Wednesday, 6 February 2013

CEPAT PANCIT, LAMBAT BERJAYA!


Imagine pagi-pagi uols bukak email, and dapat title email macam ni????

most of us akan kata - apahal pulak orang yang hantar email ni kan!

but this is one of the motivational emails sent by Dr Azizan Osman to me :)

somehow, this is my pick-me-up today!

so, YOU out there....semangat manusia memang mudah naik dan turun....

the key is to never stop doing what we do to improve our lives :)

kalau nak tunggu waktu semangat naik je baru nak buat...memang lah lambat kita nak capai goal and dream kita!

So...I'm sharing with you this email - take it positive and let's continue and NEVER STOP!!!!!!


Pernahkah ANDA menghadapi situasi
seperti ini:
 
1) Semangat membuak-buak untuk
melakukan sesuatu.
 
2) Esok atau hari seterusnya tenaga 
kita menjadi lembik dan tidak bermaya.
 
3) Keadaan kembali seperti biasa.
 
Ini yang biasa berlaku kepada ramai
orang yang kononnya mahu hidup
kaya dan berjaya.
 
Mereka tidak KONSISTEN.
 
Sedar atau tidak,  rahsia disebalik kejayaan 
adalah melakukan sesuatu berkali-kali.
 
Tanpa perlu berhenti.
 
Saya pernah memperoleh nasihat yang
bagus untuk dikaitkan dengan konsistensi.
 
"Ketika kita rasa semangat, maka bertindak
dengan pantas."
 
"Ketika kita kurang bersemangat, maka
bertindak juga. Walaupun secara perlahan-lahan."
 
Isunya di sini adalah bertindak walau apa jua
keadaan. Lambat atau cepat itu bukan soalnya.
 
Jika mahu berubah, maka lakukan sesuatu yang 
luar biasa pada diri sendiri.
 
Kejayaan terletak dalam tangan kita
sendiri, bukan orang lain.
 
Mari kita bertindak dengan sekecil-kecil
tindakan hari ini

hopefully I spread some positiveness in some of YOU today!

xoxo
Isma

for BUSINESS OPPORTUNITY with first income of RM3,000 - leave your details via CONTACT ME button or email me at ismalinaishak@gmail.com /
 call, sms , Whatsapp me at 019-339 3340

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring