start berbincang dengan husband bila hati die terbuka, so kena mulakan dengan cara yang betul…..dengan hati terbuka, lebih mudah die nak terima info-info yang lain J



v  Heart to heart tentang niat uols nak berbisnes/beli Premium Beautiful – I’m sure, deep down, mesti ada sesuatu yang uols nak achieve kan? Takkan lah buat biz just because kawan u buat, or ikut orang jer?

Be it nak extra income nak shopping (tak nak mintak hubby), nak buat savings, nak simpan utk tabung pendidikan anak-anak, nak cukupkan expenses yang tak cukup (diri and family), nak upgrade kehidupan family and bantu ringankan beban husband , nak bawak parents pegi haji or umrah dan macam-macam lagi…

Kalo nak beli  PB pulak, bincanglah pasal kesihatan, alternative treatment untuk masalah wanita (period pain, keputihan , fibroid etc), and bukan just sekadar nak cantik…nak lose weight supaya boleh jaga family and anak2 dengan baik and nak jadi lebih sihat!

Bila husband aware pasal niat uols, lagi die nampak mission and vision uols nak buat biz ni ….

v  Tunjuk kesungguhan uols- ambil tahu segala info pasal biz and produk! Sebab most of the time, husband tak berapa yakin dengan wife die, takut terhenti di tengah jalan….ambil tahu pasal kumpulan dan leader yang bakal uols join …. Kalau boleh, introduce ur hubby dengan kumpulan yang uols bakal join and also the leaders – biar die kenal dengan siapa uols nk menceburi bidang biz, siapa yang akan mentor uols and coach uols dalam biz ni….

 Sebab biz ni biz uols sendiri, so make sure uols ambil tahu everything pasal biz…bile husband nampak yang uols dah ready, dah buat market research, dah buat product research and pilih group yang betul, baru die lebih yakin and merestui jalan yang uols nak buat ni…

v  Pasal halal haram buat biz Hai-O, or pasal tanggapan negative pasal syarikat MLM, uols boleh directly tanya I …. I akan terangkan dengan detail and also with valid supporting pasal isu ni.
Make sure uols sendiri dah clearkan any kekeliruan in your mind pasal biz ni  - barulah uols senang nak discuss dengan husband J

v  Kalau boleh discuss semasa husband tengah relax…masa dah nak tidur, or dah lepas makan…jangan lah waktu die penat baru balik kerja, belum solat etc, masa tulah uols nak discuss dengan die – tak sesuai yer..
Cari masa yang sesuai k ….

v  Terangkan jugak macam mana plan uols untuk bahagi masa untuk family, husband, anak and bisnes – bila nampak clear plan macam ni, hubby sure impressed dengan ketelitian uols…and explain jugak yang sometimes kena pergi kelas etc…so nak kena mintak kebenaran dan kerjasama hubby untuk tengok-tengokkan anak sekejap…
Make sure hubby faham yang uols punye sacrifice ni sementara – and the ultimate return (CDM) boleh nampak seawal 1 year (with consistent effort!)



v  Terangkan pasal risk management – macam mana uols akan finance modal, nak bayar balik, and tekankan yang biz ni tak ada modal hangus (sunk cost)….semua expenses akan boleh cover melalui income bisnes…tak payah keluar duit poket uols pun….

v  Husband yang masih skeptical usually nak tengok bukti – betul ke wife aku boleh buat ni? Dapat ke terjual korset? So mulakan marketing! Tunjukkan kat husband walaupun uols belum ada stock PB, uols dah pun mulakan langkah nak dapatkan customer J katakanlah uols dah ada 5 customer waiting ( dah bayar deposit pun ) – what’s the likelihood hubby uols reject your biz plan?

It’s all about strategy J

Katakanlah lepas dah fully discussed pasal biz ni, and husband uols masih ada query – terus cepat-cepat rujuk dengan I….

If let’s say lepas present biz plan ni dengan ur hubby, tapi die masih tak faham/ego/tak merestui…at least uols dah cuba sehabis baik untuk buat die faham….
Maybe belum terbuka lagi hati die nak bagi uols berbisnes…

But usually, kalau kena cara berbincang, ada matlamat yang jelas dan kesungguhan, I dun see a reason why your husband tak bagi uols berbisnes J

POKOK PANGKALNYA: DIRI UOLS SENDIRI!
Sebab dalam biz ni, yang jatuh dan bangun biz uols just depends on YOU!
I cuma akan bantu dari segi coaching, strategy , mentoring etc….tapi first step; tindakan dan usaha mesti datang dari uols!

and lastly, doa banyak2, kalau perlu solat hajat and solat istikharah supaya Allah tunjukkan jalan yang terbaik for you and family :)

FYI, I pernah present kat this couple, and hubby die cakap apa tau –“ Isma, I mmg confident dengan you, tapi tengok gaya wife I ni , I tak yakin die boleh buat!”

So? Back to YOU J

Hopefully this entry will help you to further understand about this biz, and jangan cepat down bila husband tak memahami hasrat uols nak berbisnes…

CIAO BELLA!
 xoxo
Isma


Interested to know about this wonderful biz?


CALL /SMS: Isma 019-339 3340

Facebook : Ismalina Ishak

Email: ismalinaishak@gmail.com


Sunday, 17 June 2012

lancaster girls :)


sweet old days :)
mase kite muda remaje lagi uols!
this was 2nd year in Lancaster University, we took this pic coz nak hantar Salam Perantauan for Hari Raya Aidilfitri kat Utusan Malaysia...
Lancs was bloody cold in autumn :)
tapi gagahkan pakai jugak baju raya heheheh

innocent jew dulu kurus kan....but nampak je kurus but I was 60kg at the time hehehhe
ditakdirkan rangka besar...berat pun mesti sepadan...

seronok jugak tengok gambar lama...walk down the memory lane...
when we were care free....no time, money or any other constraints :)
unlike now ...hehe...u know what I mean :)
happy weekend everyone... (or sisa-sisa weekend yang tinggal)
esok dah Monday!

xoxo
Isma

Friday, 15 June 2012

of teeth and strawberry slippers


comel tak?
yesterday I went for the long overdue dental routine...
@ Lian Dental Surgery, Ampang Point

cute giller, you have to take off your shoes and change to these cute slippers!
even the doctor wears those Barney slippers heheheh

on another note, anything dental related cost a bomb!
I was lucky I took Cynergycare dental insurance ; I pay about RM35 a month and I get to enjoy free 2x a year routine checkup, and free x-rays (if I need it) and discounts on other treatments...

but still! one tooth filling cost RM80! fuuuhhhh...I had 4 teeth filled yesterday (plus one x ray) and cost me RM320...

Imagine if I need to cabut or crown, or minor operation on wisdom tooth?
grrrr

nasib baik Schlumberger cover dental up to RM1K so I get to claim the RM320 :)

lucky me!

anyways, memang kene saving every month kan, yelah, kite tak tahu bile kite nak sakit gigi (I heard most companies tak cover dental related illness).....

banyak nye nak kena buat savings! utk maintenance kereta, sakit2, nak shopping, nak upgrade rumahhhhh
ni belum ada anak lagi.....
lagi grrrrr

what other stuff do u guys/gals make savings for?
do share :)
coz I need to get ready!

CIAO BELLA!
xoxo
Isma

Wednesday, 13 June 2012

My dream for 2012/2013 : VVIP Haj package :)


FYI, this was my dad's FB status 1 day before my 29th birthday

Alhamdulillah, my parents dah pun 2 kali menunaikan haji and umrah pulak a few times....

but, always, package biasa lah, takde yang lavish....dapat pergi ke Tanah Suci pun dah cukup, walaupun dengan package sederhana...

but, rupa-rupanya, jauh disudut hati, inilah one of my parent's dream....

yelah, siapa tak nak dapat beribadah dengan selesa di tanah haram kan :)

especially bila dah meningkat usia, sepatutnya dipermudahkan urusan beribadah, duduk dekat  Makkah Tower memang convenient, coz dah dalam perkarangan Masjidil Haram


tengok gambar kat atas ni...lobby hotel betul2 depan Masjidil Haram....tak payah parents kite jalan jauh-jauh nak ke Masjid :)
tak sesuai dah umur 50-60 an kene jalan jauh2....elok diorang save tenaga untuk buat ibadah...and elakkan diri dari sakit2  due to over exertion kan...

truthfully, my relationship with my parents bukanlah rapat, walau apa pun, blood relations are thicker than water....bila parents dah sebut tu, kalau boleh kite nak cuba sepenuh hati untuk bagi kan?

and it's also my personal dream, kalau boleh, nak menunaikan haji with my bakal husband....insyaAllah....
maybe as our 2nd honeymoon ke? heheheh

so apa lagi, I pun dah siap2 Google- VVIP Haji trip costs about RM25k per person...kalau nak bawak parents and mertua =3 person dah RM75k...

kalau nak kira-kira income biz, memang boleh achieve nih...sebulan on average RM20k, insyaAllah by end of 2012 dah cukup kot total tabungan nak bawak parents ke Makkah dengan selesa :)
hopefully by 2013, dapatlah hantar diorang ke Makkah ...

sambil tu , kite berangan dapat lah nikah dengan orang yang kite sayang. by this year...
a simple ceremony je pun dah cukup, I don't dream of a big wedding...
lepas dah nikah, boleh plan sama2 simpan duit nak pegi haji berdua pulak...
package VVIP tak payah tunggu quota and line-up lama2...
cukup duit, kite pegi je :)

Ya Allah, aku berdoa ke hadrat-Mu, semoga dipermudahkan urusanku dalam pekerjaan dan biz, 
supaya dapat merealisasikan impian orang tuaku...

Uols pun kalau boleh i mintak tolong doakan kan untuk I k...
InsyaAllah, banyak pahala uols doakan orang nak ke Tanah Suci...

Ameeen :)

Luv,
Isma

Tuesday, 12 June 2012

Biz Incentive: COACH Leather Wristlet for Sales Manager in June ONLY!


Hola ladies!
Just a quick update…
GREAT NEWS for all of YOU out there!!!
I want to promote this wonderful Premium Beautiful business opportunity to all of you, thus, I am giving you an incentive!

All NEW Sales Manager in June will receive
 a brand NEW Coach Leather Wristlet from me!






 By achieving Sales Manager level in June, you will be entitled for:

1)      Bonus from Hai-O on 12/7/2012 of RM4,500

2)      Eligible to qualify for London and Paris 8D 6N  (we will be flying on March 2013!)

3)      Will be celebrated in an awards ceremony in September 2012 J
You can refer my entry Anugerah SM &SSM 2012 – Round One on how grand was the last awards in March!!

4)      FREE 2 times a week classes at stockist B32

5)      FREE and direct coaching from ME! and join more than 30 members in TEAM FABULOSITY ; very positive and positive environment as your support group!
I will directly coach you from basic skills to leadership and management skills + “ on the job “ training J



6)      Direct mentoring from GREAT LEADERS like CDM Salha Zain and CDM Hanis Haizi!
These leaders are currently earning over RM200,000 a month, just from Premium Beautiful!

7)      And most importantly, in 2-3 years time , I will groom you to be like OUR BIZ MENTORS and earn as much as they do!



take that step, contact me to find out about this wonderful biz !!!!

I want serious, self motivated candidate - I will groom you to success and help you achieve your DREAMS!
WAIT no more!!!!!


CALL /SMS: Isma 019-339 3340

Facebook : Ismalina Ishak

Email: ismalinaishak@gmail.com


Monday, 11 June 2012

In Love with Aaron Aziz: Untuk Dia -SleeQ feat Najwa Latif

Hola peeps!
to Aaronators out there....DEDICATE!!!
hahahah....bukan lah die hard fan pun, but suka sangat tengok Aaron Aziz ni...
humble, funny, and nampak loving with his family...
and setia dengan wife die walaupun dah popular gile skarang...

in this video, ada Aaron dengan Siti Saleha - their chemistry since drama Nora Elena memang superb...
sweet sangat :)


enjoy peeps!


CIAO BELLA!
xoxo 
Isma

Sunday, 10 June 2012

GORGEOUS BRIDES WITH PREMIUM BEAUTIFUL –Part 2


Dah lama tak update testimonial customers Premium Beautiful…
Ok today I nak update pasal bakal –bakal pengantin yang beli PB dari I…now diorang dah pun selamat bergelar isteri….
Nak tahu kenapa pengantin kena pakai Premium Beautiful?
1)      RAMPING DAN CANTIK : Mestilah  nak nampak the best on your big day kan…. Posture cantik, takde rumah pangsa 3-4 tingkat kat perut….sebab gambar kahwin tu sekali seumur hidup jerrrr…
Ramai orang tengok tu masa wedding kite…at least jemputan ada 500 and above, mestilah nak nampak presentable, and kalo boleh the prettiest on that day kan J
2)      CONFIDENT: yelah, bertemu dengan ramai orang masa wedding day, pastu kalo yang wedding besar –besaran siap kena jalan masuk dewan segala, mata semua tertumpu on YOU….dengan Premium Beautiful, memang keyakinan tu datang dari dalam….hehehe
3)      KESIHATAN: yang ni yang paling penting sebenarnya …especially kesihatan dalaman wanita….yelah mesti nak bagi terbaik kat hubby kan, zahir dan batin…Premium Beautiful memang boleh bantu tegangkan yang mana kendur and bantu betulkan masalah dalaman wanita….

Let’s get on to the testimonial ya!
MRS WINNIE CHAN J

(on her wedding Winnie tak pakai PB, but look at that no bulge tummy!)

Winnie ni my colleague from PwC, and now in SLB ….
Tengok2
Winnie kurus sangat tau sebenarnya – but she has tummy!
Sekurus-kurus mana pun perempuan, mesti ada tummy punye …
Lepas pemakaian consisten for 3 months – no more tummy issues! Better food portioning, and FIR bertindak to reduce the bloating….
Best kan…..period pain pun banyak berkurang….
And assets pun makin mantop gitusss
She looked damned sexy and gorgeous on her wedding  (walaupun tak pakai PB pun masa wedding) – posture and bentuk badan dah pun ideal ikut acuan Premium Beautiful dengan pemakaian consistent..




INSPEKTOR AYUNI DAYANA
Ayuni ni my schoolmate from STF days J

Actually Ayuni pun memang naturally dah kurus….Cuma nak betukan sikit proportion badan J
No more love handles yang sikit-sikit tu….
As semua orang tahu, polis kan kena pakai uniform on daily basis…
So bile pakai PB , nampak segak sangat dalam uniform gittew…
Lepas pakai PB, bukan je benefit luaran yang Ayuni dapat, sakit belakang pun hilang….
Pastu lawas pulak membuang and buang angin dalam badan!
Hari persandingan haritu, posture Ayuni pun dah cantik, duduk tegak with the support of Premium Beautiful, and takde tummy kek lapis!
Ehhh orang kurus pun, kalo slouching, mesti ada tummy kek lapis tauuu….

So brides to be out there, why not take this chance and book your own set of Premium Beautiful?
Wedding is a one in a lifetime event, jangan nanti bila tengok wedding album nangis pulak :)
yang rasa2 macam besar, insya Allah no bulge , mangkuk tingkat and lebih confidence!
yang dah kurus pulak, kite mantopkan assets mana yang perlu tu :)


better be safe than sorry hehehe

Book your FREE FITTING AND SIZE CONSULTATION with me NOW!

CALL/SMS: Isma 019-3393340 :)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring