Wednesday, 6 June 2012

Takutnyee nak buat biz Premium Beautiful!!!

I like the new Facebook - one thing is that there's no more restriction bape patah perkataan per post :)

so now my Facebook is like my 'mini-blog' ....
if there's such a thing heheheh

so when i wanna post something on the spot, i usually update kat FB je, sebab tak sempat nak draft cecantik kat blog...
a few days before my birthday, i post something yang RAMAIIIIII sangat orang selalu mention kat i...

" takutlah nak buat biz Premium Beautiful ni.....
-modal besar
-takut kena tinggal dengan leader
-PB kan mahal, takut takle jual
-takut kene tipu dengan leader
-takut tak consistent"

and macam-macam takut lagilah!

so, that triggered my post below:



"Ada yang email and message; takut nak mulakan biz Premium Beautiful- coz takut susah nak jual…


TAKUT tu normal - bila kita nak mulakan benda baru , yang diluar zon selesa, memang natural untuk rasa takut :)
Susah nak jual? Takde susah mana pun, sebab:

Produk: Premium Beautiful ni dah 15 years kat pasaran, dah terbukti pun keberkesanannya ..testimonial pun berlambak ada
bila diri sendiri pakai pun, mesti ada kesan tersendiri :)

Ilmu: Kelas disediakan FOC 2 times a week! Leaders pun sentiasa available untuk bantu :)

Customer: Yang nilah yang ramai risau, takut takde customer! Let me tell you, as long as you do your marketing, insyaAllah tak akan ada masalah nak jual!
Make yourself visible, kalo even your family and friend pun tak tahu yang you jual Premium Beautiful, macam mana nak jual kan?
Kalau ada yang buat biz ni tapi tak terjual, confirm kurang EFFORT, ILMU and MALAS! cuba fikir, katalah paling teruk jual satu set sebulan...setahun dah boleh jual 12 set! 

Market Premium Beautiful sentiasa ada, sepanjang 11 bulan I buat biz ni, dah lebih dari 50 customer I jumpa…as long as ada kaum wanita, selagi tu ada market…so dun worry!
Lebih-lebih lagi kita ada INTERNET as a tool to market our product :) biz dihujung jari jer…and customer pun worldwide!

Sampaikan yang mintak cash instalment, terpaksa KIV sebab tak cukup set!

Masa: Of course, untuk dapatkan rezeki, kita kena usaha sikit - korban masa tu mestilah ada.Yang penting , berbaloi pengorbanan masa tu dengan return yang kita dapat :)

First income bermula dari RM4,500…kalo kena buat kerja sikit dalam 2 jam sehari, berbaloi kan?
Kita kerja kat office pun 9 jam+2 jam journey pegi balik = 11 jam sehari…maybe net income lebih kurang RM3,000 to RM5,000 jugak…

Biz ni bukan biz goyang kaki - tak buat apa2 pun dapat duit…. And macam yang I selalu cakap - just turn your non-productive time to biz time …it's that easy :)
Instead of gossipping, unnecessary chit chat, kurangkan masa bermalas-malasan kat rumah - turn that to something productive!

Hopefully my explanation ni dapat clearkan kekeliruan uols :)"






tak sangka, rupanya ramai yang relate dengan what i posted, and i received banyak sangat ucapan terima kasih sebab clearkan kekeliruan ramai orang :)

plus, rasa senang hati sangat dapat bantu my biz partners untuk clearkan kekeliruan potential clients diorang....

boleh tengok elaboration from my biz partners bloglinks below on my post :) siap dengan illustration yang menarik lagiii......




memang banyak biz kat luar sana - semua boleh buat kita senang kalo kita usaha sungguh2!
Bezanya biz Premium Beautiful ni senang sangat ...sebab semua wanita mesti pakai pakaian dalam!
market memang luas, WORLDWIDE! and return berbaloi sangat dengan usaha :)
yang paling penting biz ni HALAL- dah pun dapat Syariah compliance from Securities Commissions :)

kenapa nak pilih jalan susah, kalo ada jalan yang mudah sikit kan?

those yang dah terbuka hati, nak dengar peluang biz ni, I'm looking for 3 new candidates untuk I bawak bersama -sama untuk pergi ke Austria dan Hungary on Feb 2015 nanti....

5 star trip FREE OF CHARGE, all expense paid for...plus duit shopping pun akan dapat dari sebahagian bonus bisnes! confirm after 4 bulan, bonus biz terkumpul dah mencecah RM30-40K!

uols hanya perlu sediakan minda yang terbuka dan positif, be self motivated, determined and willing to do whatever it takes....the rest, I'll guide you to SUCCESS!

BE IN #topleaderscircle  , 

TOGETHER WITH A BUNCH OF FUN, SELF DRIVEN, 

POSITIVE AND SUPPORTIVE ENVIRONMENT!

CALL /SMS: Isma 019-339 3340

Facebook : Ismalina Ishak

Email: ismalinaishak@gmail.com




2 comments:

  1. kalau saya tk ada modal rm20 macam mana? nk buat loan pun dah tk lepas..

    ReplyDelete
  2. actually nak buat biz ni modal flexible....dengan turan ahli RM50 je you dah boleh berbiz :)
    kalo ada modal, actually memudahkan urusan biz, tapi tak menentukan kejayaan tau...
    i ada biz partner yang tak boleh keluar 10 set PB pun, tapi berjaya jugak naik pangkat dan pegang income RM3-5ribu....
    semua bergantung kepada diri YOU, kesungguhan dan sikap :)
    call me at 019-3393340 if you betul-betul nak ubah hidup!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring