Thursday, 29 May 2014

breakfast ideas : basic, fluffy waffles :)

ermmm tekak kite nak makan ala- ala omputih plak kan

yelah, asyik breakfast nasik lemak, mihun goreng

sekali sekala tukarla menu pulak kannn

so saje nak share this easy waffles recipe dengan uols :)

try ittt
senang sangattt


Ingredients

1 3/4 cups all purpose flour (tepung gandum ye niii)
1 tbs baking powder
1 tbs sugar
1/2 tsp salt
3 eggs (i guna Biozone Food Purifier untuk bersihkan die dari kuman)
1/4 to 1 cup butter, melted
1 1/2 cups milk

Directions


Preheat a waffle iron. in a large bowl whisk together flour, baking powder , sugar and salt.
In another bowl mix eggs, butter and milk thoroughly. 
Make a well in the center of the dry ingredients and pour in the wet ingredients.
Combine with a wire whisk or wooden spatula.
Heat the waffle iron until the indicator shows its ready to use.
Pour the batter about two-thirds of the grid surface.
Close the lid and wait about 4 minutes or till the indicator shows its ready.
Serve warm with maple syrup and fruits of your choice.   


kalo nak tengok my version, boleh visit my instagram @ismalina  okayyy

selamat mencuba !

xoxo
Isma

Tuesday, 27 May 2014

DO IT NOW!




 “Do not wait; the time will never be 'just right'. Start where you stand, and work with whatever tools you may have at your command, and better tools will be found as you go along.”

― Napoleon Hill

:)

tak ada masa yang sesuai...
nak buat biz, nak tunggu anak besar, nanti anak dah besar nak tunggu anak habis sekolah, nanti anak dah habis sekola, tetibe kite dah tua and tak larat ...

nak pegi haji, nak tunggu habis enjoy, pas habis enjoy baru nak kumpul duit, pastu dah makin tua

JUST START!
inshaAllah, satu langkah kita,Allah mudahkan bagi laju untuk sampai ke destinasi :)

xoxo
Isma

Monday, 26 May 2014

sabun marine essence pengganti CETAPHIL MILD CLEANSER untuk kulit eczema?

heee

seronok sangat berbiz niii

customer bodywash Marine Essence beritahu...

anak die yg eczema tu sesuai sangat pakai bodywashhh

korang tahu tak pasal Marine Essence Bodywash?
best tauuu
sebab die very mild, and cheap !

sesuai untuk semua lapisan masyarakat, including babies :)

kandungan die ada Garam Buluh, yg elok untuk sembuhkan sakit kulittt
and sabun Marine Essence takde SLES; 

Sodium laureth sulfate, or sodium lauryl ether sulfate (SLES), is an anionic detergent and surfactant found in many personal care products (soaps, shampoos, toothpaste etc.). SLES is an inexpensive and very effective foaming agent.[1] SLES, SLS, ALS and sodium pareth sulfate are surfactants that are used in many cosmetic products for their cleansing and emulsifying properties. They behave similarly to soap.SLES is an irritant like many other detergents, with the irritation increasing with concentration.[2] It has also been shown that SLES causes eye or skin irritation in experiments done on animals and humans

haaa...dats why, mmg elok untuk yang ada masalah kulit or kulit sensitiffff


kalo tak, die spend RM100 sebulan (500ml nye bottle) untuk beli sabun Cetaphil Mild Cleanser untuk mandikan anak die...
pastu husband die pun pakai, untuk kecutkan jerawat badan yg tumbuh kat bahu and belakang badan ...
(ni normal lah for guyss )

yee, kalo pegi jumpa pakar kulit, mmg die akan bagi cleanser CETAPHILni untuk muka, badan, semualahhhh

dulu masa sekolah menengah, muka i, kena jerawat terukkkk, jumpa dermatologist Dr Md Noh, mmg sabun Cetaphil ni jugaklaa dipakaiiiii hehehehe


cambi ha rupa die



botol yg ke-3 besar tu (250ml) usually harga die dalam RM45-50 kat Watson or Guardian :)

tapi kalo beli Marine Essence Bodywash, just RM33 for 250ml :)

kalo nak murah lagi, boleh beli in bulk :) 

i bagi special price untuk pembelian 5 botol ke atassss

pasti penjimatan maksimummmm

xoxo
Isma 019-339 3340

p/s: yang nak jadi agent and dapat side income dalam RM500 sebulan pun bolehhh :)

Friday, 23 May 2014

cara-cara pakai Long Girdle Premium Beautiful



hola darlingsss

harini meh nak cite sket cara nak pakai long girdle Premium Beautiful :)

kot-kotlah ada yg beli online ke, pastu seller uols tak ajar ke camne nak pakaiiii

kesian tauuuu

kalao beli dengan i, mesti i guide cara nak pakai, either thru personal fitting (sampai uols selesa ) atau thru Skype (eh eh ini untuk yang jauh2, especially overseas customersss !)

oklahhhhh

sila refer kepada gambarajah di atas kayyy

1 - Mula-mula lipat sikit (ke arah luar ) kat bahagian atas (pinggang) and bawah  (peha) girdle tu....
ni supaya senang nak masukkan dan tarik ke atas nanti :)

2 - pastu, masukkan girdle tu dalam kaki sampai kat bahagian atas lutut....pastuhh bukak kaki sikit macam nak buat body squat/kuda-kuda :)


body squat tu macam kat gambar atas ni...
OK, pastu, kan bahagian atas girdle (yg elastic tu) terlipat ke luar kannn
kunakan jari (jangan guna kuku yerrrr) and pegang kat elastic band tu kat bahagian sisi and tarik ke atas!

dengan posisi squat ni, long girdle tu akan lebih mudah nak sarung :)
trust me, i dah pakai for 3 years hokeyyyy

3 - gambar ke 3 tu untuk betulkan dan alihkan lemak ke punggung - fungsinya untuk naikkan punggung kita...no more flabby butt yerrrr
hihihi
masukkan sebelah tangan ke dalam "love-shape "tu, and sebelah lagik tolak dari luar lemak2 lebihan kat punggung n beha...scoop and total masuk dalam "love shape" tu k :)

4- lepas tu boleh betulkan lipatan kat peha and adjust elastic band sampai selesa :)

i paling suka long girdle Premium Beautiful, sebab kite pakai ikut saiz dan ukurlilit badan kita...
bukan beli ikut S, M, L XL gittewww

and...
takde jerutan macam sosej tu tauuu
and takde tergulung kat peha....

kemas terletak jerrrr

heheheh

oklah...siapa2 yang berminat nak pakai long girdle Premium Beautiful, boleh je contact i for FREE fitting !

xoxo
Isma 019-339 3340

Wednesday, 21 May 2014

my time is WORTH...how much?

lately, asyik bertemu dengan orang-orang yang "busy"

contoh:

"akak nak buat biz, tapi akak busy sangat, mana nak uruskan anak, rumah, nak masak, nak pegi kerja - pastu nak kena update FB lagi, blog lah, ...mana ada masa!"


kalau kita asyik cakap " aku tak ada masa, aku tak ada masa"
memang Allah kabulkan doa kita tu...

kata -kata kan doa 

orang lain, sama jugak, ada 24 jam sehari!

stoplah bagi discount kat diri kita, die tu single, die tu takde anak, suami die sporting, die ada maid, die kerja tak sibuk ...
sebab semua alasan memang logic 

masa dalam kerja lama saya dulu (sebagai external auditor) - bangga sangat kalo kita kata diri kita busy... kononnya macam we matter in the company, tanggungjawab kita banyak, sampai tak terhandle kadang-kadang
kadang2 dengan bangganya kita kata aku busy lah, takde masa nak buat benda2 lain
busy = bagus ke?

hmmm...not always lah kan...
kalau dulu, saya bekerja average 80-90 jam seminggu, gaji dalam 5k
gaji sejam? dalam RM14 
macam sekarang, sama juga, tapi average 50 jam seminggu, gaji sejam dalam lebih kurang RM40 


haaaaa, agak2 mana yang best?
uols plak, berapa agaknya nilai masa kita?

itulah bayaran untuk masa kita sejam, untuk datang bekerja dipejabat 
patutlah orang dulu2 kata, MASA ITU EMAS!
yelah MASA=DUIT!

tapi, nak pergi ke pejabat tu, kita ada IDLE TIME (tersekat dalam traffic jam, cari parking, menempuh rush hour pagi dan petang) dalam lebih kurang 1-2 jam sehari
ataupun, kita ada masa rehat dalam 6-8 jam sehari untuk tidur, tengok TV, tengok internet etc

apa kata tukarkan sebahagian jerr dari IDLE TIME tu kepada MONEY MAKING ACTIVITY?
Spend dalam 1 jam sehari, generate dalam RM20 sejam ke? Or kalau rajin sikit, dalam RM100 sejam ke…as a start 
ni untung ye, bukan sales 

betul, ni yang Honeybee dalam TOP LEADERS CIRCLE yang baru buat dalam seminggu, dapat tiap2 hari!
and this is BIZ ye, so takde istilah goyang2 kaki, cari orang register bawah kita, dapat duit 

BIZ means, kita bukak kedai, jual barang, dapat untung ! Lagi bagus, kalau kita ada franchise bawah kita a.k.a agen2 berdaftar yang sama2 buat biz dengan kita!
Cuma, kita mudahkan istilah KEDAI tu, dengan menggunakan KEDAI ONLINE!
tak perlu bayar sewa, tak perlu pekerja, tak perlu utilities, just spend some time untuk update kedai kita, jawab pertanyaan customers, ambil order, COD atau post barang 

Sentiasa fikir dan cakap, "inshaAllah, ada MASA yang aku boleh lapangkan sikit untuk PROJEK HONEYBEE ni, Ya Allah lapangkanlah masa aku sikittt je dalam 1-2 jam sehari ..aku nak buat extra income ni untuk keluarga, dan masyarakat, kerana-Mu Ya Allah"
Jangan terperanjat, nanti Allahh akan buka kelapangan masa kat kita, walaupun kita sibuk dengan kerja, family, anak, kerja rumah etc 

WORK SMART, BUAT BIZ PART TIME, TAPI GENERATE INCOME MACAM KERJA FULL TIME!

contact ISMA 019-339 3340 melalui Whatsapp or FB PM
 untuk mendaftar sebagai HONEYBEE!


Maximise MASA a.k.a ASSET kita!

p/s: masa umur 20-40an nilah kita kena amik peluang nak berbiz :)
kalo dah 50-60an, larat lagi ker?
tapi jangan terkejut dalam Top Leaders Circle , ada lagi aunties2 yang amik peluang buat biz online...promote2, anak tolong pos :)

lepaslah groceries sebulan, takyah tunggu duit anak2...


Monday, 19 May 2014

Kelebihan Long Girdle Premium Beautiful!

baru-baru ni, pagi-pagi lagi I dah terima Whatsapp daripada salah seorang customer Premium Beautiful yang beli dari I setahun yang lalu :)

hairan jugak, apsal la pagi-pagi dah message kita kan...

rupa-rupanya, dia nak beritahu yang dia dah pun pregnant!

Happy sangat sbb dapat excited Whatsapp message from Premium Beautiful customer yg dah 3 tahun cuba for 2nd child, dah pun pregnant 12 weeks....
 sebelum ni rahim die jatuh..so pakai PB untuk tetapkan rahim...syukur lepas 1 year pakai..Allah bagi rezeki jugak...

And another PB + #susukmoden user pun ada contact I last week ...dah 7 tahun berkahwin...sebagai ikhtiar, pakai PB dulu for almost 1 year...then baru-baru ni ( 2 bulan lepas) try #susukmoden on both husband and wife... alhamdulillah...dah pun pregnant 7 weeks !

Seronok berbiz and menambahnilai hidup orang lain...to these excited mommies to be...take good care of urself and i doakan semoga selamat sehingga melahirkan :)

Harini I nak story -mory sket pasal kelebihan Long girdle Premium Beautiful.... yelah, apsal plak ramai wanita since 20 years ago pakai Premium Beautiful corset ni kan? dahlah harga die pun PREMIUM kannn...siap ada yang repeat beli untuk 2nd and 3rd set lagikkkk...mesti ada yang bestnyaaa :)



Kelebihan Long Girdle

1. Menyokong rahim selepas melahirkan anak - macam testimoni customer i tadi, lepas anak pertama die, mmg rahim die jatuh! so bila rahim jatuh mmg ada masalah sikit nak conceive ....sambil usaha berurut dengan bidan...pakai PB long girdle hari-hari untuk tetapkan kedudukan rahim :)

anak-anak dara zaman sekarang pun banyak yang ada masalah rahim jatuh...yelah dengan lifestyle skarang kan kite lasak sikit...angkat barang2 berat etc...

so jagalah rahim anda dengan pakai Long Girdle PB yaaa

2. Menstabilkan hormon - ni of courselah, sebab die lancarkan peredaran darah kita...so hormon pun stable :)

3. Mengurangkan senggugut - yang ni paling banyak testimoni customers! 
sebab, far infrared paling banyak dalam corset Premium Beautiful ni ialah dekat bahagian rahim kita :)
so mmg peredaran darah akan lancar, lalu boleh bantu pecahkan darah2 beku dalam rahim tu...
kalau yg 1st time pakai PB, mesti akan rasa warm-warm gitewww

ada testimoni my customer , die everytime period mesti akan MC sehari, sbb senggugut teruk!
lepas pakai PB, kali pertama die tak sedar pun die period, sbb tak sakit lansung :)

best kannn

4. Membantu perlekatan janin - those yang selalu gugur or susah lekat bleh cuba PB, sebab mmg ada testimoni yang berjaya lekat ... Apa pun, rezeki anak keje Allah swt, yet kita kena usaha :)

5. Mencantikkan punggung - yang mana yg leper, lembik, ada selulit tu, mmg digalakkan pakai Pb Corset, sbb dia alihkan balik lemak yg dah bersepah2 ke peha  tu, bentuk balik punggung uols  :)

kalo uols tengok, long girdle PB, kat bahagian punggung tu ada LOVE SHAPE, nipis sikit dr bahagian tepi girdle tu...so die takkan bakar lemak kat punggung, tapi mantapkan pulak punggung kita ...
tapi die kecikkan bahagian tepi peha, and no more peha gesel2 :)

6. Mengurangkan keputihan - yang ni pun mmg terbukti! ada testimoni anak dara, die selama ni takde keputihan, 1st time pakai tu, seminggu keluar keputihan berketul2 macam period!
actually mmg effect die macam bertangas, keluarkan yg tak elok dlm rahim kita....





so, grab your own set now!
just Whatsapp me to arrange for a free fitting and consultation :)

promo cash rebate RM250 pun masih ada, so you can get yours at a cheaper price :)
free gift pun ada untuk pembelian secara full cash atau credit card :)

0% 12 months instalment available untuk pembelian secara credit card untuk bank berikut:
PUBLIC BANK
HONG LEONG BANK
CITIBANK

xoxo
Isma 019- 339 3340

Wednesday, 14 May 2014

7 SIGNS THAT YOUR CHILDREN LOVES YOU!

Read this on Baby Center - just some signs to share with you mommies :)


1. Your newborn stares into your eyes — he's actually working hard to memorise your face. He doesn't understand anything else about the world, but he knows you're important.

2. Your baby thinks about you even when you're not around. Between eight and 12 months old, he'll start to scrunch his face and look around when you leave the room — and he'll smile when you return.

3. Your toddler throws wicked tantrums. Nope, those screaming fits don't mean he's stopped loving you. He couldn't show he was so hurt and angry if he didn't trust you so deeply.

4. Your toddler runs to you for comfort when he falls down or feels sad. Children this age may not truly understand the meaning of "I love you," but their actions speak louder than words.

5. Your preschooler gives you a flower picked from the garden, a finger-painted heart, a sparkly stone or another gift.

6. Your preschooler wants your approval. He'll start to be more cooperative around the house and he'll look for chances to impress. "Look at me!" will become a catchphrase.

7. Your school-age child trusts you with secrets, such as his first crush or his most embarrassing moment. You're his confidante, even if he shies away from your hugs in public.

http://www.babycentre.co.uk/a1040659/seven-signs-that-your-child-loves-you?scid=gb_en_bulletin_baby_baby#ixzz31V5vGNNP

Tuesday, 13 May 2014

JIMAT MINYAK DENGAN JTX AIRTRACKER!

KL- KUANTAN-PAKA-KUANTAN-KL
WITH JUST RM120 FUEL!
Memang ohsemm especially untuk orang yang suka travel macam saya :)

Spec kenderaan;
HONDA CITY 1.5 2011
MILEAGE LEBIH 100,000
MINYAK SHELL ( 1st full tank isi malam, 2nd full tank isi siang kat Kuantan)

1058km with just Rm120 = 57liter je minyak :) 

tu pun masih ada berbaki dalam 2 bar lagikk!

Ohsem bila:
Selalunya #hondacity travel KL-Kuantan pegi balik pun isi minyak 2 kali...almost rm100!
Pecut 160km/h pun RPM stays between 3 to 3.5 !

Tips #jimatminyak sangatttt!!!

 Boleh dapat extra 6-7km per liter minyak okehhhh....kalo setahun dah jimat beribu ringitttttt woot woot!!!
JTX AIRTRACKER MMG TRULY OHSEMMMM!!!
Co2 emission pun rendahhhh

#jtxairtracker
#jtx1000gold 
#topleaderscircle 
#greentechnology 
#ismalinadotcom

GET YOURS NOW!
SMS/WHATSAPP ISMA 019-339 3340

free postage for May 2014 ONLY!

XOXO
Isma

Monday, 12 May 2014

SELAMAT HARI IBU :)


Tahun ni, pertama kali bergelar ibu :)

i feel so blessed, Allah bagi rezeki mengandung, and dapat Safiyyah :)

semoga dapat bertabah dalam melalui motherhood...

HAPPY MOTHER'S DAY TO ALL !


xoxo
Isma

Saturday, 10 May 2014

Makanan Penambah Susu Badan (Milk Booster)

Kacang soya
Berbanding susu segar ataupun minuman jenis lain, kacang soya aadlah minuman terbaik yang banyak membantu anda menambah susu ibu. Paling bagus sekiranya susu soya tersebut dihasilkan sendiri kerana susu soya sudah semestinya bebas daripada kandungan bahan pengawet. Jika tidak berkesempatan membuat soya sendiri, minumlah susu soya organik.

Barli
Selain enak dijadikan minuman untuk menyejukkan badan ketika di musim panas, bijirin ini turut memainkan peranan penting dalam merangsang penghasilan susu. Untuk itu, anda hanya perlu memasak barli sehingga kembang dan menjadikannya sebagai minuman sama ada dihidangkan secara suam mahupun sejuk.




Oat
Bijirin ini terkenal sebagai bahan yang boleh menurunkan paras kolestrol dalam darah. Selain daripada itu, oat juga boleh menambah susu ibu. Paling mudah, anda boleh menikmati hidangan oat setiap pagi dengan menggunakan oat segera. Untuk menambah kelazatannya, anda boleh mencampurkan oat bersama susu, madu atau buah-buahan segar.

Paling senang, campurkan quick cook oat dalam air Milo masa breakfast :)

Lobak
Apa sahaja jenis lobak diyakini boleh menambah penghasilan susu ibu. Tidak kira sama ada lobak putih mahupun merah. Walaubagaimana pun, lobak putih dipercayai lebih bagus dalam merangsang penghasilan susu anda. Lobak putih boleh digunakan dalam hidangan sup manakala lobak merah pula boleh dijadikan hidangan salad yang berkhasiat.

Betik muda
Kebanyakkan orang tua mengesyorkan ibu yang mahu menyusukan anaknya supaya makan lebih banyak betik muda. Amalan ini baik kerana betik muda sememangnya berhasil dalam menambahkan penghasilan susu ibu. Biasanya, betik muda dijadikan sup dan dimakan bersama nasi.

Halba
Rempah ini biasanya digunakan dalam masakan kari. Bagi memperoleh khasiatnya, anda perlu mencuci halba terlebih dahulu, keringkan dan simpan di dalam bekas yang bertutup. Anda perlu makan sesudu kecil halba setiap hari. Ada yang gemar merendam halba di dalam air panas selama 15 minit sebelum meminumnya. Malah ada juga yang menelan terus halba tersebut.

Buah kurma
Unsur zat besi dan kalsium yang terdapat di dalam buah kurma adalah unsur yang paling tinggi bagi membentuk susu ibu. Bagi ibu yang mempunyai masalah kekurangan susu, dengan memakannya dapat galakkan pertambahan kandungan susu.

Mummy ada belikan kurma ajwa masa umrah aritu...setakan ni selang sehari memang makan 7 biji  :)

Jantung pisang
Amalkan makan jantung pisang celur. Jantung pisang yang dicelur enak dimakan dengan sambal belacan. Bukan sahaja sedap malah jantung pisang membantu menambah susu ibu.

Jintan
Orang melayu dahulu kala memanfaatkan pelbagai jenis tumbuhan sebagai ubat-ubatan. Ini termasuklah jintan manis dan jintan putih. Kedua-dua jenis rempah ini didapati dapat menambah pengeluaran susu bagi sesetengah ibu. Untuk memperoleh kebaikkannya, anda perlu menggunakan rempah-rempah ini dalam kebanyakan menu makanan seharian.

Saya amalkan makan softgel habbatussauda Minsyam , 2 biji pada waktu pagi :)

Longan Kering 
Buah longan kering ini diperkenalkan oleh seorang rakan sekerja berbangsa cina. Menurutnya, buah ini bersifat 'sejuk' dan baik untuk kesihatan. (Ada pendapat daripada seorang rakan lain pula menyatakan buah ini bersifat 'panas'). Ia sangat mudah didapati di kedai ubat tradisional cina, juga adakalanya terdapat di beberapa pasaraya besar. Dalam bahasa Cina, ia dikenali sebagai 'geng geng'. Biasanya saya membeli buah yang sudah dikering, dibuang kulitnya dan siap dipek di kedai ubat cina dengan kadar RM5 sebungkus, untuk tiga hingga empat kali rebusan.


Yang ni saya amalkan, rebus dengan gula batu sikit (boleh jugak campur dnegan kurma merah)....minum suam atau sejuk :)

Horlicks/Milo
Saya juga amalkan meminum minuman horlicks bersama sedikit susu segar. . Minuman ini juga sedikit sebanyak membantu penghasilan susu ibu, selain berkhasiat dan menambah tenaga sesuai untuk para ibu yang sentiasa cergas.Kalau kat office, saya lebih gemar minum Milo :)


Mineral Coffee 
Ada yang kata kopi ni akan sikitkan susu badan . Tapi dengan Mineral Coffee - diperkaya dengan Garam Buluh, dapat membantu menyegarkan badan, disamping memekatkan susu badan :)


kesimpulannya, saya rasa apa-apa makanan yang buatkan anda sihat, memang membantu pengeluaran susu :)
so siapa yang ambil supplements tu memang lah bagus, tak kira jenis apa pun...

xoxo
Isma

Friday, 9 May 2014

stay positive !

“Bad things do happen; how I respond to them defines my character and the quality of my life. I can choose to sit in perpetual sadness, immobilized by the gravity of my loss, or I can choose to rise from the pain and treasure the most precious gift I have - life itself.”

― Walter Anderson

Nur Safiyyah Addeena at 3 months :)

21 April 2014 - Fya dah 3 bulan :)

just nak compile some of her photos dari lahir sampai sekarang hehehe

now Fya dah pandai nyanyi2, angkat kepala and very alert :)



ni masa 2nd day Fya lahir - still kat Prince Court :)


ni masa 2 minggu - masa ni Fya still ada rambut from dalam prut mummy!


gambar ni i amik masa sleepless nights during her 1st month :) masa ni Fya tak mo tido dari pukul 1 pagi sampai azan subuhhh

ni gambar walid main-main dengan Safiyyah sebelum pegi kerja hihi..
ramai yg cakap muka Fya ikut bapak diee 


ni Fya at day 35 :) baru lepas nenen hihi


thanks to maklang and paklang, belikan 1st gown untuk Safiyyah :) ni Fya pakai masa my cousin Nadia's wedding kat Felda Villa on early March 2014

ni pun masa sleepless nite...layan Fya main-main in the wee hours of the nite :)

ni Fya masa wedding makngah and pakngah kat Masjid Sultan Salahuddin Shah Alam :)
masa ni Fya demam sikit sebab baru lepas amik her vaccine at 6 weeks..
hari ni jugak MH370 hilang...8 March 2014

Fya dah botak!
ni after her aqiqah at FINAS on 9 March 2014

muka budak cheekyyyy

ni Fya dah start bam bam

dah pandai senyum tengok camera!

Ramai yang kata mata Fya besarrr...I especially love to watch her eyes masa die tengah breastfeed hihi


kalo jalan ngan walid, mesti pakaikan Fya her snowcap from Price Court ni...
ni masa dinner to celebrate my husband's birthday kat Las Vacas

budak cheeky ni suka ketawa-ketawa 

Fya dah panjang and bam bam...fully breastfed :)

muka merajuk baru bangun tido heheh

ni Fya practice meniarap n angkat kepala - this one at 90 days akak 3 months :)


main-main ngan mummy!

main-main ngan walid :)

xoxo
Isma



Thursday, 8 May 2014

PROJECT DUIT RAYA GEMPAKKZZZ 2014!

Nak duit raya gempak !
Nak derma lebih !
Nak bayar zakat lebih ! 

Raya tahun ini mesti nak lebih bermakna

Lebih besar kuasa memberi (derma ) lebih besar kita akan dapat balasan balik ( the more u give the more u get back )

Bayar zakat lebih dapat membantu ekonomi umat islam.Besar nilai bantu umat Islam

Mari kami bantu anda cara buat duit extra dengan cara yang SIMPLE TAPI POWER
mana tahu, duit raya terlebih, boleh buat tambah tabungan untuk mengunjungi Mekah dan Madinah untuk UMRAH or HAJI pulakkk!

Nak duit raya gempak tak ? Pm kami segera @ sms DUIT RAYA GEMPAK ke 019-3393340

xoxo
Isma

Promo Premium Beautiful May 2014 :)

alhamdulillah, another Premium Beautiful cash buyer today :)
lately , banyak dapat repeat buyers Premium Beautiful ... ada yang dah lama pakai pun like 10 years! set lama masih elok, walaupun dipakai hari-hari :)

kebanyakannya dah tak kisah bayar full cash, sebab tahu memang menang membeli, menang memakai punya :)

thanks for your purchase !

p/s: setiap pembelian fullset Premium Beautiful secara cash atau credit card (0% 12 months instalment available untuk Hong Leong Bank, Citibank dan Public Bank) - akan dapat 1 kotak BBPLUS COLLAGEN (worth RM180  dan mystery free gift!)

Customers berdekatan Ampang/Gombak, jangan malu-malu untuk hubungi saya untu FREE FITTING & CONSULTATION  :)

ISMA 019-339 3340

Wednesday, 7 May 2014

happy 33rd anniversary to my parents!

1 May 2014, they have been married for 33 years!

gosh, lama kannn

kita baru kawin setahun lebih pun rasa macam -macam dugaan :)

i believe they have been through ups and downs, membesarkan kami 6 beradik dengan blood , sweat, tears and money hahaha

alhamdulillah, semua anak-anak mak & bapak dah besar and ada kerjaya sendiri

myself a Chartered Accountant

my brother Syafiq a Doctor

my brother Asraf a Pilot

my brother Budin an Interior Architect

my twin brothers Firdaus and Faisal, just graduated from Akademi Laut Malaysia and inshaALLAH will be embarking their journey as seafarers

tak tahu whether I can survive motherhood and parenthood as successful as them :)

we all wish we can give and be the best for our children...

let's keep on praying for sanity and persistence and rezeki to be good parents, wife, daughter :)




p/s: i ordered this devil's food chocolate cake from @juemalizan (follow her on Instagram!)
yummy and tak mahal sangat :)

xoxo
Isma

Tuesday, 6 May 2014

Rahsia Muda Jelita dengan SusukModen!

assalamualaikum readers!
susah betul nak cari masa blogging nowadays, agaknya macam nilah cabaran ibu berkerjaya + berbiz :)

It's audit time in office so I'm triple busy than normal...natijah kerjaya sebagai Chartered Accountant kan...

Well harini nak bercerita dengan uols about our event Rahsia Muda Jelita yang berlansung last month!

Alhamdulillah, our pilot beauty workshop ni dapat dijalankan secara sederhana, dengan kehadiran hampir 25 orang :)

despite short notice, ramai jugak kawan2 kita kat luar sana teruja nak muka runcing, lengan dan peha kurus and perut kempis !

so event dimulakan dengan penerangan tentang produk #SUSUKMODEN ni daripada our product expert from HQ , Miss Scarlett and Miss Liza :)

seronok sangat dengar mereka berkongsi mengenai kesihatan, hormon dan manusia...jangan main-main, hormon kita wanita akan berkurangan 33% setiap 10 tahun selepas umur 30 !

erkkkk

sebab hormon tak seimbang nilahh kita boleh jadi stress, gemuk, moody (thus tendency makan banyak etc) , masalah dalaman (cancer, cyst, etc) and water retention :)

patutlah ada yg duk exercise gila2 pun, perut still buncitttt

hehehe

so lepas tu Miss Liza pun buat demo #SUSUKMODEN on one of our guest!
memang result instant and berkesannnn!








terus pakat ramai2 beli :)





lepas tu pulak, I diberi amanah untuk terangkan macam mana kalo kita nak pakai  #SUSUKMODEN ni secara PERCUMA!

yelah, sambil nak cantik dan sihat, kita pakai FREE and buat side income sikit dalam RM500 sebulannn

oklah tu kannn

then ada cabutan bertuah and some refreshments :)

all in all, a very fun project!

tak sabar nak buat lagiii heheheh

nanti i ajak uols kalo ada events ni lagi kayyy

till later





xoxo
Isma

p/s: if uols berminat nak buat small demo kat rumah ke, kat office ke , jangan malu2 contact i ya (ISMA 019-339 3340)
I mencari pengedar #SUSUKMODEN di seluruh Malaysia - modal sangat RENDAH dan training disediakan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring