Monday, 1 April 2013

bronchitis

sorry for the long silence :)

been busy handling the year end audit kat ofc, then month end closing plus melayan my batuk teruk sebulan lebih....

and buat biz lagi, road trip ke Perak and Penang, and Johor Bahru untuk bantu my biz partners qualify ticket to Shanghai 

life is so colorful!

well, just nak ingatkan uols semua, now musim batuk ...maybe sebab cuaca tak menentu...

pls, pls, pls get checked into a hospital if batuk tak surut after 2 weeks ya...

jangan jadi macam i - batuk kering sampai 1 month plus....dah berbotol2 ubat batuk , antibiotics from my local clinic....pun tak baik2...tak tahan dah, terus pegi Gleneagles ....x-ray clean, rupanya doc kata chronic bronchitis....

my batuk is so annoying sbb dry cough - hubs kata macam perokok tegar lol

so....jangan ambil enteng ya...

especially if you have chest pains, batuk lebih 10 kali in 1 session, annnddd paling teruk kalo berkahak...pls lah jangan abaikan kesihatan anda

sometime orang kata, alaahhh batuk je...but if u have batuk yang berlarutan , dengan phlegm, sakit dada - memang akan mengganggu kualiti hidup...pegi keje pun penat terlebih, rasa letih, tidur pun tak nyenyak ...

luckily i have my Biovelocity Sleepmate - alhamdulillah, walaupun batuk teruk, takdelah sampai tak boleh tidur, only occassional terbangun sebab sakit dada....but the only time i stop batuk is masa tidur...which I'm so grateful once sampai rumahhh :)

so  - if sakit, take your time to recover!

for now, I need to use inhaler to clear off my airways, pantang ais or any chilled food and drinks, semua buah tak boleh makan except for apple and papaya :)


and less talking and no exercise for these 2 weeks :)


appreciate masa sihat sebelum sakit !

jaga kesihatan kita - makan supplement, eat clean food and drink clean water.... :)

sambil tu i dalam Miautan Theraphy - alternative way to clean your body !

kalo sakit, cuba semua  - pegi hospital, makan natural supplement ( i try my best tak amik chemical supplements), solat and doa banyak2  :)

till laterrrr !

xoxo
Isma


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring