Tuesday, 3 June 2014

camne nak basuh Premium Beautiful ye? susah ke nak jaga?

haaaa
" how to wash Premium Beautiful?"
"susah tak nak jaga?"
"nak basuh leceh tak?"
"kena basuh hari-hari ke?"
"senang kering tak?"

soalan lazim yang customer selalu tanya

well, memang penting cara penjagaan Premium Beautiful ni :)

yelah, kita dah beli benda yang mahal, mesti nak jaga elok2 kannn (walaupun Premium Beautiful memang ada lifetime warranty on wear and tear - meaning kalo koyak, tetulang die terpatah atau terkeluar, mmg boleh baiki secara free , tak kira walau dah pakai 10 tahun pun !)

especially since Premium Beautiful ni ada FIR ( far infrared rays), so mmg ada pantang larang sikit ...
alaa sikit jee, tak susah sangat pun nak jaga die :)

CARA NAK CUCI/BASUH & KERINGKAN PREMIUM BEAUTIFUL




ok so basically nak cuci PB ikut washing instruction macam gambar kat atas ni :)

personally, apa i buat :

1- i just rendam Premium Beautiful i dengan 1 capful of PB wash  for about 20-30 mins...bagi keluar semua toxin dari peluh yg dah melekat kat PB tuu
kalo org yg baru pakai, mesti nampak ada hablur2 putih kat atas PB tu tauuu
tu semua toxin lahhhh
PB wash boleh tarik semua toxin2 ni dgn lembut

tau tak PB wash ni camne rupa?


ni ha die....elok pakai PB wash coz die lembut, and boleh pelihara FIR yang ada dlm PB korset tuu
kalo terdesak sangat, and takde PB wash, boleh pakai organic wash (kiddies wash) or softener... ni kes terdesak la yerrr

always pakai PB wash untuk jaga FIR tuuu

jangan sekali-kali pakai detergen biasa tauuuu
kesian, rosak PB uols nanti!

2 -lepas tu, i gosok2 manja kat bahagian crotch (yg jaring2 kat long girdle tu), kat bahagian ketiak kat long bra...sbb kat situ kita berpeluh sikit kannn

3- pastu, i gantung kat dalam bilih air untuk dripkan air...
kalo rajin, tekapkan dengan towel, lagi cepattt

4- then keringkan bawah kipas or aircond, or kalo nak sidai kat luar, make sure tempat tu shaded and tak kena direct sunlight...angin2 biasa tu boleh laaa...no direct sunlight yaaa
4 jam dah keringggg


PANTANG LARANG PENJAGAAN PREMIUM BEAUTIFUL

NO WASHING MACHINE (even gentle/delicate wash pun tak boleh!) - hand wash only

NO DETERGENT

NO IRON

NO WRING (tak boleh perah yerrrr...biar drip atau tekap dgn towel)

NO HOT WATER - jangan basuh guna air panas pulak k...air suam-suam takpe heheh

WASH EVERYDAY - ni untuk elakkan gatal-gatal ...kadang2 ada customer yang malas nak basuh , and pakai 3 hari sekali baru basuh...mmg boleh, sbb PB ni antifungal so mmg takde bau2 masammm
tapi, toxin2 yg melekat kat PB tu nanti boleh buat naik ruam2 tau, especially untuk yg kulit sensitippp

so, mmg better basuhla hari2 kayyyy...cepat jer keringgg :)



oklah, hopefully uols dapat some info from this blogpost ye..
jaga elok2 tau PB uols ni....sayang kan dah beli mahal-mahal...lagipun kalo kita jaga elok2 mmg boleh pakai bertahun2 tauuu

sampai ada customer i pakai 10 tahun! 

nak dapatkan your own Premium Beautiful?

check out my latest promo !

now we have Premium Beautiful Elegance (our new range) on top of the evergreen (20 years in Malaysian Market!) Premium Beautiful Classic :)




xoxo
Isma 019 -339 3340

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring