Friday, 12 July 2013

menu sahur day 3

short updateee

dah 2 hari ni, memang tak sempat nak balik rumah untuk masak berbuka...

walaupun sebenarnya ofc bagi balik pkul 4.30...namun, ada je hal kerja yang membuatkan terpaksa balik pkul 6 lebih....at 2nd Ramadhan I went back at 6.45! crazee kan...lalu PENCHALA LINK then DUKE, nasib baik sampai Bukit Antarabangsa just in time untuk berbuka free kat masjid!

hehe

nasib baik hubs pun mmg jenis nak solat berjemaah maghrib, so mmg die kata, berbuka kat masjid lah senang....u nak masak...weekend nanti u masak kayyy?

alhamdulillah, berbuka kat Masjid Bukit Antarabangsa pun ramai orang and juadah die pun not bad...

semalam sebelum solat ada bihun soto, popia goreng, kuih koci, bubur lambuk and kurma...dengan teh tarik and sirap ais

pastu lepas solat maghrib plak kami di jamu dengan nasi putih, sambal sotong, masak lemak nangka, ayam goreng rempah, ulam2 dan sambal belacan...

not bad kannnn
mewah dari makan kat rumahhh

hehehe

of course, tak sempat amik gambar pun , sebab maghrib kan pendekkk

makan2 then dah azann...cepat jerrr

eh, dari nak cite menu sahur,terus tersasar pulak

so now since pregnant, mmg tak sustain kalo sahur dengan roti je macam selalu...

so terpaksa gagahkan diri masak nasi...

i time myself untuk masak 30 minit je waktu pagi...

bangun pkul 4.40 am, and boleh makan dalam 5.10am

this morning masak simple je....ayam masak lemak cili api and sayur bayam bening...

hubs mmg suka sangat masak lemak....so kuah tu sampai habis dihirupnya!


everything termasuk nasi is cooked within 30 mins!

of course semuanya dah purified with Biozone Food Purifier siap2 sebelum dibekukan dalam freezer :)

senang, nak masak terus amik je yg dah bersih gittew

heheheh

uols selalu masak apa untuk sahur?

tengah fikir nak masak apa pulak for today...

xoxo
Isma


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring