Thursday, 28 February 2013

PROMO BIOZONE FOOD PURIFIER and BIOVELOCITY SLEEPMATE FEB 2013!

**STICKY POST, pls scroll down for latest entries!**

happy chinese new year!

okay sempena tahun 'water snake' -it's supposed to be a prosperous year for businesswomen kannn

this is a promo for Biozone Food Purifier and Bio Velocity Sleepmate :)

both products yang boleh digunakan seisi keluarga!

boleh baca more on Biozone Food Purifeier in my entry FILTERING FOOD

So, if we can't live with unfiltered water, how can we keep on consuming unfiltered food kan?

so here's my promo this month!


BIOZONE FOOD PURIFIER

1) PURCHASE BIOZONE FOOD PURIFIER - get free gift of Marine Essence soap worth RM105!



jangan risau, bahan2 dalam Marine Essence Beauty Bar ni semuanya natural and organic- plus ramai yang cakap boleh putihkan ketiak, celah peha and lutut :)
Garam Buluh
- Sumber kaya dengan mineral dan antioksidan untuk kulit.
- Anti-bakteria, anti-alergi, anti-keradangan.

Pheno-SFE TM (Ekstrak The Pu-erh)
- Terkenal dengan antioksidan dan sifat-sifat pemulihan untuk menghapuskan radikal bebas yang berbahaya daripada merosakkan sel-sel kulit. (Anti penuaan)
- Memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit dengan menjaganya agar tetap sihat dan muda untuk masa yang lebih lama.

Ekstrak Liquorice
- Mengurangkan perubahan warna kulit dan bintik-bintik hitam.
- Mencerahkan pigmentasi kulit.

Minyak Tea Tree
- Anti-bakteria, anti-kulat.

Vitamin E
- Antioksidan, anti-penuaan.
- Menyembuhkan kulit yang bermasalah dan rosak dengan berkesan.

Gliserin
- Tidak mengeringkan kulit. Sebaliknya, ia menarik kelembapan daripada udara ke dalam kulit
  Merupakan pelembap kulit yang  terbaik.
2) PURCHASE BIOZONE FOOD PURIFIER + BIOZONE CAR STERILIZER  at package price of RM1,600! ( NORMAL PRICE RM1,900)

click at BIOZONE CAR STERILIZER for details!

car sterilizer ni memang sangat- sangat best - menyegarkan udara kereta without any bau wangi...kalo susu tumpah ker, bau durian ke, durian crepe ke petai, memang takkan bau satu kereta!
kereta uols akan kekal fresh je bau die :)

plus takyah bazir2 beli pewangi kereta evere 2 months tu..Biozone Car Sterilizer boleh tahan 3 tahun dengan penggunaan setiap hari!


ok next is

BIOVELOCITY SLEEPMATE



uols boleh baca macam2 testimoni Biovelocity sleepmate ni kat Testimoni BV Sleepmate!

pun boleh check out my biz partners entries http://mamafaizzhafran.blogspot.com/ and www.hazawani.com 

for myself pun, memang tidur yang pulas dan lena( walaupun sekejap)  and hilang lenguh2 badan, rasa segar je sepanjang hari! my hubby pun dah kurang berdengkur lagi!


3) PURCHASE BIOVELOCITY SLEEPMATE RM1,288 minus cash rebate of RM120! Get free gift worth RM105 ;)

OK, you can leave your contact details kat CONTACT ME BUTTON yang warna pink tu...or can SMS/Whatsapp or email me Isma 019-339 3340 , ismalinaishak@gmail.com for further discounts or inquiry kayyy :)

xoxo
Isma

Monday, 25 February 2013

2 page column in Hijabista Magazine March 2013!

hola darlingsss :)

quick update amidst my busy-ness  in ofc - coz it's the year end audit time!!!!

I'm featured in Hijabista mag (March 2013 issue!), Personality segment page 202 !!!

cover for this month is Heliza Helmi, so dun forget to buy kayyy....

banyak tips styling for hijabi's out there - ada yang daring and selamat juga hehehe

so happy readinggg


Tuesday, 19 February 2013

start your own SOHO with RM1,000 grant from SKMM


Looking for agents to start your own online business ( you can choose from various good quality products to start your biz!) with RM1,000 grant from SKMM!
Now everybody can be a sohonista!

with zero capital and siap boleh dapat bantuan RM1,000 lagi from government,

 inshaAllah I will be your personal coach and guide you to achieve 4 figure income, just by marketing from the comfort of your home :)
Key to a successful biz venture is having the 
RIGHT KNOWLEDGE, MENTOR, SYSTEM and to take ACTION!

Take action to know how you can start your own biz with zero capital, and I will share our
 TOP LEADERS CIRCLE's secret recipe on being a successful SOHONISTA!


flexible time, but you can generate the same income like working in office , or even MORE!

my mentor Salha has done it with RM14.60 in her bank account, now earning 6 figure income, I have done it as a part time biz woman too!

so, YOU DEFINITELY CAN DO IT TOO!


give yourself a chance, there's nothing to lose :)

PM/Inbox me on Facebook and leave your phone no, or SMS/Whatsapp me to know more 

be part of THE MILLIONAIRES PROJECT!



ISMA 019-339 3340!


Monday, 18 February 2013

Donation Drive for Muhammad Ziyad Thaqif Bin Mohd Faiz

today I received this mail from our HR in office....

I can imagine the worry and helplessness of parents when you have to fork out such huge amount of money that can determine you child's future

I do hope, if it ever happens to us, we can be ready financially for all possibilities :)

I believe, in the spirit of love, and of 1Malaysia, we can come together and  help each other!
Let's assist my colleague to raise the money for the operation or at least lessen their burden , so that this child can speak and hear, and have a bright future ahead


Dear All,

Our colleague Mohd Faiz Mohd Fauzi who is  part of KL HUB  Team requires  support for his 2 year old son Muhammad Ziyad.

Faiz’s 2-year-old son (Muhammad Ziyad) was diagnosed having hearing impairment since birth by Dr Goh Bee See (HUKM). To enable Ziyad communicate (hear & speak), the Doctor had proposed a cochlear implant surgery (attaching a hearing aid) before he reaches 3 years of age. The cost of the surgery is around RM 77,000.00 & surgery is targeted to be performed on 1st week of April.

With timeline given by the Doctors, it is difficult for Faiz to gather the amount needed… In this regards, we would like to seek your assistance in donating any amount to help Ziyad & Faiz. Any amount will be appreciated. Donation Boxes are now distributed in the HUB & in Rohas Office (for KL HUB, Donation Box is on 6th Floor Reception Area). The team will collect all outcome of this Donation campaign and will hand-over to Faiz by March 1st.

I am very sure a lot of people are willing to help and we are looking forward for your warm support on this “Donation Campaign for Ziyad”.

For those of you who is interested to help, you can straightaway make your donation to this MBB acc:

Akaun Maybank: 152023306488
Akaun Bersama: Mohd Faiz Bin Mohd Fauzi / Muhammad Ziyad Thaqif bin Mohd Faiz




any help from all of you out there , is very much appreciated, from the bottom of my heart!
thank you :)

xoxo
Isma

Friday, 8 February 2013

bibimbap story


apekebenda pulak bibimbap tu kan?


well just nak story mory about this Korean Restaurant yang SUPERRRBBB!

hahahah macam exaggerate giller kannn

well, sebelum ni pernahla sekali dua makan korean food...

but usually just pegi the korean barbecue at Seoul Garden jerrr

i'm quite adventurous in terms of food- meaning i suka try new food!

so when my bestie Nynna suggested this Korean restaurant ...I immediately want to check it out :)

OK  kat mana tempat yang superb ni yerrrr?

Restaurant ni namanya KUNG JUNG - situated at PNB Darby Park ;)

It's a proper restaurant, so jangan lah expect harga makanan korean seperti kat stall2 foodcourt yerrr

on average, to be safe sediakan RM50 per person...most of the dishes can be shared too, so SHARING IS CARING :)

My review:

1- If uols nak murah, take the lunch set - on average its about RM30 plus, includes 10 delicious side dishes, free flow green tea, coffee/ tea and watermelon for dessert

2- try the kimchi soup for those yang suka spicy and masam, and must try the bibimbap!
Bibimbap ni macam nasi goreng but masak in stone without minyakkkk - SO HEALTHY!

3- pada yang ada bajet lebih sikit, try the grilled stuff! I personally love the grilled beef ribs :)

4- Note that the restaurant is closed during siesta - 2.30pm to 6.30pm....so kiranya die buka for lunch and dinner laaaa :)

So enjoy the pics of us eating delicious, healthy Korean food ( sambil background lagu K-POP hahahah)
i went there twice, once during lunch with hubs n Nynna and another one is dinner with hubs :)


tak sabar tunggu bulgogi masakkkk


bulgogi boilinggg

me and Nynna

bibimbapppp


bibimbap masa dinner pulakkkk hahahah

kimchi soup

my husband muke poyosss

the side dishesss

tengah2 tu grilled beef ribs - the yummiest!


close up sikit beef ribs :)


menggaul bibimbappp....muke excited kuuuu

lapar n panasss

bibimbap yg dah siap gaulll

jemput2 sila2



licinnnn!





sampai ke kerak okayyy pftttt :P

ok thats's all for now...

if uols nak try something new...by all means pegi Kung Jung okayyy

muahhhxxx marvelousss

xoxo
Isma




Wednesday, 6 February 2013

CEPAT PANCIT, LAMBAT BERJAYA!


Imagine pagi-pagi uols bukak email, and dapat title email macam ni????

most of us akan kata - apahal pulak orang yang hantar email ni kan!

but this is one of the motivational emails sent by Dr Azizan Osman to me :)

somehow, this is my pick-me-up today!

so, YOU out there....semangat manusia memang mudah naik dan turun....

the key is to never stop doing what we do to improve our lives :)

kalau nak tunggu waktu semangat naik je baru nak buat...memang lah lambat kita nak capai goal and dream kita!

So...I'm sharing with you this email - take it positive and let's continue and NEVER STOP!!!!!!


Pernahkah ANDA menghadapi situasi
seperti ini:
 
1) Semangat membuak-buak untuk
melakukan sesuatu.
 
2) Esok atau hari seterusnya tenaga 
kita menjadi lembik dan tidak bermaya.
 
3) Keadaan kembali seperti biasa.
 
Ini yang biasa berlaku kepada ramai
orang yang kononnya mahu hidup
kaya dan berjaya.
 
Mereka tidak KONSISTEN.
 
Sedar atau tidak,  rahsia disebalik kejayaan 
adalah melakukan sesuatu berkali-kali.
 
Tanpa perlu berhenti.
 
Saya pernah memperoleh nasihat yang
bagus untuk dikaitkan dengan konsistensi.
 
"Ketika kita rasa semangat, maka bertindak
dengan pantas."
 
"Ketika kita kurang bersemangat, maka
bertindak juga. Walaupun secara perlahan-lahan."
 
Isunya di sini adalah bertindak walau apa jua
keadaan. Lambat atau cepat itu bukan soalnya.
 
Jika mahu berubah, maka lakukan sesuatu yang 
luar biasa pada diri sendiri.
 
Kejayaan terletak dalam tangan kita
sendiri, bukan orang lain.
 
Mari kita bertindak dengan sekecil-kecil
tindakan hari ini

hopefully I spread some positiveness in some of YOU today!

xoxo
Isma

for BUSINESS OPPORTUNITY with first income of RM3,000 - leave your details via CONTACT ME button or email me at ismalinaishak@gmail.com /
 call, sms , Whatsapp me at 019-339 3340

Monday, 4 February 2013

Testimonial Bio Velocity Sleepmate - Sarjan Tarmizi (Lumpuh akibat Kemalangan)

hola!

last weekend i pergi ke Hari Bio Velocity Sleepmate...

haaa nak tahu apekebendenye nihhh?

it's actually just a sleepmat - or pelapik tilammm :)

but bukan calang product ya...the fact that the natural solar energy tech is from KOREA (uols tahu jelah kannn orang korean ni mmg big on natural products ni) and kain die pun from Germany ..( ala2 Slumberland jugakkk) and pulak tuh ada warranty 1 year for any wear n tearrrr.....

memang dah terbaiikkk!

just nak highlight keistimewaan Bio Velocity ni kannn:



1. Meningkatkan metabolism
2. Mengaktifkan fungsi-fungsi sel

3. Menggalakkan peredaran darah

4. Meningkatkan pertahanan badan dan memperbaiki sistem imun

5. Meningkatkan tahap medan tenaga
6. Menstabilkan emosi, mengurangkan tekanan dan desakan
7. Memulihkan tenaga, memperbaiki dan mengaktifkan sel dalam badan
8. Bersemangat dan bertenaga
9. Meningkatkan keupayaan penyembuhan secara semula jadi
10. Mengimbangi dan mengharmonikan fungsi-fungsi fizikal
11. Melegakan kepenatan dan kesakitan
12. Merangsangkan dan menyelaraskan sistem saraf autonomik
13. Menggalakkan fungsi jantung
14. Menggalakkan tidur yang sihat dan berkualiti


So apa benefit diee??

banyakkk antaranyaaa melegakan sakit kepala, sakit haid, sakit perut, menghilangkan kesakitan otot, melegakan kesakitan gastrik, melegakan sakit belakang, menolong ketegangan leher, melegakan rasa kebas.

yang nak tahu lebih lanjut about the solar energy facts etc boleh visit website Hai O Marketing
 http://www.hai-omarketing.com.my/products-detail.asp?id=53

banyak details about the product and why we need aura and energy plus a good night sleep :)


ni yang general jelahhh...but nak share antara testimoni hebat yang dikongsi masa Hari BioVelocity aritu!
one of it is about a policeman yg lumpuh akibat kemalangan, and dah disahkan bertaraf Orang Kurang Upaya (OKU)....yang bestnya masa hari Bio Velocity nih...kebanyakan testimonial diceritakan from tuan punya badan sendiri!

nak percaya ke tak...terpulanglah kann....ni cuma alternative treatment...kita ikhtiar :)

Alhamdulillah dgn izin dariNya.. Sarjan Tarmizi..yang telah disahkan doktor mengalami ketidakupayaan kekal & dikategorikan sebagai OKU akibat kemalangan jalan raya..Lumpuh dari pinggang hingga ke bawah...setelah selimut dan tidur bersama BIO VELOCITY SLEEPMATE selama 5 hari, dah mula dapat kekuatan untuk bangun n duduk atas katilll, and selepas 25 hari, boleh mula berjalan menggunakan tongkat......syukur alhamdulillah..dah boleh berjalan, tangan semakin kuat......

boleh tengok sendiri gambar kat bawah ni kayyyy


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring