Thursday, 3 July 2014

Diamond Nite 2014 - celebrating my RM720,000 sales achievement!

alhamdulillah

baru ada masa sikit nak update about our Diamond Nite last weekend (21 June 2014)

Basically Diamond nite ni adalah our annual dinner - once a year yang kita akan sambut achievers sales RM180,000, sales RM720,000 dan jugak pemenang Car Fund :)

syukur , alhamdulillah, berkat 3 tahun lebih berbiz secara part time, this year dah sampai my turn untuk ambil anugerah Double Diamond Manager !


ni pangkat yang ke-4 out of 5 pangkat dalam biz ni :)
lepas ni tinggal satu lagi je pangkat yang mesti nak achieve iaitu Crown Diamond Manager !

so bila naik DDM  ni ialah simbolik pencapaian sales berkumpulan sebanyak RM720,000
actually dah achieve DDM ni masa sarat mengandung, bulan 12 aritu...but since dinner ni annual, so kita celebrate in 2014 lah :)

to me, memang banyak lah sales tu kan...nak dekat 1 juta kot !
kalau dulu memang rasa nak jual barang harga RM2,000 je pun macam susah..

but now, sedar tak sedar, sales berkumpulan dah pun melebihi RM1 JUTA!
dalam biz ni, semua orang kena bermula dari zero, dan mentors akan ajar ilmu-ilmu biz secara personal coaching dan jugak free classes and tutorials :)

inshaAllah, I memang plan nak besarkan lagi biz rakan-rakan kongsi, dan lepas ni achieve pangkat tertinggi dalam biz ni which is CDM = RM2 JUTA  sales terkumpul :)

as usual, kita naik pentas beramai-ramai dengan rakan-rakan kongsi dan jugak TLC sisters yang lain:)

havoc i tell uuuu

paling istimewa, kali ni our TLC mentor - CDM Al-Faath Al-Ayubbi terpilih menjadi speaker untuk majlis Diamond Nite!
memang teruja sebab walaupun TLC baru setahun lebih ditubuhkan, dah dapat recognition macam ni dari Syarikat :)

abang Alfaath ni, kalo dalam TLC macam sifu IT kami - beliaulah yang ajar social media marketing, photoshop, blogging, buat website, apa yang trending dan macam-macam lagikkk :)

kalo nak dapat ilmu beliau ni kat luar sana, memang lah kena bayar beribu riban and kena pegi kelas berkali-kali ...kena belajar ramai-ramai plak tuhhhh

tapi dalam TLC ni kami beruntung sangat - sebab i sendiri dapat one-on -one coaching untuk setupkan blog dari scratch, buat layout cantik2, tukar ke dot com dan macam-macam lagi :)

and every month on rotating basis, kami ada kelas blogging and social media secara PERCUMA!
of course dekat our TLC Center at Prima Sri Gombak :)

jom tengok kisah macam mana CDM Al-faath mulakan biz - walaupun dulu, die lah yang paling tak menyokong kak Salha buat biz :)

now husband n wife dah earning 5-6 figure income monthly :)

dari Webmaster earning 4 figure income in corporate, turned biz mentor in TLC earning 5-6 figure income :)




best kan video nihhh

dah dapat bayangkan , nanti bila i naik CDM, nak buat my own video yang sempoi and smart camni jugak :)

best kumpul-kumpul bukti kejayaan biz...tak sampai 5 tahun pun kak Salha n abg Alfaath buat biz ni...dah achieve macam-macam dahhhh


dalam diam tak diam, i pun dah mula dapat apa yang my mentors, Izyan, Kak Salha dan Abg Al-faath dapat - dari segi income, trip melancong VVIP percuma , pangkat !

all we need is just a little bit of re-focusing and determination :)

sebab yang lain, sume mentor dah tolong tunjukkan jalan dan tebas semak samun , jalan berliku untuk kita :)

well , YOU can too :)

so enjoy the pics of my "graduation nite" in biz !

inshaAllah, saya jumpa anda di Diamond Nite tahun depan kayy....mana tahu, peluang anda pulak naik ke pentas Diamond dan earn income 5 angka sebulan dengan biz ni :)


 with my mentor, CDM Izyan Liyana !
 us TLC -ians mengiringi mentor kami CDM Al-Faath naik ke pentas untuk memberi perkongsian semangat kepada 5,000 tetamu :)

 ramai kan TLC :)
WE LOVE TLC!!!

 So inspiringgg :)

 our grouppp :)


token from company - pin DDM from Royal Selangor pewter and gold necklace


 naik anugerah :)


 my family, my everything :)

my biz family, I LOVE TLC! 


xoxo
Isma



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring