Tuesday, 10 June 2014

BV ALFALFA - bantu banyakkan susu ibu!

hola!

dah lama dah I dengar tentang kebaikan Alfalfa ni, biasanya kalo kat Malaysia, yang popular ialah ALFALFA COMPLEX Shaklee...ramai sangat kawan-kawan i makan, and dah merasa nikmat susu badan melimpah ruah hehehhe

well, bila dah start kerja ni, mmg kena jaga routine mengepam susu, and minum air banyak-banyak and takleh stress2 sangat...mmg boleh affect production susu seharian...

masa month end last May was my lowest point, ada satu hari tu, sekali pump dapat 3oz jer...when Safiyyah sekarang minum total 20oz sepanjang 10 jam i pegi office! Erkkk!!! memang situasi ngeri bagi ibu yg exclusively breastfeedinggggg!!!

so far, I memang amalkan softgel Habbatussauda dari jenama Minsyam (Stormreaders) , and my daily supplements, BBPlus Collagen and Garam Buluh...

well, tips pertama untuk hasiilakn susu yg cukup dan berkhasiat, body mummy mesti lah sihat :)

pastu ramai yg share dekat I pasal alfalfa Shaklee...memang I nak try dah in case bila masuk kerja nnt production susu merudum, apa salahnya support biz kawan-kawan Shaklee pulak kannn

tapi, bila tengok yang ianya bentuk tablet, hadoiii tertangguh sekejap, sbb I am so not fond of tablets! especially big onesss

huhuhu...penakut tablets rupanya Isma niihhh

yer...sad but true...thats why masa pregnant pun, terpaksa untuk paksakan diri telan 1 bijik OBIMIN yang besar tu...sbb tanak makan byk2 supplement kalsium lah, iron lah separately hahahahah


pastu , tablet2 supplements ni bukan kena makan sebijik, kadang 7-10 bijik sehariiii
adoilaaa...memang bagus, tapi tekak i mmg susah sikit, akan termuntah balik punyaaaa

tapi, i considered jugak nak beli, sbb diorg kata boleh hancurkan tablets and minum :)

namun...

rezeki Allah nak bagi, tetibe keluar pulak produk baru ,
 BIO VELOCITY ALFALFA CONCENTRATED!
and it's in liquid form :)

alhamdulillah...at last untuk yang ada masalah nk makan tablet2 ni, ada jugak dapat alternatif :)

so of course i terus beli lah kannn

lagi-lagi sbb Alfalfa concentrate ni dihasilkan dan diseimbangkan  dengan teknologi Bio Velocity , it means that kadar penyerapan nutrients dalam Alfalfa concentrate ni lebih tinggi dari supplements Alfalfa kat liar sana :)

double yeay!

sebelum tu, jom tengok apa khasiat Alfalfa ni kan (sumber dari Google)

Manfaat Alfalfa Kepada Kesihatan
1.    Merawat gangguan pencernaan
2.    Mengawal kolestrol dalam darah
3.    Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh
4.    Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
5.    Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
6.    Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan (water retention)
7.    Mengurangkan simptom menopous
8.    Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan
9.    Merawat masalah sembelit
10.  Menyahkan toksik dalam tubuh
11.  Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
12.  Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
13.  Membantu masalah penghadaman
14.  Membantu memperbanyakkan susu ibu
15.  Mengurangkan masalah pundi kencing
16.  Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati
17.  Meningkatkan kesihatan prostat
18.  Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita
19.  Menghangatkan hubungan suami isteri
20.  Membantu tingkatkan kesihatan lelaki
21. Bantu mengurangkan kepanasan dalam badan


ditakdirkan, sehari lepas beli Alfalfa ni, I pulak kena demam selsema... 
so i thought, why not try Alfalfa dengan Garam Buluh kan...mmg bagus untuk detox and also kurangkan panas dalam badan :)

alhamdulillah, just ambil satu sudu besar , campurkan dalam air 200ml and minum :)
takde rasa apa pun, macam minum air mineral, cuma die ada warna hijau :)

settle!
syukur, mmg dapat reduce panas badan, and demam kebah dalam  sehari !

and I noticed, walaupun I demam, production susu mmg bertambah!

sekali pump mmg boleh dapat lebih dari 5oz, macam masa pantang dulu!!!
yeayyyy

hahahah

excited tak...

yerrr...semenjak kerja ni, mmg susah sikit nak dapat consistency dalam milk production...
so I'm so thankful that company dah keluarkan BV ALFALFA ni, just when I need it!
and jangan risau, die ada HALAL cerification by JAKIM, and also KKM MAL number :)

so, mmg selamat!


1 bottle of 500ml, sehari kita hanya perlu 1 sudu besar (approximately dalam 15 ml lah), so 1 bottle boleh tahan more than 30 days!

harga die pun tak terlalu mahal, market price is RM78 only...

now kita ada introductory promo of buy 5 bottle FREE 1 , so anyone yg nak promo price, do contact me personally ya...
inshaAllah, I will try to accommodate bulk discounts , especially untuk ibu2 menyusukan yang tak suka makan supplements bentuk tablet macam i niii

jom sihat sama2 kayyyy

ISMA 019-339 3340




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring