Wednesday, 10 July 2013

Pregnancy Journal -oh kelemumur!

ok ni memang masalah negara!

dunno why, 2-3 minggu ni masalah kelemumur memang menghantui diri ini

wahhh tulis novel ke ni?

LOL

as someone yang jarang2 ada kelemumur except masa stress ...bila terjadi camni mmg buat ahkak very the lagi stress hahahah

yang tak bestnya...sebab die gatal...n kita kan pakai tudungggg....lecehlaaa kalo asik dok tergaru2

huuuuu

sebelum ni i pakai shampoo and conditioner Dove, mmg takde lah masalah 

mungkinkah sebab perubahan hormone mengandung ni buat kelemumur yg mencanak-canak naik niiii

sampai kalo pakai abaya, macam ada snow kat atas bahu ittewww



malunyaaaa!
nasib baik pakai tudung tauuuu

cuma gatalnye la tak tahannnn

but now i dah jumpa penyelesaiannya!

of course i akan cari solution kat barangan Hai-O dulu lah kannnn

so, I akan listkan apa yg I buat untuk hilangkan kelemumur!

1) shampoo rambut hari-hari pakai Marine Essence Shampoo! ( RM33 sebotol)



-shampoo ni ada kandungan semulajadi, n paling penting ada Garam Buluh, so die sangat elok untuk sakit2 kulit n kulit kepalaku!

- plus, no Sodium Laureth Sulfate ( ni yg selalu irritate kulit kita!) and paraben :)

- ingredients memamng natural and wangiiiii




2) sebelum shampoo, urut kepala dengan baby oil or minyak kelapa....
- ni untuk slowly remove the dandruff and senang sikit nak scrub masa shampoo !



3) lepas shampoo, pakai serum rambut or penyubur rambut Mustika ratu!
 - ni untuk pastikan rambut kita tak mudah dijangkiti dandruff balik !


ok uols cuba lah kayyy

but yang paling penting, jaga pemakanan, jangan stress2 sebab tu akan membuatkan kulit kepala berminyak, rambut gugur dan kelemumur!

xoxo 
Isma

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring