Wednesday, 10 April 2013

Biozone Food Purifier experience by Fillanie (Kasihaleeya.blogspot.com)

hola darlings!

actually dah lama nak tulis pasal ni, but asyik terlupa...coz now banyak activity TLC and also Team Fabulosity yang kita tengah plan :)

so to those yang suka masak, suka makan, and suka jaga kesihatan - why don't you invest in this food purifier?
ramai dah pun cuba dan memang puas hati sangat dengan food purifier ni :)

Kalo air kita kena minum yang bersih, mesti makanan pun sama kan?
dulu tak ada teknologi yang mudah dan murah macam ni...now dah ada, kenapa kita buat2 tak nampak jer?

kat pasaraya yang high end kita memang boleh beli ayam organic/bebas antibiotic but sampai RM20 seekor!! (credit pic below to fellow TLC CDM Jasmin Halim :) )

larat ke?
tak semua mampu kot kannn

kalo fikir mahal, cuba fikir harga kesihatan kita , dan kesihatan anak-anak kita 5, 10 years ahead :)
nauzubillah, kalo kena kanser atau penyakit lain yang memang berpunca dari cara pemakanan kita, berpuluh-puluh ribu pulak expensenya nanti!


sanggup ke continue kumpul fatty acid tu dalam badan kita? anak2 kita kan?

credit to kak Filla for doing this entry for us, she's such a darling, friendly sangat!

masa kita demo kat kat Filla pasal Biozone ni, die tengah sarat mengandung anak ke-3, now dah bersalin pun :)

congrats! and now, rest assured that her homecooked food is free from free radicals, fatty acid , pesticides and any type of preservatives :)

you can read the original entry here - FAKTA MENAKUTKAN!

FAKTA MENAKUTKAN...


UGLY FACTS

Ramai yang dah tahu, tapi mungkin buat-buat tak tahu yang makanan kita sekarang ni banyak terdedah dengan chemicals and free radicals

Kalo makan masakan kat luar, memanglah tak dijamin bersih and banyak perasa…
But now, actually masakan kita kat rumah pun belum tentu selamat!

Ayam disuntik dengan hormone and antibiotic, ikan and seafood disembur dengan formaldehyde untuk sentiasa nampak segar, sayur dan buah disembur dengan excessive pesticide and wax untuk nampak cantik dan segarrr

Bagusnya kalau kita boleh eliminate benda-benda ni dengan just basuh jer kannn – and

Malangnya, walaupun basuh dengan air asam, air tepung…takkan boleh keluarkan benda2 ni dari bahan mentah kita ….

But, ada teknologi and cara yang senanggg sangat yang boleh bantu kita untuk bersihkan makanan kita from all these…plus masih kekalkan nutrient makanan kita

Let’s see a demo
Ni contoh purifikasi on ikan cencaru beli kat pasar di Dungun


Penggunaan Biozone Food Purifier memang mudah, just plug+play
Make sure air menutup penuh bahan mentah uols, then masukkan tube seramik and pilih jenis makanan yang nak dipurifikasi
Okay ni 1 min in purification process

Okay 5 minit berlalu, and bubbles dah start naik dahhh….nampak tak kat bubbles tu dah ada macam warna kekuningan?
Itulah antara fatty acid and chemicals yang dikeluarkan semasa purification!

15 mins pandangan atas


15 mins pandangan sisi

Now after 15 mins!

Nampak tak bubbles tu dah naik tinggi!
Actually kalo uols tengok sendiri, bubbles tu macam likat dan tak pecah….sebab die bukan purely gelembung udara…
OK siap purification!

Notice walaupun dah habis process bubbling, bubbles tu tak turun! Sebab die lemak, bukan udara yaaa…
Sampai nak melimpah dah tinggi buih tu…
Buih2 ni makin banyak kalo bahan makanan kita lebih banyak chemical…
Paling banyak ialah daging…sebab banyak fatty and uric acid

Close-up sikit bubbles ni…
Tengok its actually warna kekuningan…ni bukan lemak atau kotoran kat ayam daging ikan yang luaran; yang tu memang kita boleh buang…

Ni yang disembur, di suntik etc pada bahan makan kita…

Sampai boleh dikaut dengan garfu…and bau die mmg busukkk


Kita cuba bakar residual ni – what u can see, die tak hilang atau cair…die akan mengeras…macam bila kita bakar plastic!

Bayangken benda keras ni yang melekat dalam usus kita!

No wonder masyarakat zaman sekarang mudah terkena penyakit…and kanak-kanak senang dapat obesity…

Kalo uols nak tahu, disebabkan suntikan hormone dalam ayamlah, girls zaman sekarang banyak yang ada misai and boys banyak yang kecik2 dah ada man-boobs J

Sanggup tak kita bagi family kita makan makanan yang tak berapa nak bersih ni ?
Sikt2 mungkin tak apa…but what about 5-10 years down the road…bila the children dah besar nanti kan?

If kita tak sanggup minum unfiltered water, macam mana kita sanggup makan unfiltered food kan J


Anda sayang duit anda untuk letak Biozone ni di rumah?

Cuba fikirkan :
1. Berapa ramai ahli keluarga anda?
2. Berapa tahun anda akan pakai Biozone ni?
3. Berapa banyak kos perubatan akan terlibat jika ahli keluarga anda sakit kerana makan makanan yang mempunyai bahan kimia ini?

Bagi 2 tahun penggunaan (dengan setiap pembelian,free maintenance 2 tahun !) untuk 1 orang 
anda cuma spend RM1.71 sehari. 
Kalau 5 orang ahli keluarga? 
Cuma  RM0.34 seorang sehari.. 

MAHAL KE?

Agak2 beli jajan dan gula2 pon lagi mahal dari tu kan.. 

Lagi pon, Biozone bukannye satu kegunaan je, ada banyakkkk kegunaan. So berbaloi2.


1. Untuk bersihkan daging, ikan, makanan laut. Lagi banyak bendasing keluar bila purify ikan tau. Kalau untuk ayam, keluarkan hormone injection and antibiotics yang diorang bagi kata yam untuk membesar cepat tuu…and untuk daging…keluarkan uric acid yang banyak dalam daging…
  
2. Bersihkan sayur dan buah2. Bersihkan sayur dari pesticide and racun…Sayur dan buah jadi lebih segar. dan masakan lambat basi tau

Buah-buahan yang diimport

3. Boleh buat basuh botol susu baby. Senang nak hilang daki dan keladak kat botol tu….macam sterilize juga J

4. Menyegarkan udara kat tempat tertutup macam fridge, almari baju & almari kasut. Hilang bau kepam2 itu semua.

5. Cuci bath tub dan buat mandi ozone. Kalau gi kat tempat mandian ozone, mahal tau, ratus2 RM satu session. Anda boleh buat sendiri je kat rumah

ade banyak lagi kegunaan nya, so memang dalam sehari Biozone tu boleh di fully utilize lah.

Macam Fillanie sendiri, dah tengok dengan mata kepala sendiri masa demo haritu... dan dah pakai for few weeks jugak... rasa confident lah dengan food yang kita masak dan serve untuk family.. bila tengok lelemak yang timbul kat buih-buih tu terus macam erghhhh tak lalu tekak ok... Ani tu dah lah suka makan ayam... 

Ramai kot orang zaman sekarang yang pentingkan kesihatan.. So kita dahulukan lah kesihatan dulu.. baru kita fikirkan tentang yang lain-lain... bendanya pon kecik comel je.. takdelah berat ke nak usung sana-sini... So siapa nak tau lebih lanjut pasal product nie boleh contact nama-nama kat bawah tu ikut kawasan ok.. baik beli sekarang dan mention u olls ni readers blog ahkak.. dapat diskaun.... 

Maintenance?  
Biozone ni free maintenance tau. 
Nak pasang dan guna pon senang yang amat.



      Ok, ada berita baik untuk anda semua yang dah tercelik mata with the UGLY FACTS apa yang kita makan selama ini..


PROMOTION!!!

Diskaun RM250 dari normal price and free gifts untuk semua blogreaders KasihAleeya J

Boleh contact our agents near you for demo at your own house, using your own foodstuff!

Pls mention in your text/email/whatsapp to us that you are KasihAleeya blogreaders to be entitled for the discount!

KL/SELANGOR/N9
Farah
019-266 5590

JOHOR/MELAKA/SARAWAK/SABAH
Syiekin
012 – 689 1643

AMPANG/DAMANSARA & SEMENANJUNG MALAYSIA
Isma
019 – 339 3340



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring