Thursday, 2 August 2012

macam-macam

aduhai :)

semalam received a query from one of my readers

" kak, nak buat biz ni, kena buat macam-macam kan? kena ukurlah, fittinglah, pegi jumpa client, pegi stokis , personal touch...etc... mesti penat kan..."

dalam hati just senyum jerrr

actually this is not the first time I dapat soalan camni

to me jawapannya senang je...

bila kita nak SATU benda - sometimes kita kena buat macam-macam...

contoh: masa study, nak dapat BA in Accounting and Finance

macam-macam kena buat kan?

pegi kelas, tutorial, buat assignment, sometime pegi jumpa lecturer untuk direct coaching ...

study group, beli buku tambahan ...

macam-macamlah lagi kena buat...

tu baru nak capai SATU benda- nak dapat degree

now....I nak tanya - uols rasa buat biz ni, kita nak capai apa?

to me I nak capai MACAM-MACAM benda!

nak FINANCIAL FREEDOM, TIME FREEDOM - tu baru impian yang besar....

yang kecik-kecik?

nak settlekan hutang, nak furnish rumah cantik-cantik...nak pegi haji, nak bantu parents, nak kahwin pakai duit sendiri, nak capaikan impian biz partners ...

MACAM-MACAM!

So agak-agak bila nak capai MACAM-MACAM ....bukan ke matching kalo kita kena buat MACAM-MACAM benda jugak?

sebab tu I selalu cakap, biz ni bukan biz GOYANG KAKI!

takkan uols expect nak dapat macam-macam benda - kite buat satu kerja je dah boleh dapat?

ALLAH ITU MAHA ADIL!

siapa yang berusaha lebih, tetap akan dapat lebih!

this is not a pyramid scheme where you recruit people to get income!

this is about building your own franchise, and mentoring others to start their own franchise too!

but you know what?

altho kena buat macam-macam ; but the return from the efforts we put in memang BERBALOI!

that's why I still buat biz ni :)

If you're someone who's looking to achieve something more in life, dah bosan kerja makan gaji, but tak banyak perubahan hidup pun - why not you hear out my proposal and biz plan?

tak ada ruginya - you sendiri decide whether this is a good biz plan or not...

CALL/SMS Isma 019-3393340
or 
EMAIL at ismalinaishak@gmail.com 





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring