Monday, 18 March 2013

burgerbyte yo!

most of the time I do try to avoid processed food / fast food

generally, I prefer food that is freshly prepared or from natural source

kalo nak pegi fast food pun I will take unprocessed ones like porridge ke, or fried chicken etc...

no nuggets or burgers okayyy

but with all the hype of burger bakar nowadays, it's like heavenly for me!

unlike the processed burger patty, burger bakar's patty is usually freshly made, like the ones you have at Chilli's or TGIF

plus it's grilled instead of fried, so it makes it a tad healthierrr hihi

oklah, it will still be considered fast food, but with healthier methods LOL

actually my frens suggested a lot of burger bakar places, but sampai ada yang dekat Wangsa Maju where you have to take your number ( macam dekat bank tu) and wait 2 hours etc

errr....i hate waiting!

so when my uncle and his brother decided to open a burger bakar joint with cafe concept, i'm feeling all yippie inside!

yelah, you know , susah tau nak makan tall burgers sambil duduk tepi jalan kannn

this burger joint with cafe concept is called BURGERBYTE!

now dah ada at 2 places, Ampang Jaya and Sentul :)

seriously, go and try!

it's like gourmet burgers that you have at Chilli's tu, but cheaper of course!

personally i feel the patty memang sedap sangaatttt
meleleh ayaq liur tauuuu

and you can personalise your burger too!
boleh pilih nak patty ayam/daging...

nak 5 tingkat patty pun boleh, tambah cheese, tambah pineapple, tambah nachos etc

and just add RM2.50 for fries and drinks!

you can choose between soft drink and fruit juice for your drink :)

so me and hubs went to the Sentul branch ( Taman Dato Senu, nearby Naili's)

here's us at the scene !

what I had : Nachos with Chilli meat no cheese (RM11) + RM2.50 for fries and mango juice


what hubs got : Cilantro pesto with Chilli meat



reasonably priced gourmet burgers!
mana nak dapat kan?
patty recipe is from actual certified chef a.k.a uncle Nasir  :)

personally I have paid more for burger bakar wannabes yang tak sedap, overcooked, hangus pun ada

this, one.....trust me, memang worth it!

so go get it tonite ya :)

you guys can like their page on Facebook too!

click this link ya Burgerbyte Facebook

happy Burgerbyte-ing!!!!!

xoxo 
Isma


Monday, 11 March 2013

wanna be a glowing bride?


Ada yang PM, kata nak nampak glowing in 10 days sebab wedding masa cuti sekolah hujung bulan 3 nihhhh!

Ada ke caranya kak Isma??? MESTILAH ADAAA !



Jangan risau bakal-bakal pengantin semua – I’ve been there too :)
Ahkak very the stress jugaklah uruskan wedding in 35 days – sampai 1 week before wedding naik jerawat2 besar kat muka…

Pegi jugaklah facial 3 days before wedding ditemani oleh my BFF 
Extraction segala, keluarkan jerawat and whitehead , blackhead,mandi susu sume… tapi, kulit tak rata and scar masih fresh …

camne tu…lagi 3 hari nak kawin kannnn!
At least biarlah jerawat surut and kulit muka smooth tanpa bintil2 untuk dimekap….penting tauuuu!

Terus zasss, minum BBPlus Collagen 2 sachet sehari, pagi dan malam…then pakai apple stemcell serum La Praise pagi and before tidur…plus drink 1.5 liter of water a day 

Alhamdulillah, my make up artist pun kata, cela2 kecil boleh ditutup and tak perlu nak mekap terlalu tebal…and look natural and glowing on your wedding day ….

So , khas untuk bakal-bakal pengantin , I nak bagi uols this promo so dat uols pun akan nampak glowing on your big day!

1 box of BBPLUS COLLAGEN (20 sachet) 

+
 1 LA PRAISE SERUM



 = RM280 ONLY! + FREE POSTAGE

Normal price RM285 

note:promo price only applicable for this combo :)

And I akan bagi FREE gift 1 ketul Marine Essence Beauty bar a.k.a Sabun Ketiak (worth RM35), so dat sempat uols sekatakan warna kulit badan, buang deadcells and cerahkan ketiak serta bahagian2 yang gelap ituuu heheheh

PM or call/whatsapp/sms me
Isma 019-3393340
ismalinaishak@gmail.com


Tuesday, 5 March 2013

Premium Beautiful Promo - SET MENGANDUNG dan BERPANTANG!

Limited to 5 set only ; payment only via cash/credit card!




FREE PREMIUM BEAUTIFUL SHORT BRA + PB WASH ! ( WORTH RM500)





So dat masa pregnant u boleh pakai PB Short Bra dulu....then simpan your set untuk lepas bersalin!
masa bersalin, boleh jaga ur boobies dari sagging dengan pakai short bra!

kalo badan naik sikit, still boleh sambung dengan extenderrr :)

Untuk set Premium Beautiful pulak, Dun worry kita akan ukur you lepas bersalin, and set yang you beli masih boleh ditukar kalo belum pakai within 1 year :) so mana yang baru pregnant 2 atau 3 bulan tu....you can buy now to get this great savingsss!

so contact me and book your set now!


promo ends tomorrow 6 March 2013, 12 noon!

PM me on Face book OR
 CALL/SMS/WHATSAPP 019-339 3340 !

Sunday, 3 March 2013

jerawat badan

selain armpit hitam, celah peha hitam, lutut and siku hitam, ramai yang mengalami masalah jerawat badan!

for myself, alhamdulillah, jerawat kat badan tu jarang-jarang la timbul...

maybe i punya lebih kepada kat muka...

tapi ada ladies yang muka putih mulus, tapi jerawat kat belakang badan banyak, and jadi scar and black spots!

plus nak rawat jerawat badan bukan boleh letak facial cleanser kannn...

so I nak share something yang i dah gunakan for 3 weeks now...

so far it works wonders!

baru 1 week pakai, bahagian ketiak dah bertambah cerah...and scar sebab gigitan nyamuk (I am extremely senang nak dapat scar from insect bites) pun dah pudarrr

Introducing Marine Essence Beauty bar a.k.a Sabun Ketiak!


1 box ada 3 bar (sebesar tapak tangan) - uols boleh potong 2 or 4  and 1 bar can last more than 1 month!

promotional price for March 2013!!!

1 bar Rm35 (FREE POSTAGE!)
1 BOX of 3 bars - RM105 (FREE POSTAGE!)

Sambutan so far memang luar biasa! I'm selling like 5 box a week :) 
ni baru start promote for 1 week hehehhe

if uols nak more discount, do gimme a call/whatsapp/sms at 019-339 3340

or if uols nak mula sedikit biz online dengan income about RM1,000 sebulan - this is the right product for you! plus tak perlu modal lansung :)

jom sama-sama hilangkan jerawat badan and putihkan ketiak yerrrr !!!

xoxo
Isma






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring