Friday, 27 July 2012

Activities sepanjang May-June2012


Banyak sangat activities yang tak sempat nak update kat blog – mostly updated kat FB jer…
So saje nak update kat blog, for my fellow readers yang belum add kat FB J

JAM TANGAN ACHIEVERS MAY 2012 – DSM ERFA SURIANI SAMSUDIN

Congratulations to Erfa!


Ingat lagi masa Erfa mula-mula join biz,housewife yang anak 3, tengah mengandung 5 bulan dan berjaya jual semua 10 set Premium Beautiful dalam masa 1 bulan! And Erfa tak ada MAID yerrr…

memang salute sangat dengan Erfa – yelah as a pregnant lady, dahlah diri sendiri tak boleh pakai Premium Beautiful corset, so sepatutnya susah juga nak share dekat orang lain pasal kebaikan PB and nak fittingkan orang lain kan?


But Erfa tak jadikan any of these alasan!
Apa yang kurang dari segi self experience, Erfa top –up kat kelas J

Yes…kat kelas, semua benda diajar, fungsi setiap piece PB, testimonial from different speakers each week- plus segment motivation yang akan keep kita semua bersemangat!

And Erfa rajin sangat update leaders, dia sendiri akan book masa leaders untuk turun bersama –sama masa appointments…

So this jam tangan is hasil penat lelah Erfa bersama rakan kongsi – and Erfa dah buktikan yang ….
SEMUA ORANG BOLEH BUAT; NOTHING IS IMPOSSIBLE!
Tolak alasan ke tepi  J
 tak dilupakan, Erfa pun dapat sama-sama qualify 2 trip melancong which is Vietnam and Guangzhou!
Cuma Vietnam Erfa tak dapat pergi since dalam pantang :)

We also celebrated Erfa’s jam tangan separately ….memang dah tradition…hopefully dapat diteruskan!





 BOOTH AT KARNIVAL AMAL PETRONAS 2012

Alhamdulillah, one of my biz partner, Awin and her group managed to open a booth at Karnival Amal Petronas  this year!





So proud of my biz partners, masing-masing dah mula ada group dan berkembang sendiri J
The crowd was awesome and we made quite a namelist and new friends ….

Thanks to Awin’s biz partners , Puan Jamilah Jaadil,  Butik Kaseh (Abang Sam and Kak Zana ) and Umieras Bakery (Kak Umi) for  participating in the booth!

GREEN LEADERS GROUP –DIAMOND SEMINAR 2012

Alhamdulillah, tahun ni , myself dah qualify untuk join Diamond seminar anjuran CDM Hanis untuk Green Leaders Group!

Seminar ni, actually khas untuk mereka yang dah berpangkat Diamond Sales Manager ke atas!
Coz ilmu die upgrade sikit from ilmu2 basic yang biasa diberi at the normal kelas Rabu and Sabtu!
Syukur jugak, berjaya pergi bersama ahli-ahli Team Fabulosity yang lain J
Dalam biz ni, you can never succeed alone!

This seminar really thought us a lot, in terms of being good leaders to our biz partners, how to better manage time, managing expectations and also managing our timeline and goals!
Tak sangka in a very short time , dah tak jauh dah nak kejar pangkat CDM tuuu!

Yang bagi talk pun semua  CDM-CDM hebat Green Leaders Group, plus jemputan khas, multimillionaire CDM Kak Siti Rohana!

So enjoy the picsss!





MY 29TH BIRTHDAY!

Oohhhh ni special, will be updated in a separate entry – lambat update bukan sebab apa, becoz we only celebrated in late July J

PIJA’S WEDDING!

My housemate got hitched!
Congrats to Pija and Sham J
Bile lah my turn pulak kan?



GERAK GEMPUR GLG SOUTH!

Dah banyak kali tulis Green Leaders Group macam panjang kan…so initial die GLG jer…senang sikit nak blog kan hihih

So CDM Hanis dah initiate nak buat Gerak Gempur untuk rakan kongsi yang jauh-jauh, so dimulakan dengan yang kat selatan …











Yelah, tak semua rakan kongsi yang jauh dapat nak datang ke KL untuk pergi kelas every week kan…
So sekali sekala , gerak gempur ni dapat bantu diorang untuk lebih bersemangat dan dapat top-up ilmu-ilmu yang diorang tak cukup kan….

And of course dapat jumpa dengan CDM2 hebat macam CDM Hanis and CDM Salha!
Alhamdulillah our Johor team pun dah berkembang jugak…just look at the group pic of Team Fabulosity – Johor edition!

lepas seminar straight ke Kluang untuk singgah rumah rakan kongsi -Juliana!
best sangat - dapat makan sedan2 kat Kluang :)


 alhamdullah, banyak sangat activity yang memenuhi kehidupan sekarang :)
with this biz, I am blessed with new frens and biz partners, which in turn has become like family daaahhhh

nak berjaya bukan mudah n goyang kaki, but i am so blessed that I am going through this journey with such wonderful friends and family!

thanks to my Team FABULOSITY, which has put rainbow colours in my life!

p/s: interested to join my Team?

Contact me Isma 019-3393340 or email ismalinaishak@gmail.com for biz consultation :)

xoxo
Isma

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring