Wednesday, 23 July 2014

cara create pinggang kecik- INSTANT!

kadang-kadang, bukanlah kalo kita kurus je baru nampak cantik
although, kalo kurus, memang lah senang sikit nak beli baju :)

to me personally, kalo berisi ke, badan besar ke, tetap boleh nampak macam woo, woo WOW!

kurus pun, kalo sekeping macam ruler, tetap tak cantik kalo pakai baju...sebab nampak macam loose kat bahagian breast and punggung
takde shape giteww

perempuan tetap akan nampak cantik kalo ada asset-asset di tempat yang betul :)

macam I sekarang, semenjak bersalin, memang a bit busty - so memang nampak tebal sikit kat bahagian dada....kalo tak kena cara, memang boleh nampak sedikit plump!

selain pemilihan pakaian dan warna yang sesuai, it really helps if pinggang kita kecik sikit dari bust and punggung - memang boleh create a slim silhouette!

badan besar pun, kalo kemas, and ada shape sikit kat pinggang, memang nampak exclusive sangat kalo pakai baju jubah dress ke, kurung pahang or kurung moden :)

tengok Aishwarya Rai masa die berisi kan...tetap nampak cantik sebab takde bonjolannnn


Tips untuk create ilusi pinggang yang kecil!
Sedikit perkongsian bagi yang ingin kelihatan kurus walaupun badan sedikit berisi.

1- Pilih potongan baju yang nampak kecik kat pinggang - contohnya macam princess cut, peplum, flowy 


2- Elakkan memakai pakaian yang licin kainnya. Fabrik licin menyebabkan badan kelihatan lebih besar. or fabrik yang memantul cahaya macam satin pun kurang sesuai...i would suggest chiffon, jersey, mixed cotton yang "jatuh" tapi tak tebal

3 -Elakkan memakai baju berbelang melintang, pakailah pakaian yang menegak belangnya. Ilusi ni boleh membuat badan kelihatan lebih kurus.

4- Pilih baju yang bercorak bunga kecil supaya akan nampak lebih kurus. Kalau pakai baju yang bercorak/ berbunga besar akan nampak macam lagi besar pulak nanti

5- Jangan pakai pakaian terlalu besar, dan jangan pakai pakaian terlalu sendat. Terlalu besar akan buat diri nampak lebih besar dan terlalu sendat pula akan menampakkan segala lemak pada badan yang uols nak sorok.

Kalau jenis badan yang berisi kat peha tu, pakailah baju yang agak labuh menutup punggung dan peha. Seeloknya baju tu bercekak kat pinggang untuk mengalihkan perhatian mata orang yang melihat. (ie slim silhouette)

Kalau jenis badan berisi kat pinggang pula, pilihlah baju yang a bit loose, tapi accentuate dekat pinggang sikit dengan thin belt. Boleh alihkan perhatian dengan memakai jeans berpoket dan sebagainya.
Untuk yang tak bertudung (non muslim), pilihlah leher baju yang berbentuk V kerana ianya akan menampakkan diri kelihatan lebih kurus.

6- pakaian yang berwarna gelap, selalu orang akan pilih hitam. Warna gelap mampu membuat seseorang kelihatan lebih kecil daripada saiz asal. Tapi janganlah pakai fully hitam, macam orang berkabung pulak dah. Boleh match dengan warna lain yang ceria. Elakkan color blocking yang lagi menghighlight tempat yang nak ditutup...bagi yang bertudung, I really suggest baju color terang/gelap yang plain, and color blocking tu dengan tudung atau shawl warna ceria...so akan highlight bahagian muka kita :)


7- Pakai bengkung supaya lemak dapat disembunyikan selain fungsi bengkung membentuk kontur tubuh badan.Kalo I, memang suggest pakai  satu set Premium Beautiful lah, sebab mmg instantly shape your body!
pakai Premium Beautiful ni akan terus lock lemak kita kat "rumah die - tetapkan kedudukan breats dan punggung and  create pinggang kita
terus tutup babat yang macam mangkuk tingkat tu - and bagi kita confidence!

mula-mula memanglah pakai korset ni sembunyikan or tutup lemak-lemak degil tu...
and in long run, memang boleh shapekan badan kita secara permanent!

kebanyakan customer i semua macam terkejut lepas fitting Premium Beautiful sebab????
terus nampak pinggang yang selama ni tersembunyi dek lemak-lemak degil

heheh...

now ada ansuran serendah RM100, so memang mampu milik sangatttt

just SMS or Whatsapp Isma at 019-339 3340 for consultation yerrr

xoxo 
Isma




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring