Tuesday, 8 July 2014

menu ramadhan 2014 - wishlist :)

alhamdulillah, dah 9 hari kita berpuasa harini kannn

selamat menyambut Ramadhan to all of u :)

nowadays i feel so blessed, coz Malaysian Muslims dah embrace Ramadhan and sambutannya meriah sangattt

masjid pun penuh...siapa2 yang duduk area Bukit Antarabangsa, jomlah jumpa kat masjid besar atas bukit tu -sebelah je rumah i :)

i memang selalu berbuka dan bersahur kat masjid sbb convenient - my working hours during Ramadhan is 10.30am -6.30pm  so mmg takkan sempat nak ke pasar ramadhan ataupun nak masak :)

balik ofc je terus amik Fya kat rumah my mom in Batu Caves, then buka puasa kat rumah mummy, or kalo sempat, kami  rush back to Bukit Antarabangsa and berbuka di masjid :)

weekends pulak, so far mmg murah rezeki kami, atok ajak berbuka di rumah, or simple, kami berbuka kat masjid jer


dari tahun lepas berbuka di masjid Bukit Antarabangsa mmg meriah, makanan pun ok , sometimes lagi mewah dari kita masak kat rumah

so, bulan ramadhan tahun ni, kite belum lagi memasak utk berbuka uolsss

just masak simple2 for sahur je muahahaha


roti massimo, sosej stirfry and scrambled egg :)

bulan puasa ni, surely ramai yang bloghopping, mencari resipi2 and inspirasi nak masak apa for berbuka kan?

hahaha walaupun i tak masak, if sempat, i rajin jugak tengok blog2 yang share recipe ni, and keep my wishlist apa nak masak kalo ada masa nanti :)

jom tgk my wishlist ni

MASAK LEMAK UDANG + PEGAGA

sumber from blog kak Filla :)

sedapnya  kannn...udang berenang2 niii haha

yg buat nk try ni sbb nk rasa bubuh pegaga sedap tak

SAMBAL GORENG JAWA



ni fofuler kt kampung i :)

org2 Muor suke mkn ni

kalo kt kampung , dimakan dgn nasi ambenggg

kalo berbuka mkn ni...dgn nasik panasss n ikan or ayam belada perghhh
 goreng

menangkappp

what's ur wishlist?

xoxo
Isma



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring