Wednesday, 13 June 2012

My dream for 2012/2013 : VVIP Haj package :)


FYI, this was my dad's FB status 1 day before my 29th birthday

Alhamdulillah, my parents dah pun 2 kali menunaikan haji and umrah pulak a few times....

but, always, package biasa lah, takde yang lavish....dapat pergi ke Tanah Suci pun dah cukup, walaupun dengan package sederhana...

but, rupa-rupanya, jauh disudut hati, inilah one of my parent's dream....

yelah, siapa tak nak dapat beribadah dengan selesa di tanah haram kan :)

especially bila dah meningkat usia, sepatutnya dipermudahkan urusan beribadah, duduk dekat  Makkah Tower memang convenient, coz dah dalam perkarangan Masjidil Haram


tengok gambar kat atas ni...lobby hotel betul2 depan Masjidil Haram....tak payah parents kite jalan jauh-jauh nak ke Masjid :)
tak sesuai dah umur 50-60 an kene jalan jauh2....elok diorang save tenaga untuk buat ibadah...and elakkan diri dari sakit2  due to over exertion kan...

truthfully, my relationship with my parents bukanlah rapat, walau apa pun, blood relations are thicker than water....bila parents dah sebut tu, kalau boleh kite nak cuba sepenuh hati untuk bagi kan?

and it's also my personal dream, kalau boleh, nak menunaikan haji with my bakal husband....insyaAllah....
maybe as our 2nd honeymoon ke? heheheh

so apa lagi, I pun dah siap2 Google- VVIP Haji trip costs about RM25k per person...kalau nak bawak parents and mertua =3 person dah RM75k...

kalau nak kira-kira income biz, memang boleh achieve nih...sebulan on average RM20k, insyaAllah by end of 2012 dah cukup kot total tabungan nak bawak parents ke Makkah dengan selesa :)
hopefully by 2013, dapatlah hantar diorang ke Makkah ...

sambil tu , kite berangan dapat lah nikah dengan orang yang kite sayang. by this year...
a simple ceremony je pun dah cukup, I don't dream of a big wedding...
lepas dah nikah, boleh plan sama2 simpan duit nak pegi haji berdua pulak...
package VVIP tak payah tunggu quota and line-up lama2...
cukup duit, kite pegi je :)

Ya Allah, aku berdoa ke hadrat-Mu, semoga dipermudahkan urusanku dalam pekerjaan dan biz, 
supaya dapat merealisasikan impian orang tuaku...

Uols pun kalau boleh i mintak tolong doakan kan untuk I k...
InsyaAllah, banyak pahala uols doakan orang nak ke Tanah Suci...

Ameeen :)

Luv,
Isma

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring