Tuesday, 2 June 2015

Where Isma Eats: Nasi Ambeng di Kuala Lumpur

ape tu nasi ambeng?

heheheh

well ni kira macam makanan tradisi orang Jawa

I have Jawa roots from my dad's side, kami Jawa dari Muor

lazimnya, nasi ambeng ni , kalau kat kampung dulu, dimakan dalam talam...share lah dalam 5-7 orang

kandungannya?

Nasi putih
Mee Goreng
1 lauk ayam - sometimes ayam masak merah, masak kicap or ayam goreng
1 lauk daging - selalunya rendang heheh
Sambal goreng - kacang panjang, tempe, tauhu,suhun, pedal/hati digoreng kering dengan santan
Serunding kelapa
Ikan Kering


so selalunya kalo dalam talam, die akan letakkkan nasik kat tengah and lauk-lauk mengelilingi nasi tu

sedap makan ramai- ramai, gaul-gaul lauk yang pelbagai heheheh

well just nak share, Isma dah jumpa a few tempat yang buat nasi ambeng ni sedap

1 -Mr Nasi Ambeng
follow him in IG @mrnasiambang


Yang ni pada Isma memang affordable. RM7 sebungkus, memang kenyang gila!
They also do deliveries, you just need to order 1 day earlier, with minimum order 10-15 packs

convenient kalo uols nak belanja kekawan office lunch ke apa kannn

and untuk kenduri pun boleh, mereka akan buat by packs or talam :)


Details:
Phone no: 0163660600
 Fb page : Mr.Nasi Ambang
Email:  mrnasiambang@yahoo.com

2- Nasi Ambeng D'Cengkih restaurant TTDI

okay yang ni a bit pricey

you can choose whether nak ayam or daging or both
like mine in this pic costs me RM13 (I think because of the chicken leg besarrr)

tapi memang tak habis kalau makan seorang hahahah

memang tasty, and kalo kat sini, masakan Johor die memang tak mengecewakan, albeit a bit expensive.

Where: TTDI, one row dengan Celcom and Nasi Biryani Ismail

okalh, till my next food review (yang sedap-sedap aja akan masuk dalam blog I okayyy)

xoxo
Isma

Food enthusiast who keeps her voluptuous figure with Premium Beautiful!
019-339 3340 for consultation

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring