Wednesday, 29 May 2013

agent dropship untuk BBPlus Collagen - MEMANG BERKESAN!

Salam dearies!

syukur alhamdulillah, permintaan untuk jadi agent dropship memang tengah meletop sekarang ni

bukak2 gmail, lebih 10 email tanya nak jadi agent dropship sabun!

alhamdulillah


namun buat masa ni, memang I tak amik order sabun unless uols sanggup tunggu 2 bulan - coz sabun memang out of stock seluruh negara 



untunglah untuk mereka yang amik stock banyak awal2 aritu kannnn
memang bermodal sikit, tapi cepat je jual….permintaan memang sentiasa ada !

so for now, I encourage uols yang nak buat dropship dengan I untuk promote BBPLUS COLLAGEN!



Produk yang sama HOT jugak, and 75% return! And TERBUKTI berkesan untuk hydrate kulit, tumit merekah and also lebih glowing gittewww 

ni my own testimonial ...

tumit kaki dah tak merekah...and parut jerawat pun dah berkurang....gambar muka ni without makeup ya...
masih ada lah bekas2 jerawat tu...namun banyak dah pudar....
BBPLUS COLLAGEN +LA PRAISE SERUM  laaa

lupa plak nak amik gambar sebelummm heheh






bayangkan jual lebih kurang 10 box, you can earn almost RM900 !!

tapi adalah caranyaaa ….sape taknak kannnn….I akan ajar kayyy

so just drop me an email at ismalinaishak@gmail.com dengan tajuk " DROPSHIP AGENT" and I will reply to you the soonest




in your email, pls include Nama penuh and no telefon for my reference ya…


Thanks darlingsss!

xoxo
Isma 
019-3393340

Tuesday, 21 May 2013

SOHOBIZ 2013!

pada yang tak tahu, last month we did a FREE seminar on SOHOBIZ !
yang bestnya, speakers are all awesome, such as SOHONITA MALAYSIA IKON Salha Zain, and also JUTAWAN INTERNET, Irfan Khairi!

rugi besar sapa yang tak dapat make it haritu...almost 600 people came to our event!

memang AWESOME!

TLC mmg best :)

that's why I love my group !!!

watch this video for snippets from this event!


wanna earn 4-5 figures income monthly just by doing biz from home?

contact me Isma 019-3393340 for details, or you can leave your details via CONTACT ME button :)

xoxo
Isma

Friday, 17 May 2013

misai wanita

aduhh
antara benda yang wajib buat setiap bulan ialah pegi buat threading untuk misai

yerrr
i'm one of those women yang ada misai

sigh

bukanlah misai lebat macam lelaki tu
but yang halus2 tuuu
but nampak jugaklah kalo tak cabut

especially kalo perempuan tu berkulit putih mulusss

i pun tak tahu kenapa ada misai

i noticed masa puberty awal2 tu takde lagi...

after 2-3 tahun lepas period tu dah start ada

ada yang kata sebab hormone

ada yang kata genetic

ada yang kata sebab skincare

maybe mixed la kot

i rasa paling logic pasal hormone tuuu

maybe badan kite terlebih testosterone ke?

hahhaha

well i noticed my mom, and my grandma 's generation takde pun masalah misai ni

yelah, kata maybe becoz of genetics and hormonal...

and bila i fikir-fikirkan dari manalah datangnya hormone2 tu kat dalam badan kita kannn

must be something we EAT!

yelah as a child growing with 5 brothers, my mom memang feed us with lauk ayam almost every day

adik-adik i mmg suka makan ayam...biasalah lelaki

on average ..kalo masak masa weekend tu, lunchtime mummy akan goreng seekor ayam

dinner pulak lagi seekor!

hahaha...banyak kan kitorang makan :P

and nowadays sebab perjalanan hidup kita yang sentiasa nak cepat jerrr...ayam-ayam kita semua disuntik dengan hormone tumbesaran so that they can grow from little chicks to a fullgrown chicken in 2 weeks!

imagine 2 weeks dari anak ayam seekor singgit kat pasar malam tu...sampai jadi ayam gemok!

macam cloning dah pulak kannn

i believe kalo setakat ayam makan dedak pun...ambil masa jugak sebulan dua untuk jadi gemok...

apatah lagi ayam kampung!

ni ayam express 2 weeks je? ehmmmm memang ragu2 bila fikirkan nak makan ayam ni... tah apalah hormone die suntik and beri makan kat ayam tu sampai die boleh jadi demok sangat in such a short time kannn

so i tak hairan macam mana kita boleh ada misai...mestilah from the chemicals dalam food that we eat!

and kalo tengok our kids nowadays, kecik2 dah gebuss macam gambar michelin tu dah...



budak lelaki dah ada boobs, and of course young girls cepat puberty/datang period ( ada yang darjah satu dah period...WHATT???) and ada misai!

anak-anak sekarang pun dah tumbesaran mendadak gittewww

So selain quick solutions kite pegi threading


cabut pakai tweezer or epilator pun boleh jugakkk


tapi yang paling penting, kita kena jaga apa yang masuk dalam badan kita, makanan kita :)

mestilah guna Biozone food Purifier!



antara kelebihan Biozone Food Purifier ni:


  • Selamat - dah dapat cop SIRIM pun...and ada lab test yang membuktikan makanan lepas dipurifikasi kurang kandungan toksin berbahaya :)
  • Sangat berkesan  dalam menyingkirkan bahan-bahan pencemar daripada makanan dan memelihara nutrien dalam makanan.
  • Keberkesanan dalam mengekalkan kesegaran makanan dan menyingkirkan bau busuk dalam tempat yang tertutup macam fridge, kabinets etc
  • Pelbagai fungsi purifikasi ke atas makanan: Daging / Buah-buahan / Sayur-sayuran / Makanan Laut / Herba.
  • Penjanaan ozon yang konsisten dan mesra alam dan jimat elektrik...pasang Biozone ni macam pasang 1 bulb lampu jerrr


tentu-tentu inshaAllah pertumbuhan misai dan bulu2 badan kita akan berkurangan lepas ni kan...
and paling best, anak2 kita pun takde la membesar macam fast food!

kita as ibu-ibu kena amik tanggungjawab so that anak2 kita kurangkan makan makanan luar...

elakkan our girls ada misai in the future kayyy

kalo kita mesti minum air filtered, so MESTI jugak purify makanan kita!

uols yang nak tengok free demo Biozone Food Purifier ni bole whatsapp me at 019-339 3340

uols siapkan ayam sendiri, mangkuk sendiri so that uols sendiri puas hati :)

xoxo
Isma

Wednesday, 15 May 2013

DUIT PUASA & DUIT RAYA -jom siapkan!


InsyaAllah in 2 more months kita akan menyambut kedatangan Ramadhan Al-Mubarak….
dah habis ganti puasa ke belum?
as for me, masih ada berbaki lagi 5 hari nak ganti...
sempat lagi ni...lagi pun elok ganti dalam bulan Allah...bulan Rejab :)

Syukur pada Allah, kita diberikan umur yang panjang untuk bertemu bulan yang barakah ni sekali lagi….

Macam-macam dah plan untuk bulan puasa ni; nak khatam Al-Quran, taknak skip solat tarawikh, and nak bersedekah sikit kepada yang memerlukan…


In the mean time, masih kena cari rezeki lebih untuk tampung keperluan yang confirm bertambah untuk bulan puasa and raya….

CARI DUIT PUASA AND DUIT RAYA!

Mesti korang pelik kan…bulan puasa, pun Isma nak cakap pasal biz ke?

Teringat I pernah dengar ceramah/talk; speaker tu cakap, nak jadi Muslim yang baik, kita kena berusaha nak jadi KAYA/BERHARTA

Logicnya?
Katalah nak lengkapkan rukun Islam yang 5 – cuba kita renungkan:

1)      Mengucap 2 kalimah syahadah – FREE, tak ada duit pun boleh buat

2)      Solat 5 waktu – nak buat solat yang sempurna pun kena ada pakaian yang sesuai, kena ada air untuk wuduk, kalau nak berjemaah di masjid pun kena naik kenderaan (berapa ramai yang rumah walking distance dengan masjid?), minyak etc

3)      Puasa di bulan Ramadhan – memang puasa boleh dikategorikan FREE; kita tahan dari makan dan minum, serta perlakuan yang ditegah…tapi still nak motivate orang yang berpuasa, nak makan sedap sikit untuk berbuka, and nak bantu yang tak berapa mampu, kita bersedekah di masjid untuk jemaah semua berbuka /moreh. Memang tak wajib, tapi, kalau kita tahu ada dalam jemaah kita yang tak mampu makan, bukan ke jatuh tahap wajib untuk kita bantu die?


4)      Menunaikan haji – of course yang ni memang memerlukan duit. Tak ada duit, jauh sekali lah nak merasa dapat ke Tanah Suci.

5)      Zakat – obviously, kite kena  ada income yang lebih dari keperluan asas to be able to bayar zakat…kalo masuk dalam golongan miskin atau fakir, kan tak payah berzakat…

So, basically, kita ni cari side income, nak jadi kaya ni sekadar nak bantu diri kita and family ke?
No
Memang niat asal nak tingkatkan taraf hidup keluarga kita…
Bermula dengan tolong diri sendiri dan family, insyaAllah dengan hati yang ikhlas , bila kita dah jadi lebih berharta, barulah kita boleh tolong umat Islam yang lain J


Anyways agak lari dari tajuk..
I nak highlight, bulan Puasa ni, walaupun kita kurang makan, tapi hakikatnya, kita tend to berbelanja lebih …. Ditambah lagi lepas tu bulan Syawal, perbelanjaan as a whole memang double than usual…hence we need additional income

Let’s analyse the additional expenses untuk bulan Ramadhan & Syawal: (note these may not be NECESSITIES, but on average, ppl will spend on this )



RAMADHAN
TOTAL ADDITIONAL EXPENSES
- Juadah berbuka/sahur
Memang Islam mengajar kita bersederhana…yelah…makan ala kadar, sama je macam makan hari-hari biasa…
True
But what if uols ada anak? Lepas tu pulak nak ajar anak-anak berpuasa kan…
Tekak kita, kita bolehla nak kawal untuk bersederhana…tekak anak?
Contoh, anak umur 5 tahun berpuasa, lepas tu die kata “ mama, teringin sangat nak makan nasi ayam , ice cream and nugget masa berbuka nanti…”
Walaupun kita tahu, tu semua nafsu je…nanti mungkin die makan sikit je benda2 tu, tapi sanggup ke nak cakap, tak boleh? Hehehe
Nak motivate anak berpuasa, ikutkan jelaaaaahhhh



Pastu tekak orang puasa ni macam2 lah kan….hari-hari nak minum ABC lah, nak ayam percik lah (padahal masa bulan biasa OK je heheheh)

RM15  additional a day x 30 days = RM450 (for family of 4)
RM450
- Bagi kat parents untuk persediaan berpuasa
Biasalah, kalo boleh nak bagi sikit kat parents, biar diorang pun makan sedap2 sikit, and expenses lebih sikit bulan puasa kan…
Katakanlah bagi RM100 to each (parents and parents in law)

RM200
- Sedekah juadah di masjid / fakir miskin
Memang bukan wajib, tapi, kan best kalau kita boleh start buat sikit-sikit tahun ni?
Dapat sedekah 10 kotak kurma pun cukuplaaahhh
10 X RM10 sekotak =RM100 J
Takdelah banyak pun, but how many of us yang actually buat?










RM100
SYAWAL

- Baju raya (sendiri and family)
OK, Islam just cakap sepersalinan pakaian baru….but of course baju baru – mahal ke murah, still nak kena beli pakai duit kan?
Katakanlah baju mak bapak je RM400 (RM200 seorang –baju, kasut, songkok, tudung, accessories etc)
Baju anak 2 orang RM400 (baju kids mahal ok…baju melayu/kurung and also baju jalan2 sikit, kasut etc)
Kat situ je dah RM800

 ** ni very minimal lah kot, baju kurung kita je dah RM200 kalo beli siap; kalo beli kain n tempah, I think lagi banyak kut?
Belum masuk dengan kasut , brooch, handbag, tudung raya etc…
RM800
-Kuih Raya
Hmmm…yang ni bergantunglah, ada yang buat, ada yang beli…mostly akan beli lah kot?
Kata lah kita beli 4 jenis untuk rumah sendiri, 2 each untuk bawak balik rumah parents and parents in law = 8 balang total
8 balang x RM25 sebalang =RM200
But honestly, ye ke 8 balang jer? Heheheh

RM200
-Duit Raya
Ok ni sebenarnya ikut kemampuan lah, ada yang bagi RM1, RM2, RM5, RM10 etc
But on average I think ppl at least set aside RM200 lah untuk bagi kat budak-budak kan…

RM200
- untuk parents (preparation juadah raya)
Takkan lah balik rumah parents datang makan je kan…at least kena lah tong-tong untuk juadah raya…
Yelah ingat rendang ketupat tu free ke?
As courtesy hulurlah sikit kat parents kan….
So let’s say RM200 each (rumah parents and PIL ) = RM400

RM400
- Service kereta, Petrol and toll
Ni additional la, especially untuk yang kampung jauh….plus nak pergi berziarah rumah saudara lagi kan…
Let’s say service kereta RM400, Petrol RM200, Toll RM 100 = RM700

RM700
OTHERS

Langsir baru/ Home improvements
RM500
Open house
RM500
TOTAL ADDITIONAL EXPENSES (DUIT PUASA & DUIT RAYA)
RM4,050




Ini ialah ADDITIONAL yer….normal expenses and commitment still tetap ada …
Selama ni macam manalah agaknya kita menampung additional expenses ni?

a)      Ada yang dah set aside savings every month
b)      Ada yang guna duit bonus
c)       Ada yang amik personal loan
d)      Ada yang amik advance raya
e)      Ada yang swipe credit card
f)       Ada yang pinjam duit kawan /family
g)      Ada yang harap bonus raya from Government/ company

Macam2 la yang kite terpaksa buat untuk cover expenses ni kan…


But, instead of kite menambah hutang dan terpaksa mengikat perut dibulan-bulan depan untuk bayar hutang guna gaji yang takkan naik dalam masa terdekat…

Why don’t kite meet up or calling-calling and I can teach you about our SOHObiz to you!

First income starts from 
RM3,000 to RM10,000
Depending on your efforts…. But kalo ikut pengalaman i...buat 2 jam sehari jerrr

Yang bestnya, I will totally guide u untuk buat biz online ni :) bukan buat sorang2 tauuu

Seronoknya kalau kita boleh siapkan sebelum puasa dalam RM 10,000..... Bayangkan muka parents kita bila kita balik kampung, bagi diorang baju raya baru plus duit raya RM1,000 seorang?

Aduhhh bayangkan je dah best!
Mmg tak.ternilai kegembiraan ibu bapa kita kann

lepas tu...after raya bpulak kita masih ada duit berbaki dari biz ...sebab tak perlu amik advance, so masih ada gaji bulan depan jugak :)

legaaa tak payah ikat perut lepas raya kannn...
bukan susah pun..dengan SOHOBIZ 2 jam sehari jerrr

You take the first step to hear me out, weigh the pro cons, and make your decision  ;)
Tak ada paksaan yer….

Nak berubah, memang kena datang dari diri sendiri !

Step out of your comfort zone n hear me out!

Call /SMS/whatsApp: Isma 019-339 3340

Facebook : Ismalina Ishak

Email: ismalinaishak@gmail.com


Thursday, 9 May 2013

RESIPI SIAKAP STIM MUDAH

anyone yang selalu follow my blog pasti dah tahu yang i memang suka masak yang senang dan mudah

yelah, busy memanjang, i don't particularly have too much time nak spend berjam-jam di dapur

but I still do enjoy homecooked food - semua foodstuff I purify dengan Biozone Food Purifier, and u tahu berapa banyak garam, gula, and setiap ingredient yang masuk dalam perut!

and puas berapa banyak nak makan pun hahahah

I have ikan siakap dalam freezer and tak tahu nak masak apa

teringin siakap stim., tapi tak ada steamer....

so apa lagi...kita improvise!

so here goes resipi i yerrr

hopefully membantu uols kat luar sana yang tercari-cari resipi mudah dan sedap :)

SIAKAP STIM MUDAH

Bahan-Bahan

1 ekor ikan siakap sederhana besar
- cuci dengan air asam jawa dan  purify dengan Biozone Food Purifier

2 ulas bawang putih - diketuk

1 batang serai - ketuk

1 inci halia - ketuk

1 biji carro - hiris memanjang

2 labu bawang besar - hiris kasar

2 biji tomato - belah empat/ hiris kasar

5-6 biji cili api - ketuk (boleh tambah kalo suka pedas)

5 biji limau kasturi - ambil air je

1 atau 2 cawan air BioAura- ikut berapa banyak kuah korang nak

Garam Buluh - secukup rasa

gula - secukup rasa

Cara-Cara

1) Didihkan air dalam kuali atau wok (make sure yang ada tutup ya), kemudian masukkan serai, halia, bawang putih,garam dan gula( secukup rasa) dan air limau kasturi

2) Masukkan Ikan, cili dan carrot

3) tutupkan kuali, biar merenih dalam 5 minit. Kena tutup sebab air tu takkan menutupi ikan, so u need the steam to cook your fish

4) masukkan the rest - tomato, bawang,  and biar die simmer for another 10- 15 minutes. Make sure tutup kuali sebab kita nak ikan tu masak dengan steam  :)
tak payah terbalikkan ikan yaaa

pastu just check whether isi ikan dah masak and rasa masam, masin , manis cukup ikut citarasa masing-masing...usually simmer api sederhana for 15-20 minutes tu dah cukup...
jangan overcook nanti isi ikan keras pula ...

Boleh hidangkan dengan nasi panas and sayur :)

ni hasil yang saya buat haritu


so jangan lupa try kayyy

and make sure you rajinkan diri masak kat rumah, purify your ikan dengan Biozone Food Purifier!!!!

xoxo
Isma









Monday, 6 May 2013

LABOUR DAY SPECIAL : 10% Discount on Biozone, BioVelocity and Premium Beautiful



Labour day special!
 ( offer extended til 6th May 2013!!)


10% discount on any purchase of: 

Biozone Food Purifier

OR

Premium Beautiful corset

OR

Biovelocity Sleepmate

OR

BioAura Water Filter



+
100% FREE GIFT worth RM200 for 1st 30 buyers!!!

(just becoz i will turn 30 in May!) 

Make your order n payment TODAY and receive a

mystery gift from me!

Isma 019-339 3340


Friday, 3 May 2013

Petua Masuk Rumah Baru





Azan - Laungkan azan ketika pertama kali masuk rumah baru. Dalam sebuah hadis, Rasulullah s.a.w. pernah memberitahu bahawa sekiranya sesebuah bangunan itu terlalu lama dikosongkan (tanpa penghuni) ianya akan dimasuki sejenis makhluk halus (jin yg dikenali sbgai Al-'Ammar) yang suka tinggal di rumah atau bangunan yang tidak berpenghuni.

Baca Surah Al-Baqarah - Sebuah hadis yang diriwayatkan oleh Abu Hurairah r.a., Rasululuuah s.a.w. bersabda yang bermaksud: "janganlah kamu jadikan rumahmu seperti kubur (hanya untuk tidur), sesungguhnya syaitan akan lari dari rumah yang dibacakan Surah Al-Baqarah."

Banyakkan Solat dan Membaca Al-Quran - Dalam sebuah hadis lain pula, Rasulullah s.a.w. juga menggalakkan agar kita memperbanyakkan solat dan membaca Al-Quran di dalam rumah atau bangunan yang baru diduduki. Baginda bersabda yang bermaksud: "Sinarilah rumahmu dengan memperbanyakkan solat dan membaca Al-Quran." (Hadis riwayat Al-Baihaqi)

Baca Surah Yassin, Al-Fatihah dan Al-Ikhlas - Amalkan membaca surah Yassin setiap malam terutamanya tujuh malam pertama anda menduduki rumah atau bangunan. Baca juga surah Al-Fatihah sebanyak 1 kali, surah Al-Ikhlas 3 kali, selawat ke atas Nabi sebanyak 7 kali, ayat Kursi 1 kali, tetapi di ayat terakhir bacalah sebanyak 7 kali.

SEMOGA BERMANFAAT

xoxo
Isma
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring