Monday, 21 July 2014

Pelan Pembayaran (Payment Method ) PREMIUM BEAUTIFUL CORSET 2014

Assalamualaikum darlingss

Today I just nak update the payment method untuk dapatkan Premium Beautiful daripada I :)

 Basically, ada 3 jenis pelan pembayaran (payment method) Premium Beautiful untuk sesiapa yang membeli melalui I ...

yang tak tahu, sebelah kiri kat gambar bawah ni, PREMIUM BEAUTIFUL CLASSIC, yang kanan pulak PREMIUM BEAUTIFUL ELEGANCE!





Full cash payment / bayaran penuh

Ini adalah bagi sesiapa yang mempunyai wang yang mencukupi untuk membayar jumlah harga corset Premium Beautiful. Normally, customer akan bank in terus duit ke dalam account CIMB or Maybank I  mengikut saiz dan harga yang telah ditetapkan.

Credit card

Dengan menggunakan credit card, ada 2 jenis pembayaran:

Directly swipe the credit card at the stockist. Untuk cara ini, tiada sebarang interest yang akan dikenakan. Customer akan swipe total amount berdasarkan harga yang telah ditetapkan.

Isi borang credit card. Normally ini akan dilakukan kepada customer yang jauh, atau yang susah hendak ke stokis. I akan beri satu form credit card untuk diisi. Di dalam form credit card tersebut, customer perlu mengisi details credit card and contact number. Seterusnya, apabila form tersebut diserahkan kepada stokis, stokis akan fax kepada HQ untuk proses seterusnya. HQ akan call customer tersebut untuk verification. Setelah verify everything, then baru transaction akan dijalankan. Untuk isi borang credit card ini, 1.5% interest akan dikenakan.

note : untuk pembelian secara credit card, anda boleh buat 6, 12 dan 18 bulan instalment dengan bank masing-masing, ada sedikit interest (sekali sahaja) dikenakan e.g MAYBANK 0.75% x bilangan bulan uols nak buat instalment. 

contoh : 12 bulan instalment = 0.75% x 12 bulan = 9%
so ONE TIME interest uols akan di charge = 9% x harga Premium Beautiful 
interest ni akan di campur sekali dgn amount yg uols swipe tu...pastu bahagi 12 bulan
usually customer yg beli pakai credit card instalment akan bayar dalam RM200 sebulan untuk 12 bulan


ataupun untuk pemegang credit card Public Bank, Hong Leong Bank dan Citibank, kalo beli Premium Beautiful memang boleh dapat ZERO % 12 months instalment :)
so, berapa je amount yang uols swipe, terus bahagi 12 bulan.

as long as uols bayar on time, memang tak ada extra charges kalo beli pakai instalment credit card nih

Cash installment dengan AEON Credit

Untuk pelan ini, ada beberapa pelan yang customer boleh pilih, iaitu 12 months, 24 months up to the maximum of 36 months. Customer juga boleh membuat auto debit di account savings masing-masing dengan bayaran serendah RM100 sebulan. Apa yang diperlukan, adalah dokumen seperti berikut:

Copy of 3 bulan payslip
Copy of IC
Copy of bank statements / muka depan buku bank
Proses permohonan akan mengambil masa 3 hari dan setelah diproses dan diluluskan, then baru transaction akan berlaku.

basically lebih kurang sama macam nak beli barang elektrik kat Giant atau Tesco. Gaji minimum adalah RM500 untuk apply yerrr

So, terpulang kepada uols semua, which payment methods yang uols hendak pilih
. Sebarang pertanyaan, boleh contact i di 019-339 3340 (Isma) atau ismalinaishak@gmail.com

P/S: CASH REBATE PROMOTION MASIH ONGOING - 
 CASH BACK RM250 untuk pembelian 2 Sset Premium Beautiful dalam 1 resit!

XOXO 

Isma

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring