Monday, 25 June 2012

Masa kecil-kecil :)


Adakah semasa kecil dulu anda pernah buat perkara perkara berikut?


1. Buka kipas meja , cakap dengan kipas sebab nak dengar suara bertukar. 

Description: http://2.bp.blogspot.com/-pQIdOJbGVpw/TyISDlMGpNI/AAAAAAAABAk/qyCjU9ihPLE/s320/memori+63+upload.jpg

2. Naik kereta dan tengok bulan. Ingat bulan tu ikut kita. 

Description: http://3.bp.blogspot.com/-Teb-Z-5ue4U/T69L7zYqX4I/AAAAAAAABFE/YFydgEMfzhA/s320/memori%2B69%2Bupload.jpg

3. Naik basikal, boleh lepas tangan dari "handle", rasa hebat. 

4. Masa sekolah, ade orang bagi milo percuma, lepas ambil sekali menyamar jadi orang lain, ambil milo lagi sekali. 

5. Masa sekolah, ade orang dtg jual vitagen/susu/buku/barang, bawak balik list, mintak duit nak beli kat mak bapak.

6. Lukis burung guna huruf M atau V

7. Lukis matahari di penjuru atas kertas lukisan dan antara bukit

8. Masa kecil fikir bentuk hati yang sebenar macam ni ---> 

9. Tutup pintu peti ais perlahan lahan, sebab hendak tengok lampu peti ais padam. 

Description: http://1.bp.blogspot.com/-Nz8_UPUKQII/TwarPryFrBI/AAAAAAAAA-s/ClfrP7974W8/s320/memori+60+upload.jpg

10. Kalau tak siap kerja sekolah , sengaja tinggalkan buku latihan di rumah.

11. Pergi dekat peti ais tempat freezer atas tu dan bubuh muka kasi sejuk. 

Description: http://1.bp.blogspot.com/-yvVNb6Zog4s/TvKVJEHbvRI/AAAAAAAAA90/5bEcIyLW49o/s320/memori+55+upload.jpg

12. Main game Pacman atau Mario

13. Main lubang tikus

14. Mintak biodata kawan2

15. Kalau pergi shopping mesti pergi tempat TOY dulu.

16. Buat jet kertas 

Description: http://3.bp.blogspot.com/-dOlYavHnQAQ/TtHZKzb3omI/AAAAAAAAA44/WPSFlPChurk/s320/memori+35+upload.jpg

17. Tengok Power Rangers, Flashman, Maskman, etc.

18. Lawan pemadam

19. Penggal/Tuju selipar 

20. Main bubble wrap 

Description: http://3.bp.blogspot.com/-oI9kRNjnf-A/Tu4Hi_kYm9I/AAAAAAAAA9A/SJxoGaubTqg/s320/memori+52+upload.jpg


21. Minum air panas dlm piring 

Description: http://4.bp.blogspot.com/-dc0ECiKH5Mo/Tr6WMgtYD4I/AAAAAAAAAyc/097PqDA55nc/s320/Memori+15+upload.jpg
  
segan nak admit, but I am guilty of at least half of this!
seronoknya waktu kecil, tak payah fikir benda-benda pening macam sekarang :)

uols macam I tak? pernah tak buat all these things?

or some other thing that you wanna share?

xoxo
Isma

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring