Monday, 7 October 2013

Tips kulit cerah sekata dengan BB Plus Collagen, La Praise Serum, Sabun Marine Esssence!

amboiii tajukkk

hahaha dah namanya perempuan, memang sensitip sangat hal-hal kecantikan - betul tak?

nak hilangkan jerawat, parut jerawat, nak kulit gebus, nak kurus, nak cerah

macam-macam :)

but biasala...tu fitrah wanita

suka nampak cantik :)

so, today I just nak share dengan uols tips untuk dapatkan kulit yang cerah dan sekata ( 1 badan sama kaler tone ya !) menggunakan barangan Hai  O :)

PENJAGAAN LUARAN

a) Sabun Ketiak a.k.a Sabun Marine Essence

ok sabun hijau ni mmg dah terbukti berkesan untuk sekatakan warna badan, cerahkan bahagian yang gelap macam ketiak, celah peha and scars !

pastu ramai sangat customers i bagi testimoni yang ruam2 dan gatal2 cepat hilang, especially yang ada mild excema!

yelah, tengoklah ingredients berkualiti yang ada dalam sabun ni kannn
especially garam buluh tu

masa kecik, make kite selalu bawak mandi laut, sebab petua orang tua kata kalo mandi laut boleh hilangkan gatal2 kulit and kudis2 ...

so lagi snenag mandi je dengan sabun garam ni haaaa

yelah laut sekarang pun bukan bersih sangat macam laut dulu-dulu kan
nowadays pencemaran pun dah banyakkk



Kandungan Unik dalam Marine Essence Series

Garam Buluh
- Sumber kaya dengan mineral dan antioksidan untuk kulit.
- Anti-bakteria, anti-alergi, anti-keradangan.


Pheno-SFE TM (Ekstrak The Pu-erh)
- Terkenal dengan antioksidan dan sifat-sifat pemulihan untuk menghapuskan radikal bebas yang berbahaya daripada merosakkan sel-sel kulit. (Anti penuaan)
- Memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit dengan menjaganya agar tetap sihat dan muda untuk masa yang lebih lama.

Ekstrak Liquorice
- Mengurangkan perubahan warna kulit dan bintik-bintik hitam.
- Mencerahkan pigmentasi kulit.

Minyak Tea Tree
- Anti-bakteria, anti-kulat.

Vitamin E
- Antioksidan, anti-penuaan.
- Menyembuhkan kulit yang bermasalah dan rosak dengan berkesan.

Gliserin
- Tidak mengeringkan kulit. Sebaliknya, ia menarik kelembapan daripada udara ke dalam kulit
  Merupakan pelembap kulit yang  terbaik.

Aloe Vera
- Kebolehan untuk menyembuhkan dan merangsang pembaharuan sel-sel kulit pada kulit yang bermasalah.



b) La Praise Vitalift Serum

ok, La Praise Revitalift Serum ni dah jadi macam benda wajib pulak in my skincare routine!

kalo uols dah ada skincare yg serasi, cuma tambahkan je serum ni dalam skincare uols!

i suka barang2 Hai-O ni, sebab semua nya natural ingredients, so even kulit super sensitive mcm i ni pun mudah nak pakai!

plusss serum ni sunnguhla murahnya... 30ml bottle ni just RM105!
can u believe it?

and it's from extract stemcell apple and Swiss brand lagikkk

rugi besar tau kalo uols tak start pakai...30ml ni can last more than 1 month kalo pakai 2 kali sehari :)

since serum ni actually dalam bentuk concentrate, just 1 pump je cukup setiap kali pakai...memang jimatsss

boleh refer my own testimoni pakai La Praise serum ni kat link ni yaaaa
Testimoni La Praise Serum







Kelebihan La Praise Revitalift Serum

1.  Sel stem epal (Ekstrak kultur sel buah-buahan Malus Domestica - memelihara ketahanan sel stem kulit, melewatkan kemerosotan sel penting, memerangi kronologi penuaan, mengekalkan keremajaan dan kesihatan kulit.
 2.  Sel stem daun Alp Rose (Ekstrak kultur sel daun Rhododendron Ferrugineum) - menggalakkan ketahanan sel stem kulit, menguatkan ketahanan kulit serta memberikan perlindungan yang lebih baik untu
 kulit khasnya terhadap tekanan iklim.

 3.  Ekstrak daun Camellia Sinensis (Pheno-SFETM) - Epigallocatechin gallate (EGCG) dalam ekstrak daun Pu-erh, bertindak sebagai antioksidan membantu meneutralkan radikal bebas, dengan ini mengurangkan serangan radikal bebas terhadap kulit, yang merupakan faktor luaran penuaan kulit.

PENJAGAAN DALAMAN

b) BB Plus Collagen

okeyy, untuk kulit cantik sebenarnya kena jaga yang dalaman jugak tauuuu
jangan malasss

for me BBPlus collagen the best!
rasa die macam rasa ribena (sebab die rasa macam blackcurrant tapi tak manis!)

kesan dia boleh nampak as fast as 5 days...tapi sedikit demi sedikit laaa

ngeri pulak kalo pakai produk baru sehari tetibe jadi lain plak muka ai kannn

do you know, lepas umur 25, kandunga kolagen dalam lapisan kulit kita akan berkurangan 5% setahunnn?
erkkkk

tamaulaa baru 30s dah kedut-kedut, jeragat n nampak tua kannn

so uols mesti start minum collagen kayyy

bukan sekadar collagen utk kulit, tapi untuk make sure rawan dalam sendi kita sentiasa cukup so takdela turun tangga ankle and lutut bunyi "pop" lagikkk

and elakkan dari umur 40s nanti kite dah kena solat duduk atas kerusi pulakkkk

sebab tu ramai antara my customers dari kalangan kilauan emas jugak- sebab memang terbukti / proven yang BBplus Collagen ni boleh mengatasi masalah sendi-sendi lutut yang longgar tuuuhhh


BB Plus Collagen ni dihasilkan dari 5000mg kolagen ikan terhidrolisis.. collagen dari ikan laut dalam ni paling mirip dengan kolagen manusia, sbb tu BBPlus collagen ni cepat diserap !

ditambah pulak dengan ekstrak biji anggur dan Vitamin C.. Tau tak, collagen cuma boleh diserap dengan baik dengan kehadiran vitamin C. So, sebab tu la BB Plus Collagen ni ditambah vitamin C, supaya lebih cepat diserap oleh badan kite. Kalau kite beli collagen asli yang kene rebus, tapis, then minum tu, kalau mase tu badan kite takde Vitamin C yang mencukupi pon, tak dapat serap secukupnya jugak collagen kite makan tu. So, jadi tak efektif la.

and untuk preggy mommies like me, kalo nak kulit anak/baby tu cantik, MESTI amalkan BBPlus collagen okayyyy

kenapa?

untung tau orang yang pregnant dan amalkan minum BB Plus Collagen setiap hari. Bukan sahaja dia dapat manfaat kulit cantik, tegang, cerah, malah baby pon dapat manfaat yang sama.

Collagen juga bagus untuk perkembangan tulang bayi. Semoge baby yang keluar nanti, sihat, comel, kulit cantik sampai la die besar.. nak-nak pulak, mase lepas bersalin, ibunye teruskan makan collagen semasa tempoh menyusukan baby.. Baby pon dapat khasiat collagen tu.

pastu...jangan ingat Collagen ni untuk pompuan je tau. Lelaki pon boleh makan BB Plus Collagen ni. Kulit lelaki kan kasar sket berbanding pompuan, so, amalkan la makan collagen ni, at least takdelah tebal dan kasar sangat kulit kat siku, lutut tu..

Isteri pon suke la belai2 kalau kulit Encik Suami lembut dan halus kan..

Lagi satu, Collagen juga elok untuk kesihatan lelaki. Pengambilan Collagen hari-hari membantu memekatkan air mani.. penting tu, untuk mendapatkan zuriat..

Oh, BB Plus Collagen ini boleh diambil ketika period juga. So, hari2 pon boleh minum, tak de masalah. Seeloknya minum selama 2 bulan berturut2 setiap hari, lepas tu boleh la minum selang sehari.

Tapi kalau nak maintain minum tiap2 hari lagi la bagus kan coz keadaan kulit dan sel collagen yang perlu dirawat oleh setiap orang adalah berlainan. maybe ada orang yang perlukan lebih masa utk membina semua collagen yang hilang tu. especially yang lebih berusia atau yang kulit sangat kering.

Untung kan, beli BB Plus Collagen ni, Suami Isteri boleh makan, dan bagi isteri yang mengandung dan menyusukan, baby pon dapat merasa khasiatnya.


Testimoni BB Plus Collagen from my biz partners and customers!







7 Hasil Kulit Cantik dengan BB Plus Collagen
1. Kulit wajah berseri dan cerah
2. Kulit lebih anjal dan tegang
3. Kulit lebih halus dan gebu
4. Kulit lebih lembab 
5. Kulit lebih licin serta kurang garis halus dan kedutan
6. Kulit lebih cepat sembuh dan pulih
7. Kulit kurang kesan kerosakan akibat sinaran matahari

Ok, kalau uols care  pasal kulit dan penuaan yang bakal berlaku, bace sket info kat bawah ni ye :)

Penuaan merosakkan kolagen dan seterusnya merosakkan kulit
Kolagen membentuk 70% daripada lapisan dermis kulit. Ia adalah bahan utama dalam kulit, tulang, rawan dan pelbagai tisu penghubung di dalam badan kita. Kolagen membantu pertumbuhan semula kulit baru serta mengekalkan kelembutan kulit. Di dalam sendi rawan, ia berfungsi sebagai kusyen untuk mengurangkan bebanan terhadap sistem struktur badan terutama pada pinggul, sendi dan lutut.

Faktor penuaan luaran dan dalaman boleh merosakkan fiber protein, fibroblas dan vitamin yang diperlukan untuk merangsang penghasilan kolagen. Kekurangan kolagen adalah antara faktor penyebab terjadinya proses penuaan kulit.

Mengapa memilih BB Plus?
BB Plus diperbuat daripada kolagen ikan yang bermutu tinggi. Kolagen ikan dikelaskan sebagai Kolagen Jenis 2, yang mempunyai struktur rantaian asid amino yang seakan-akan sama seperti yang terdapat dalam kolagen manusia. Habitat semulajadi ikan menyebabkan kolagen ikan  mempunyai kandungan Prolin dan Glisin yang cukup dalam suhu badan ikan yang rendah iaitu sama seperti kolagen manusia. Prolin dan Glisin adalah dua jenis asid amino yang penting untuk penghasilan kolagen, mengekalkan kecantikan kulit dan kesihatan rawan. Kolagen ikan ditukarkan menjadi peptida dengan menggunakan teknologi terkini untuk sumber kolagen yang kaya dan kesan penyerapan yang lebih baik. 

Bagaimana BB Plus Bertindak?
Mod tiga tindakan:
1. Memulih  - Menggalakkan pembersihan mikro, menggantikan peptida kolagen bagi
                         rantaian kolagen yang telah rosak ataupun lemah
2. Membina - Menguatkan dan melindungi rantaian kolagen melalui proses antioksida 
3. Memperbaharui -  Menggalakkan pertumbuhan dan penghasilan sel kolagen baru

Dos apakah yang efektif?
Hanya 1 paket (5g) setiap hari untuk memiliki kulit muda yang cantik dan mulus. Proses hidrolisis menghasilkan peptida (3,000 saiz Dalton) yang sedia diserap.

Bagaimanakah dengan aksi perlindungan antioksida tambahan?
Jus blackcurrant mengandungi anthocyanin untuk melindungi kulit muka dan badan daripada sinaran UV dan radikal bebas. Ekstrak biji anggur dengan OPC (oligomeric proanthocyanidins) mengurangkan ketidakselesaan kulit serta menggalakkan penyembuhan kulit. Vitamin C dan roselle menguatkan rantaian kolagen, melindungi kolagen di dalam dermis kulit dan menggalakkan proses sintesis

Bagaimanakah BB Plus dapat meningkatkan kualiti kulit?
Serat epal dan inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan kulit melalui proses detoksifikasi.

Bagaimanakah BB Plus dapat membantu mengurangkan ketidakselesaan penyakit sendi?
Peptida kolagen ikan adalah sumber Kolagen Jenis 2 yang baik dan merupakan komponen utama dalam rawan untuk membantu mencegah keradangan yang disebabkan oleh rheumatism and osteoarthritis.
BB Plus mengandungi peptida kolagen yang tinggi untuk mengganti dan membina semula rantaian kolagen yang diperlukan untuk menjadikan kulit anjal, lembab, tegang dan gebu menawan. Rasa enak campuran ekstrak blackcurrant 100% dan jus roselle berkualiti tinggi serta kolagen ikan yang tidak berbau.


CARA PENGAMBILAN
Campurkan 1 paket BB Plus ke dalam 150ml air bersuhu bilik. Elakkan daripada menggunakan air panas. Kacau dan sedia diminum. Pengambilan terbaik adalah sebelum makan ataupun sebelum tidur.
Sesuai untuk pesakit diabetes. Warna, rasa dan tekstur produk dalam setiap kelompok mungkin berlainan disebabkan oleh ramuan asli yang digunakan.   

Tanpa Gula dan Kolesterol
Gula gantian semulajadi dengan Indeks Glisemik yang rendah digunakan untuk memenuhi keperluan mereka yang mempunyai masalah jantung dan diabetes
.
RAMUAN UTAMA
Kolagen ikan terhidrolisis, ekstrak biji anggur, Vitamin C, jus bunga roselle, jus buah blackcurrant, serat epal, inulin. 


 so uols apa lagik kannn

jom kita sama-sama ke arah kulit yang cantik dan cerah sekata gittew...

paling best product-product ni awal-awal kita consume konsisten...lepas dah dapat result tak perlu minum hari-hari to maintain, selang sehari or 2 hari day okayyyy

memang jimats kannn

Isma 019-339 3340 (SMS or whatsapp for more details ya!)

xoxo
Isma

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring