Wednesday, 4 February 2015

TESTIMONI PREMIUM BEAUTIFUL 2015 -NAK KURUS LEPAS BERSALIN



actually, proses mengecikkan badan lepas bersalin ni depends pada beberapa faktor jugak

1- cara berpantang (sebab 30 hari lepas bersalin mmg crucial utk lose as much as possible)
2- hormon badan masing-masing
3- berapa banyak kenaikan badan semasa pregnant
4- genetik
5 -pemakanan ; kuantiti dan kualiti makanan kita
6- exercise

memang ada yang lepas bersalin, poofff macam magic je, kembali selim melim gitu kan
percayalah, memang ada yang macam tu, tapi maybe tak sampai 10%
and walaupun kurus balik, puch kat lower abdomen tu pastinya tetap ada sedikit bulging plus sagging sana sini

kebanyakan kita memang perlukan bantuan sikit
nak start exercise pun kalo ikut mak bidan kita, lepas 3 months baru boleh start exercise macam biasa
itu pun tak boleh nak buat strenuous weights training (read:to tone your body) untuk jaga rahim kita
rahim kena support dan jaga yer…kita keluarkan baby + air dengan berat lebih 3-4kg tau…it's a stress to your body
dengan breastfeeding +jaga baby +rumahtangga, memang ambil masa jugak untuk ada rutin hidup yang baru

tak ada SATU cara je untuk re-shape and slim down, it takes a combination :)





truthfully, selepas 1 tahun bersalin, barulah I sendiri perlahan-lahan kembali ke bentuk asal :)
memang kena banyak bersabar, dan tabah hehehe
nak start konsisten (weekly) zumba n cardio exercise pun , lepas 9 bulan baru I boleh commit sebab dah ada regular rutin
sebelum tu macam kelam kelibut rasanya hidup hahaha

Formula yang I amalkan - of course yang selamat dan berkesan:
1- kawal portion makan : makan banyak kali sehari (lebih 5 kali) tapi, setiap kali tu makan sedikit
2- breastfeeding
3- drink a lot of water
4 - exercise to keep your metabolism rate and also reduce joint pains
5- take supplements (tak kisah jenama apa, determine apa yg kurang kat badan anda and ambil extra!) and as much as possible, eat lots of fruits & vege


tapi alhamdulillah , in my journey, PREMIUM BEAUTIFUL helped a lot!
makan I mmg tak berapa control - coz I am a breastfeeding mother! Lepas BF je, mesti lapar + haus semacam
but with PB Corset, it helps to control my portions setiap kali makan…so I makan banyak kali sehari, I eat all the rendangs, fried food etc (of course bukan hari-hari!)
PB corset akan stopkan I bila terlebih!

cardio exercise (walking, jogging, aerobics, zumba) with PB corset also helps to support your rahim and your back whilst you work out - and it burns more calories!
memang, kalo nak nampak result permanent tu cepat - pakailah PB sambil bersenam!
yang mana nak tone kan bahagian yg flabby tu, takde cara lain , memang kena buat weights exercise!
push up, planks, squat semua tu, memang membantu tone kan balik bahagian yg flabby tuhhh

kadang2 memang tak sempat kan? So Premium Beautiful helps to mampatkan lelemak kat bahagian2 "kritikal" tu, and lama2 memang hilangkan flabby!
tapi mmg ambil masa tauuu..this is not magic! Takdenya pakai harini, esok dah toned ….Cuma bila pakai PB, memang takdelah bulgingnyaaa…
kalo nak strenghthen core, takde cara lain memang kena exercise!

exercise memang penting untuk sihat kan…tapi pengalaman kak isma, tak semua dikurniakan badan yang sihat utk buat exercise
some people, otot perut lemah, nak angkat anak pun tak boleh
slip disc, nak melompat atau berlari pun sukar
so PB is the best way untuk bantu rakan-rakan kita yang macam ni untuk ada support buat light activities , especially untuk ibu-ibu lepas bersalin yang ada masalah macam ni jugak

so, kalau ANDA antara orang yang perlukan sedikit bantuan utk kembali melakukan exercise, untuk kembali dapatkan bentuk badan hourglass,
nak dapatkan balik confidence dengan postur yang baik, nak hilangkan sikit2 flabby kat tummy, thing etc…
jangan segan2 hubungi kak isma k

www.ismalina.com

Isma 019-339 3340


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring