Friday, 29 November 2013

SPECIAL NOV 2013 2 DAY PROMO - PREMIUM BEAUTIFUL & BIO VELOCITY SLEEPMATE

PROMO JUMAAT -valid for bookings TODAY & TOMORROW (29 & 30 NOV 2013) ONLY!
(I accept payment until tomorrow 6pm)

Buy 1 full set PREMIUM BEAUTIFUL CORSET 
and get 1 PREMIUM BEAUTIFUL SHORT BRA (worth RM540) as FREE GIFT!


Buy 1 unit BIO VELOCITY SLEEPMATE
 and get Marine Essence Bath set (2 bodywash +2shampoo+ 3toothpaste+ toiletteries bag) worth RM200 as FREE GIFT!

Terms : Cash or credit card purchase ONLY
Limited to 5 customers ONLY
Contact Isma 019 339 3340 for more info! I have agents all over Malaysia to service you for fitting n demo!!!

Thursday, 21 November 2013

Pregnancy Journal: Confinement Lady in KL - Pakej Urut semasa Berpantang /selepas bersalin

Salam dearies

sedar tak sedar, I dah pun masuk my 3rd trimester :)

alhamdulillah, baby and mummy are doing well...

minggu ni dah nak masuk 33 weeks of my pregnancy, overall I'm coping well, just some occasional heartburn & reflux , minor lenguh2 badan bila duduk lama kat office ...oh ya and swollen ankle !

hahaha

last checkup at 28 weeks - baby is about 1.2kg...mummy pulak naik dalam 8kg in total...
I do feel heavy now...DEMOKKK !

but I guess normal la kan...mana ada perempuan mengandung rasa kurussss

anyways, masuk 3rd trimester, means I have to start my preparation for the baby and myself !

sebelum ni I try not to get too excited - lagipun I banyak focus my time on work and biz, sebab nanti towards the end I tahu sure akan letih and tak larat...
hopefully I dapat terus siapkan my rakan kongsi dari segi ilmu sebelum I bersalin - at least they can be independent sikit kan....coaching thru fon and whatsapp of course akan continue ....and my mentor Izyan tetap akan bantu as a back-up person :)



so today I nak share about my confinement package...
I got this contact number from The Gentle Birthing Group Malaysia

I suka masuk GBG ni, just to get some knowledge about birth and pregnancy :)

so some of the mothers there share pasal Siti Aishah Confinement ni...

uols boleh add diorang kat FB ya...

so I got her number, I teruslah tanya harga-harga pakej kannn...

I tak banyak masa nak survey-survey sangat, since ada 2 bulan je to go sebelum bersalin...

plus dulu my mentor Izyan Liyana pun berurut dengan diorang jugak lepas bersalin her 2nd baby Inas- and she has good reviews...plus harga yang diorang charge inclusive of transportation around KL & Selangor area

so here goes... ni harga pakej untuk tahun 2014 ye :)

Note: boleh hubungi 016-2778421 (Puan Mira) via sms/whatsapp untuk details kayyy

PAKEJ RAWATAN SELEPAS BERSALIN

Pakej 1: RM 130 per sesi (2 jam)
Urut bersalin 1 badan
Tuam satu badan dan tungku (hot stone therapy)
Penyediaan mandian herba ibu
Pakaikan bengkung (bengkung tidak disediakan)
Param NR
Pilis NR
Pil Herba NR
Rawatan tambah susu atau rawatan susu tersumbat (atas permintaan)
Mandi baby (atas permintaan)

Pakej 2: RM 100 per sesi (1 jam 15 minit)
Urut bersalin 1 badan
Penyediaan mandian herba ibu
Pakaikan bengkung (bengkung tidak disediakan)
Param NR
Pilis NR
Pil Herba NR

Pakej 3: RM 70 (1 jam)
Urut bersalin 1 badan


PAKEJ RAWATAN PENUTUP PANTANG ( mula hari ke 30 )

Fungsi: utk merawat rahim ibu dengan mengeluarkan lebihan darah kotor dari dalam rahim. Lebihan darah kotor ini jika dibiarkan boleh mendatangkan masalah kesuburan, fibroid, cyst dan pelbagai masalah sakit puan yg lain.

Pakej 1: RM 190 (2 jam)
Urutan pulih dara
Tuam 1 badan
Set tangas utk 14 hari (periuk tanah, batu sungai, 1kg paste tangas)

Pakej 2: RM 140 (1 jam 15 min)
Urutan pulih dara
Set tangas utk 14 hari (periuk tanah, batu sungai, 1kg paste tangas)

Pakej 3: RM 90 (1 jam 15 min)
Urutan pulih dara
Rawatan tangas utk sehari

PAKEJ RAWATAN PELEPAS PANTANG ( mula antara hari ke 45 – 60)

Fungsi: utk menghilangkan bau2 rempah jamu pada badan ibu. Menghaluskan kulit. Mengembalikan aura ibu.

RM 200
Urutan pulih dara (60 min)
Body mask (20 min)
Sauna (20 min)
Mandi bunga

for myself, I ambil 3 hari untuk pakej 1 (pakej rawatan selepas bersalin) dan 1 hari pakej 1 (pakej penutup pantang)

all together dalam RM580 .... which is quite cheap i think!

sbb dah campur kos pengangkutan ke rumah kita and barang2 semua disediakan oleh confinement lady....
lepas tu kita boleh tailor ikut kemampuan and kehendak kita...contohnya ada yang nak urut je, herba2 param pilis sume tanak pakai kan....so tu terpulang pada bajet and preference kita :)

if nak tambah, of course boleh arrange untuk upgrade dengan confinement lady - yelah kita pun  tak tahu macam mana condition kita lepas bersalin, mungkin banyak angin etc nak kena urut lebih sikit ke kannn

Siti Aishah Confinement ni pun menyediakan khidmat urut semasa mengandung at RM70 per session...
so yang mana ada rasa sengal2, lenguh2 tu boleh la try urut :)

macam i selalu baca, the more we take care of our body before bersalin, the better we can cope after bersalin...
meaning kalo kita dah sakit2 badan masa mengandung, akan lebih teruk lagi skaitnya lepas bersalin nanti :)

so mana yang boleh settlekan dulu, settlekan before delivery ya...rawat yg mana sakit2 tu...

alhamdulillah, masa mengandung ni i tidur atas bio Velocity Sleep Mate setiap hari, so memamg banyak bantu untuk kurangkan lenguh-lenguh badan, and sakit2 pinggang...
plus I hanya bangun sekali je waktu malam untuk kencing :)

memang tidur lenaaa sangat

and I memang tak sabar nak sarungkan balik my Premium Beautiful lepas bersalin nanti!
mesti kemas dan ramping balik hehehehe

that's my goal!
and tak payah nak susah-susah ikat bengkung tradisional...just pakai bengkung Premium Beautiful jerrr...
mudah dan pantas!

anyone yang nak pakej SUPERJIMAT on Premium Beautiful or Bio Velocity Sleep Mate boleh refer kat link bawah ni kayyy:

Premium Beautiful & Bio Velocity Sleepmate Ansuran (Instalment) 2013 + Cash Rebate Promotion!

hope it well help your post delivery preparation :)

xoxo
Isma
019-339 3340


Thursday, 14 November 2013

TOP LEADERS CIRCLE - TLC MELAKA 1st class :)

alhamdulilah

so may things planned by TLC for TLC in 2013/2014 :)

one of it is our outstation classes!

khas untuk biz partners diluar Lembah Klang....we will have bi-weekly classes to empower their biz and product knowledge!

of course, our weekly class at TLC Centre still on, biz partners seluruh Malaysia sentiasa dialu-alukan ke TLCC!

cuma, sometimes kita faham juga kekangan partners di luar KL ni, with family commitment, sometimes work kan...tak selalu mereka boleh turun ke KL untuk mantapkan ilmu biz :)

so, we have started our first class for TLC Melaka!

congrats to our TLC sisters and biz partners in Melaka for making the class arrangement - our weekly class will be held at Hai-O Branch in Melaka Raya !
so far, kelas ni kita buat setiap minggu, Khamis malam Jumaat , 8.30pm :)

so untuk 1st class ni , TLC leaders from KL pakat turun ramai2 untk bagi support for our Melaka counterparts :) syukur, I pun ada seorang biz partner die Melaka - Nurul Ain Abas .... so it's a good start for orang-orang Melaka untuk explore Sohobiz opportunity with Top Leaders Circle (TLC)

Kali ni DDM Salleha Roslan bertugas di TLC Melaka!
dikalangan TLC Leaders, kitorang panggil Salleha ni Ratu Premium Beautiful, sebab die memang obsessed sangan dengan PB , and one of Premium Beautiful Top Sellers jugak nihhh!

dengan tunjuk ajar TLC, kebanyakan TLC leaders yang dah berpengalaman, memang senang-senang je boleh jual 10 set Premium Beautiful secara cash setiap bulan :) 

of course, semua ni perlukan ilmu dan usaha yang konsisten ...bu if we can, then, surely uols pun memang boleh sangatttt!

so our 1st slot was product knowledge about Premium Beautiful!
perkongsian dari Salleha memang terbaikkk!
kalo dari orang yg zero knowledge, balik dari kelas mesti dah confident giller nak sharing pasal Premium Beautiful ni....

bukan susah sangat pun nak jual Premium Beautiful - barang dah baik, Superbrands lagi,
so u just need the right ilmu je...

inshaAllahh, next class nanti, kita rotate ajar tentang produk2 hot selling kita yang lain pula :)

then, next segment is by our beloved CDM Salha Zain :)
kak salha kupaskan pulak tentang biz opportunity with TLC , the benefits you can get with us and how easy this biz is!
afterall we just need to start with retailing, then EXPAND!
simple je :)

I'm so happy with the turn out of our 1st class :) 
nampak sangat semangat orang-orang Melaka nak buat biz SOHOBIZ dengan TLC ni...
with this extra support, I hope lepas ni our Melaka counterparts akan meletop2 lagi yaaa

and after class, TLC Melaka arranged a surprise cake for Kak Salha!
terharu sangatttt
our sisterhood bond goes beyond biz - sharing ilmu, experience and life journey together!

plus Melaka tempat yg sangat happenning utk makan hihi


makan dulu kat Umbai Dalam before pegi kelas :)


cantik sangat branch Hai-O kat Melaka ni...kelas pun sangat-sangat selesa!


TLC in Melaka!


Kak Dyna- the class initiator and also emcee for the nite!


DDM Salleha- Ratu Premium Beautifulll!


myself and my protege Ain :)
uols nk fitting-fitting Premium Beautiful in Melaka, or nak tengok demo BioVelocity Sleepmate, boleh contact Ain kayyy



surprise birthday cake for kak salha and Salleha :)


us with Sohonita Icon, Salha Zain :)

lepas class makan asam pedas claypot pulakkkk hihi



ukhuwah - bukan sekadar buat biz sama2...we are a family!

uols yang nak join TLC in Melaka, jangan malu-malu contact me for info yaaa :)

xoxo
Isma 
019-3393340
ismalinaishak@gmail.com




Wednesday, 13 November 2013

Mummy's Birthday Celebration at Marhaba Restaurant, Solaris Dutamas (Publika)

salam deariess

just nak share some of my activities these days, this celebration of my mother's birthday was on 5th Nov 2013 :)

so happy 56th birthday mummy !

alhamdulillah, she's showered by love from many people...

in the morning, her AJK Wanita came to the house and  brought pulut kuning cake :)

so sweetlah these aunties...sampai mummy nangis pulak sebab terharu

hehehe

actually our family is not big on celebration, so sometimes these surprise really made her day :)

sampai penuh rumah my parents yang tak berapa besar tu hehehe



terima kasih daun keladi to these lovely ladies for making my mom happy on her 56th birthday :)

hanya Allah mampu membalas ...

ok ...so nak celebrate birthday mummy ni, I dah book for dinner actually kat Marhaba Restaurant in Solaris Dutamas....but bapak kata, its better if semua anak2 ada, so we changed to lunch instead (eventho I was working on Awal Muharam!)

takpelahh....sekali-sekala ada family event, kita sacrifice la sikit kannnn

luckily my working arrangements are quite flexi, so I took about 2 hours lunch break heheheh

then, rupa-rupanya on the same day, Wanita Hari Ini from TV3 buat live telecast kat sana, and we almost had to cancel the reservation!

luckily Marhaba Restaurant let us have our lunch in the VIP room, so that tak mengganggu live telecast tu :)

tapi takleh bising2 lah kannn heheheh

surprisingly, the restaurant siap decorate the room, put up balloons and HAPPY BIRTHDAY signage lagi...FOC je hehehe

the ambience is really pleasant, mcm fine dining laaa...so mmg sesuai kalo nk buat private events kat sini...

food wise, mmg sedap! plus we got to have the promo  - buy 1 Lamb Hanith (RM78) and get Chicken Mandy or Chicken Mazbi for RM1 !

we ordered 4 portions - 2 lamb and 2 chicken, the mulauwah bread (giant size!) and 2 gravy dish (prawn and lamb) untuk makan dengan roti besar tuuu

Of course each plate boleh sharing 2 orang...so takyahlah tamak nak amik sorang satu kannn

so enjoy the picsss :)

I would really recommend this restaurant, very friendly staff, and siap bagi complementary dessert/cake lagiii....


besar kan VIP room diaaa - you can request at no extra charges !



excited tengok roti mulauwah besar ni- RM12 jee

siap ada decor lagi...thanks to Marhaba Restaurant!


muka-muka lapar...yang my hubs tengah cedok tu is the lamb hanith ...very tender tauu...MUST TRY!

Bapak gout, so makan ayam jerr...tapi kuah ni is kuah lamb utk makan dengan rotiii...

sorang satu amik mango lassi...sedap...tak manis sangat as they use fresh mango

complimentary dessert - ice cream from the restaurant...

i bought cupcakes from Bisou....padahal masa ni semua dah kenyangggg hihihi

the clan - minus Ahmad Firdaus and Ahmad Asraf & Hidayah


my future SIL Hani siap belikan chocs and flowers lagi utk mummy...eventho diorg houseman kan sibukkk...hehehe 

so many entries nak tulis, hopefully I get some free time to start blogging regularly after this !

till laterrrr

xoxo
Isma

Friday, 1 November 2013

Menjemput Rezeki - Bersangka baik dengan Allah :)

Salam Jumaat dear readers!

Read this on Facebook, sometime this week :)

sometimes we forgot, and we need someone to remind us consistently...

bila kita menjemput rezeki instead of mengejar rezeki....hidup lebih tenang, rezeki pun datang tepat pada masanya :)

____________________________________________________________________
Bismillah.

Bersangka baik dengan Allah.Sungguh Allah itu Maha Baik.

Boleh diumpamakan seperti seorang pencinta kucing dan kucingnya.

Seekor kucing pada suatu hari 'mengiaw2' pada Tuannya, ingin keluar dari pintu rumah untuk bermain.Lantas kerana sayangnya pada kucingnya itu dan tidak sanggup mendengar rintihannya itu, tuannya terus buka pintu untuk kucing itu keluar bermain, kerana beliau tahu di luar rumah itu selamat untuk bermain ketika itu.

Pada suatu hari, kucingnya sekali lagi merintih ingin keluar rumah dan bermain, tetapi tuannya tidak membenarkan kerana beliau tahu ada bahaya(anjing) yang sedang menanti kucingnya itu di luar ketika itu. Beliau begitu kasihan pada kucingnya itu merintih2 nak keluar bermain, tetapi di tahannya dahulu kerana ingin menunggu bahaya (anjing) itu pergi dahulu.Sang kucing masih merintih2, merayu2. Lalu, apabila bahaya sudah pergi, tuannya terus benarkan kucingnya keluar bermain semula.

Begitulah sedikit perumpamaan bagaimana kasihnya Allah pada kita hambaNya. Tetapi masih tak dapat mencapai tingginya kasih sayang DIA pada kita. Lebih 70x dari sayangnya ibu pada kita.

Terkadang Allah cepat kabulkan doa kita kerana Allah tahu itu baik untuk kita untuk ditunaikan pada masa itu.

Tapi, terkadang Allah 'hold' dahulu doa kita sebelum dikabulkan kerana Allah Maha Mengetahui apa bahaya yang menanti di hadapan kita jika dikabulkan pada masa itu. Lantas doa itu tetap dikabulkanNya bila tiba masa yang terbaik untuk kita.

Jadi berbaik sangka lah pada Allah. Sungguh, Allah sangat sayang pada kita. DIA tahu apa yang terbaik untuk kita.

Jika tidak dikabulkan pun apa yang kita doa padaNya, pasti akan DIA berikan yang lebih baik dari apa yang kita minta
kerana sesungguhnya DIA Maha Mengetahui dan Maha Mengasihani.

Wallahualam.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring