Monday, 30 June 2014

Harga Premium Beautiful - Promo RAMADHAN 2014!

assalamualaikum darlingss :)

just nak umumkan, promo Raya 2014 untuk Premium Beautiful dah bermula :)





promo ni terhad untuk pembelian secara full cash / credit card :)
0% 12 months instalment available untuk pemegang credit card
 CITIBANK, HONG LEONG BANK dan PUBLIC BANK 

harga 1 set Premium Beautiful Classic adalah dalam range RM2,000 ke RM2,200 - lebih sesuai untuk yang nak re-shape, nak kurus , nak re-align balik badan masing-masing

harga 1 set  Premium Beautiful Elegance (kain lebih lembut, french lace ) RM2,300 ke RM2,600 - sesuai untuk yang dah kurus , tapi just nak mantapkan asset, yang cari corset just untuk maintain shape yang ada sekarang, yg nak pakai untuk betulkan tulang belakang, atau yang lebih berusia dan tak berapa suka corset yang ketat :)

So macam mana nak kira cash rebate ni yer?

CONTOH 1:

 kalo anda nak beli 2 SET PREMIUM BEAUTIFUL CLASSIC (dua-dua range size kecil)
**size mesti ditentukan dengan ukuran badan pemakai

Total price: RM4,000 - cash rebate RM250 = RM3,750 (RM1,875 per set)
+
2 set TUPPERWARE RAYA SET (free gift)
+
2 botol PB WASH (free gift)

CONTOH 2

 kalo anda nak beli 1 SET PREMIUM BEAUTIFUL CLASSIC + 1 SET PREMIUM BEAUTIFUL ELEGANCE (dua-dua range size kecil)
**size mesti ditentukan dengan ukuran badan pemakai

Total price = RM4,300 - cash rebate RM300 = RM4,000 (RM2,000 per set)
+
2 set TUPPERWARE RAYA SET (free gift)
+
2 botol PB WASH (free gift)


PROMO VALID SEHINGGA 30 JUN 2014!

senang kan? I dah letak harga, so inshaAllah i boleh tailor to suit setiap orang punya budget!
jangan risau, both set Classic dan Elegance tetap ada FAR INFRA RED, so mmg seswai untuk dapatkan benefit kesihatan , just dengan pakai corset :)

now semua orang boleh slim down for raya, sambil hilangkan masalah slip disc, sakit belakang, senggugut, keputihan, gastric dan macam-macam lagikkk!
mmg seswai sangat pakai masa bulan Ramadhan, mmg lagi double up effect die :)

P/S: untuk SPECIAL PRICE, boleh whatsapp/SMS ke no
  Isma 019-339 3340 
 SPECIAL PRICE PB <NAMA> <NO TELEFON>
inshaAllah, I akan bagi price terbaik untuk my blogreaders!

xoxo
Isma





Monday, 23 June 2014

pre-loved novel Melayu for sale! (half-price gittewww)







 Nak jadi jutawan kena belajar urus kehidupann!!
So I am de-cluttering my stuff!
Things i dont need anymore will be sold or giveaway :)

Letting go all of these books ( most of it i only read once or twice, mint condition) at 50% discount!
Hopefully they will benefit and entertain their new owners :)

SETIA HUJUNG NYAWA

Original price: RM19.90
Selling price: RM10



SUAMIKU, ENCIK PERFECT 10! (SOLD)

Original price: RM23
Selling price : RM15


THE WEDDING BREAKER (ARIANA ROSE)

Original price: RM25
Selling price : RM15


BUKAN KERANA AKU TAK CINTA (SOLD!)

 Original price: RM24
Selling price : RM15

 7 HARI MENCINTAIKU (SOLD!)

 Original price: RM32.90
Selling price : RM17

KALAU MEMANG HARUS BEGITU(SOLD!)

 Original price: RM36
Selling price : RM17


HADIRMU TAKDIRKU(SOLD!)

 Original price: RM18
Selling price : RM9


CINTA PERTAMA

 Original price: RM19.90
Selling price : RM10


TAKDIR ITU MILIK AKU (SOLD!)

 Original price: RM33.90
Selling price : RM17


GELORA JIWA

 Original price: RM17
Selling price : RM8


SUAMI AKU USTAZ

 Original price: RM22
Selling price : RM11


BICARA HATI

 Original price: RM18
Selling price : RM9


POSTAGE SEMENANJUNG MALAYSIA:
1 BUKU = RM6
3 BUKU RM10

POSTAGE SABAH /SARAWAK
1 BUKU RM10
3 BUKU =RM15

Orders strictly through Whatsapp/SMS ISMA 019-339 3340

While stock lasts!

xoxo
Isma

Friday, 20 June 2014

For Ladies only : Sagging boobies

Maybe ramai yang rasa masalah sagging breast ni hanya berlaku bila lepas beranak, atau bile kite breastfeed jer…

Actually uols tau tak macam mana nak tahu boobies uols tu sag ke tak?
Oklah…from what I know, you can easily measure ur boobs ‘sagginess’ (adeke word ni?) from 2 tests:

PENCIL TEST
Senang sangat buat test ni…

1)      Hamik sebatang pencil or pen…pastikan buat test ni masa tak pakai bra ye kengkawan

2)      Berdiri tegak –pastikan belakang  dan bahu anda rapat ke dinding

3)      Angkat sedikit sebelah boobies anda dan letakkan pencil kat bawah boobies

4)      Gunakan sebelah tangan utk pegang hujung pencil dan jatuhkan boobies anda perlahan-lahan

5)      Biarkan and tengok pencil tu jatuh ke tak?

If jatuh- TAHNIAH, anda mempunyai boobies yang anjal :)

If tak jatuh – itulah die…sorry to say…u have sagging boobies :(

NIPPLE DISTANCE TEST
Haha actually tak tahu ape nama sebenar test ni…
Tapi basically, your nipples should have the right, proportionate distance on your body!
Senang jugak test die…

1)      Kalo uols perasan, ada U shape bone under your neck…bawah sikit dari tulang halkum tu..

2)      Oh yer make sure buat test ni masa tak pakai bra jugak k :)

3)      Letakkan ibu jari anda kat U shape bone tu

4)      Kemudian, extend your fingers sampai ke maximum jari manis anda/ring finger  boleh stretch…

5)      Haaa itulah tempat kat mana your nipples should be…

6)      Sama jugak, jarak antara 2 nipple secara horizontal, patut berada lebih kurang distance bila ibu jari dan jari manis di-stretch kan :)


stretchkan ur fingers camni tau...jarak dari U sape bone to ur  nipples should be ikut garisan merah tu tau

haaa camnilaa nak kira nipple distance!



Haaaa

Dah cuba?

Actually, sagging boobs ni boleh jadi kat sume wanita tauuu

Especially yang genetically ada asset yang besar sikit…

Cube uols try baring-baring sambil nak tido tu kan…and perhatikan, ur boobs tu duduk diam-diam kat tempat die ke? Or akan terkulai layu ke tepi? Hahahah

Actually, I pun pernah experience sagging boobies…maybe tak banyak, but I boleh rasa laa

Bile kite gain weight, boobs pun akan membesar jugak kan…tapi bile skin elasticity kat bahagian breast dah tak mantap, tu yang boleh jadi sagging tu…

Actually, before pakai Premium Beautiful pun, I am very particular about my bra…

Memang I akan beli bra yang boleh support my relatively large assets…

Sebelum Premium  Beautiful, I will only buy from Wacoal Gold series…sebab ape? Sebab tali die tebal and hook die 3-4…so memang sesuai untuk support breast…Harga pun boleh tahan , dalam RM300-400 sehelai...dalam setahun, at least memang kena beli 3-5 bra baru, sebab after a while, bra pun macam dah longgar and tak sedap pakai lagi...


Actually, kadang-kadang memang teringin nak pakai those lacy bras yang ada satu hook je kat belakang , dengan tali nipis, and macam half cup tu kan….but, we do what is best for our HEALTH!

Memang cantik laa bra lace2, gambar kartun2, tapi how good is it for your posture and body?

Do you know kalo kite tak amalkan pemakaian bra yang betul, it will lead to back pain and may lead to breast cancer?


Cantik ke kalo kurus pun, tapi boobs jatuh ?



Hmmm

Sebab tu bile lepas pakai PB, I dah tak tengok yang lain… coz I know it’s the best so far for my breasts :) siap ada Lifetime warranty lagii...

Let’s look on what are the characteristics of a good bra:

a)      Tali/strap yang tebal – tak kira boobs besar ke kecil, memang kena pakai strap yang tebal untuk make sure boobies berada di tempat sepatutnye

b)      Bahagian hook between 3-6 hooks – bile ada banyak hooks, means the base of the bra is stabil and can support the weight of the breast

c)       For large breast, wear wired bra – if non-wired, confirm tak boleh support big boobs :P

d)      Pastikan ukuran bra yang betul – if tak sure, pls ask the assistant to measure for you…tak semestinya if kita ada badan yang kecil i.e pakai size 32/34 or 75/80 , cup pun kecil tau…
.
e)      Pemilihan cup yang betul- full cup is always the most supportive! Kalo yang half cup tu, nak pakai masa seduce suami oklah, but not for everyday wear, sebab mmg tak cukup support ye:)

f)       Invest in good bra! – good lingerie is the key to look good! Tak guna baju designer pun tapi kalo kat dalam tu nampak berlipat-lipat


Those are the things that I can think of right now…kadang-kadang pelik tau, perempuan bile tang pakaian dalam memang amik mudah, tapi bile beli baju kasut segala, tak kisah pulak spend riban-ribans….and baju yang ratus-ratus or riban-ribans tu pun pling kuat 1-2 tahun jelah boleh pakai, lepas tu confirm buat baju baru kan?

To all women out there, TAKE CARE OF YOUR ASSETS PLEASE!


Ingatlah, badan perempuan ni nak pakai lama, so, kena jaga elok-elok… nanti bila body boleh jadi tahap-tahap kain buruk je, nak rectify pun payah…- masa tu nak betulakan boobs yang sagging, strechmark segala, maybe kena buat surgery kot?...kesihatan dalaman and skin elasticity kena jaga- bukan untuk sape pun, untuk your hubby jugak kan :)

Hope these are good info for all of you out there…saja sharing some info for us women…


Those yang dah buat test kat atas ni, and rasa nak menganjalkan assets anda – just contact me for FREE fitting of Premium Beautiful k…

Yang rasa dah kurus and tanak pakai korset, boleh jugak cuba Premium Beautiful Short bra!

Till later..

xoxo 
Isma 019-339 3340


Thursday, 19 June 2014

my cheeky Safiyyah : turning 5 m.o

just a quick update about Fya :)

It's been 2 months since I started working again after the 3months maternity leave ...my baby is now approaching 5 months!

now Fya dah pandai rollover, and sangatlah riang :)



betullah orang kata, having a child can be the best thing that happen to you...

bila balik penat dari kerja, dari biz appointment, tengok anak jer, rasa berbaloi semua tu :)

tak kisah pun buat kerja hakiki + biz, coz i know, i buat semua ni untuk masa depan family i, and anak i

Everyday, I have something to be thankful about :)

Syukur ya Allah, I have great parents who loves my child and caring for her everyday 
and Safiyyah loves being with them too!

Thanks to my parents Datin Sharifah Salmah Syed Agil & Datuk Ishak Abd Rahman for lovingly caring for Fya during my working time, even sometimes extra hours when I go to biz class ..

plus my parents takde maid, so, memang actually diorang la yang menelek fya 10-12 hours on weekdays
it's so much comfort to know that our child is in safe hands , ain't it?

ALHAMDULILLAH

i'm sure you have something to be thankful about :)

say it out loud !

xoxo
Isma

Monday, 16 June 2014

Tips mendidik anak-anak (dari mengandung sampailah besar)

i dapat this article from FB, fuhhh betul2 menyengat!
inshaAllah, kita sama2 doa yer..janganlah kita jadi "mandul"!

jom sama-sama elakkan diri dari melakukan kesilapan2 ni k :)


15 KESILAPAN IBUBAPA DALAM MENDIDIK ANAK-ANAK

Anak-anak adalah amanah dari ALLAH s.w.t. dan ianya sebahagian dari ujian ALLAH s.w.t. kepada kita hamba-hamba-Nya. Orang yang malang ialah orang yang mempunyai ramai anak tetapi anak-anaknya tidak membawa kebaikan kepadanya di akhirat.

Rasulullah SAW diberitakan telah bersabda : "Tahukah engkau siapakah orang yang mandul." Berkata para sahabat : "Orang yang mandul ialah orang yang tidak mempunyai anak." Lalu Rasulullah SAW berkata : "Orang yang mandul itu ialah orang yang mempunyai ramai anak tetapi anak-anaknya itu tidak memberi kemanfaatan kepadanya sesudah ia meninggal dunia." - (Maksud Al-Hadith )

1. Kesilapan pertama: Kurang berdoa

 Kurang berdoa semasa mengandung.
Antara doa-doa yang digalakkan diamalkan semasa mengandung ialah Saidul (penghulu) Istighfar Doa memohon rahmat (Al-Quran Surah Ali 'Imran, 3 : 8-9) Doa memohon zuriat yang baik (Al-Quran Surah Ali 'Imran, 3 : 38) Doa agar anak mengerjakan solat (Al-Quran Surah Ibrahim, 14 : 40-41)

 Kurang berdoa semasa membesarkan anak.
Doa-doa yang digalakkan diamalkan semasa anak membesar ialah Doa agar anak patuh kepada ALLAH s.w.t. (Al-Quran Surah Al-Baqarah, 2 :128) Doa diberi zuriat yang menyejukkan hati (Al-Quran Surah Al-Furqan, 25 :74) Doa supaya nama anak membawa kebaikan kepadanya.

2. Kesilapan kedua: Banyak memberi belaian Tarhib (menakutkan) daripada Targhib (didikan atau motivasi) seperti: menakutkan anak-anak dengan sekolah, menakutkan dengan tempat gelap, menakutkan dengan hutan rimba atau bukit bukau, menggunakan kekerasan dan paksaan semasa menyuruh anak tidur.

3. Kesilapan ketiga: Tidak tegas dalam mendidik anak-anak, tidak menjadualkan kegiatan harian anak-anak, terlalu memfokuskan anak-anak kepada sesuatu aktiviti sahaja tanpa mengambil kira perasaan mereka.

4. Kesilapan keempat: Menegur anak secara negatif seperti mengeluarkan kata-kata kesat dan maki hamun kepada anak-anak (terutama semasa marah). Membandingkan anak-anak dengan anak-anak lain atau anak orang lain.

5. Kesilapan kelima: Memberi didikan yang tidak seimbang antara jasmani (physical), rohani (spiritual) dan minda (intelektual). Ramai yang lebih mementingkan pendidikan minda dari pendidikan rohani

6. Kesilapan keenam: Kurang memberi sentuhan kepada semua anak-anak sedangkan Rasulullah kerap dilihat mendukung cucu-cucunya dan mencium mereka. Diriwayatkan oleh Aisyah r.a. : Pada suatu hari Rasulullah SAW mencium Al-Hassan atau Al-Hussien bin Ali r.a. Ketika itu Aqra' bin Habis At-Tamimiy sedang berada di rumah baginda. Berkata Aqra' : "Ya Rasulullah! Aku mempunyai sepuluh orang anak, tetapi aku belum pernah mencium seorang pun dari mereka." Rasulullah melihat kepada Aqra' kemudian berkata : "Siapa yang tidak mengasihi tidak akan dikasihi."-(Maksud Al-Hadith Riwayat Bukhari dan Muslim)

7. Kesilapan ketujuh: Penampilan diri yang kurang anggun dan kurang kemas. Ibu bapa tidak menunjukkan cara berpakaian yang kemas dan yang menepati kehendak syarak bila berada di rumah, iaitu berpakaian secara selekeh atau berpakaian seksi dihadapan anak-anaknya.

8. Kesilapan kelapan: Susunan rumahtangga yang tidak kemas. Ini mengakibatkan anak-anak terikut-ikut dengan cara itu dan membesar menjadi pemalas dan selekeh.

9. Kesilapan kesembilan: Kurang menghidupkan sunnah di rumah seperti memberi salam, makan berjemaah, beribadah bersama-sama, dan sebagainya. Dalam menjawab salam, lazimkanlah menjawab salam dengan yang lebih baik dari salam yang diberi.

10. Kesilapan kesepuluh: Tidak menggantungkan rotan di tempat yang mudah dilihat oleh anak-anak. Dalam Islam, merotan anak dengan tujuan mendidik adalah satu sunnah.

11. Kesilapan kesebelas: Kurang mendedahkan anak-anak dengan model yang cemerlang seperti para ulama' dan orang-orang yang berhemah tinggi dan berakhlak mulia. Anak-anak juga patut didedahkan dengan sembahyang jemaah, kuliah agama dan aktiviti-aktiviti yang bersesuaian dengan akhlak Islam.

12. Kesilapan keduabelas: Bertengkar di depan anak-anak. Ini akan menyebabkan anak-anak rasa tertekan dan membenci salah seorang dari ibubapanya.

13. Kesilapan ketigabelas: Membenarkan orang yang tidak elok sahsiyahnya masuk ke dalam rumah kita, baik dari kalangan sahabat sendiri ataupun sahabat anak-anak, kerana ini akan memberikan contoh yang tidak baik kepada anak-anak yang masih membesar.

14. Kesilapan keempatbelas: Kurang mengawasi rancangan-rancangan yang ditonton samada dari TV ataupun video[1]. Pengawasan dalam hal ini adalah penting kerana kebanyakan rancangan dari media ini menonjolkan akhlak yang kurang baik seperti pergaulan bebas lelaki dan perempuan, pakaian yang tidak menepati syarak dan perbualan yang boleh merosakkan agama anak-anak.

15. Kesilapan kelimabelas: Terlalu bergantung kepada pembantu rumah untuk mendidik anak-anak. Sebagai ibubapa kitalah yang akan disoal di akhirat kelak akan anak-anak ini. Oleh itu adalah menjadi satu kepentingan kita untuk berusaha memastikan anak-anak terdidik dengan didikan Islam.

Sumber : Darulharis

Tuesday, 10 June 2014

BV ALFALFA - bantu banyakkan susu ibu!

hola!

dah lama dah I dengar tentang kebaikan Alfalfa ni, biasanya kalo kat Malaysia, yang popular ialah ALFALFA COMPLEX Shaklee...ramai sangat kawan-kawan i makan, and dah merasa nikmat susu badan melimpah ruah hehehhe

well, bila dah start kerja ni, mmg kena jaga routine mengepam susu, and minum air banyak-banyak and takleh stress2 sangat...mmg boleh affect production susu seharian...

masa month end last May was my lowest point, ada satu hari tu, sekali pump dapat 3oz jer...when Safiyyah sekarang minum total 20oz sepanjang 10 jam i pegi office! Erkkk!!! memang situasi ngeri bagi ibu yg exclusively breastfeedinggggg!!!

so far, I memang amalkan softgel Habbatussauda dari jenama Minsyam (Stormreaders) , and my daily supplements, BBPlus Collagen and Garam Buluh...

well, tips pertama untuk hasiilakn susu yg cukup dan berkhasiat, body mummy mesti lah sihat :)

pastu ramai yg share dekat I pasal alfalfa Shaklee...memang I nak try dah in case bila masuk kerja nnt production susu merudum, apa salahnya support biz kawan-kawan Shaklee pulak kannn

tapi, bila tengok yang ianya bentuk tablet, hadoiii tertangguh sekejap, sbb I am so not fond of tablets! especially big onesss

huhuhu...penakut tablets rupanya Isma niihhh

yer...sad but true...thats why masa pregnant pun, terpaksa untuk paksakan diri telan 1 bijik OBIMIN yang besar tu...sbb tanak makan byk2 supplement kalsium lah, iron lah separately hahahahah


pastu , tablet2 supplements ni bukan kena makan sebijik, kadang 7-10 bijik sehariiii
adoilaaa...memang bagus, tapi tekak i mmg susah sikit, akan termuntah balik punyaaaa

tapi, i considered jugak nak beli, sbb diorg kata boleh hancurkan tablets and minum :)

namun...

rezeki Allah nak bagi, tetibe keluar pulak produk baru ,
 BIO VELOCITY ALFALFA CONCENTRATED!
and it's in liquid form :)

alhamdulillah...at last untuk yang ada masalah nk makan tablet2 ni, ada jugak dapat alternatif :)

so of course i terus beli lah kannn

lagi-lagi sbb Alfalfa concentrate ni dihasilkan dan diseimbangkan  dengan teknologi Bio Velocity , it means that kadar penyerapan nutrients dalam Alfalfa concentrate ni lebih tinggi dari supplements Alfalfa kat liar sana :)

double yeay!

sebelum tu, jom tengok apa khasiat Alfalfa ni kan (sumber dari Google)

Manfaat Alfalfa Kepada Kesihatan
1.    Merawat gangguan pencernaan
2.    Mengawal kolestrol dalam darah
3.    Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh
4.    Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
5.    Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
6.    Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan (water retention)
7.    Mengurangkan simptom menopous
8.    Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan
9.    Merawat masalah sembelit
10.  Menyahkan toksik dalam tubuh
11.  Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
12.  Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
13.  Membantu masalah penghadaman
14.  Membantu memperbanyakkan susu ibu
15.  Mengurangkan masalah pundi kencing
16.  Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati
17.  Meningkatkan kesihatan prostat
18.  Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita
19.  Menghangatkan hubungan suami isteri
20.  Membantu tingkatkan kesihatan lelaki
21. Bantu mengurangkan kepanasan dalam badan


ditakdirkan, sehari lepas beli Alfalfa ni, I pulak kena demam selsema... 
so i thought, why not try Alfalfa dengan Garam Buluh kan...mmg bagus untuk detox and also kurangkan panas dalam badan :)

alhamdulillah, just ambil satu sudu besar , campurkan dalam air 200ml and minum :)
takde rasa apa pun, macam minum air mineral, cuma die ada warna hijau :)

settle!
syukur, mmg dapat reduce panas badan, and demam kebah dalam  sehari !

and I noticed, walaupun I demam, production susu mmg bertambah!

sekali pump mmg boleh dapat lebih dari 5oz, macam masa pantang dulu!!!
yeayyyy

hahahah

excited tak...

yerrr...semenjak kerja ni, mmg susah sikit nak dapat consistency dalam milk production...
so I'm so thankful that company dah keluarkan BV ALFALFA ni, just when I need it!
and jangan risau, die ada HALAL cerification by JAKIM, and also KKM MAL number :)

so, mmg selamat!


1 bottle of 500ml, sehari kita hanya perlu 1 sudu besar (approximately dalam 15 ml lah), so 1 bottle boleh tahan more than 30 days!

harga die pun tak terlalu mahal, market price is RM78 only...

now kita ada introductory promo of buy 5 bottle FREE 1 , so anyone yg nak promo price, do contact me personally ya...
inshaAllah, I will try to accommodate bulk discounts , especially untuk ibu2 menyusukan yang tak suka makan supplements bentuk tablet macam i niii

jom sihat sama2 kayyyy

ISMA 019-339 3340




Thursday, 5 June 2014

hidup anda poyo?

harini nak touch sikit pasal attitude masyarakat kita tentang rezeki, dan menuntut ilmu :)


Rezeki memang dari Allah swt tetapi firman Allah swt dari ayat Al-Quran yang bermaksud, Tuhan tidak akan merubah nasib sesuatu kaum itu sehingga kaum itu merubah nasibnya sendiri.

Biasa kan, bila kawan kita ajak pegi ke kelas biz, cari ilmu online marketing, buat biz part time, ramai yang kata, aku sibuk, ada hal lain atau ini semua poyo.

 Sedangkan sebenarnya tahap kewangan mereka masih belum selesa dan hutang mereka berlambak-lambak dan itu tidak poyo?

Simpanan pun tidak ada atau sentiasa habis digunakan dan itu tidak poyo? 
Duit mereka nak guna sendiri pun tidak cukup apatah lagi nak bersedekah dan itu tidak poyo? 
Duit kereta sentiasa bayar lambat 4-5 bulan walaupun Kancil jer, itu pun tidak poyo?

Prepaid sentiasa tak ada kredit dan asyik miss call orang untuk call balik dan itu tidak poyo?
 Jangan terfikir nak hantar mak dan ayah pergi umrah sedangkan nak hulur RM50 pun terketar-ketar dan itu tidak poyo?

Nak kahwin pun berhutang dengan Bank Rakyat dan itu tidak poyo?
 Kerja setiap hari susah payah berjam-jam tersangkut kat trafik jem, kerja punya khusyuk sampai tak sempat nak solat zohor dan asar serta maghrib atas jalan hanya untuk gaji yang sekadarnya dan itu tidak poyo?

I sendiri dah pernah lalui kebanyakan situasi "poyo" kat atas ni...
toksah nak bangga sangat kalo anda bergaji RM5,000 ke atas, tapi nak bagi mak bapak 10% sebulan pun tak mampu!

bila dalam kemelut macam ni, janganlah cakap semua ni poyo, sebab memang kita boleh keluar dari keadaan ni, dan hidup tenang, kaya dan berjaya!

saya boleh, anda pun mesti boleh :)

Adakah ia mungkin? Insha Allah mungkin bila ada ilmu dan tindakan yang betul.

Kita kata dunia ini semua poyo dan kita nak akhirat, tetapi itu semua poyo jika kita sibuk dengan dunia yang tidak seberapa dan tidak ada masa pun untuk akhirat.

Hidup kita poyo bila kita tidak ada ilmu yang dapat membantu kita kaya berjaya dunia akhirat.

xoxo
Isma
019-3393340

Wednesday, 4 June 2014

be mentally strong!

Some great reading for all of us!

I truly believe, we can be mentally strong when we practice these habits...
not immediate result though, but it will train us emotionally!




Mentally strong people have healthy habits. They manage their emotions, thoughts, and behaviors in ways that set them up for success in life. Check out these things that mentally strong people don’t do so that you too can become more mentally strong


1. THEY DON’T WASTE TIME FEELING SORRY FOR THEMSELVES
Mentally strong people don’t sit around feeling sorry about their circumstances or how others have treated them. Instead, they take responsibility for their role in life and understand that life isn’t always easy or fair.

2. THEY DON’T GIVE AWAY THEIR POWER
They don’t allow others to control them, and they don’t give someone else power over them. They don’t say things like, “My boss makes me feel bad,” because they understand that they are in control over their own emotions and they have a choice in how they respond.

3. THEY DON’T SHY AWAY FROM CHANGE
Mentally strong people don’t try to avoid change. Instead, they welcome positive change and are willing to be flexible. They understand that change is inevitable and believe in their abilities to adapt.

4. THEY DON’T WASTE ENERGY ON THINGS THEY CAN’T CONTROL
You won’t hear a mentally strong person complaining over lost luggage or traffic jams. Instead, they focus on what they can control in their lives. They recognize that sometimes, the only thing they can control is their attitude.

5. THEY DON’T WORRY ABOUT PLEASING EVERYONE
Mentally strong people recognize that they don’t need to please everyone all the time. They’re not afraid to say no or speak up when necessary. They strive to be kind and fair, but can handle other people being upset if they didn’t make them happy.

6. THEY DON’T FEAR TAKING CALCULATED RISKS
They don’t take reckless or foolish risks, but don’t mind taking calculated risks. Mentally strong people spend time weighing the risks and benefits before making a big decision, and they’re fully informed of the potential downsides before they take action.

7. THEY DON’T DWELL ON THE PAST
Mentally strong people don’t waste time dwelling on the past and wishing things could be different. They acknowledge their past and can say what they’ve learned from it. However, they don’t constantly relive bad experiences or fantasize about the glory days. Instead, they live for the present and plan for the future.

8. THEY DON’T MAKE THE SAME MISTAKES OVER AND OVER
Mentally strong people accept responsibility for their behavior and learn from their past mistakes. As a result, they don’t keep repeating those mistakes over and over. Instead, they move on and make better decisions in the future.

9. THEY DON’T RESENT OTHER PEOPLE’S SUCCESS
Mentally strong people can appreciate and celebrate other people’s success in life. They don’t grow jealous or feel cheated when others surpass them. Instead, they recognize that success comes with hard work, and they are willing to work hard for their own chance at success.

10. THEY DON’T GIVE UP AFTER THE FIRST FAILURE
Mentally strong people don’t view failure as a reason to give up. Instead, they use failure as an opportunity to grow and improve. They are willing to keep trying until they get it right.

11. THEY DON’T FEAR ALONE TIME
Mentally strong people can tolerate being alone and they don’t fear silence. They aren’t afraid to be alone with their thoughts and they can use downtime to be productive. They enjoy their own company and aren’t dependent on others for companionship and entertainment all the time but instead can be happy alone.

12. THEY DON’T FEEL THE WORLD OWES THEM ANYTHING
Mentally strong people don’t feel entitled to things in life. They weren’t born with a mentality that others would take care of them or that the world must give them something. Instead, they look for opportunities based on their own merits.

13. THEY DON’T EXPECT IMMEDIATE RESULTS
Whether they are working on improving their health or getting a new business off the ground, mentally strong people don’t expect immediate results. Instead, they apply their skills and time to the best of their ability and understand that real change takes time

Tuesday, 3 June 2014

camne nak basuh Premium Beautiful ye? susah ke nak jaga?

haaaa
" how to wash Premium Beautiful?"
"susah tak nak jaga?"
"nak basuh leceh tak?"
"kena basuh hari-hari ke?"
"senang kering tak?"

soalan lazim yang customer selalu tanya

well, memang penting cara penjagaan Premium Beautiful ni :)

yelah, kita dah beli benda yang mahal, mesti nak jaga elok2 kannn (walaupun Premium Beautiful memang ada lifetime warranty on wear and tear - meaning kalo koyak, tetulang die terpatah atau terkeluar, mmg boleh baiki secara free , tak kira walau dah pakai 10 tahun pun !)

especially since Premium Beautiful ni ada FIR ( far infrared rays), so mmg ada pantang larang sikit ...
alaa sikit jee, tak susah sangat pun nak jaga die :)

CARA NAK CUCI/BASUH & KERINGKAN PREMIUM BEAUTIFUL




ok so basically nak cuci PB ikut washing instruction macam gambar kat atas ni :)

personally, apa i buat :

1- i just rendam Premium Beautiful i dengan 1 capful of PB wash  for about 20-30 mins...bagi keluar semua toxin dari peluh yg dah melekat kat PB tuu
kalo org yg baru pakai, mesti nampak ada hablur2 putih kat atas PB tu tauuu
tu semua toxin lahhhh
PB wash boleh tarik semua toxin2 ni dgn lembut

tau tak PB wash ni camne rupa?


ni ha die....elok pakai PB wash coz die lembut, and boleh pelihara FIR yang ada dlm PB korset tuu
kalo terdesak sangat, and takde PB wash, boleh pakai organic wash (kiddies wash) or softener... ni kes terdesak la yerrr

always pakai PB wash untuk jaga FIR tuuu

jangan sekali-kali pakai detergen biasa tauuuu
kesian, rosak PB uols nanti!

2 -lepas tu, i gosok2 manja kat bahagian crotch (yg jaring2 kat long girdle tu), kat bahagian ketiak kat long bra...sbb kat situ kita berpeluh sikit kannn

3- pastu, i gantung kat dalam bilih air untuk dripkan air...
kalo rajin, tekapkan dengan towel, lagi cepattt

4- then keringkan bawah kipas or aircond, or kalo nak sidai kat luar, make sure tempat tu shaded and tak kena direct sunlight...angin2 biasa tu boleh laaa...no direct sunlight yaaa
4 jam dah keringggg


PANTANG LARANG PENJAGAAN PREMIUM BEAUTIFUL

NO WASHING MACHINE (even gentle/delicate wash pun tak boleh!) - hand wash only

NO DETERGENT

NO IRON

NO WRING (tak boleh perah yerrrr...biar drip atau tekap dgn towel)

NO HOT WATER - jangan basuh guna air panas pulak k...air suam-suam takpe heheh

WASH EVERYDAY - ni untuk elakkan gatal-gatal ...kadang2 ada customer yang malas nak basuh , and pakai 3 hari sekali baru basuh...mmg boleh, sbb PB ni antifungal so mmg takde bau2 masammm
tapi, toxin2 yg melekat kat PB tu nanti boleh buat naik ruam2 tau, especially untuk yg kulit sensitippp

so, mmg better basuhla hari2 kayyyy...cepat jer keringgg :)



oklah, hopefully uols dapat some info from this blogpost ye..
jaga elok2 tau PB uols ni....sayang kan dah beli mahal-mahal...lagipun kalo kita jaga elok2 mmg boleh pakai bertahun2 tauuu

sampai ada customer i pakai 10 tahun! 

nak dapatkan your own Premium Beautiful?

check out my latest promo !

now we have Premium Beautiful Elegance (our new range) on top of the evergreen (20 years in Malaysian Market!) Premium Beautiful Classic :)




xoxo
Isma 019 -339 3340

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring