Wednesday, 23 October 2013

Testimoni Bio Velocity Sleep Mate 2013

Salam dear readers :)

As promised, I akan update sikit pasal latest testimoni Bio Velocity Sleep Mate...

ada yang panggil tilam magic laa...

macam-macam...

kenapa magic?

well, mainly sebab testimoni yang boleh tahan magic daripada pengguna-pengguna  Bio Velocity Sleepmate nih!

if ada yang belum tahu - apa benda tilam magic ni, etc, boleh baca my previous post here:


ok ...semua individu yang ada dalam testimoni bergambar ni, telah bagi testimoni mereka ni personally semasa Hari Bio Velocity di Wisma MCA in early October 2013!

so, actually I pun dah denga sendiri pengalaman mereka dari mulut mereka sendiri....boleh cari kat Youtube jugak, sebab I think there are some people yang record the actual event :)

Testimoni 1 -  Sarjan Tarmizi (Pesakit lumpuh akibat kemalangan)

Actually abang ni I dah dengar testimoni dia yang lumpuh since 2012....die pun dah certified as Orang Kurang Upaya pun...sebab kerosakan saraf motor dari kemalangan die teruk sangat sampai die terlantar je atas katil - tak boleh nak duduk sendiri pun, even nak angkat kepala pun susah...

BVSM ni pun company baru je lancarkan I think mid 2012... so some of his friends decided, eh apa salahnya cuba kan...since masa tu die pun dah OKU and terlantar je...
buat fisiotheraphy pun makan masa jugak kan...with slow results...



ni lah abang polis yang I cakap tadi..Sarjan Tarmizi....kesian kan...waktu die terlantar lumpuh tu, wife die la terpaksa galas tanggungjawab, menjaga die....

kalo korang, benda ni jadi kat husband...mesti sayu kan?

lagi-lagi bila doktor kata, harap fisioterapi jelahhh...
dan doaaa



Sarjan Tarmizi ni lumpuh half body, tapi upper body strength pun lemah...thats why I said, tangan, kaki kepala pun die tak mampu nak angkat sendiri....

orang dah tahap2 terlantar ni kan - kita nak suggest makan supplement pun tak sesuai dah..sebab die pun susah nak telan...

so this is where BVSM comes in handy...

Tidur jee atas tilam...senang...ataupun selimutkan je...kalo ada yang pesakit kat hospital or ICU kannn

simple sebab die tak pakai elektrik :)

so boleh tengok results kat pic atas tu kann...

selepas 2 hari, die dah boleh duduk tepi katil (nak bangun tu dibantu lah...but dah boleh duduk tanpa support...just tangan die sikit je support die kat kerusi tuuu)

hari ke 11 dah boleh berdiri!

what an achievement kan!

kalo i family member die mesti bangga gilaa...

then hari ke 25 dah boleh berjalan dengan topang tangan...

boleh tengok sendiri Sarjan Tarmizi cuba berjalan in Februari 2013 - a few months after gunakan BVSM nii








Look at him now, dah boleh hidup macam orang biasa - dan dah mula bekerja semula :)
seronok kan bila pengguna produk kita dapat benefit macam ni...

macam dapat peluang ke-2 gitteww...

kat atas ni gambar our own CDM Alfaath dengan Sarjan Tarmizi masa Hari BioVelocity aritu :)

nampak happy je kannn...

Testimoni 2 - Steven Yoong Kah Hoo ( menderita kerosakan saraf tunjang akibat jangkitan virus)


nampak macam comel je adik ni...posing dengan Bio Velocity Sleepmate kan?
macam model kanak-kanak pun ada :)

but, do you know that just months before this, adik Steven ni terpaksa pakai alat sokongan untuk tulang belakang die?



as uols boleh baca kat slide atas ni kan...semenjak baby lagi, macam2 dugaan menimpa adik Steven ni...
dah la menderita kerosakan saraf tunjang (Neurotmesis)

later on dijangkiti penyakit Tibi (Tuberculosis) pulak at 2 years old

Diagnosis doctor menunjukkan adik Steven mengalami kerosakan saraf tulang belakang T-T4 dan vertebra C5, serta kelengkungan tulang belakang (Kyphosis) T5/T6 yang serius , sehingga doktor mengesahkan die tak dapat lagi membesar macam orang biasa!

in laymen terms - LUMPUH KEKAL!

aduhhh, i kalo dapat berita macam ni on children mesti meleleh air mata - kesian sbeba kecik2 lagi dah dapat dugaan macam ni....tak dapat bayangkan macam mana perasaan parents adik Steven ni bila doktor dah cakap macam tu...macam takde harapan dah...hanya doa yang terbaik pada Tuhan jelah kannn



ni copy of kad OKU adik Steven....huhuhuh


can you imagine, his whole life budak umur 3 tahun (at that time ) kena bergantung selama-lamanya on brace macam kat atas ni?

kita tengok pun nampak macam seksa kannn

apatah lagi orang yang terpaksa pakai benda ni - coz if not he cannot move his head at all!
tulang belakang die mmg lembik and tak boleh support ....

dah macam baju besi frankenstein dahhh....


macam yang i mention tadi, parents mana yang sanggup tengok anak mereka berkeadaan macam ni sampai besar kan?

what more, dia tak dapat nak membesar, nak main, or pegi sekolah macam orang lain...

so , bila ada orang perkenalkan Bio Velocity Sleepmate ni ...of course they immediately tried it!
tak rugi apa pun, sebab kalau tak adik Steven ni just bergantung kepada fisiotheraphy saja!

and best part is that Bio Velocity Sleep Mate ni taklah mahal mana pun...lagi mahal kos perubatan untuk setahun :)

and it's easy to use ...just tidur jelah kan...

so what happen is that after adik Steven tidur atas BVSM for 2 weeks, dah ada tindakbalas pada saraf kaki die!
to be exact, jari kaki dah boleh bergerak and kaki dah boleh menendang :)

of course parents die memang terkejut habis lah kan....

and after 1 month, adik Steven dah boleh berdiri and berjalan macam kanak-kanak lain :)

magical kannnn....

nowadays, adik Steven dah pun pergi ke sekolah...something yang mak bapak die tak terfikir pun boleh terjadi before this :)

I am so happy to hear this story - coz our product did change a child's life and future!

tengok muka die pun happy je kannn...


Testimoni 3 - Latifah Abdul Jalil (masalah asma yang teruk)

okay, i believe asthma memang masalah yang common dalam masyarakat kita



























No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring