Wednesday, 7 November 2012

"I LOVE PREMIUM BEAUTIFUL" - Entry No 3 by Farah Wahida

hola darlingsss

this is the 3rd entry  - it came from my own Premium Beautiful customer Farah Wahida!

a proud mother of a beautiful daughter Mia, she seeks solution to shed all the baby weight that she had put on when she was pregnant :)

alhamdulillah, Premium Beautiful has helped her with her own issues !
mind you, Farah baru je start pakai dalam bulan Sept 2012 lepas :)
so uols yang baru terfikir-fikir nak beli tu, why dun u 
read up her story below  :)

mana tahu it can guide you to make the BEST choice kannn :)
enjoy!if you want the same transformation like Farah, 

 you can leave your contact details via the 
pink CONTACT ME BUTTON at the left side of this page :)
stay tuned for the next one ya :)

xoxo
Isma


I LOVE PREMIUM BEAUTIFUL
 by Farah Wahida


He, he, he
Bestkan baru kawen... Glamer.. loving-loving gitu…
Merasa pakai baju lawa-lawa, make up lawa-lawa.. pastu semua orang berebut-rebut nak amik gambo ngan pengantin… kelasss kau…!!

Sang suami pon suke la nak rangkul-rangkul pinggang gitu… ramping la katakan…
#
#
Hasilnyer.....
#
#
#


Taraaa…!! ;p
Still bleh glamer-glamer gitu… gi studio amik gambo…
#
Tiba masa nak meletup.. baby tak mau pusing… jadi I kena operate..
Kerat kat bikini line… panjang 10cm…je. Hu,hu,hu..
Langsung tak sakit… sbb bukan emergency c-sec..
#
contraction??? “ape tuh”
air ketuban?? “Camne rupenye?”
Iye, u oll’s, I tak tau…
Dalam pantang lagi best. Tak macam orang baru lepas bersalin. Stoking pon curi-curi tak pakai… he he he..panas kott..!!
Bengkung??
Sorry, I operate tak boleh pakai bengkung. Tungku pon tak boleh..
Happy… he he he.. Cuti 3 bulan pulak tu..!! ;)
#
#
Anak I yang sebelah kanan k.. jgn kompius.. yang merah tu bukan..
#
Ni la baby “Mia Sofea”
Mula la hidup sebagai mama dan isteri yang bekerjaya..!
hep, hep, hoorayy
#
#
#

Kerja macam biasa la.. office hour.. 8 to 5.. pagi-pagi hantar Mia masuk balai polis a.k.a rumah pengasuh then masuk office. Tengahri keluar lunch ngan kawan-kawan, petang amik Mia balik rumah… malam it would be just the two of us sebab baba Mia akan balik lambat.. sian baba banyak work kan Mia kan…

Masa Mia kecik lagi, the first 6 month x kisah la badan I gemuk kan sbb baru lepas deliver.. ceaser lagi kan.. so many, I would say valid excuse utk remain gemuk and have the makcik-makcik kind of look.. ye la baby kecik lagi, breast feed lagi. Kalau nak pakai baju lawa-lawa kang susah nak selak. Tudung pon ala kadar jer.. kang pin merata-rata takut badan mia luka atau calar-calar plak dek pin tudung.. bila tanye ngan husband I dia kata x kisah… hhmmm…
#
#
#
Sila lihat spare tyre di atas

Ada yang kata I peknen time ni


Kemudian I start rasa tak syok tentang badan I sendiri. Masih lagi boleh fit in baju dulu-dulu tp tak cantik la.. dulu pon x cantik sgt sbb I jenis tak berpinggang. Badan lurus jer.. tapi ni lagi x cantik.. lemak-lemak di perut dan pinggang semakin berleluasa dan bermaharajalela…!!! Arrgghhhh…!!!  Tapi….. husband I tak kisah. I pon tak de rasa sakit-sakit. So x pe la…. Pelan-pelan nanti kurus la balik kan,kan,kan… So for quite some time I remain fat and makcik-makcik… lagi pun I malas la nak diet-diet ke lawa-lawa ke.. dah kawin kan.. nak wat pe lagi??
#
Jaket pinjam untuk sembunyikan lemak-lemak degil..!!

Selalu I tgk lelaki ni kan, especially my husband la, bila nak kuar rumah mesti groom. Pakai minyak rambut, deodorant, put nice and clean shirt…. So I was thinking.. kalau i jd orang lain and tgk couple cam my husband and I.. mesti kata eee laki dia elok jer, yg perempuan tu cam bibik  jerr… waaa….  Tidakkk…..!!!! then I tgk kawan-kawan husband I pon camtu… bini-bini mereka well dressed, comel-comel sume… to add to that nature kerja husband I plak yang kena jumpe orang. So kadang-kadang kalau I ikut my husband gi jumpe client I rasa kesian kat husband I sbb bini dia selekeh, gemuk and makcik-makcik… dan I rasa rendah diri sangat-sangat-sangat…!! SANGAT..!!

#
#

Ok.!! So I tau I kena buat sesuatu untuk kebahagiaan rumah tangga I. I nak husband I bangga ada isteri cam I, I nak husband I rangkul pinggang I cam dulu-dulu.. *blushing… betol tau. I nak sangat-sangat.. I penah ckp ngan husband pasal benda ni. Sebab pakar motivasi kata komunikasi itu penting… tp cam tu gak.. masuk telinga kiri kuar kanan…. Haishhh…. Suatu hari we all pergi Kelantan untuk kenduri kawin kazen I. OMG the bride was so beautiful and slim…!! Then I notice pinggang ramping and I tau that is what I need…!! Kalau dah ramping mesti husband I suke kan..!! jgn kata husband I, I sendiri pun suka.. imagine all the kebaya ngan dresses yg I boleh pakai nanti kan… wow..!!! kalau dapat pakai baju nikah I dulu tu alangkah bestnye…


#
#
#

I tau ada kawan-kawan I yang dah pakai PB ni. So first tanye kat kazen, dia kata beli senyap-senyap sbb mahal. Klu husband tau mesti tak bagi. Tp dia kata PB tu berkesan la untuk dia yang ceaser gak cam I ni. Jeans saiz 31 dah turun g 27. Punggung pun still solid walaupun anak dah 2. 

Then tanye kawan I sorang ni anak dara lagi. 

Dia kata best sbb period pain dia dah x de lepas pakai PB. Badan jadi curvy dan bila lama pakai PB, bila bukak pon badan maintain curvy. i tanye berbaloi ke rm2000 ++ utk benda ni dan dia kata berbaloi… lagi sorang kawan I pun ceaser gak pun pakai PB dan memang badan dia still cam anak dara.

Walaupun I dah tanye merata-rata pasal PB ni I still rasa “giller mahal PB ni, pe yg best sgt sampai harga beribu-ribu ni?? X kan la syok sgt pakai korset ni. 

Time kawin dulu pakai korset punya la seksa. Memang la cantik, tp takat tu jela.. azab nye Cuma orang yang pakai tu je tau… so, I pun wat research lagi. 

Kali ni kat facebook dan en google… I try google cari klu ada orang komplen pasal PB ni kan. Memang banyak orang tulis blog pasal PB ni.. ade yang komplen… komplen PB mahal tu je. I pon pelik bagus sgt ke PB ni.. mode x puas hati…!! Rm2000 tu I bleh buat macam-macam tau daripada I bli PB ni..

Kat mukabuku I jumpe ismalina ishak. Hhmm… dlm biz PB ni kira dia otai gak la. I compare dia ngan agen-agen lain and she’s on the top list I la kan.. mainly sbb she can give the best offer la utk bli PB ni.

 I maintain cool la kan.. mesti la nak test gak benda ni kan. So I wasapp isma… tanye pasal PB. (husband I agen gak so I tau la what to expect from a good agent kan. Tp husband I x jual PB la kan) Pastu isma kata nanti dia datang fitting dulu. Free fitting. X beli pon x pe. Tu yang I suke tu.. barang mahal kot, x kan nak terus beli.

So, Isma pun dtg kat office I  dan buat pertama kali I try PB. Tp x full set la. sbb x de saiz.. klu x silap time tu I try girdle ngan waist nipper je aka seluar n bengkung dia. Nebes gak la. ye la try-try tp x jadi beli plak kan.

 Kesian la kawan ni dtg semata-mata nak fitting I. Tp, isma confident giller dengan PB ni. Sabar je dia layan and jawab semua soalan-soalan I. pastu ade officemate I kata dulu dia pun ada bli PB, tp pakai sekali je sbb badan dia luka-luka pakai PB tu.. aiseyman.. I pun start ragu-ragu… then isma kata mungkin sbb salah saiz la tu. Pakai PB x boleh ketat sangat. Kena amik saiz yg just nice je. Oooo.. selama ni I ingat pakai korset kena la ketat-ketat. Klu x nanti x kerengga la kan, kan,kan… then isma sambung, sebab tu penting kena fitting sebelum beli. Kalau setakat ukur je x tepat.

Sesi watsapp yang pertama pastu fitting pulak disusuli dengan satu lagi sesi watsapp yang panjang berjela dan berhari-hari. Then kt orang jumpa lagi untuk kali yang kedua utk discuss lagi pasal PB ni. Then watsapp lagi, dan lagi, dan lagi… akhirnya I rasa yakin dengan PB ni. 

Confident enough to buy je ye.. all the good stuff yang kawan-kawan I cerite tu I x boleh nak sahkan atau iyekan. So ape lagi I pon gamble la…

Hari pertama I pakai PB, I rasa nak terjun tingkap..!!! I rasa bodoh giller benda ni harga sampai rm2000++… I lagi bodoh sbb terpedaya ngan dakyah-dakyah PB ni.. kawan-kawan opis I gelak kan I gak la… hu,hu,hu…. Ddk tegak jer.. perut kena jerut, napas rasa cam semput.. nasib baik keja dlm aircond. 

Orang tgk memang la pinggang I ramping tp memang rasa cam nak terjun tingkap…!!

Disebabkan dah beli mahal-mahal ni I teruskan jugak pakai utk hari kedua, ketiga dan sampai seminggu.. hari kedua I notice seluar dia dah senang sikit nak pakai. I kagum gile betapa cepatnye PB kering lepas dibasuh.. selepas seminggu.. I watsapp isma sebabnye… sebab bengkung PB tu I dah dah boleh pakai hook yg 2nd …..!!! 

wow..!! seminggu ye kawan-kawan… seminggu je.. I rasa time tu I makan mcm biasa. Cuma bila makan banyak perut x selesa dan I tau I kena kurangkan makan utk maintain keselesaan tu.. tp still I bedal makan mcm biasa… dan I dpt pakai hook ke dua selepas seminggu.. KAGUM..!! dan rasa nak terjun tingkap tu dah hilang by the 3rd day I pakai PB.

So religiously I pakai PB. Effect lain I x rasa lagi la kan sebab baru je lagi pakai. Tulang-tulang PB ni x menyakitkan macam korset yg I pakai dulu. 

Especially yg kat area bawah ketiak. Kat situ yang paling sakit dulu bila pakai korset atau bra… owh, isma ada ckp pasal “mengalihkan lemak-lemak kebahagian yang sepatutnye” scary ok. Alihkan lemak??? Apparently bila pakai PB kt perlu tarik lemak-lemak degil dibahagian belakang badan tu masuk ke dalam cup bra. 

Lemak-lemak ni susah sgt nak hilang tau. Dulu masa I rajin jogging pon, lemak ni tetap ada walau pun I loose weight. Bila pakai PB lemak-lemak tu tidak terjojol keluar bila pakai baju. So.. HAPPY…!!! J


Dua, tiga minggu I pakai PB anak I admitted kat hospital. Sampai hari ni dah 5 hari kt org ber-isteri-rehat dlm wad ni.. dah 5 hari jugak I tak pakai PB.

 I pakai balik bra lama I yang murahan tu… betul la orang kata ‘bila dah hilang baru tahu nak menghargai’ bila I pakai balik bra lama I rasa x selesa. Rasa lemak-lemak tergantung-gantung kat belakang. Perut rasa mengelebeh.. hu, hu,hu.. self confident hilang ok.. 

HILANG…!!!i tak sangka I rindu PB yang buat I rasa nak terjun tingkap dulu tu…. I rindu PB yang buat I rasa selesa. Cara PB hug your body just nice. PB buat I rasa seperti seorang wanita.. rasa feminim sangat.. oh no I dah obsess dengan PB I . I am yet to rasa apa-apa kesan lain PB. But I am looking forward to. So setakat ni I rasa PB tu dah 

rm1000 worth of my money. Harap PB I dapat bagi I kebaikan untuk rm1000 lagi tu.. oooo x sabar nak ada badan yang curvy walaupun tanpa pakai PB. He,he,he dear husband, tunggu…..



p/s : kawan-kawan I kat opis pun dah start tanye-tanye balik pasal PB ni. He,he,he disebabkan mereka ragu-ragu nk tanye straight trus pada agen, so I jadi perantara la. soalan simple-simple pon I tanye je terus kat isma. Harga n best offer yang dia boleh bagi. Iye la PB ni worth some money la kan ( x nak guna perkataan mahal sbb PB worth it) so better satisfy all your query before buying it. So jangan ragu-ragu untuk tanye agen anda berkaitan produk yang sangat mengagumkan ni. Chow..!

1 comment:

  1. Sangat membantu sekali artikel ini, ditunggu artikel berikutnya :)

    Fritadoo
    Gudang-Lagu
    KataLagu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring