Tuesday, 31 December 2013

Premium Beautiful & Bio Velocity Sleepmate Ansuran (Instalment) 2013 + Cash Rebate Promotion!

click here for latest promo!
http://www.ismalina.com/2014/04/premium-beautiful-promo-2014-classic-vs.html

** sticky post, scroll down for new entries!
*** promo extended til 31 Dec 2013!

Hola readers

I've been busy with TLC activities and siapkan Gold Coast tickets for my partners, sampai terlupa nak update bloggg!

Banyak sangat nak updates, our free weekly classes at TLC Prima Sri Gombak dah pun mula after Raya (exclusive for TLC members!), quarterly seminars by B32 and anugerah SM & SSM yang terakhir tahun ni, dah pun berlansung last month!

Alhamdulillah - semakin ramai biz partners yang naik pentas...congratsss!

Now nak siapkan pangkat Diamond pulak untk rakan2 kongsikuuu

Eh terside tracked as usual :P

Just nak inform uols that I currently have a few Premium Beautiful sets for instalment, and also BioVelocity Sleepmate!


Syarat-syarat untuk instalment Premium Beautiful:

1) Max 12 bulan
2) Bayaran RM200 sebulan
3) Harga 1 full set ikut ukuran badan - pls whatsapp/SMS me at 019-3393340 untuk consultation ukuran

Syarat-syarat untuk instalment BioVelocity Sleepmate:
1) Max 6 bulan
2) Bayaran RM200 sebulan (5 bulan pertama) balance bulan ke-6 RM288 = Total RM1,288 
3) BVSM akan diberi setelah deposit pertama RM200 dibayar


PROMO CASH REBATE PREMIUM BEAUTIFUL & BIOVELOCITY SLEEPMATE!

untuk yang ada budget untuk membeli Premium Beautiful secara cash atau credit card, I akan berikan harga special untuk uols semua!

1) Harga Premium Beautiful RM2,000 -RM2,200 (ikut ukuran badan, I akan fitting uols sampai uols dapat size yang betul2, selesa dan sesuai dengan badan ; yang penting boleh pakai 8 jam seheri untuk kesan optimum!).Lepas tu uols akan dapat balik RM225 cash rebate!
so effectively uols hanya spend RM1,775 -1,975 untuk 1 set Premium Beautiful ni!
SUPERJIMATTT!

Kalau uols beli in bulk , let's say kumpul kawan 3 orang and beli 3 set sama2, uols akan dapat total cash rebate utk 3 set tu RM1,000 :)
So 1 set tu jatuh jadi RM1,667 -1,867 jeeeee!



2) Harga BioVelocity Sleepmate at RM1,288, and uols akan dapat balik cash rebate RM120 .
So nett uols dapat harga RM1,168 untuk 1 unit BVSM tauuu...



Now kita ada promo untuk Bulk purchase of 3 units BVSM - uols boleh beli set ke-4 dengan harga RM300 sahaja!
so uols dapat beli 4 set at a total of RM4,164 , then tolak lagi cash rebate RM360 (untuk 3 set tadi !)

SUPERJIMAT PRICE is RM951 per set of Bio Velocity Sleepmate!!!!!!!

3) untuk pembelian credit card, ada 0% 12 months instalment untuk credit card Hong Leong Bank, Citibank and Public Bank! credit card bank lain pun boleh buat instalment; cuma ada sedikit upfront fee dalam 3-7% (RM60-RM140). But still murah sebab uols dah dapat cash rebate kannn...

4) untuk pembelian secara cash dan credit card ni, I pun akan bagi some MYSTERY FREE GIFT untuk uols!

ok so now, I dah bagi a few option untuk uols dapatkan Superbrands products ni!

yang risau pasal cashflow or takde credit card, uols boleh opt untuk cash instalment... i jual at harga retail yang ditetapkan oleh syarikat ya....lain sikit dnegan harga beli cash sebab i dahulukan duit sendiri untuk belikan set uols :)
mind you, set cash instalment PB and BVSM ni limited and selling fast, so cepat2 BOOK okayyy

untuk yang ada flexibility sikit, why not opt untuk beli secara cash/credit card - lagi jimat kalo beli in bulk!
kelebihannya ialah uols dapat beli at member's price and dapat cash rebate :)
manfaat PB and BVSM ni uols boleh tengok kat my other entries and Google - dah terbukti banyak testimoni kesihatan yang ada :)

so don't miss this great PROMO!
First come first serve basis yaaa!

p/s: please leave your contact details via CONTACT ME button OR SMS/Whatsapp me at 019-339 3340

xoxo
Isma

More info ( click link below):

1 - TESTIMONI BIO VELOCITY SLEEP MATE 2013

2- BIO VELOCITY SLEEP MATE FULL INFO ( termasuk kajian makmal klinikal)



Monday, 2 December 2013

Majlis Ulangtahun Syarikat ke-21 dan celebration CDM Izyan Liyana

congratulations to my beloved mentor CDM Izyan  Liyana for achieving RM2 MILLION GROUP SALES!

in this business, pencapaian setiap pangkat kita diraikan ...and of course CDM atau Crown Diamond Manager ni pangkat yang tertinggi dalam biz ni.... celebration die pasti lebih grand dari pangkat-pangkat yang lain :)

best thing is that, tak ada quota untuk capai apa-apa dalam business ni tau - siapa je yang capai penjualan berkumpulan sebangyak RM 2 juta, memang boleh dapat pangkat CDM = 41% profit sharing ...

of course, pencapaian ni ambil masa, and tak ada shortcut :)
dalam biz Hai-O ni, kalo nak naik pangkat, you mesti ada at least seorang rakan kongsi dalam your network yang berpangkat bawah you, so nak naik pangkat means you have to develop your leadership skills untuk naikkan pangkat rakan kongsi juga ....bukan syok sendiri naik pangkat sorang-sorang, or goyang-goyang kaki sambil biz partners bersusah payah naikkan diri sendiri ...

As for my leader Izyan, I'm really proud of her - perjalanan biz beliau bukan mudahhh....
bermula sebagai  engineering graduate  dan juga pekerja sektor kerajaan dengan gaji RM1,800...
masa tu beliau tinggal di Shah Alam dan bekerja kat Jalan Duta....separuh dari gaji habis kat minyak, makan dan toll je....
Husband pulak tinggal jauh - kira perkahwinan jarak jauh la ni....husband Izyan kerja di Kedah...pegawai kerajaan juga...
bayangkan ibu muda (masa tu anak seorang) manage anak, kerja , berulang alik meredah jam Shah Alam-KL , dengan gaji yang ciput ....

bermula dengan just jadi blog reader our mentor Salha Zain, Izyan took a step untuk find out macam mana dia boleh keluar dari rutin hidup yang menyesakkan tu...

nak beri lebih baik untuk diri sendiri dan anak die Syahir...
yelah let's face it, gaji RM1,800 nak hidup kat KL ni, jangan haraplah dapat buat simpanan untuk anak kan...
kalau ada pun mungkin tak banyak....

bermula dengan biz ni, Izyan terus tak pandang belakang, resign and terus buat biz ni full time!
I may not have her courage - but I think for her, there's nothing to lose
gaji RM1,800 vs minimum RM3,000 sebulan bonus Hai-O (untuk yang baru mula!)

and bila you buat biz fulltime, boleh spare more time untuk tengok anak sendiri...
maybe hantar 4 -6 jam sehari kat nursery (so that you can focus on biz) bila balik, dah tak stress and boleh layan anak dengan happy...

pagi-pagi pun takde rush nak pegi kerja , bangun pukul 5.30 pagi siap2 kan anak hantar ke babysitter/nursery :)
boleh relax, siapkan breakfast ....hantar anak kat nursery pukul 9 or 10 pagi and then boleh focus buat online business or pergi biz appointments :)

paling I kagum dengan Izyan kan...she never failed untuk pergi kelas, despite kelas we olls kat Batu Caves!
and die stay sampai habis tauuuu

kalau nak fikirkan - jauh jugak kan Shah Alam ke Batu Caves tu, and kelas memang 2 kali seminggu....
35km per way...so 140km seminggu!

I adore her persistence, and determination!
memang kuat semangat Izyan ..and knowing her personally, I know mmg push factor Izyan ialah anak-anak beliau...

business tetap ada ups and downs, tetap ada ujian dan cabaran,...slowly but surely....4 tahun berbiz, dapat jugak Izyan capai tahap tertinggi dalam biz ni!
dah pun merasa income 5 angka gemok ....
gemok macam mana tu?
bolehla...dalam 20 - 30k sebulan...
kalo nak tunggu kat tempat kerja kita sekarang, kerja 15 tahun pun belum tentu dapat income sebulan macam tu kan...

bukan lama sangat pun kan?
kalau biz convensional, nak dapat balik modal pun makan masa 5 tahun....

dalam our biz, sambil biz ONLINE dan OFFLINE, 2-4 tahun dah capai tahap tertinggi dalam biz ni...
in fact, nak merasa income 5 angka...macam belas-belas ribu sebulan tu, tak sampai 6 bulan berbiz pun dah boleh merasa....

anyhow, I feel Izyan totally deserved it!
saje je story mory kat sini, sebab I nak semua tahu, tak semua orang dapat berjaya dengan mudah!
kena ada semangat yang kuat, and visualization masa depan yang clear :)
of course doa pada Allah dan USAHA tanpa jemu....

so enjoy the pictures from our glorious celebration!
and doakan kami akan lebih berjaya di masa hadapan - and will grace the CDM stage soon :)





my favourite singer - Misha Omar, superb performance!




xoxo
Isma

Friday, 29 November 2013

SPECIAL NOV 2013 2 DAY PROMO - PREMIUM BEAUTIFUL & BIO VELOCITY SLEEPMATE

PROMO JUMAAT -valid for bookings TODAY & TOMORROW (29 & 30 NOV 2013) ONLY!
(I accept payment until tomorrow 6pm)

Buy 1 full set PREMIUM BEAUTIFUL CORSET 
and get 1 PREMIUM BEAUTIFUL SHORT BRA (worth RM540) as FREE GIFT!


Buy 1 unit BIO VELOCITY SLEEPMATE
 and get Marine Essence Bath set (2 bodywash +2shampoo+ 3toothpaste+ toiletteries bag) worth RM200 as FREE GIFT!

Terms : Cash or credit card purchase ONLY
Limited to 5 customers ONLY
Contact Isma 019 339 3340 for more info! I have agents all over Malaysia to service you for fitting n demo!!!

Thursday, 21 November 2013

Pregnancy Journal: Confinement Lady in KL - Pakej Urut semasa Berpantang /selepas bersalin

Salam dearies

sedar tak sedar, I dah pun masuk my 3rd trimester :)

alhamdulillah, baby and mummy are doing well...

minggu ni dah nak masuk 33 weeks of my pregnancy, overall I'm coping well, just some occasional heartburn & reflux , minor lenguh2 badan bila duduk lama kat office ...oh ya and swollen ankle !

hahaha

last checkup at 28 weeks - baby is about 1.2kg...mummy pulak naik dalam 8kg in total...
I do feel heavy now...DEMOKKK !

but I guess normal la kan...mana ada perempuan mengandung rasa kurussss

anyways, masuk 3rd trimester, means I have to start my preparation for the baby and myself !

sebelum ni I try not to get too excited - lagipun I banyak focus my time on work and biz, sebab nanti towards the end I tahu sure akan letih and tak larat...
hopefully I dapat terus siapkan my rakan kongsi dari segi ilmu sebelum I bersalin - at least they can be independent sikit kan....coaching thru fon and whatsapp of course akan continue ....and my mentor Izyan tetap akan bantu as a back-up person :)



so today I nak share about my confinement package...
I got this contact number from The Gentle Birthing Group Malaysia

I suka masuk GBG ni, just to get some knowledge about birth and pregnancy :)

so some of the mothers there share pasal Siti Aishah Confinement ni...

uols boleh add diorang kat FB ya...

so I got her number, I teruslah tanya harga-harga pakej kannn...

I tak banyak masa nak survey-survey sangat, since ada 2 bulan je to go sebelum bersalin...

plus dulu my mentor Izyan Liyana pun berurut dengan diorang jugak lepas bersalin her 2nd baby Inas- and she has good reviews...plus harga yang diorang charge inclusive of transportation around KL & Selangor area

so here goes... ni harga pakej untuk tahun 2014 ye :)

Note: boleh hubungi 016-2778421 (Puan Mira) via sms/whatsapp untuk details kayyy

PAKEJ RAWATAN SELEPAS BERSALIN

Pakej 1: RM 130 per sesi (2 jam)
Urut bersalin 1 badan
Tuam satu badan dan tungku (hot stone therapy)
Penyediaan mandian herba ibu
Pakaikan bengkung (bengkung tidak disediakan)
Param NR
Pilis NR
Pil Herba NR
Rawatan tambah susu atau rawatan susu tersumbat (atas permintaan)
Mandi baby (atas permintaan)

Pakej 2: RM 100 per sesi (1 jam 15 minit)
Urut bersalin 1 badan
Penyediaan mandian herba ibu
Pakaikan bengkung (bengkung tidak disediakan)
Param NR
Pilis NR
Pil Herba NR

Pakej 3: RM 70 (1 jam)
Urut bersalin 1 badan


PAKEJ RAWATAN PENUTUP PANTANG ( mula hari ke 30 )

Fungsi: utk merawat rahim ibu dengan mengeluarkan lebihan darah kotor dari dalam rahim. Lebihan darah kotor ini jika dibiarkan boleh mendatangkan masalah kesuburan, fibroid, cyst dan pelbagai masalah sakit puan yg lain.

Pakej 1: RM 190 (2 jam)
Urutan pulih dara
Tuam 1 badan
Set tangas utk 14 hari (periuk tanah, batu sungai, 1kg paste tangas)

Pakej 2: RM 140 (1 jam 15 min)
Urutan pulih dara
Set tangas utk 14 hari (periuk tanah, batu sungai, 1kg paste tangas)

Pakej 3: RM 90 (1 jam 15 min)
Urutan pulih dara
Rawatan tangas utk sehari

PAKEJ RAWATAN PELEPAS PANTANG ( mula antara hari ke 45 – 60)

Fungsi: utk menghilangkan bau2 rempah jamu pada badan ibu. Menghaluskan kulit. Mengembalikan aura ibu.

RM 200
Urutan pulih dara (60 min)
Body mask (20 min)
Sauna (20 min)
Mandi bunga

for myself, I ambil 3 hari untuk pakej 1 (pakej rawatan selepas bersalin) dan 1 hari pakej 1 (pakej penutup pantang)

all together dalam RM580 .... which is quite cheap i think!

sbb dah campur kos pengangkutan ke rumah kita and barang2 semua disediakan oleh confinement lady....
lepas tu kita boleh tailor ikut kemampuan and kehendak kita...contohnya ada yang nak urut je, herba2 param pilis sume tanak pakai kan....so tu terpulang pada bajet and preference kita :)

if nak tambah, of course boleh arrange untuk upgrade dengan confinement lady - yelah kita pun  tak tahu macam mana condition kita lepas bersalin, mungkin banyak angin etc nak kena urut lebih sikit ke kannn

Siti Aishah Confinement ni pun menyediakan khidmat urut semasa mengandung at RM70 per session...
so yang mana ada rasa sengal2, lenguh2 tu boleh la try urut :)

macam i selalu baca, the more we take care of our body before bersalin, the better we can cope after bersalin...
meaning kalo kita dah sakit2 badan masa mengandung, akan lebih teruk lagi skaitnya lepas bersalin nanti :)

so mana yang boleh settlekan dulu, settlekan before delivery ya...rawat yg mana sakit2 tu...

alhamdulillah, masa mengandung ni i tidur atas bio Velocity Sleep Mate setiap hari, so memamg banyak bantu untuk kurangkan lenguh-lenguh badan, and sakit2 pinggang...
plus I hanya bangun sekali je waktu malam untuk kencing :)

memang tidur lenaaa sangat

and I memang tak sabar nak sarungkan balik my Premium Beautiful lepas bersalin nanti!
mesti kemas dan ramping balik hehehehe

that's my goal!
and tak payah nak susah-susah ikat bengkung tradisional...just pakai bengkung Premium Beautiful jerrr...
mudah dan pantas!

anyone yang nak pakej SUPERJIMAT on Premium Beautiful or Bio Velocity Sleep Mate boleh refer kat link bawah ni kayyy:

Premium Beautiful & Bio Velocity Sleepmate Ansuran (Instalment) 2013 + Cash Rebate Promotion!

hope it well help your post delivery preparation :)

xoxo
Isma
019-339 3340


Thursday, 14 November 2013

TOP LEADERS CIRCLE - TLC MELAKA 1st class :)

alhamdulilah

so may things planned by TLC for TLC in 2013/2014 :)

one of it is our outstation classes!

khas untuk biz partners diluar Lembah Klang....we will have bi-weekly classes to empower their biz and product knowledge!

of course, our weekly class at TLC Centre still on, biz partners seluruh Malaysia sentiasa dialu-alukan ke TLCC!

cuma, sometimes kita faham juga kekangan partners di luar KL ni, with family commitment, sometimes work kan...tak selalu mereka boleh turun ke KL untuk mantapkan ilmu biz :)

so, we have started our first class for TLC Melaka!

congrats to our TLC sisters and biz partners in Melaka for making the class arrangement - our weekly class will be held at Hai-O Branch in Melaka Raya !
so far, kelas ni kita buat setiap minggu, Khamis malam Jumaat , 8.30pm :)

so untuk 1st class ni , TLC leaders from KL pakat turun ramai2 untk bagi support for our Melaka counterparts :) syukur, I pun ada seorang biz partner die Melaka - Nurul Ain Abas .... so it's a good start for orang-orang Melaka untuk explore Sohobiz opportunity with Top Leaders Circle (TLC)

Kali ni DDM Salleha Roslan bertugas di TLC Melaka!
dikalangan TLC Leaders, kitorang panggil Salleha ni Ratu Premium Beautiful, sebab die memang obsessed sangan dengan PB , and one of Premium Beautiful Top Sellers jugak nihhh!

dengan tunjuk ajar TLC, kebanyakan TLC leaders yang dah berpengalaman, memang senang-senang je boleh jual 10 set Premium Beautiful secara cash setiap bulan :) 

of course, semua ni perlukan ilmu dan usaha yang konsisten ...bu if we can, then, surely uols pun memang boleh sangatttt!

so our 1st slot was product knowledge about Premium Beautiful!
perkongsian dari Salleha memang terbaikkk!
kalo dari orang yg zero knowledge, balik dari kelas mesti dah confident giller nak sharing pasal Premium Beautiful ni....

bukan susah sangat pun nak jual Premium Beautiful - barang dah baik, Superbrands lagi,
so u just need the right ilmu je...

inshaAllahh, next class nanti, kita rotate ajar tentang produk2 hot selling kita yang lain pula :)

then, next segment is by our beloved CDM Salha Zain :)
kak salha kupaskan pulak tentang biz opportunity with TLC , the benefits you can get with us and how easy this biz is!
afterall we just need to start with retailing, then EXPAND!
simple je :)

I'm so happy with the turn out of our 1st class :) 
nampak sangat semangat orang-orang Melaka nak buat biz SOHOBIZ dengan TLC ni...
with this extra support, I hope lepas ni our Melaka counterparts akan meletop2 lagi yaaa

and after class, TLC Melaka arranged a surprise cake for Kak Salha!
terharu sangatttt
our sisterhood bond goes beyond biz - sharing ilmu, experience and life journey together!

plus Melaka tempat yg sangat happenning utk makan hihi


makan dulu kat Umbai Dalam before pegi kelas :)


cantik sangat branch Hai-O kat Melaka ni...kelas pun sangat-sangat selesa!


TLC in Melaka!


Kak Dyna- the class initiator and also emcee for the nite!


DDM Salleha- Ratu Premium Beautifulll!


myself and my protege Ain :)
uols nk fitting-fitting Premium Beautiful in Melaka, or nak tengok demo BioVelocity Sleepmate, boleh contact Ain kayyy



surprise birthday cake for kak salha and Salleha :)


us with Sohonita Icon, Salha Zain :)

lepas class makan asam pedas claypot pulakkkk hihi



ukhuwah - bukan sekadar buat biz sama2...we are a family!

uols yang nak join TLC in Melaka, jangan malu-malu contact me for info yaaa :)

xoxo
Isma 
019-3393340
ismalinaishak@gmail.com




Wednesday, 13 November 2013

Mummy's Birthday Celebration at Marhaba Restaurant, Solaris Dutamas (Publika)

salam deariess

just nak share some of my activities these days, this celebration of my mother's birthday was on 5th Nov 2013 :)

so happy 56th birthday mummy !

alhamdulillah, she's showered by love from many people...

in the morning, her AJK Wanita came to the house and  brought pulut kuning cake :)

so sweetlah these aunties...sampai mummy nangis pulak sebab terharu

hehehe

actually our family is not big on celebration, so sometimes these surprise really made her day :)

sampai penuh rumah my parents yang tak berapa besar tu hehehe



terima kasih daun keladi to these lovely ladies for making my mom happy on her 56th birthday :)

hanya Allah mampu membalas ...

ok ...so nak celebrate birthday mummy ni, I dah book for dinner actually kat Marhaba Restaurant in Solaris Dutamas....but bapak kata, its better if semua anak2 ada, so we changed to lunch instead (eventho I was working on Awal Muharam!)

takpelahh....sekali-sekala ada family event, kita sacrifice la sikit kannnn

luckily my working arrangements are quite flexi, so I took about 2 hours lunch break heheheh

then, rupa-rupanya on the same day, Wanita Hari Ini from TV3 buat live telecast kat sana, and we almost had to cancel the reservation!

luckily Marhaba Restaurant let us have our lunch in the VIP room, so that tak mengganggu live telecast tu :)

tapi takleh bising2 lah kannn heheheh

surprisingly, the restaurant siap decorate the room, put up balloons and HAPPY BIRTHDAY signage lagi...FOC je hehehe

the ambience is really pleasant, mcm fine dining laaa...so mmg sesuai kalo nk buat private events kat sini...

food wise, mmg sedap! plus we got to have the promo  - buy 1 Lamb Hanith (RM78) and get Chicken Mandy or Chicken Mazbi for RM1 !

we ordered 4 portions - 2 lamb and 2 chicken, the mulauwah bread (giant size!) and 2 gravy dish (prawn and lamb) untuk makan dengan roti besar tuuu

Of course each plate boleh sharing 2 orang...so takyahlah tamak nak amik sorang satu kannn

so enjoy the picsss :)

I would really recommend this restaurant, very friendly staff, and siap bagi complementary dessert/cake lagiii....


besar kan VIP room diaaa - you can request at no extra charges !



excited tengok roti mulauwah besar ni- RM12 jee

siap ada decor lagi...thanks to Marhaba Restaurant!


muka-muka lapar...yang my hubs tengah cedok tu is the lamb hanith ...very tender tauu...MUST TRY!

Bapak gout, so makan ayam jerr...tapi kuah ni is kuah lamb utk makan dengan rotiii...

sorang satu amik mango lassi...sedap...tak manis sangat as they use fresh mango

complimentary dessert - ice cream from the restaurant...

i bought cupcakes from Bisou....padahal masa ni semua dah kenyangggg hihihi

the clan - minus Ahmad Firdaus and Ahmad Asraf & Hidayah


my future SIL Hani siap belikan chocs and flowers lagi utk mummy...eventho diorg houseman kan sibukkk...hehehe 

so many entries nak tulis, hopefully I get some free time to start blogging regularly after this !

till laterrrr

xoxo
Isma

Friday, 1 November 2013

Menjemput Rezeki - Bersangka baik dengan Allah :)

Salam Jumaat dear readers!

Read this on Facebook, sometime this week :)

sometimes we forgot, and we need someone to remind us consistently...

bila kita menjemput rezeki instead of mengejar rezeki....hidup lebih tenang, rezeki pun datang tepat pada masanya :)

____________________________________________________________________
Bismillah.

Bersangka baik dengan Allah.Sungguh Allah itu Maha Baik.

Boleh diumpamakan seperti seorang pencinta kucing dan kucingnya.

Seekor kucing pada suatu hari 'mengiaw2' pada Tuannya, ingin keluar dari pintu rumah untuk bermain.Lantas kerana sayangnya pada kucingnya itu dan tidak sanggup mendengar rintihannya itu, tuannya terus buka pintu untuk kucing itu keluar bermain, kerana beliau tahu di luar rumah itu selamat untuk bermain ketika itu.

Pada suatu hari, kucingnya sekali lagi merintih ingin keluar rumah dan bermain, tetapi tuannya tidak membenarkan kerana beliau tahu ada bahaya(anjing) yang sedang menanti kucingnya itu di luar ketika itu. Beliau begitu kasihan pada kucingnya itu merintih2 nak keluar bermain, tetapi di tahannya dahulu kerana ingin menunggu bahaya (anjing) itu pergi dahulu.Sang kucing masih merintih2, merayu2. Lalu, apabila bahaya sudah pergi, tuannya terus benarkan kucingnya keluar bermain semula.

Begitulah sedikit perumpamaan bagaimana kasihnya Allah pada kita hambaNya. Tetapi masih tak dapat mencapai tingginya kasih sayang DIA pada kita. Lebih 70x dari sayangnya ibu pada kita.

Terkadang Allah cepat kabulkan doa kita kerana Allah tahu itu baik untuk kita untuk ditunaikan pada masa itu.

Tapi, terkadang Allah 'hold' dahulu doa kita sebelum dikabulkan kerana Allah Maha Mengetahui apa bahaya yang menanti di hadapan kita jika dikabulkan pada masa itu. Lantas doa itu tetap dikabulkanNya bila tiba masa yang terbaik untuk kita.

Jadi berbaik sangka lah pada Allah. Sungguh, Allah sangat sayang pada kita. DIA tahu apa yang terbaik untuk kita.

Jika tidak dikabulkan pun apa yang kita doa padaNya, pasti akan DIA berikan yang lebih baik dari apa yang kita minta
kerana sesungguhnya DIA Maha Mengetahui dan Maha Mengasihani.

Wallahualam.

Wednesday, 30 October 2013

Harga Promo Bio Velocity Sleepmate 2013 :)




weehuuu!


GOOGLE " harga promo Bio Velocity Sleep Mate 2013" and my blog is at the TOP OF THE LIST 

untuk promosi Bio Velocity Sleep Mate dan Premium Beautiful 2013, click link ni kayy




semuanya berkat tunjuk ajar sifu2 dalam #TOPLEADERSCIRCLE !
daripada dulunya tak tahu lansung blog tu apa...sampai sekarang blog hits dah lebih 100,000 dan dah dapat ranking yang baik dalam Google Search!

the power of ONLINE MARKETING with #TLC 
dari sini lah kami semua dapat customers and sales from ALL OVER THE WORLD!
Tak perlu nak cari orang sangat pun..... in time, orang yang cari kitaaa
Sambil tidur pun boleh generate sales ribu riban - from internet lahhh

GRAB THIS CHANCE TO BE IN TLC NOW!

1st income from RM5,000 - RM7,000
Isma 019-339 3340
ismalinaishak@gmail.com

www.ismalina.com

selling yourself short - NOT!




Read a few frens FB status - mengeluh pasal financial diri dan keluarga
Ada yang tengah cari kerja, ada yang tengah cari 2nd job and ada yang recce biz untuk buat side income

Yang bagusnya, ada niat nak bantu ekonomi keluarga!
But, semua nak stay dalam comfort zone - contohnya, kalo sekarang ni ada degree in accounting, nak buat apa yang kita tahu n pandai je -maybe buat account company kecik2, or buat individual tax consultancy
So bila kita buat macam tu, mmg narrow lah scope nya - satu jenis industri, beberapa jenis service je!

tak kurang jugak yang mention, " aku tak sesuai nak buat sales and marketing, tak pandai cakap, malu, not my expertise, I don't do sales!"
hahahah
I was one of them jugak dulu
yelah, dah ada dalam comfort zone 
accountant gaji 6-7k… oklah, tak cukup pun buat2 macam cukup je
nak buat sales? Kim salam…not my standard lahhh



But now? My view has changed 180 degrees
now kalo nak suruh I jual apa pun I rasa I BOLEH!
Nak jual cakes? Supplement? Tudung? Baju?
Bring it ON! Asalkan ada guru yang dah berjaya boleh guide , dan return die memang berbaloi, I AM WILLING TO LEARN!

Life is about learning - rezeki nak datang pada kita , bukan semestinya dalam bentuk yang kita inginkan…
Kita nak naik gaji, Allah mungkin hantar rezeki kat kita dalam bentuk yang lain; contohnya anak, biz opportunity, kerja dalam bidang lain etc

So we learn; and adapt!
Tolonglah jangan sell yourself short- kalo kita boleh buat degree, buat professional exam, takkan la soft skill macam public speaking, selling, marketing, teaching tu kita tak boleh?
bukan tak boleh tapi kita yang TAK NAK!

Pasal selling and marketing pulak - ramai yang kata selling ni low class, tak pandai cakap, malu etc…
To tell you the truth, takde orang dilahirkan atau cita-cita dari kecik memang suka nak jadi penjual 
I pun sebelum buat biz ni rasa macam 'it's so not me' and malu nak pegi intro product, buat biz sharing etc dengan orang…

sebenarnya itu semua EGO je
semua skills ni kita boleh belajar..and it does not take long pun for us to master it…


lepas belajar, kita practice - sama jugak macam kita nak exam SPM dulu, dah belajar kenalah buat latih tubi!
malu dan segan tu memang normal - yelah kita buat benda yang kita tak biasa…
kena just proactive sikit jelah - kat sekolah dulu, kalo dah tahu kita tak pandai, kita ke yang tunggu cikgu datang kat kita?
tak kannn…
kita pergi jumpa cikgu, tanya…pegi kelas tambahan n tuition lagi, so that kita pandai…buat study group lagi tuuu
ada ke kite pilih-pilih? Buat yang mana kita suka je…? Of course kita akan buat semua yang boleh agar kita succeed dalam exam, dapat result yang baik 

sama je sebenarnya dalam hidup ni…
sebenarnya kita dah tahu what we need, and what we have to do if we want success 
buanglah alasan dan ego tu - fikirkan what is more important…
kita nak hidup selesa untuk siapa? Allah, Family, Anak-anak dan masyarakat kannn…
Ego yang kita asyik fikir, fear yang kita asyik simpan tu untuk , kita dapat apa ?
lama-lama kita sendiri jadi stuck in a rut, hilang confidence, blur…


I'm just giving a perspective, mungkin ada yang kurang setuju…
but I believe that we can do whatever we set our minds to do!
result may vary, itu semua rezeki dari Allah…yang penting kita consistently buat dan cuba lagi  :)

Havva great day darlingss

xoxo
Isma

Tuesday, 29 October 2013

Herba Maharani Top Agent!


congratulations to 2 of my biz partners !

firstly is Syiekin Azam - you can visit her blog ---> http://mamafaizzhafran.blogspot.com/

and secondly is kak Kartika Karim : visit her blog here --->http://kartikakarim.com/

mereka berdua ni protege TOP LEADERS CIRCLE yang dah pun dapat 1st page ranking dalam GOOGLE for Herba Maharani!

no wonder sales diorang mencanak-canak naik !

non stop buzzing smartphone masing-masing dengan orders from ALL over Malaysia pasal herba Maharani :)

memang berbaloi jadi protege TLC kannn

ilmu blogging and online marketing FREE sahaja , tinggal nak kaut dengan tak nak jerrr

buat biz in your sleep!

siapa tak rebut memang rugiiii!

contact me NOW to know more on how you can be in our circle!

xoxo
Isma 
019-339 3340
ismalinaishak@gmail.com



KENCING TIKUS (Leptospirosis) - testimoni Bio Velocity Sleep Mate!

Testimoni #biovelocitysleepmate from fellow TLC Sister!


the client yang beli #bvsm ni memang ada rheumatoid and scoliosis, so niat membeli pelapik tilam cahaya dhuha ialah untuk membantu kurangkan sakit and nak rehat yang cukup :)

tup-tup tidur 1 malam je esok pagi terus muntah darah!

so pegi check kat hospital, doctor detect kuman KENCING TIKUS (Leptospirosis) in her blood stream!
Luckily dapat detect awal (less than 4 days ) sebab usually simptom kencing tikus ni hanya dapat dikesan bila dah advance!

Doktor pun sampai hairan macam mana boleh detect cepat? siap tanya, awak buat apa semalam?
client cakap die makan minum mcm biasa, cuma baru tidur atas #bvsm la malam tadi...
doc terus tanya apa tu #bvsm, and tak sengaja terclose pulak sales dengan doctor :)

beauty of this product and biz - sharing is caring!
tak sangka, dengan tidur atas #bvsm dapat bantu tingkatkan immune system and also buang toxins in our body!
yang tak sakit pun, should get one untuk maintain kesihatan, and also detect apa yg kita tak nampak !

read more on #biovelocitysleepmate :)

Best kan ada Bio Velocity Sleep Mate - bukan je bantu masalah kesihatan , malah boleh detect benda asing dalam badan kita!

so get one now!
xoxo
Isma
 019-339 3340
ismalinaishak@gmail.com

Wednesday, 23 October 2013

Testimoni Bio Velocity Sleep Mate 2013

Salam dear readers :)

As promised, I akan update sikit pasal latest testimoni Bio Velocity Sleep Mate...

ada yang panggil tilam magic laa...

macam-macam...

kenapa magic?

well, mainly sebab testimoni yang boleh tahan magic daripada pengguna-pengguna  Bio Velocity Sleepmate nih!

if ada yang belum tahu - apa benda tilam magic ni, etc, boleh baca my previous post here:


ok ...semua individu yang ada dalam testimoni bergambar ni, telah bagi testimoni mereka ni personally semasa Hari Bio Velocity di Wisma MCA in early October 2013!

so, actually I pun dah denga sendiri pengalaman mereka dari mulut mereka sendiri....boleh cari kat Youtube jugak, sebab I think there are some people yang record the actual event :)

Testimoni 1 -  Sarjan Tarmizi (Pesakit lumpuh akibat kemalangan)

Actually abang ni I dah dengar testimoni dia yang lumpuh since 2012....die pun dah certified as Orang Kurang Upaya pun...sebab kerosakan saraf motor dari kemalangan die teruk sangat sampai die terlantar je atas katil - tak boleh nak duduk sendiri pun, even nak angkat kepala pun susah...

BVSM ni pun company baru je lancarkan I think mid 2012... so some of his friends decided, eh apa salahnya cuba kan...since masa tu die pun dah OKU and terlantar je...
buat fisiotheraphy pun makan masa jugak kan...with slow results...



ni lah abang polis yang I cakap tadi..Sarjan Tarmizi....kesian kan...waktu die terlantar lumpuh tu, wife die la terpaksa galas tanggungjawab, menjaga die....

kalo korang, benda ni jadi kat husband...mesti sayu kan?

lagi-lagi bila doktor kata, harap fisioterapi jelahhh...
dan doaaa



Sarjan Tarmizi ni lumpuh half body, tapi upper body strength pun lemah...thats why I said, tangan, kaki kepala pun die tak mampu nak angkat sendiri....

orang dah tahap2 terlantar ni kan - kita nak suggest makan supplement pun tak sesuai dah..sebab die pun susah nak telan...

so this is where BVSM comes in handy...

Tidur jee atas tilam...senang...ataupun selimutkan je...kalo ada yang pesakit kat hospital or ICU kannn

simple sebab die tak pakai elektrik :)

so boleh tengok results kat pic atas tu kann...

selepas 2 hari, die dah boleh duduk tepi katil (nak bangun tu dibantu lah...but dah boleh duduk tanpa support...just tangan die sikit je support die kat kerusi tuuu)

hari ke 11 dah boleh berdiri!

what an achievement kan!

kalo i family member die mesti bangga gilaa...

then hari ke 25 dah boleh berjalan dengan topang tangan...

boleh tengok sendiri Sarjan Tarmizi cuba berjalan in Februari 2013 - a few months after gunakan BVSM nii








Look at him now, dah boleh hidup macam orang biasa - dan dah mula bekerja semula :)
seronok kan bila pengguna produk kita dapat benefit macam ni...

macam dapat peluang ke-2 gitteww...

kat atas ni gambar our own CDM Alfaath dengan Sarjan Tarmizi masa Hari BioVelocity aritu :)

nampak happy je kannn...

Testimoni 2 - Steven Yoong Kah Hoo ( menderita kerosakan saraf tunjang akibat jangkitan virus)


nampak macam comel je adik ni...posing dengan Bio Velocity Sleepmate kan?
macam model kanak-kanak pun ada :)

but, do you know that just months before this, adik Steven ni terpaksa pakai alat sokongan untuk tulang belakang die?



as uols boleh baca kat slide atas ni kan...semenjak baby lagi, macam2 dugaan menimpa adik Steven ni...
dah la menderita kerosakan saraf tunjang (Neurotmesis)

later on dijangkiti penyakit Tibi (Tuberculosis) pulak at 2 years old

Diagnosis doctor menunjukkan adik Steven mengalami kerosakan saraf tulang belakang T-T4 dan vertebra C5, serta kelengkungan tulang belakang (Kyphosis) T5/T6 yang serius , sehingga doktor mengesahkan die tak dapat lagi membesar macam orang biasa!

in laymen terms - LUMPUH KEKAL!

aduhhh, i kalo dapat berita macam ni on children mesti meleleh air mata - kesian sbeba kecik2 lagi dah dapat dugaan macam ni....tak dapat bayangkan macam mana perasaan parents adik Steven ni bila doktor dah cakap macam tu...macam takde harapan dah...hanya doa yang terbaik pada Tuhan jelah kannn



ni copy of kad OKU adik Steven....huhuhuh


can you imagine, his whole life budak umur 3 tahun (at that time ) kena bergantung selama-lamanya on brace macam kat atas ni?

kita tengok pun nampak macam seksa kannn

apatah lagi orang yang terpaksa pakai benda ni - coz if not he cannot move his head at all!
tulang belakang die mmg lembik and tak boleh support ....

dah macam baju besi frankenstein dahhh....


macam yang i mention tadi, parents mana yang sanggup tengok anak mereka berkeadaan macam ni sampai besar kan?

what more, dia tak dapat nak membesar, nak main, or pegi sekolah macam orang lain...

so , bila ada orang perkenalkan Bio Velocity Sleepmate ni ...of course they immediately tried it!
tak rugi apa pun, sebab kalau tak adik Steven ni just bergantung kepada fisiotheraphy saja!

and best part is that Bio Velocity Sleep Mate ni taklah mahal mana pun...lagi mahal kos perubatan untuk setahun :)

and it's easy to use ...just tidur jelah kan...

so what happen is that after adik Steven tidur atas BVSM for 2 weeks, dah ada tindakbalas pada saraf kaki die!
to be exact, jari kaki dah boleh bergerak and kaki dah boleh menendang :)

of course parents die memang terkejut habis lah kan....

and after 1 month, adik Steven dah boleh berdiri and berjalan macam kanak-kanak lain :)

magical kannnn....

nowadays, adik Steven dah pun pergi ke sekolah...something yang mak bapak die tak terfikir pun boleh terjadi before this :)

I am so happy to hear this story - coz our product did change a child's life and future!

tengok muka die pun happy je kannn...


Testimoni 3 - Latifah Abdul Jalil (masalah asma yang teruk)

okay, i believe asthma memang masalah yang common dalam masyarakat kita



























Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring