Friday, 17 May 2013

misai wanita

aduhh
antara benda yang wajib buat setiap bulan ialah pegi buat threading untuk misai

yerrr
i'm one of those women yang ada misai

sigh

bukanlah misai lebat macam lelaki tu
but yang halus2 tuuu
but nampak jugaklah kalo tak cabut

especially kalo perempuan tu berkulit putih mulusss

i pun tak tahu kenapa ada misai

i noticed masa puberty awal2 tu takde lagi...

after 2-3 tahun lepas period tu dah start ada

ada yang kata sebab hormone

ada yang kata genetic

ada yang kata sebab skincare

maybe mixed la kot

i rasa paling logic pasal hormone tuuu

maybe badan kite terlebih testosterone ke?

hahhaha

well i noticed my mom, and my grandma 's generation takde pun masalah misai ni

yelah, kata maybe becoz of genetics and hormonal...

and bila i fikir-fikirkan dari manalah datangnya hormone2 tu kat dalam badan kita kannn

must be something we EAT!

yelah as a child growing with 5 brothers, my mom memang feed us with lauk ayam almost every day

adik-adik i mmg suka makan ayam...biasalah lelaki

on average ..kalo masak masa weekend tu, lunchtime mummy akan goreng seekor ayam

dinner pulak lagi seekor!

hahaha...banyak kan kitorang makan :P

and nowadays sebab perjalanan hidup kita yang sentiasa nak cepat jerrr...ayam-ayam kita semua disuntik dengan hormone tumbesaran so that they can grow from little chicks to a fullgrown chicken in 2 weeks!

imagine 2 weeks dari anak ayam seekor singgit kat pasar malam tu...sampai jadi ayam gemok!

macam cloning dah pulak kannn

i believe kalo setakat ayam makan dedak pun...ambil masa jugak sebulan dua untuk jadi gemok...

apatah lagi ayam kampung!

ni ayam express 2 weeks je? ehmmmm memang ragu2 bila fikirkan nak makan ayam ni... tah apalah hormone die suntik and beri makan kat ayam tu sampai die boleh jadi demok sangat in such a short time kannn

so i tak hairan macam mana kita boleh ada misai...mestilah from the chemicals dalam food that we eat!

and kalo tengok our kids nowadays, kecik2 dah gebuss macam gambar michelin tu dah...



budak lelaki dah ada boobs, and of course young girls cepat puberty/datang period ( ada yang darjah satu dah period...WHATT???) and ada misai!

anak-anak sekarang pun dah tumbesaran mendadak gittewww

So selain quick solutions kite pegi threading


cabut pakai tweezer or epilator pun boleh jugakkk


tapi yang paling penting, kita kena jaga apa yang masuk dalam badan kita, makanan kita :)

mestilah guna Biozone food Purifier!



antara kelebihan Biozone Food Purifier ni:


  • Selamat - dah dapat cop SIRIM pun...and ada lab test yang membuktikan makanan lepas dipurifikasi kurang kandungan toksin berbahaya :)
  • Sangat berkesan  dalam menyingkirkan bahan-bahan pencemar daripada makanan dan memelihara nutrien dalam makanan.
  • Keberkesanan dalam mengekalkan kesegaran makanan dan menyingkirkan bau busuk dalam tempat yang tertutup macam fridge, kabinets etc
  • Pelbagai fungsi purifikasi ke atas makanan: Daging / Buah-buahan / Sayur-sayuran / Makanan Laut / Herba.
  • Penjanaan ozon yang konsisten dan mesra alam dan jimat elektrik...pasang Biozone ni macam pasang 1 bulb lampu jerrr


tentu-tentu inshaAllah pertumbuhan misai dan bulu2 badan kita akan berkurangan lepas ni kan...
and paling best, anak2 kita pun takde la membesar macam fast food!

kita as ibu-ibu kena amik tanggungjawab so that anak2 kita kurangkan makan makanan luar...

elakkan our girls ada misai in the future kayyy

kalo kita mesti minum air filtered, so MESTI jugak purify makanan kita!

uols yang nak tengok free demo Biozone Food Purifier ni bole whatsapp me at 019-339 3340

uols siapkan ayam sendiri, mangkuk sendiri so that uols sendiri puas hati :)

xoxo
Isma

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring