Friday, 30 November 2012

3 DAYS PREMIUM BEAUTIFUL PROMO!


FOR EVERY PURCHASE OF PREMIUM BEAUTIFUL FULL SET between 1-3 DEC 2012:

you get...

INSTANT CASH REBATE OF RM500!

pls SMS/CALL me ONLY at 019-3393340 to be entitled for this promo!

limited to 3 customers ONLY!

xoxo
Isma

Thursday, 29 November 2012

VIDEO: Red Carpet event with Dayang Nurfaizah and Shila Amzah!

sape peminat Dayang Nurfaizah dan Shila Amzah kat sini?

just nak share video yang i amik masa red carpet event last weekend :)

two of my favourite Malaysian singer buat persembahan hari tuuuu...memang super duper best sangatttt!

so here's one of the video - Dayang nyanyi lagu Seandainya Masih Ada Cinta :)


heheh video Shila Amzah tak sempat ambik sebab terlalu sangat over excitednya, but you can refer to my cover of her  SONG OF THE YEAR - Patah Seribu 



THE BEST RED CARPET EVENT EVERRRR!

our CDMs mengalahkan artis - pakai designer dress harga puluh-puluh ribunsss


CDM SALHA - dress by Ezuwan Ismail :)


we had so much fun!

we work hard in business, we play harder!


such a short update, but i hope you guys enjoyed it like we do!
banyak lagi nak cerita kat uols but memang busy sangat with personal stuff , biz and work...

doakan i dapat banyak kelapangan masa dan kewangan in 2013 kayyyy!

xoxo 
Ismalina

Wednesday, 28 November 2012

Testimonial Biozone Food Purifier from food blogger KOLEKSI 1001 Resipi!


alhamdulillah, this is a testimony from a satisfied customer from my biz partner Afzan!

syukur ramai dah tahu dan ada kesedaran untuk bagi yang terbaik untuk family masing-masing :)

thanks to Kak Ida yang sudi nak share her good experience with Biozone Food Purifier ni ...

sampai Afzan tak menang tangan nak jawab calls and SMS from customers :)




yyyuuuuuukkkkkksssss!!!


As-Salam,

selama hari ni inilah yang kkida sumbat ke dalam perut anak-anak kkida....ayam merupakan lauk utama dlm rumah kkida dan hampir setiap hari kkida masak hidangan berasaskan ayam....paling simple ayam goreng....bila beli ayam dari kedai atau supermarket kkida hanya cuci biasa sahaja...belah beberapa biji asam limau, bilas bersih dan terus masak atau simpan dalam peti sejuk...selama hari ni kkida tak pernah nak ambil tahu mengenai benda-benda yang tak nampak dalam badan ayam tersebut...yelah, kita bukannye jenis yang nak kaji dalam-dalam....bila dah masak nampak elok aje...yang utama hidangan kita tu nampak sedap dan menyelerakan...

budak-budak lagilah tak angkat tau, depa peduli apa...janji sedap dan perut kenyang...maka tanggungjawab itu adalah 100% terbeban di bahu kita, sebagai ibu rumahtangga yang menguruskan bab-bab makan minum dan sebagainye...

hubby kkida pernah beberapa kali suarakan berkenaan perkara ini....segala unsur-unsur negatif yang ada pada makanan harian yg kkida masak...beliau pernah bercerita mengenai kawannye yang terus tak makan ayam bila melihat segumpal benda asing terhasil selepas ayam tersebut melalui proses 'ozone treatment'

dia suruh kkida find out mengenai alat tersebut....yg kkida ni buat tak tau aje....sebabnye...ayam yang kkida bawa balik dari tesco tu elok aje bila di cuci bersih....tak nampak pun benda/unsur asing keluar dari ayam tersebut...


tapi tadi bila Afzan (one of my blog reader) tunjukkan pada kkida apa yang terhasil setelah ayam tersebut di ozonekan...huhu....baru kkida percaya...memang sangat eeeeeeuuuuuwww!!

terbayang di mata kkida....dah beratus ekor ayam yang aku masak selama ni....ntah dah berapa banyak benda yang meloyakan tekak ini bersarang dalam badan anak-anak aku...:'(


cara penggunaan alat ini amat mudah....letak ayam dalam bekas kaca besar yang boleh menenggelamkan ayam tersebut dalam air paip biasa....celupkan alat tersebut kedalam air (ayam)...on switch dan biarkan 30 minit...

....dan inilah yang terhasil selepas 30 minit ozone treatment...:(


ayam yang telah melalui proses ozone....kelihatanye lebih segar dan cantik...wbp, kkida masih rasa tak puashati...kkida beli seekor lagi ayam...kali ni ayam tersebut kkida potong kepada beberapa bahagian....nak tengok hasilnye...dan kkida lakukan proses yang sama....

selepas 15 minit ayam berpotong melalui proses ozone....hasilnye memang tersangat meloyakan tekak kkida...


...selepas 30 minit proses tersebut kkida datang balik utk lihat banyak mana benda yang meloyakan itu terhasil....memang nak termuntah dibuatnye....bibik kata..."rupa telur katak benda ni ye bu"....huhu....

selain rupanya yang meloyakan...baunye juga meloyakan...huhu....apalah yang depa suntik ke ayam tu hingga camtu jadinye....tujuan pengusaha adalah untuk percepatkan proses pembesaran ayam supaya mereka dapat jual dalam masa yang singkat...yang jadi mangsa adalah kita...pengguna...


....mulai hari ini kkida akan cuba sedaya upaya utk tidak menyumbatkan perut anak-anak kkida dengan benda asing seperti ini...mana yang dah lepas tu memang tak boleh nak buat apa...since dah tau ni...kkida akan pastikan ayam di bersihkan (ozone) terlebih dahulu sebelum di simpan atau di masak...

di sini kkida ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada Afzan yang perkenalkan alat ini kepada kkida...anda telah melakukan suatu kebaikan pada kkida dan seterusnye kkida pula boleh berkongsi kebaikan ini kepada kalian di luar sana....:')


foto atas: gumpalan asing ini lebih banyak terhasil jika ayam di potong kepada beberapa bahagian...kkida cuba bakar gumpalan ini....anda ingin tahu apa hasilnye???

hasilnye...benda ini tidak terbakar langsung....ia hanya berubah warna...kesimpulannya....gumpalan ini akan tetap kekal dalam badan kita jika ia tidak ikut keluar dengan uhu uhu melalui uhu uhu....:)

itu sebab orang sekarang banyak penyakit banding tok nenek kita dulu....tok kkida dulu jika nak makan ayam gi tangkap kat reban ayam (bela sendiri)...ayam yang takda cucuk cucuk punya...suci bersih....kita la ni main tangkap muat aje...nak senang kerja (termasuklah kkida)....hehe...tapi dengan adanye alatan canggih seperti BioZone ni...sekurangnye ia mampu membantu mengurangkan kemudharatan yang berlaku pada tubuh badan kita...Insyaallah....


lain kali kkida nak cuba alatan ozone ini dengan daging, makanan laut, sayuran dan buahan...dan kkida akan share dengan anda hasilnye....ok...





fuuuhhh memang Kak Ida dah bagi baik punya kesedaran kat sume kannn...

Ok, ada berita baik untuk anda semua yang dah tercelik mata with the UGLY FACTS apa yang kita makan selama ini..

PROMOTION!!!

Diskaun RM250 dengan setiap pembelian dan dapat lagi  Rebate RM250!!

TOTAL SAVING 
RM500!!

Sila hubungi saya untuk tau macam mana nak dapat jimat sampai RM500 ni.

Berita kurang baik,

Promotion ni akan tamat beberapa minggu lagi dan stock sangat terhad tau, coz ramai yang dah book Biozone masing2 sebab nak kejar Penjimatan RM500 ni.


Anda sayang duit anda untuk letak Biozone ni di rumah?

Cuba fikirkan :
1. Berapa ramai ahli keluarga anda?
2. Berapa tahun anda akan pakai Biozone ni?
3. Berapa banyak kos perubatan akan terlibat jika ahli keluarga anda sakit kerana makan makanan yang mempunyai bahan kimia ini?

Bagi 2 tahun penggunaan, untuk 1 orang 
anda cuma spend RM1.71 sehari. 
Kalau 5 orang ahli keluarga? 
Cuma  RM0.34 seorang sehari.. 

MAHAL KE?
Agak2 beli jajan dan gula2 pon lagi mahal dari tu kan.. 

Lagi pon, Biozone bukannye satu kegunaan je, ada banyakkkk kegunaan. So berbaloi2.


1. Boleh buat basuh daging, ikan, makanan laut.. Lagi banyak bendasing keluar bila purify ikan tau. Euuuuuwwww

Pelbagai jenis Daging

Ikan


Makanan Laut
  
2. Boleh Basuh sayur dan buah2. Sayur dan buah jadi lebih segar. dan masakan lambat basi tau
Sayur-sayuran

Buah Buahan - Terutamanya yang diimport


3. Boleh buat basuh botol susu baby. Senang nak hilang daki dan keladak kat botol tu
Botol susu dan perkakasan makanan bayi
4. Boleh segarkan udara kat tempat tertutup macam almari baju & almari kasut. Hilang bau kepam2 itu semua.
Almari kasut bertutup
Almari baju  / Wardrobe

5. Boleh buat basuh bath tub dan buat mandi ozone. Kalau gi kat tempat mandian ozone, mahal tau, ratus2 RM satu session. Anda boleh buat sendiri je kat rumah

ade banyak lagi kegunaan nya, so memang dalam sehari Biozone tu boleh di fully utilize lah.

Maintenance?  
Biozone ni free maintenance tau. 
Nak pasang dan guna pon senang yang amat.

Tanya diri anda, masih nak bagi anak-anak anda makan benda tu ke?

Kurang bajet?
Contact me, kita boleh discuss untuk Pelan pembayaran yang anda mampu. 

xoxo
Ismalina
019-3393340

Friday, 23 November 2012

what works for my cholestrol : GARAM BULUH!


Today I nak share something dengan uols – I have the perfect remedy untuk those of you yang ada masalah cholesterol tinggi macam I J

Sebenarnya, I memang selalu ada masalah high cholesterol – maybe pemakanan, and genetic jugak, sebab if you ada genetic gout dalam family, kemungkinan uric acid dalam badan u pun akan tinggi, of which akan menyumbang kepada amsalah cholesterol!

Ehhh uols tak pasti whether you have high cholesterol level?

Actually if nak betul-betul sure, of course kena buat blood test…

But some of the symptoms yang I boleh share with you:

1-Physically – boleh nampak through tumbuh bintik-bintik lemak bawah mata
2-Cepat letih dan mengantuk
3-Sakit kepala
4-Kulit berminyak – jerawat, masalah scalp from kulit berminyak
5-Selalu mengah dan sakit dada

Haaa kalo uols selalu ada masalah diatas, please go n see your doc, becoz it maybe that u have high cholesterol level!

Bukan orang gemuk je tau, kurus pun boleh dapat masalah cholesterol ni…
Cuma kalo overweight, chances are higher laaa

For myself, I memang dah tahu from blood test, tapi, memang boleh nampak, kalo I banyak makan makanan berminyak, seafood etc, bintik-bintik lemak akan naik kat bawah mata, and jerawat pun akan berleluasa…



Buruknya kan bintik lemak tu!

Kalo uols pegi jumpa doc, actually memang doctor boleh bagi ubat untuk kawal cholesterol level
But, yelah kan, too much chemical in our body kan tak elokkk

Pastu mahal pulak tuhhh

So bila ada orang suggest pada I pasal Garam Buluh untuk bantu amsalah cholesterol, I terus cuba!
Bila sebut pasal garam je – mesti orang fikir, eiii tak elok lah garam, boleh buat darah tinggi!
Yes- that’s the generalization in our community kan…
Anything kalo terlebih, memanglah tak elok…


But actually Garam Buluh ni, berbeza sangat dengan garam biasa!
It’s non acidic ( whereas garam biasa kalo uols test actually sifat die asid lemah), and die bukan berasaskan NaCl (natrium klorida)

Andddd, die ada banyak mineral lain macam magnesium, kalsium, potassium, iron etc – bukan  sekadar bagi masin, tapi jugak sumber mineral yang badan kita perlukan seharian !


Garam Buluh ni bagus sangat untuk neutralize kandungan mineral dalam darah u – sebab sifat die alkali and benda-benda yang kita makan  macam ayam, daging sume tu kan selalunya bersifat asid …so it will keep our blood level neutral J


Bila darah u sihat, kan body u pun automatically sihat!

Personally, I notice, I start minum garam buluh for 2 weeks, bintik lemak bawah mata terus hilang!

BEST GILA!

And die membantu jugak kalo uols ada masalah sembelit kan hihih…memang mudahhh sangat…

Kira macam detox juga….

So, apa kata uols try dulu…

1 box ada 40 sachet so boleh tahan for sebulan setengah J

Minum hari-hari sebelum makan /tidur…boleh minum dengan air sejuk or any juice J

My TIP: minum dengan  juice/ sunquick yang manis macam jambu batu, orange or mango – die akan buat juice tu rasa macam asam boi gituuuu


Oh ya! Untuk ibu-ibu yang nak banyakkan susu badan pun bagus jugak tauuuu

1 box is just RM108 + RM5 for postage J

Mari menyihatkan badannn!

xoxo
Isma


Sunday, 18 November 2012

Invitation to Red Carpet event - open to all readers!

hola ladies!

inviting ALL my readers to a red carpet event this Saturday  :)


actually I excited sangat ; so many red carpet event this month!

fashion show Ratu by Ezuwan Ismail last week, pastu this week ada private function for Hijabista magazine ...

ANNNDDDD

Kemuncaknya, red carpet event yang paling the vogue the vass on this Saturday :)

tak sabarrr sangatttt - nak tengok fashionista Malaysia dengan designer dresses from top designer Malaysia macam Rizalman, Rizman Ruzaini, Radzuan Radziwill and Ezuwan Ismail...

plus!

ada mini concert by Dayang Nurfaizah and Shila Amzah! My 2 favourite artiste tuuuuuhhh!




memang DYNAMIC DUO kannnn!

ada 10 free seats for my blog readers so, pls email me with the subject:

I WANNA GO TO RED CARPET EVENT WITH ISMALINA ISHAK

email to ismalinaishak@gmail.com 

- sertakan nama and no telefon yaaa !

nanti i akan reply with details and also the tickets!

make sure uols glam habis on Saturday okayyy :)

insyaAllah, I pun tak sabar nk GLAM habis untuk red carpet nihhhhh :)

nnt i bagi sneak peek of my dress; insyaAllah final fitting on Fridayyy...

tak sabarnyaaa nak enjoy habis this weekend!!!!

xoxo
ISMA




Monday, 12 November 2012

Kuching; happening gila!

hola ladiesss :)

it's my 2nd day in Kuching!

so far memang apponitment penuhhhhh...

ramai Kuching ladies nak pakai Premium Beautiful :)

so far sepanjang kat sini, sempat bantu protege I , Petronella ; jumpa her customers, ajar fitting and also how to sell and do biz :)

sama macam I masa mula mula join dulu; my leader Izyan Liyana pun did the same thing to me...it's all about duplication !

bayangkan in 2 days kat sini, dah settle 7 set Premium Beautiful!

kalo buat sorang, mungkin nampak susah...but in this biz, semuanya guided :)

and leaders u akan guide and mentor you all the way ...until u dapat apa yang kami dapat :)

malam ni, nak cari tempat dinner pulak kat Kuching ...so far i pegi makan kat Pullman je, heheh senang dan cepat...

teringin rasa nak makan laksa sarawakkkk
kat mana yg best ehhhh?

esok kena g cari kek lapis and terubuk masin untuk bawak balik KL!

biz plus pleasureee....I LOVE MY PREMIUM BEAUTIFUL BIZ!


my PREMIUM BEAUTIFUL TOP AGENT IN KUCHING!
cantik kannnn?
that's Petronella :)


view from my hotel room :)



best hotel ni ada free wifi ni :)
next time book la Harbour View hotel :)


dinner at Fullhouse @ Pullman



some of ladies yang datang fitting Premium Beautiful!

happenning sangatttt!




happy faces :)

P/S : hutang dulu blog entry pasal SM/SSM seminar and fashion show Ezuwan Ismail last Saturdayyyy!

till laterrrr

 xoxo
Isma







Thursday, 8 November 2012

BIZ TRIP UPDATE: Kuching 11-13th Nov 2012


hola ;)

planning my biz trip to Kuching, Sarawak this weekend!

orang-orang Sarawak - jom ambil peluang untuk discuss this lovely biz opportunity ... nak fitting Premium Beautiful pun boleh :)

kalo uols makan gaji -memang cukup untuk perbelanjaan harian,  but why don't you gunakan bonus biz ni untuk simpanan masa hadapan :)

with this biz, I bukan je dah merasa consistent income (tak pernah putus) 4-5 angka sebulan....

malah dah pun dapat peluang melancong secara percuma dengan trip 5 star bersama rakan kongsi ke Vietnam dan Guangzhou :)

kalau dulu, bila takde duit, kita fikir nak amik personal loan atau nak refinance rumah,
now dengan biz ni, kita dah tahu dah target kita kalo nak beli sofa baru, nak buat simpanan anak-anak, nak bayar deposit rumah ;)

maybe ada yang tak terfikir pun nak pakai kereta mewah or barang berjenama - or fikir tak suka /tak perlu pun  pakai barang branded...
but actually bukan uols tak suka, it's just that we can't afford it, so why think about it kan?

but with income from biz ni lah, semuanya POSSIBLE!

bermula dengan just sharing tentang Premium Beautiful to your frens je....senang kan?

lepas tu kita just share peluang biz ni, and bantu kawan kita tingkatkan kehidupan mereka jugak...

first income starts from RM4,500 to RM12,000

semuanya bergantung kepada usaha anda :)

mentoring and coaching from me available 24/7 :)

takde istilah sorang-sorang dalam biz ni...

I akan bantu sesiapa yang serius nak capai impian mereka ....

coz sikit demi sikit, I dah pun capai impian-impian kecil dari berbisnes Premium Beautiful secara online...

now I wanna share this with YOU!

let's discuss on how you can also turn your life around!

i will propose the biz plan to you, and you can take your time to think about it...

tak ada paksaan ya :)

BOOK YOUR SLOT WITH ME NOW!

CALL/SMS
 Isma 019-339 3340

 xoxo
Isma

Wednesday, 7 November 2012

"I LOVE PREMIUM BEAUTIFUL" - Entry No 3 by Farah Wahida

hola darlingsss

this is the 3rd entry  - it came from my own Premium Beautiful customer Farah Wahida!

a proud mother of a beautiful daughter Mia, she seeks solution to shed all the baby weight that she had put on when she was pregnant :)

alhamdulillah, Premium Beautiful has helped her with her own issues !
mind you, Farah baru je start pakai dalam bulan Sept 2012 lepas :)
so uols yang baru terfikir-fikir nak beli tu, why dun u 
read up her story below  :)

mana tahu it can guide you to make the BEST choice kannn :)
enjoy!if you want the same transformation like Farah, 

 you can leave your contact details via the 
pink CONTACT ME BUTTON at the left side of this page :)
stay tuned for the next one ya :)

xoxo
Isma


I LOVE PREMIUM BEAUTIFUL
 by Farah Wahida


He, he, he
Bestkan baru kawen... Glamer.. loving-loving gitu…
Merasa pakai baju lawa-lawa, make up lawa-lawa.. pastu semua orang berebut-rebut nak amik gambo ngan pengantin… kelasss kau…!!

Sang suami pon suke la nak rangkul-rangkul pinggang gitu… ramping la katakan…
#
#
Hasilnyer.....
#
#
#


Taraaa…!! ;p
Still bleh glamer-glamer gitu… gi studio amik gambo…
#
Tiba masa nak meletup.. baby tak mau pusing… jadi I kena operate..
Kerat kat bikini line… panjang 10cm…je. Hu,hu,hu..
Langsung tak sakit… sbb bukan emergency c-sec..
#
contraction??? “ape tuh”
air ketuban?? “Camne rupenye?”
Iye, u oll’s, I tak tau…
Dalam pantang lagi best. Tak macam orang baru lepas bersalin. Stoking pon curi-curi tak pakai… he he he..panas kott..!!
Bengkung??
Sorry, I operate tak boleh pakai bengkung. Tungku pon tak boleh..
Happy… he he he.. Cuti 3 bulan pulak tu..!! ;)
#
#
Anak I yang sebelah kanan k.. jgn kompius.. yang merah tu bukan..
#
Ni la baby “Mia Sofea”
Mula la hidup sebagai mama dan isteri yang bekerjaya..!
hep, hep, hoorayy
#
#
#

Kerja macam biasa la.. office hour.. 8 to 5.. pagi-pagi hantar Mia masuk balai polis a.k.a rumah pengasuh then masuk office. Tengahri keluar lunch ngan kawan-kawan, petang amik Mia balik rumah… malam it would be just the two of us sebab baba Mia akan balik lambat.. sian baba banyak work kan Mia kan…

Masa Mia kecik lagi, the first 6 month x kisah la badan I gemuk kan sbb baru lepas deliver.. ceaser lagi kan.. so many, I would say valid excuse utk remain gemuk and have the makcik-makcik kind of look.. ye la baby kecik lagi, breast feed lagi. Kalau nak pakai baju lawa-lawa kang susah nak selak. Tudung pon ala kadar jer.. kang pin merata-rata takut badan mia luka atau calar-calar plak dek pin tudung.. bila tanye ngan husband I dia kata x kisah… hhmmm…
#
#
#
Sila lihat spare tyre di atas

Ada yang kata I peknen time ni


Kemudian I start rasa tak syok tentang badan I sendiri. Masih lagi boleh fit in baju dulu-dulu tp tak cantik la.. dulu pon x cantik sgt sbb I jenis tak berpinggang. Badan lurus jer.. tapi ni lagi x cantik.. lemak-lemak di perut dan pinggang semakin berleluasa dan bermaharajalela…!!! Arrgghhhh…!!!  Tapi….. husband I tak kisah. I pon tak de rasa sakit-sakit. So x pe la…. Pelan-pelan nanti kurus la balik kan,kan,kan… So for quite some time I remain fat and makcik-makcik… lagi pun I malas la nak diet-diet ke lawa-lawa ke.. dah kawin kan.. nak wat pe lagi??
#
Jaket pinjam untuk sembunyikan lemak-lemak degil..!!

Selalu I tgk lelaki ni kan, especially my husband la, bila nak kuar rumah mesti groom. Pakai minyak rambut, deodorant, put nice and clean shirt…. So I was thinking.. kalau i jd orang lain and tgk couple cam my husband and I.. mesti kata eee laki dia elok jer, yg perempuan tu cam bibik  jerr… waaa….  Tidakkk…..!!!! then I tgk kawan-kawan husband I pon camtu… bini-bini mereka well dressed, comel-comel sume… to add to that nature kerja husband I plak yang kena jumpe orang. So kadang-kadang kalau I ikut my husband gi jumpe client I rasa kesian kat husband I sbb bini dia selekeh, gemuk and makcik-makcik… dan I rasa rendah diri sangat-sangat-sangat…!! SANGAT..!!

#
#

Ok.!! So I tau I kena buat sesuatu untuk kebahagiaan rumah tangga I. I nak husband I bangga ada isteri cam I, I nak husband I rangkul pinggang I cam dulu-dulu.. *blushing… betol tau. I nak sangat-sangat.. I penah ckp ngan husband pasal benda ni. Sebab pakar motivasi kata komunikasi itu penting… tp cam tu gak.. masuk telinga kiri kuar kanan…. Haishhh…. Suatu hari we all pergi Kelantan untuk kenduri kawin kazen I. OMG the bride was so beautiful and slim…!! Then I notice pinggang ramping and I tau that is what I need…!! Kalau dah ramping mesti husband I suke kan..!! jgn kata husband I, I sendiri pun suka.. imagine all the kebaya ngan dresses yg I boleh pakai nanti kan… wow..!!! kalau dapat pakai baju nikah I dulu tu alangkah bestnye…


#
#
#

I tau ada kawan-kawan I yang dah pakai PB ni. So first tanye kat kazen, dia kata beli senyap-senyap sbb mahal. Klu husband tau mesti tak bagi. Tp dia kata PB tu berkesan la untuk dia yang ceaser gak cam I ni. Jeans saiz 31 dah turun g 27. Punggung pun still solid walaupun anak dah 2. 

Then tanye kawan I sorang ni anak dara lagi. 

Dia kata best sbb period pain dia dah x de lepas pakai PB. Badan jadi curvy dan bila lama pakai PB, bila bukak pon badan maintain curvy. i tanye berbaloi ke rm2000 ++ utk benda ni dan dia kata berbaloi… lagi sorang kawan I pun ceaser gak pun pakai PB dan memang badan dia still cam anak dara.

Walaupun I dah tanye merata-rata pasal PB ni I still rasa “giller mahal PB ni, pe yg best sgt sampai harga beribu-ribu ni?? X kan la syok sgt pakai korset ni. 

Time kawin dulu pakai korset punya la seksa. Memang la cantik, tp takat tu jela.. azab nye Cuma orang yang pakai tu je tau… so, I pun wat research lagi. 

Kali ni kat facebook dan en google… I try google cari klu ada orang komplen pasal PB ni kan. Memang banyak orang tulis blog pasal PB ni.. ade yang komplen… komplen PB mahal tu je. I pon pelik bagus sgt ke PB ni.. mode x puas hati…!! Rm2000 tu I bleh buat macam-macam tau daripada I bli PB ni..

Kat mukabuku I jumpe ismalina ishak. Hhmm… dlm biz PB ni kira dia otai gak la. I compare dia ngan agen-agen lain and she’s on the top list I la kan.. mainly sbb she can give the best offer la utk bli PB ni.

 I maintain cool la kan.. mesti la nak test gak benda ni kan. So I wasapp isma… tanye pasal PB. (husband I agen gak so I tau la what to expect from a good agent kan. Tp husband I x jual PB la kan) Pastu isma kata nanti dia datang fitting dulu. Free fitting. X beli pon x pe. Tu yang I suke tu.. barang mahal kot, x kan nak terus beli.

So, Isma pun dtg kat office I  dan buat pertama kali I try PB. Tp x full set la. sbb x de saiz.. klu x silap time tu I try girdle ngan waist nipper je aka seluar n bengkung dia. Nebes gak la. ye la try-try tp x jadi beli plak kan.

 Kesian la kawan ni dtg semata-mata nak fitting I. Tp, isma confident giller dengan PB ni. Sabar je dia layan and jawab semua soalan-soalan I. pastu ade officemate I kata dulu dia pun ada bli PB, tp pakai sekali je sbb badan dia luka-luka pakai PB tu.. aiseyman.. I pun start ragu-ragu… then isma kata mungkin sbb salah saiz la tu. Pakai PB x boleh ketat sangat. Kena amik saiz yg just nice je. Oooo.. selama ni I ingat pakai korset kena la ketat-ketat. Klu x nanti x kerengga la kan, kan,kan… then isma sambung, sebab tu penting kena fitting sebelum beli. Kalau setakat ukur je x tepat.

Sesi watsapp yang pertama pastu fitting pulak disusuli dengan satu lagi sesi watsapp yang panjang berjela dan berhari-hari. Then kt orang jumpa lagi untuk kali yang kedua utk discuss lagi pasal PB ni. Then watsapp lagi, dan lagi, dan lagi… akhirnya I rasa yakin dengan PB ni. 

Confident enough to buy je ye.. all the good stuff yang kawan-kawan I cerite tu I x boleh nak sahkan atau iyekan. So ape lagi I pon gamble la…

Hari pertama I pakai PB, I rasa nak terjun tingkap..!!! I rasa bodoh giller benda ni harga sampai rm2000++… I lagi bodoh sbb terpedaya ngan dakyah-dakyah PB ni.. kawan-kawan opis I gelak kan I gak la… hu,hu,hu…. Ddk tegak jer.. perut kena jerut, napas rasa cam semput.. nasib baik keja dlm aircond. 

Orang tgk memang la pinggang I ramping tp memang rasa cam nak terjun tingkap…!!

Disebabkan dah beli mahal-mahal ni I teruskan jugak pakai utk hari kedua, ketiga dan sampai seminggu.. hari kedua I notice seluar dia dah senang sikit nak pakai. I kagum gile betapa cepatnye PB kering lepas dibasuh.. selepas seminggu.. I watsapp isma sebabnye… sebab bengkung PB tu I dah dah boleh pakai hook yg 2nd …..!!! 

wow..!! seminggu ye kawan-kawan… seminggu je.. I rasa time tu I makan mcm biasa. Cuma bila makan banyak perut x selesa dan I tau I kena kurangkan makan utk maintain keselesaan tu.. tp still I bedal makan mcm biasa… dan I dpt pakai hook ke dua selepas seminggu.. KAGUM..!! dan rasa nak terjun tingkap tu dah hilang by the 3rd day I pakai PB.

So religiously I pakai PB. Effect lain I x rasa lagi la kan sebab baru je lagi pakai. Tulang-tulang PB ni x menyakitkan macam korset yg I pakai dulu. 

Especially yg kat area bawah ketiak. Kat situ yang paling sakit dulu bila pakai korset atau bra… owh, isma ada ckp pasal “mengalihkan lemak-lemak kebahagian yang sepatutnye” scary ok. Alihkan lemak??? Apparently bila pakai PB kt perlu tarik lemak-lemak degil dibahagian belakang badan tu masuk ke dalam cup bra. 

Lemak-lemak ni susah sgt nak hilang tau. Dulu masa I rajin jogging pon, lemak ni tetap ada walau pun I loose weight. Bila pakai PB lemak-lemak tu tidak terjojol keluar bila pakai baju. So.. HAPPY…!!! J


Dua, tiga minggu I pakai PB anak I admitted kat hospital. Sampai hari ni dah 5 hari kt org ber-isteri-rehat dlm wad ni.. dah 5 hari jugak I tak pakai PB.

 I pakai balik bra lama I yang murahan tu… betul la orang kata ‘bila dah hilang baru tahu nak menghargai’ bila I pakai balik bra lama I rasa x selesa. Rasa lemak-lemak tergantung-gantung kat belakang. Perut rasa mengelebeh.. hu, hu,hu.. self confident hilang ok.. 

HILANG…!!!i tak sangka I rindu PB yang buat I rasa nak terjun tingkap dulu tu…. I rindu PB yang buat I rasa selesa. Cara PB hug your body just nice. PB buat I rasa seperti seorang wanita.. rasa feminim sangat.. oh no I dah obsess dengan PB I . I am yet to rasa apa-apa kesan lain PB. But I am looking forward to. So setakat ni I rasa PB tu dah 

rm1000 worth of my money. Harap PB I dapat bagi I kebaikan untuk rm1000 lagi tu.. oooo x sabar nak ada badan yang curvy walaupun tanpa pakai PB. He,he,he dear husband, tunggu…..



p/s : kawan-kawan I kat opis pun dah start tanye-tanye balik pasal PB ni. He,he,he disebabkan mereka ragu-ragu nk tanye straight trus pada agen, so I jadi perantara la. soalan simple-simple pon I tanye je terus kat isma. Harga n best offer yang dia boleh bagi. Iye la PB ni worth some money la kan ( x nak guna perkataan mahal sbb PB worth it) so better satisfy all your query before buying it. So jangan ragu-ragu untuk tanye agen anda berkaitan produk yang sangat mengagumkan ni. Chow..!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring