Tuesday, 12 May 2015

Bio Aura - nak tukar filter ( A B C D E F) , ATAUPUN BERTUKAR KE Bio Evolve!!

ada yang tanya, you ada jual tak Bio Aura punya filters?

ala yang ABCDEF tu

ada uolsss dun worry

boleh beli dengan I, nak beli satu2 pun boleh..atau nak beli pakej pun ada special price!!

Filter Bio Aura:
FILTER A,B, C (change every 1 year)
FILTER D & E (change every 3 years)
FILTER F (every 5 years)



filter prices:
A = RM79
B = RM79
C = RM150
D = RM150
E = RM150
F = RM190

Contact Isma 019-339 3340 for package prices for your BIO AURA water filter!



okay now, pada yang belum tahu, we have a new version of Bio Aura water filter tauu...called Bio Evolve!

Fungsi die enhanced sikit from Bio Aura, and die ada only 4 filters!

untuk yang dah biasa gunakan BioAura kan, tahu yang kita ada filter A  yang seramik tu kan

now untuk bioevolve, filter seramik tu ada kat belah luar , so memudahkan kita nak mencuci karat2 dalam air tu semua

and size Bio Evolve ni memang kecil as compared to Bio Aura, dan lebih ringan !

kat bawah ni adalah some basic info about Bio Evolve Water Purifier aka Water Filter!

(credit to http://www.hai-omarketing.com.my/)

Bio Evolve TM Water Purification System menggabungkan penemuan terbaharu Teknologi Nano Termaju dan Blok Karbon Inovatif Ultra Padat dalam sistem penulenan yang mampat, ringan dan berpenampilan menarik. Ia memberikan prestasi penapisan air yang terbaik untuk seisi keluarga!
·      Penemuan Baharu Teknologi Nano Termaju
·      Blok Karbon Inovatif Ultra Padat
·      Penulenan air berprestasi hebat
·      Air yang lebih bersih dan tulen
·      Rasa air yang lebih sedap – terus dari paip!
·      Kualiti air yang dipertingkat
·      Pemasangan sendiri yang mudah
·      Jimat kos! Tidak menggunakan elektrik
·      Kos penyelenggaraan yang rendah
·      Tahan lama
·      Mudah digunakan
Sistem Penulenan Air Bio-Evolve direka secara teliti dengan sistem penapisan 4 fasa yang inovatif. Setiap penapis direka khas untuk melakukan proses penapisan yang khusus bagi menghasilkan air yang tulen, bersih dan selamat untuk kegunaan manusia. Ringkasnya, ia adalah cara mudah untukmenikmati air berkualiti tinggi!
1.      Pra-Penapis A : Seramik
Seramik padat dengan taburan pori yang bersaiz kurang daripada 0.9 mikron memastikan semua bendasing seperti karat, keladak pasir dan bakteria ditapis sempurna bagi mencapai penulenan air sehingga 99.999%.
2.      Penapis B : Pengubah Bertenaga
·      Bebola Bio
·      Karbon Teraktif
·      KDF
Bebola Bio memecahkan struktur molekul air menjadi molekul yang lebih kecil supaya air tersebut lebih mudah diserap oleh badan di samping meningkatkan kadar metabolisme. Selain itu, ia menambahkan keupayaan air untuk mengandungi lebih banyak oksigen di dalam badan.
Ia mengandungi spektrum sinaran tenaga yang luas yang mengawal, mengaktif dan menyeimbangkan fungsi cecair badan. Air bertenaga tinggi dapat menggalakkan keaktifan dan kelancaran pergerakan sel-sel badan.
Karbon Teraktif menyahkan klorin, pewarna dan bau yang kurang menyenangkan.
KDF menyingkirkan logam berat seperti plumbum, tembaga dan kadmium.
3.      Penapis C : Penapis Pengubah Berion
·      Bebola Ion
·      Bebola Nano
·      Bebola Bio
Dengan menggunakan Teknologi Pengubahan Berion, gabungan Bebola Ion, Bebola Nano dan Bebola Bio dapat meningkatkan dan menstabilkan tenaga di dalam air supaya kelompok molekul air kekal berada pada saiz terkecil untuk jangka masa yang panjang.
Selain itu, ia meningkatkan tenaga ke paras yang lebih tinggi di samping memastikan air bersifat alkali untuk kebaikan kesihatan manusia. Ia membantu menggalakkan kadar metabolisme dan mengaktifkan sel untuk meningkatkan sistem imunisasi serta fungsi detoksifikasi.
4.      Penapis D : Blok Karbon Inovatif Hebat Ultra Padat
Teknologi Proses Haba yang unik menghasilkan ribuan pori halus pada blok karbon yang mengoptimumkan penyerapan bahan pencemar seperti bahan kimia berbahaya, peluntur dan pewarna tetapi membenarkan mineral penting melepasi blok karbon seperti kalsium, magnesium dan florida yang menentang kerosakan gigi supaya kekal berada di dalam air.



mudah kan?

nak tahu jugak macam mana die berfungsi?

boleh refer video berdurasi 5 minit niiii - inshaAllah uols boleh dapat gambaran macam mana water filter ni berfungsi

in fact, kita boleh dapatkan ALKALINE WATER yang sangat baiok untuk tubuh kita straight dari paip dapur kita!

tak perlu beli air alkali macam kangen water semua tu...yang agak mahal kan...

dan yang paling i suka, tak perlu guna elektrik , so selamat nak di letak sebelah punca air  heheheh

mikroorganisma macam kuman pun disingkirkan dengan penapis ni tauuuu

so all in ONE!



So berapa pulak harga die kan?

Bio Evolve ni retailing for RM2,588 ONLY, with 1 YEAR WARRANTY!

TAWARAN ISTIMEWA UNTUK PENGGUNA BIO AURA WATER FILTER!

Sehingga 31 May 2015, anda boleh trade in Bio Aura anda yang lama (walaupun yang dah rosak/ lama tidak digunakan!) dan dapat rebate /diskaun sebanyak RM900 dari harga yang saya sebutkan tadi!

BANYAK SANGAT PENJIMATAN TUUHHHH!!!


Hanya perlukan tapak/penutup yg mempunyai no siri sahaja, anda layak menerima rebate tersebut. Secara ringkasnya, Bio evolve mempunyai rekabentuk yg lebih kecil & praktikal tetapi lebih power. Air akan ditapis 2x dari biasa. Kandungan mineral dikekalkan, lebih bertenaga & bersifat alkali.


So, anda boleh hubungi saya Isma 019- 339 3340 SEKARANG! untuk dapatkan filter Bio Aura ataupun nak buat trade in untuk Bio Evolve! untuk yang baru berpindah rumah dan nak dapatkan Bio Evolve pun boleh...saya akan personally datang dan pasangkan di rumah anda!

thanks for reading my blog!

xoxo
Isma 
ismalinaishak@gmail.com

12 comments:

  1. Nak beli filter D,E,F mcm cara tolong whataspp bersama harga . 0134916514

    ReplyDelete
  2. Ad lg ke filter A bio aura..nk order mcm mn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh. Whatsapp Isma 019 339 3340

      Delete
    2. Boleh. Whatsapp Isma 019 339 3340

      Delete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Dulu saya beli harga biora aura pun hampir RM 2000.00 walhal harga sebenarnya lebih kurang RM 500.oo. Kalau beli dari pengeluaran lebih kurang 350.00.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kami agen akan jual mengikut harga yg ditetapkan oleh syarikat dan akan beri after sales servis dan warranty. Standard water filter dalam market kebanyakannya mmg berhanrga RM2000 ke atas. Sekiranya encik boleh dapatkan yg murah tu..silakan. Encik berhak memilih 😄

      Delete
    2. Kami agen akan jual mengikut harga yg ditetapkan oleh syarikat dan akan beri after sales servis dan warranty. Standard water filter dalam market kebanyakannya mmg berhanrga RM2000 ke atas. Sekiranya encik boleh dapatkan yg murah tu..silakan. Encik berhak memilih 😄

      Delete
  5. sy nk beli adopter ngan wayar biru putih x?

    ReplyDelete
  6. Salam. Pili air sy baru tukar. Tp masalahnye sambungan di muncung pili yg kena sambung dgn penyambung air bio aura tu x boleh diskru sbb pili air yg sy beli terkecil plak. Mcm mane sy nk sambungkan balik? Ada x jual penyambung yg lagi kecil. Sy guna bio aura yg lama

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring