Tuesday, 30 April 2013

Mother's Day Special! Premium Beautiful, Biozone Food Purifier, BioVelocity Sleepmate MURAH

hola!

assalamualaikum my lovely readers...

jeng..jeng...jeng...

okayyy just nak update on my latest promo...

valid until 30 APRIL 2013 ONLY!!!!

Dengan pembelian salah satu produk dibawah:

PREMIUM BEAUTIFUL FULLSET - untuk your mom yang sakit2 belakang tu, or yang suka vogue the vass, apa kata hadiahkan satu set Premium Beautiful! boleh membantu cegah breast cancer lagi :)
 or kalo nak yang murah sikit, boleh try Premium Beautiful Short bra :)
 OR

BIOZONE FOOD PURIFIER - belilah satu untuk ur mom/ isteri yang suka masak, ataupun untuk galakkan isteri uols start memasak!
biar family kita start makan makanan yang bersih and bebas toxin and hormone and antibiotics!


OR

BIOVELOCITY SLEEPMATE - yelah mak uols yang dah membesarkan, jaga sampai besar, isteri-isteri yang penat bekerja , pastu kemas rumah, jaga anak...apa kata hadiahkan SPA TIDUR yang best gila nihhhh!
satu family yang tidur sekali boleh benefit coz tenaga solar die boleh menjangkau up to 3 feet :)
seriously memang menambah tenaga tauuu and also tidur kejap je takde lenguh2 badan dahhh




dengan setiap pembelian, uols akan dapat  free gift worth RM180 !

 choices as below:

either

1- BBPLUS Collagen

2- Biozone Car Sterilizer

3- Garam Buluh


leave your details via CONTACT ME button

or email me at ismalinaishak@gmail.com

or you can call/sms/whatsapp 019-339 3340

contact me now for the best deal in town !!!!!

xoxo
Isma

p/s: I will give ADDITIONAL RM300 discount for bulk purchase of any TWO combination above!!!!
boleh pakat2 ngan kawan uols and do bulk purchase :)

more discounts pls inquire with me ya!




Monday, 29 April 2013

harga Biozone Food Purifier vs Other retail Food Purifier

ok

ramai sangat yang kata, barang -barang yang dipasarkan oleh network marketing companies melampau-lampau mahal.

riba' la , macam-macam lagilah

to me, kita kena faham konsep product cost, overhead, commission etc

ada ke orang jual barang dengan harga die beli dari kilang?

semua orang berniaga nak untung, so takkan la jual dengan harga kos

logic kan?

now i nak tunjukkan yang sebenarnya harga barang kami taklah melampau-lampau

standard je market price sebenarnya

ramai yang sedar , Biozone Food purifier ni bagus...dulu2 kita ignorant makan je ayam yg disuntik hormone, antibiotic, yang jadi gemok dalam 2 minggu

ye, dulu kita tak ada pilihan

now, bila dah ada pilihan, kita ignore lagi sebab harga pulak

ok untuk yang beli secara cash atau credit card, harga Biozone Food Purifier i jual at members price RM1,500. Kalo nak bayar ansuran, i jual at RM1,750 retail price macam kat kotak.

MAHAL?

depends

RM1,500 beli sekali, free maintenance 2 tahun, and warranty setahun

katalah paling malas pun kita masak waktu wiken je

so 2 hari seminggu x 52 minggu x 2 tahun = 208 kali kita purify

RM1,500/ 208 kali = RM7.21 

ehem

i think sekali kita makan kat luar pun lebih kot dari RM7!

takde mahal mana punnn

mahal lagi beli Ipad , or gadget2 lain...

yang ni lebih baik kot sbb untuk jaga pemakanan dan kesihatan kita

gadget2 tu buat lagi sakit ada lah hehehe

ok now bandingkan dengan food purifier yang dijual secara retail ( not network marketing macam Hai-O)

meaning yang boleh beli kat kedai

boleh pegi compare kat link ni ya --->Okamizu Food Detoxifier Price

mind you, Okamizu ni boleh beli kat any pharmacy, kira macam retailing company lah

click buy now

cer bandingkan berapa harga die?

harga die including postage is more than RM1,800!!!!

takde pulak free maintenance, and takde pulak free demo kat rumah uols

hmmm

mahal melampau ke?

tak kannn

invest RM1,500 NOW, untuk elakkan penyakit kronik in 10 years time for you and your kids!

once dah kena penyakit kronik, berapa pulak medical bills?

100K, 200K?

can be more !

so jangan lah pandang remeh kualiti makanan yg anda makan.

BIOZONE PROMO until 6 May 2013!

dengan setiap pembelian , anda akan dapat free gift BIOZONE CAR STERILIZER worth RM175!


Pakat dengan kawan-kawan - setiap pembelian 2 unit, i bagi RM200 discount :)

SMS/WHATSAPP 
Isma 019-3393340 
to book your set

or email ismalinaishak@gmail.com

further read on ----> Biozone Food Purifier

Sunday, 28 April 2013

resipi kuah laksa yang sempoi

selamat hari minggu!

semalam i masak laksa....

wahhh mesti korang kata rajinnye kannn

 this is one of my all time favourite food :)
so alang2 masak, i masak lebih n ajak my siblings dtg makan...
act, masak laksa ni very the simple tauuu



so saje nak share recipe kuah laksa i yang simple!
RESIPI KUAH LAKSA SEMPOI
( portion 10 orang makan)
20 ekor ikan kembong (kalo nak lagi halus, guna ikan parang)
10 cili merah
2 labu bawang besar
1 inci belacan
10 keping asam keping
daun kesum
bunga kantan

Cara-cara

1- siang ikan, buang kepala isi perut n ekor. Cuci dengan air asam jawa untuk hilangkan bau hanyir. Make sure purify dengan Biozone Food purifier sebab ikan2 sekarang terdedah dengan pencemaran merkuri dan pengawet untuk pastikan die nampak segar padahal dah ditangkap 10 hari lepass

cer tengok gambar bawah ni, i purify 20 ikan kembung utk buat laksa semalam :)
sesungguhnya memang makanan kita sekarang terdedah kepada pengawet  and macam2 benda yg toxic and tak elok untuk badan tauuu


2- Rebus ikan dengan garam buluh masakan  dan air Bioaura  :)

3- dah agak2 menggelegak, keluarkan ikan dari air rebusan, biarkan die sejuk jap so that sennag kita nak asingkan isi ikan nanti

4- Toskan air rebusan ikan, so that tak ada tulang2 masuk dalam kuah nanti

5- sambil tunggu ikan sejuk sikit, blendkan cili, belacan n bawang

6- campurkan bahan2 yang diblend dengan air rebusan ikan tadi.dan tenggekkan atas dapur

7- ambil isi ikan sahaja - tumbuk kasar

8- tulang- tulang ikan tu, blendkan and amik airnya untuk pekatkan kuah

8- masukkan isi ikan tadi dalam campuran air rebusan ikan, bahan-bahan kisar dan hasil air dari tulang2 tadi

9- rebus semua dengan asam keping, dan masukkan garam secukup rasa

10- dah menggelegak, masukkan daun kesum dan bunga kantan


senang gila kan....takyah tumis2
rebus je cukuppp

selamat mencuba!

xoxo
Isma




Wednesday, 24 April 2013

8 Tip Mudah untuk Hidup Mewah

hola...
i found these tips from Dr Irfan Khairi, Jutawan Internet tuuu

it's logical, and doable!

slow-slow la buat satu-satu kayy


1: Tak perlu kopi & rokok! ✔

OK OK…. Tengok tajuk tip no#1 ni pun ramai dah mula mengeluh. Tunggu dulu, biar saya jelaskan! Terdapat satu istilah ini yang dikenali sebagai “The Latte Factor” oleh penulis David Bach yang membawa maksud, setiap hari sebelum anda ke pejabat, boleh tak anda tak perlu singgah ke kedai kopi berjenama untuk secawan kopi (dan rokok)? Mungkin menjadi tabiat kita untuk singgah sebentar dan berbelanja RM5 setiap hari pada minuman dan rokok sebelum ke pejabat atau ketika waktu rehat pejabat setiap hari. Dengan hanya menjimat RM5 sehari dan melaburkannya di dalam pelaburan yang memberi pulangan 10% setahun, dalam masa 45 tahun, wang tersebut akan menjadi RM1.4juta! katakanlah anda lakukan ini dari umur 20 tahun, anda akan pencen sebagai seorang jutawan.

2: Potong kad kredit ✔

Ambil gunting, buka dompet anda, dan potong kad kredit anda. Ya, sememangnya kad kredit amatlah berhantu! Kad plastik di dalam dompet anda itu bertujuan untuk memerah wang anda dengan mengecaj interest yang amat tinggi- paling tinggi dalam industri kewangan (tolak along!). Sering kali kad kredit digunakan untuk perbelanjaan-perbelanjaan yang tidak perlu dan akibatnya, setiap bulan anda terpaksa membayar interest yang sebenarnya memakan simpanan anda.

Katakan anda membayar Interest kad kredit sahaja dalam lingkungan 18%. Apa makna simpanan anda yang memberi pulangan 10%? Takde maknanya! Simpanan pelaburan anda tidak akan bertambah sekiranya wang anda bocor akibat pembayaran caj-caj kad kredit yang tidak kita nampak.

3: Jaga emosi ✔
Siapa kata wanita sahaja yang pandai berbelanja? Lelaki juga pandai berbelanja. Kajian mengatakan bahawa walaupun wanita lebih kerap berbelanja daripada lelaki, tetapi perbelanjaan lelaki adalah lebih banyak nilainya untuk setiap pembelian. 90% keputusan belian adalah keputusan emosi. Bukan sekadar wanita sahaja yang mempunyai emosi. Lelaki juga. Jaga emosi kita dalam belian. Fahami bahawa semua perniagaan dalam dunia ini akan menggunakan emosi untuk menarik belian anda. Seringkali belian yang dilakukan adalah tidak diperlukan. Setiap kali anda berdepan dengan keputusan belian, ulang berkali-kali dalam fikiran anda “Jaga emosi… jaga emosi… jaga emosi”!

4: Pakar 1 topik kewangan ✔
Anda tidak perlu jadi pakar dalam semua perihal kewangan. Anda tidak perlu embaca beratus-ratus buku kewangan untuk berjaya dalam bidang kewangan. Tetapi, anda hanya perlu menjadi pakar dalam 1 bidang kewangan sahaja.

Maksudnya, pilih satu bidang kewangan untuk anda dalami. Contoh, mungkn anda minat melabur, maka, jadikan topik pelaburan sebagai bidang anda dalami. Atau mungkin anda minat hartanah, maka jadikan hartanah sebagai bidang anda dalami. Ataupun anda minat perniagaan Internet, maka, baca buku-buku perniagaan Internet.

Dengan mendalami sekurang-kurangnya hanya 1 topik kewangan, anda boleh pelajari berbagai-bagai kaedah menggandakan kewangan anda hanya dalam satu topik itu. Itu sahaja sudah mencukupi untuk menjadikan hidup kita lebih mewah.

5: Hutang yang bagus ✔

Selepas ini, setiap kali anda berhutang, pastikan ianya adalah hutang yang bagus. Hutang bagus? Bukankah hutang semuanya tidak bagus?

Hutang yang bagus bermaksud hanya berhutang pada perkara-perkara yang menambah nilai. Contohnya, membeli rumah adalah hutang yang bagus, kernana nilainya bertambah. Berhutang untuk memulakan perniagaan dikirakan bagus, kerana bakal menambahkan pendapatan. Berhutang dalam pendidikan juga adalah bagus, kerana ia menambah nilai diri kita sendiri.

Manakala, berhutang untuk melancong adalah tidak bagus, kerana ia mengurangkan kewangan anda. Berhutang membeli perabot adalah tidak bagus kerana nilai perabot merosot. Berhutang membeli kereta mewah diluar kemampuan kita juga adalah tidak bagus kerana sekali beli kereta, nilainya secara automatik menyusut 30%!

6: Baca 30 minit ✔

Pop kuiz- tahun ini berapa banyak buku yang telah anda baca? Buku komik dan novel tidak kira. Hanya buku yang boleh menambahkan nilai anda sahaja- buku yang berkaitan dengan industri anda.

Kebanyakan antara kita tidak membaca walaupun satu buku pun! Sekiranya tidak membaca, bagaimana hendak menambahkan kepakaran kita? Sekiranya kepakaran tidak bertambah, maka makin lambatlah gaji kita dapat bertambah kerana kurangnya ilmu. Dengan hanya membaca buku 30 minit diwaktu pagi (kunci jam loceng anda 30 minit lebih awal), dan hanya membaca 30 minit sebelum tidur, anda akan dapat membaca 1 jam setiap hari. Secara purata, dengan membaca 1 jam sehari, anda akan dapat membaca 40 buku yang berkaitan dengan bidang anda.

Dalam masa 2-3 tahun, anda akan berjaya membaca lebih 100 buku berkaitan dengan bidang anda. Apa yang anda akan dapat dengan mebaca lebih dari 100 buku yang berkaitan dalam bidang anda?

Confirm! Anda akan menjadi pakar dalam bidang anda. Dan pakar akan dibayar berkali-kali ganda berbanding dengan mereka yang tidak pakar dalam bidang mereka.

7: Cari kawan baru ✔

Anda akan menjadi seperti kawan anda. Sekiranya anda sering lepak dengan kawan-kawan yang selalu sengkek, selalu pokai, selalu tak berduit, sedar tak sedar, anda juga akan menjadi seperti itu. Apa kata anda buka fikiran untuk mencari kenalan-kenalan baru dikalangan mereka yang berjaya? Bukan abaikan kawan-kawan yang sengkek tadi… erm…. Mungkin juga boleh abaikan mereka kerana menyusahkan diri anda sahaja! Dapat kan kawan yang bijak mengendalikan wang, dapatkan kenalan usahawan berjaya, dapatkan kawan yang pakar dalam industri anda. Dengan sentiasa berdampingan dengan mereka yang berjaya, anda juga akan turut berjaya kerana kejayaan itu akan berjangkit kepada anda!

8: Jangan baca sahaja ✔
Jangan baca sahaja tip-tip kewangan dan tidak lakukan apa apa. Mungkin tip-tip 1-7 ini anda telah baca sebelum ini, tapi, tabiat manusia sering melewat-lewatkan kerja dan tidak melakukan apa-apa. Mungkin sebelum ini anda telah fikir untuk mengubahkan hidup anda, tetapi, hanya duduk dan biarkan waktu berlalu tanpa sebarang usaha.

Mempunyai ilmu sahaja tanpa mengaplikasikannya adalah kerugian yang amat besar. Jangan sekadar baca sahaja, lakukan sesuatu untuk mengubah hidup anda. Lakukan perkara-perkara yang mudah, kerana perkara-perkara yang mudah inilah yang akan membuatkan kita hidup lebih mewah

xoxo
Isma

Tuesday, 23 April 2013

PETUA UNTUK MUDAH MENGANDUNG :)

Khusus buat kawan² yang masih belum dikurniakan zuriat...
 termasuk sayalah :)


walaupun pakai Premium Beautiful, amalkan jamu Maharani and supplement lain, tetap kena cuba macam-macam, maklumlah, zaman sekarang stress, pemakanan etc boleh sebabkan kurang subur kannn

Dalam rancangan TANYALAH USTAZ.....Ada dikongsikan 1 petua bagaimana untuk mudah mengandung @ hamil.Kepada yang puas berusaha denggan bermacam-macam cara. Jangan mudah berputus asa.



Cubalah pula petua @ amalan ini....
1. Ambil 4 biji buah kurma...suami genggam 2 biji, isteri genggam 2 biji
2. Kemudian,buang biji kurma tu 
3. Blend @ kisarkan kurma tadi bersama dengan susu kambing
4. Minum air campuran kurma dan susu kambing tersebut sorang segelas.
5. Amalkan sekali sahaja dalam seumur hidup
.6. Kemudian, amalkan minum susu kambing setiap hari waktu pagi.

InsyaAllah mujarab. Selamat mencuba.

Kata ustaz tadi, setakat ni, feedback yang dia terima, kebanyakannya dapat zuriat dalam masa setahun.

Cubalah, siapa tahu ada rezeki? Allah jualah yang Maha Menentukan dan Maha Memakbulkan permintaan hamba-hambaNYA...

okayy, sekadar berkongsi maklumat dan info untuk membantu kawan-kawan yang lain

 kalo uols rasa this tips berguna, share kan dengan kawan-kawan lain yang ada masalah susah mengandung / tengah cuba nak mengandung yaa

semoga bermanfaat

xoxo
Isma

p/s: Premium Beautiful berkesan utk bantu yang ada masalah kedudukan rahim , endometriosis, keputihan dan lain-lain :)
and ada yang panggil korset abang sayang juga heheh
so boleh bantu untuk hangatkan hubungan intim :)

try it!

kita cuba pelbagai cara - jangan ego :)


Saturday, 20 April 2013

agent dropship

quick update

untuk yang nak mulakan biz , dengan ZERO modal, you can be my dropship agent untuk barang-barang berikut:

SABUN MARINE ESSENCE a.k.a SABUN KETIAK

BBPlus Collagen

LA PRAISE Apple stemcell serum

Lactolite

Garam Buluh

Biozone Car Sterilizer

Benefit jadi agent:

1) no risk, customer bayar cash utk barang kecik (less than RM200) --> customer bayar,uols dapatkan stok dan pos
2) high return ---> student UITM pun boleh generate RM1,000 sebulan just dengan jual sabun je
3) senang, takyah kuar rumah, FB and blog marketing then post jerrr...sesuai untuk orang yang sibuk :)

pls email or SMS/Whatsapp i at ismalinaishak@gmail.com/ 019-339 3340 , and I akan email u the details utk jadi dropship agent

xoxo
Isma

Thursday, 18 April 2013

accident lah



aha

it was raining yesterday, and nak dijadikan cerita kerana pemandu yang suka hesitate and brek mengejut, this is what happened

oklah, sume orang salah kot

maybe i didn't keep the safe distance

on the road, sometimes even if we are careful, still we can get into an accident coz other people's carelessness

anyhow, according to Malaysian law,  you are at fault if you hit anyone else

even if its due to the front car's negligence, takde lampu brek etc

sigh

so i kena saman RM300

and burn my track record of 10 years driving without accident

plus habis NCD 55% LOL

semoga Allah beri rezeki yang lebih baik :)

inshaAllahhhh

xoxo
Isma

Wednesday, 17 April 2013

tak suka selling

adalah beberapa kali sembang with friends and also clients

ada yang tanya, camne ko boleh terer jual-jual barang ni ha

aku nak buat biz, tapi bab menjual-jual ni tanak laaa

aku nak buat servis, buat account company kecik ke, freelance photographer ke, wedding planner ke

leceh jual-jual barang ni

aku tahu beli je

eheh

ada jugak yang cakap, nak kerja kuat-kuat sampai jadi CEO ke partner ke

gaji masa tu banyak...takyah jual -jual

eheh lagi

selalunya jawapan i sama je - MEMANG TAK ADA ORANG SUKA MENJUAL DAN PENJUAL!
hehe

yelah ...dulu kalo ada abang jual karpet ke, or orang datang nak jual direct selling ke, or kakak jual kain batik sutera datang assalamualaikum depan rumah, dari rumah bising, terus jadi senyap sunyi 

hahaha

ramai orang memang tak suka penjual

disebabkan tu, diorang tak suka menjual :)

sebab diorang takut orang tak suka diorang

simple kan?

but kalau takde orang menjual, camne kita nak beli barang betul tak?

so ramai orang suka konsep kedai, no pressure, orang boleh datang beli bila2 masa diorang nak...

dari konsep orang datang jual barang kat kita - cepat2 kita tolak orang tu 

but what if kita apply concept SHARING?

no pressure, just plain sharing :)

that is what I'm doing now, I am not a mere seller, I am a SOLUTION PROVIDER!

we get to know our family, friends and  strangers, and offer them solution for their problems :)

kalo nak kurus and bentuk badan cantik, boleh try Premium Beautiful Corset + Lactolite + Bioever

kalo ada masalah cholestrol or sakit chronic, mimum Garam Buluh

kalo ketiak hitam, pakai Sabun Marine Essence

risau dengan antibiotik dan toksin dalam makanan, pakai Biozone Food Purifier

macam tu lah...

lepas tuu

sekarang dah senang - sebab ada INTERNET!

rather than a physical kedai, I have a blogshop/FB shop

tak payah keep stock, kita just advertise thru catalogue or post kat FB or Blog or Instagram

JIMAT kan? and kedai buka 24 jam/ 7 hari seminggu

advertising percuma je, tak payah bayar iklan kat paper or TV

cuma kena rajin sikit jelah 

and kena jadi proactive iklankan diri kita dan kedai kita 

same concept kalo buka kedai contohnya buka franchise Secret Recipe - mesti kita akan beritahu kat kawan-kawan, eh, datang kedai aku tau...aku sekarang buka kedai kat xxxx

kalo lalu jangan lupa singgah

hantar flyers kat rumah-rumah berdekatan

pasang bunting

etc

so sama dengan biz ni, i just made sure FB friends, family and strangers know that I am a Hai-O agent...

yelah, kalo diorang tak tahu, camne diorang nak beli kan...

biz apa pun, konsepnya sama!

you sell barang yang ada demand!



check sendiri kat Google Adwords, monthly search untuk corset locally pun 650,000!

kan ke banyak demand tuuu

so kita sebagai solution provider just keep on creating awareness by promoting, and advertising :)

communicating value of our products to our clients' health, family and well being

we feed our supply to the demand :)

bukan sungguh-sungguh paksa beli

tu je

malu? takut? risau?

boleh baca my entry yang ni pulak


oh ye...lagi satu

uols ingat CEO , partner, board of directors tu tak buat selling ke?

they are the biggest sellers!

start jadi manager in any organization je, you mesti dah start buat selling

selling ideas, securing new contracts, jumpa clients, introducing you products/services to them

and bila u nak buat service like photography ke, buat accounting service ke, you still kena jual your service to people

no such things as nganga je, terus dapat client ya :)

in any biz, it's all about our network ; client database, connections, contacts

so I hope uols dah tak takut lagi nak buat biz  :)

sentiasa ingat, kita share the value of our products and services to people!

plus to those yang ada financial constraints, we can also provide solution on how you can make money like us in this biz!
inshaAllah, no pressure, we will just SHARE je
you will decide whether it's for you or not

oh ya and another thing, just think about this quote!



sentap tak?

GOOD LUCK!

xoxo 
Isma 
019-339 3340

jeruk pak ali


my current obsession

terliurrr tak?

gara-gara my biz partner Syiekin Azam post kat FB sapa nak beli jeruk mangga, terus order sampai 5 kilo!

plus1 kilo kedondong lagi hahahah

oppsss, saya belum preggie lagi...

i just love jeruk mangga dari kecik2

maybe ikut perangai mummy hihih

jeruk mangga ni jenama Pak Ali from Penang

katanya takkan menyebabkan batuk, pakai cuka epal :)

ciri-ciri jeruk mangga yang sedap...air die tak rasa macam chemical sangat, crunchy, and manis2 buah jerrr

walaupun diagnosed with bronchitis, nak jugak makannn....

giller sedappp...especially kalo sejuk2 kannnn
fuuhhhh

oklahhh...

uols yang nak beli, boleh contact Syiekin kat link atas tu kayy

xoxo
Isma


Tuesday, 16 April 2013

katak pekak

saw this story people share in FB :)

what I can say, memang BETUL!

orang tak akan berhenti bercakap, so terpulang kepada kita untuk tapis apa yang kita dengar ...

when you put your mind to it, your body will take you to the IMPOSSIBLE!

moga bermanfaat kepada semua kayyy


Pada suatu hari ada segerombolan katak-katak kecil yang ingin beradu kekuatan berlumba. Tujuannya adalah mencapai puncak sebuah menara yang sangat tinggi. Penonton berkumpul bersama mengelilingi menara untuk menyaksikan perlumbaan itu dan memberikan semangat kepada para peserta.

Maka perlumbaan pun dimulai.

Secara jujur, tidak satu pun penonton yang benar-benar percaya bahawa katak-katak kecil akan bisa mencapai puncak menara. Terdengar suara, “Oh, jalannya terlalu sulitttt!! Mereka TIDAK AKAN BOLEH sampai ke puncak” dan “Tidak ada kesempatan untuk berhasil. Menaranya terlalu tinggi!
Katak-katak kecil mulai berjatuhan. Satu persatu. Kecuali mereka yang tetap semangat menaiki menara perlahan-lahan semakin tinggi dan semakin tinggi. Penonton terus bersorak, “Terlalu sulit!!! Tak seorangpun akan berhasil!”

Lebih banyak lagi katak kecil lelah dan menyerah.
Tapi ada SEEKOR KATAK sahaja yang melanjutkan pandakiannya  hingga semakin tinggi dan tinggi. Dia belum menyerah! Akhirnya yang lain telah menyerah untuk menaiki menara. Kecuali katak yang satu itu. Katak kecil yang satu itu telah berusaha keras menjadi satu-satunya yang berhasil mencapai puncak.


SEMUA katak kecil yang lain ingin tahu bagaimana katak ini bisa melakukannya? Seorang peserta bertanya bagaimana cara katak yang berhasil menemukan kekuatan untuk mencapai tujuan? Ternyata, katak yang menjadi pemenang itu SEBENARNYA PEKAK. Dia tidak bisa mendengar semua cemuhan dan perkataan negatif dari sekelilingnya. Katak itu, percaya dan yakin pada visinya: menggapai puncak tertinggi dengan tidak mendengarkan segala hal negatif!

BELAJAR DARI KATAK PEKAK
Apakah  hikmah dan pengajaran yang dapat kita ambil daripada kisah sang katak yang pekak ini Sang katak yang pekak akhirnya berjaya menawan menara itu ketika katak-katak lain berputus asa kerana mendengar kata-kata peluntur semangat dari penonton yang hadir. 


Begitulah juga dengan kehidupan kita. Kadang-kadang kita akan berdepan dengan orang-orang yang akan meruntuhkan semangat kita, yang mempunyai kecenderungan negatif dan akhirnya mereka akan melenyapkan segala mimpi kita. Belajarlah dari sang katak yang pekak, untuk kita cuba memekakkan telinga ketika orang mengatakan kita tidak boleh. 

kerana kita adalah apa yang kita fikirkan tentang diri kita.

xoxo
Isma

sugar sugar

sometimes kita tak tahu the easiest way to lose weight is to STOP having nice drinks!

i know, i know

i pun suka Starbucks Frappucino, Minute Maid pulpy, Nescafe latte lah bagai!

but really, those drinks contains loads of sugar, yang will easily turn into calories and fat!

cube try test, stop terus minum manis2 for a month and you will see the difference!

okay maybe not, have once a week cheat day laaa...realistic sikit heheheh





xoxo 
Isma

Monday, 15 April 2013

limitless


the greatest force is MIND!

once your MIND decide on something, your body can stretch to the impossible to achieve it!

another one is LOVE :)

people do extraordinary things for LOVE! Especially love for your family, and children :)

I've learnt in my short 29 years of life that you can't really force someone to CHANGE, it must come from within that person !
same thing now; I've been mentoring a lot of my protégé, but how did different protégé achieve different results?

it's all in the DRIVE , NEED and WANT! Once you know what you want ( deep in your heart and MIND) inshaALLAH your body will follow suit!

sometimes we think that successful people get to where theya re now because they are already rich, have great background, have free time, have the necessary skills etc
you would be surprised that most of those successful people comes from worst circumstances than YOU!


So stop giving excuses and Limits to your potential!

my mentor once told me, remember the time when you wanted to get married?
there are a lot of obstacles; be it family, friends, financial, physical etc
but YOU already set in your heart and mind that YOU MUST GET MARRIED TO HIM!

you will do the extraordinary to get things done, right? Things that you never think that you can do!
but of course there will be blood , sweat and tears to it, but in the end, you will get what you want ( with Allah's blessing and will)
inshaAllah
and the reward is sweet :)

In F1 race, the difference of 1st and 2nd place may be just a few seconds, but the reward/prize is actually double!

so, in actual it will not take a lot for you achieve your goal, maybe about 2-3% stretch from where you are now!
REAP THAT DOUBLE REWARD, AND STRETCH!

Put yourself in that uncomfortable, unfamilliar place - in mind, think that you are doing this for Allah, and for my family :)
that uncomfortable feeling will soon disappear when you adapt, and its sooner than you think!

Think, is this all that I can do? Will I still be here next year? Next 5 years?

SUCCESS is 5% skills, mentors, and other factors--> another 95% is just YOU!

BE A NEW YOU, TODAY!

xoxo
Isma 

Wednesday, 10 April 2013

Biozone Food Purifier experience by Fillanie (Kasihaleeya.blogspot.com)

hola darlings!

actually dah lama nak tulis pasal ni, but asyik terlupa...coz now banyak activity TLC and also Team Fabulosity yang kita tengah plan :)

so to those yang suka masak, suka makan, and suka jaga kesihatan - why don't you invest in this food purifier?
ramai dah pun cuba dan memang puas hati sangat dengan food purifier ni :)

Kalo air kita kena minum yang bersih, mesti makanan pun sama kan?
dulu tak ada teknologi yang mudah dan murah macam ni...now dah ada, kenapa kita buat2 tak nampak jer?

kat pasaraya yang high end kita memang boleh beli ayam organic/bebas antibiotic but sampai RM20 seekor!! (credit pic below to fellow TLC CDM Jasmin Halim :) )

larat ke?
tak semua mampu kot kannn

kalo fikir mahal, cuba fikir harga kesihatan kita , dan kesihatan anak-anak kita 5, 10 years ahead :)
nauzubillah, kalo kena kanser atau penyakit lain yang memang berpunca dari cara pemakanan kita, berpuluh-puluh ribu pulak expensenya nanti!


sanggup ke continue kumpul fatty acid tu dalam badan kita? anak2 kita kan?

credit to kak Filla for doing this entry for us, she's such a darling, friendly sangat!

masa kita demo kat kat Filla pasal Biozone ni, die tengah sarat mengandung anak ke-3, now dah bersalin pun :)

congrats! and now, rest assured that her homecooked food is free from free radicals, fatty acid , pesticides and any type of preservatives :)

you can read the original entry here - FAKTA MENAKUTKAN!

FAKTA MENAKUTKAN...


UGLY FACTS

Ramai yang dah tahu, tapi mungkin buat-buat tak tahu yang makanan kita sekarang ni banyak terdedah dengan chemicals and free radicals

Kalo makan masakan kat luar, memanglah tak dijamin bersih and banyak perasa…
But now, actually masakan kita kat rumah pun belum tentu selamat!

Ayam disuntik dengan hormone and antibiotic, ikan and seafood disembur dengan formaldehyde untuk sentiasa nampak segar, sayur dan buah disembur dengan excessive pesticide and wax untuk nampak cantik dan segarrr

Bagusnya kalau kita boleh eliminate benda-benda ni dengan just basuh jer kannn – and

Malangnya, walaupun basuh dengan air asam, air tepung…takkan boleh keluarkan benda2 ni dari bahan mentah kita ….

But, ada teknologi and cara yang senanggg sangat yang boleh bantu kita untuk bersihkan makanan kita from all these…plus masih kekalkan nutrient makanan kita

Let’s see a demo
Ni contoh purifikasi on ikan cencaru beli kat pasar di Dungun


Penggunaan Biozone Food Purifier memang mudah, just plug+play
Make sure air menutup penuh bahan mentah uols, then masukkan tube seramik and pilih jenis makanan yang nak dipurifikasi
Okay ni 1 min in purification process

Okay 5 minit berlalu, and bubbles dah start naik dahhh….nampak tak kat bubbles tu dah ada macam warna kekuningan?
Itulah antara fatty acid and chemicals yang dikeluarkan semasa purification!

15 mins pandangan atas


15 mins pandangan sisi

Now after 15 mins!

Nampak tak bubbles tu dah naik tinggi!
Actually kalo uols tengok sendiri, bubbles tu macam likat dan tak pecah….sebab die bukan purely gelembung udara…
OK siap purification!

Notice walaupun dah habis process bubbling, bubbles tu tak turun! Sebab die lemak, bukan udara yaaa…
Sampai nak melimpah dah tinggi buih tu…
Buih2 ni makin banyak kalo bahan makanan kita lebih banyak chemical…
Paling banyak ialah daging…sebab banyak fatty and uric acid

Close-up sikit bubbles ni…
Tengok its actually warna kekuningan…ni bukan lemak atau kotoran kat ayam daging ikan yang luaran; yang tu memang kita boleh buang…

Ni yang disembur, di suntik etc pada bahan makan kita…

Sampai boleh dikaut dengan garfu…and bau die mmg busukkk


Kita cuba bakar residual ni – what u can see, die tak hilang atau cair…die akan mengeras…macam bila kita bakar plastic!

Bayangken benda keras ni yang melekat dalam usus kita!

No wonder masyarakat zaman sekarang mudah terkena penyakit…and kanak-kanak senang dapat obesity…

Kalo uols nak tahu, disebabkan suntikan hormone dalam ayamlah, girls zaman sekarang banyak yang ada misai and boys banyak yang kecik2 dah ada man-boobs J

Sanggup tak kita bagi family kita makan makanan yang tak berapa nak bersih ni ?
Sikt2 mungkin tak apa…but what about 5-10 years down the road…bila the children dah besar nanti kan?

If kita tak sanggup minum unfiltered water, macam mana kita sanggup makan unfiltered food kan J


Anda sayang duit anda untuk letak Biozone ni di rumah?

Cuba fikirkan :
1. Berapa ramai ahli keluarga anda?
2. Berapa tahun anda akan pakai Biozone ni?
3. Berapa banyak kos perubatan akan terlibat jika ahli keluarga anda sakit kerana makan makanan yang mempunyai bahan kimia ini?

Bagi 2 tahun penggunaan (dengan setiap pembelian,free maintenance 2 tahun !) untuk 1 orang 
anda cuma spend RM1.71 sehari. 
Kalau 5 orang ahli keluarga? 
Cuma  RM0.34 seorang sehari.. 

MAHAL KE?

Agak2 beli jajan dan gula2 pon lagi mahal dari tu kan.. 

Lagi pon, Biozone bukannye satu kegunaan je, ada banyakkkk kegunaan. So berbaloi2.


1. Untuk bersihkan daging, ikan, makanan laut. Lagi banyak bendasing keluar bila purify ikan tau. Kalau untuk ayam, keluarkan hormone injection and antibiotics yang diorang bagi kata yam untuk membesar cepat tuu…and untuk daging…keluarkan uric acid yang banyak dalam daging…
  
2. Bersihkan sayur dan buah2. Bersihkan sayur dari pesticide and racun…Sayur dan buah jadi lebih segar. dan masakan lambat basi tau

Buah-buahan yang diimport

3. Boleh buat basuh botol susu baby. Senang nak hilang daki dan keladak kat botol tu….macam sterilize juga J

4. Menyegarkan udara kat tempat tertutup macam fridge, almari baju & almari kasut. Hilang bau kepam2 itu semua.

5. Cuci bath tub dan buat mandi ozone. Kalau gi kat tempat mandian ozone, mahal tau, ratus2 RM satu session. Anda boleh buat sendiri je kat rumah

ade banyak lagi kegunaan nya, so memang dalam sehari Biozone tu boleh di fully utilize lah.

Macam Fillanie sendiri, dah tengok dengan mata kepala sendiri masa demo haritu... dan dah pakai for few weeks jugak... rasa confident lah dengan food yang kita masak dan serve untuk family.. bila tengok lelemak yang timbul kat buih-buih tu terus macam erghhhh tak lalu tekak ok... Ani tu dah lah suka makan ayam... 

Ramai kot orang zaman sekarang yang pentingkan kesihatan.. So kita dahulukan lah kesihatan dulu.. baru kita fikirkan tentang yang lain-lain... bendanya pon kecik comel je.. takdelah berat ke nak usung sana-sini... So siapa nak tau lebih lanjut pasal product nie boleh contact nama-nama kat bawah tu ikut kawasan ok.. baik beli sekarang dan mention u olls ni readers blog ahkak.. dapat diskaun.... 

Maintenance?  
Biozone ni free maintenance tau. 
Nak pasang dan guna pon senang yang amat.



      Ok, ada berita baik untuk anda semua yang dah tercelik mata with the UGLY FACTS apa yang kita makan selama ini..


PROMOTION!!!

Diskaun RM250 dari normal price and free gifts untuk semua blogreaders KasihAleeya J

Boleh contact our agents near you for demo at your own house, using your own foodstuff!

Pls mention in your text/email/whatsapp to us that you are KasihAleeya blogreaders to be entitled for the discount!

KL/SELANGOR/N9
Farah
019-266 5590

JOHOR/MELAKA/SARAWAK/SABAH
Syiekin
012 – 689 1643

AMPANG/DAMANSARA & SEMENANJUNG MALAYSIA
Isma
019 – 339 3340



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring