Wednesday, 30 October 2013

Harga Promo Bio Velocity Sleepmate 2013 :)




weehuuu!


GOOGLE " harga promo Bio Velocity Sleep Mate 2013" and my blog is at the TOP OF THE LIST 

untuk promosi Bio Velocity Sleep Mate dan Premium Beautiful 2013, click link ni kayy




semuanya berkat tunjuk ajar sifu2 dalam #TOPLEADERSCIRCLE !
daripada dulunya tak tahu lansung blog tu apa...sampai sekarang blog hits dah lebih 100,000 dan dah dapat ranking yang baik dalam Google Search!

the power of ONLINE MARKETING with #TLC 
dari sini lah kami semua dapat customers and sales from ALL OVER THE WORLD!
Tak perlu nak cari orang sangat pun..... in time, orang yang cari kitaaa
Sambil tidur pun boleh generate sales ribu riban - from internet lahhh

GRAB THIS CHANCE TO BE IN TLC NOW!

1st income from RM5,000 - RM7,000
Isma 019-339 3340
ismalinaishak@gmail.com

www.ismalina.com

selling yourself short - NOT!




Read a few frens FB status - mengeluh pasal financial diri dan keluarga
Ada yang tengah cari kerja, ada yang tengah cari 2nd job and ada yang recce biz untuk buat side income

Yang bagusnya, ada niat nak bantu ekonomi keluarga!
But, semua nak stay dalam comfort zone - contohnya, kalo sekarang ni ada degree in accounting, nak buat apa yang kita tahu n pandai je -maybe buat account company kecik2, or buat individual tax consultancy
So bila kita buat macam tu, mmg narrow lah scope nya - satu jenis industri, beberapa jenis service je!

tak kurang jugak yang mention, " aku tak sesuai nak buat sales and marketing, tak pandai cakap, malu, not my expertise, I don't do sales!"
hahahah
I was one of them jugak dulu
yelah, dah ada dalam comfort zone 
accountant gaji 6-7k… oklah, tak cukup pun buat2 macam cukup je
nak buat sales? Kim salam…not my standard lahhh



But now? My view has changed 180 degrees
now kalo nak suruh I jual apa pun I rasa I BOLEH!
Nak jual cakes? Supplement? Tudung? Baju?
Bring it ON! Asalkan ada guru yang dah berjaya boleh guide , dan return die memang berbaloi, I AM WILLING TO LEARN!

Life is about learning - rezeki nak datang pada kita , bukan semestinya dalam bentuk yang kita inginkan…
Kita nak naik gaji, Allah mungkin hantar rezeki kat kita dalam bentuk yang lain; contohnya anak, biz opportunity, kerja dalam bidang lain etc

So we learn; and adapt!
Tolonglah jangan sell yourself short- kalo kita boleh buat degree, buat professional exam, takkan la soft skill macam public speaking, selling, marketing, teaching tu kita tak boleh?
bukan tak boleh tapi kita yang TAK NAK!

Pasal selling and marketing pulak - ramai yang kata selling ni low class, tak pandai cakap, malu etc…
To tell you the truth, takde orang dilahirkan atau cita-cita dari kecik memang suka nak jadi penjual 
I pun sebelum buat biz ni rasa macam 'it's so not me' and malu nak pegi intro product, buat biz sharing etc dengan orang…

sebenarnya itu semua EGO je
semua skills ni kita boleh belajar..and it does not take long pun for us to master it…


lepas belajar, kita practice - sama jugak macam kita nak exam SPM dulu, dah belajar kenalah buat latih tubi!
malu dan segan tu memang normal - yelah kita buat benda yang kita tak biasa…
kena just proactive sikit jelah - kat sekolah dulu, kalo dah tahu kita tak pandai, kita ke yang tunggu cikgu datang kat kita?
tak kannn…
kita pergi jumpa cikgu, tanya…pegi kelas tambahan n tuition lagi, so that kita pandai…buat study group lagi tuuu
ada ke kite pilih-pilih? Buat yang mana kita suka je…? Of course kita akan buat semua yang boleh agar kita succeed dalam exam, dapat result yang baik 

sama je sebenarnya dalam hidup ni…
sebenarnya kita dah tahu what we need, and what we have to do if we want success 
buanglah alasan dan ego tu - fikirkan what is more important…
kita nak hidup selesa untuk siapa? Allah, Family, Anak-anak dan masyarakat kannn…
Ego yang kita asyik fikir, fear yang kita asyik simpan tu untuk , kita dapat apa ?
lama-lama kita sendiri jadi stuck in a rut, hilang confidence, blur…


I'm just giving a perspective, mungkin ada yang kurang setuju…
but I believe that we can do whatever we set our minds to do!
result may vary, itu semua rezeki dari Allah…yang penting kita consistently buat dan cuba lagi  :)

Havva great day darlingss

xoxo
Isma

Tuesday, 29 October 2013

Herba Maharani Top Agent!


congratulations to 2 of my biz partners !

firstly is Syiekin Azam - you can visit her blog ---> http://mamafaizzhafran.blogspot.com/

and secondly is kak Kartika Karim : visit her blog here --->http://kartikakarim.com/

mereka berdua ni protege TOP LEADERS CIRCLE yang dah pun dapat 1st page ranking dalam GOOGLE for Herba Maharani!

no wonder sales diorang mencanak-canak naik !

non stop buzzing smartphone masing-masing dengan orders from ALL over Malaysia pasal herba Maharani :)

memang berbaloi jadi protege TLC kannn

ilmu blogging and online marketing FREE sahaja , tinggal nak kaut dengan tak nak jerrr

buat biz in your sleep!

siapa tak rebut memang rugiiii!

contact me NOW to know more on how you can be in our circle!

xoxo
Isma 
019-339 3340
ismalinaishak@gmail.com



KENCING TIKUS (Leptospirosis) - testimoni Bio Velocity Sleep Mate!

Testimoni #biovelocitysleepmate from fellow TLC Sister!


the client yang beli #bvsm ni memang ada rheumatoid and scoliosis, so niat membeli pelapik tilam cahaya dhuha ialah untuk membantu kurangkan sakit and nak rehat yang cukup :)

tup-tup tidur 1 malam je esok pagi terus muntah darah!

so pegi check kat hospital, doctor detect kuman KENCING TIKUS (Leptospirosis) in her blood stream!
Luckily dapat detect awal (less than 4 days ) sebab usually simptom kencing tikus ni hanya dapat dikesan bila dah advance!

Doktor pun sampai hairan macam mana boleh detect cepat? siap tanya, awak buat apa semalam?
client cakap die makan minum mcm biasa, cuma baru tidur atas #bvsm la malam tadi...
doc terus tanya apa tu #bvsm, and tak sengaja terclose pulak sales dengan doctor :)

beauty of this product and biz - sharing is caring!
tak sangka, dengan tidur atas #bvsm dapat bantu tingkatkan immune system and also buang toxins in our body!
yang tak sakit pun, should get one untuk maintain kesihatan, and also detect apa yg kita tak nampak !

read more on #biovelocitysleepmate :)

Best kan ada Bio Velocity Sleep Mate - bukan je bantu masalah kesihatan , malah boleh detect benda asing dalam badan kita!

so get one now!
xoxo
Isma
 019-339 3340
ismalinaishak@gmail.com

Wednesday, 23 October 2013

Testimoni Bio Velocity Sleep Mate 2013

Salam dear readers :)

As promised, I akan update sikit pasal latest testimoni Bio Velocity Sleep Mate...

ada yang panggil tilam magic laa...

macam-macam...

kenapa magic?

well, mainly sebab testimoni yang boleh tahan magic daripada pengguna-pengguna  Bio Velocity Sleepmate nih!

if ada yang belum tahu - apa benda tilam magic ni, etc, boleh baca my previous post here:


ok ...semua individu yang ada dalam testimoni bergambar ni, telah bagi testimoni mereka ni personally semasa Hari Bio Velocity di Wisma MCA in early October 2013!

so, actually I pun dah denga sendiri pengalaman mereka dari mulut mereka sendiri....boleh cari kat Youtube jugak, sebab I think there are some people yang record the actual event :)

Testimoni 1 -  Sarjan Tarmizi (Pesakit lumpuh akibat kemalangan)

Actually abang ni I dah dengar testimoni dia yang lumpuh since 2012....die pun dah certified as Orang Kurang Upaya pun...sebab kerosakan saraf motor dari kemalangan die teruk sangat sampai die terlantar je atas katil - tak boleh nak duduk sendiri pun, even nak angkat kepala pun susah...

BVSM ni pun company baru je lancarkan I think mid 2012... so some of his friends decided, eh apa salahnya cuba kan...since masa tu die pun dah OKU and terlantar je...
buat fisiotheraphy pun makan masa jugak kan...with slow results...



ni lah abang polis yang I cakap tadi..Sarjan Tarmizi....kesian kan...waktu die terlantar lumpuh tu, wife die la terpaksa galas tanggungjawab, menjaga die....

kalo korang, benda ni jadi kat husband...mesti sayu kan?

lagi-lagi bila doktor kata, harap fisioterapi jelahhh...
dan doaaa



Sarjan Tarmizi ni lumpuh half body, tapi upper body strength pun lemah...thats why I said, tangan, kaki kepala pun die tak mampu nak angkat sendiri....

orang dah tahap2 terlantar ni kan - kita nak suggest makan supplement pun tak sesuai dah..sebab die pun susah nak telan...

so this is where BVSM comes in handy...

Tidur jee atas tilam...senang...ataupun selimutkan je...kalo ada yang pesakit kat hospital or ICU kannn

simple sebab die tak pakai elektrik :)

so boleh tengok results kat pic atas tu kann...

selepas 2 hari, die dah boleh duduk tepi katil (nak bangun tu dibantu lah...but dah boleh duduk tanpa support...just tangan die sikit je support die kat kerusi tuuu)

hari ke 11 dah boleh berdiri!

what an achievement kan!

kalo i family member die mesti bangga gilaa...

then hari ke 25 dah boleh berjalan dengan topang tangan...

boleh tengok sendiri Sarjan Tarmizi cuba berjalan in Februari 2013 - a few months after gunakan BVSM nii








Look at him now, dah boleh hidup macam orang biasa - dan dah mula bekerja semula :)
seronok kan bila pengguna produk kita dapat benefit macam ni...

macam dapat peluang ke-2 gitteww...

kat atas ni gambar our own CDM Alfaath dengan Sarjan Tarmizi masa Hari BioVelocity aritu :)

nampak happy je kannn...

Testimoni 2 - Steven Yoong Kah Hoo ( menderita kerosakan saraf tunjang akibat jangkitan virus)


nampak macam comel je adik ni...posing dengan Bio Velocity Sleepmate kan?
macam model kanak-kanak pun ada :)

but, do you know that just months before this, adik Steven ni terpaksa pakai alat sokongan untuk tulang belakang die?



as uols boleh baca kat slide atas ni kan...semenjak baby lagi, macam2 dugaan menimpa adik Steven ni...
dah la menderita kerosakan saraf tunjang (Neurotmesis)

later on dijangkiti penyakit Tibi (Tuberculosis) pulak at 2 years old

Diagnosis doctor menunjukkan adik Steven mengalami kerosakan saraf tulang belakang T-T4 dan vertebra C5, serta kelengkungan tulang belakang (Kyphosis) T5/T6 yang serius , sehingga doktor mengesahkan die tak dapat lagi membesar macam orang biasa!

in laymen terms - LUMPUH KEKAL!

aduhhh, i kalo dapat berita macam ni on children mesti meleleh air mata - kesian sbeba kecik2 lagi dah dapat dugaan macam ni....tak dapat bayangkan macam mana perasaan parents adik Steven ni bila doktor dah cakap macam tu...macam takde harapan dah...hanya doa yang terbaik pada Tuhan jelah kannn



ni copy of kad OKU adik Steven....huhuhuh


can you imagine, his whole life budak umur 3 tahun (at that time ) kena bergantung selama-lamanya on brace macam kat atas ni?

kita tengok pun nampak macam seksa kannn

apatah lagi orang yang terpaksa pakai benda ni - coz if not he cannot move his head at all!
tulang belakang die mmg lembik and tak boleh support ....

dah macam baju besi frankenstein dahhh....


macam yang i mention tadi, parents mana yang sanggup tengok anak mereka berkeadaan macam ni sampai besar kan?

what more, dia tak dapat nak membesar, nak main, or pegi sekolah macam orang lain...

so , bila ada orang perkenalkan Bio Velocity Sleepmate ni ...of course they immediately tried it!
tak rugi apa pun, sebab kalau tak adik Steven ni just bergantung kepada fisiotheraphy saja!

and best part is that Bio Velocity Sleep Mate ni taklah mahal mana pun...lagi mahal kos perubatan untuk setahun :)

and it's easy to use ...just tidur jelah kan...

so what happen is that after adik Steven tidur atas BVSM for 2 weeks, dah ada tindakbalas pada saraf kaki die!
to be exact, jari kaki dah boleh bergerak and kaki dah boleh menendang :)

of course parents die memang terkejut habis lah kan....

and after 1 month, adik Steven dah boleh berdiri and berjalan macam kanak-kanak lain :)

magical kannnn....

nowadays, adik Steven dah pun pergi ke sekolah...something yang mak bapak die tak terfikir pun boleh terjadi before this :)

I am so happy to hear this story - coz our product did change a child's life and future!

tengok muka die pun happy je kannn...


Testimoni 3 - Latifah Abdul Jalil (masalah asma yang teruk)

okay, i believe asthma memang masalah yang common dalam masyarakat kita



























Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring