Thursday, 8 October 2015

SM & SSM AWARD - 2ND BATCH 2015

alhamdulillah...
syukur kita masih bernafas harini kannn

tak kisah apa pun yang berlaku harini, just keep smiling!

okay harini just nak update about majlis penganugerahan Sales Manager dan Senior Sales Manager yang berlangsung pada 12 September 2015!

dalam bisnes bersama SHOM dan Top Leaders Circle ni, setiap pencapaian kita pasti diraikan dengan gilang gemilang!

rasanya waktu kak Isma bekerja dulu, memang jaranglah kita diraikan bila naik pangkat - selalunya terbalik pulak...kita yang kena "open table" dengan kawan-kawan office hehehehe

takpelah, belanja orang makan dikira sedekah kan...lebih berkat rezeki kitaaaa

cuma lebih seronok kalau ada some recognition kan?

that's what we get in this business
setiap achievement kita , akan diraikan

so this time around, kami meraikan usahawan TLC yang mencapai sales terkumpul sebanyak RM20,000 (berpangkat Sales Manager) dan RM60,000 (berpangkat Senior Sales Manager)

TAHNIAH KEPADA SEMUA USAHAWAN!

syukur, melalui bisnes ni ramai yang dah mula merasa income dari sekecil RM2,500 sehingga ke RM15,000 sebulan

ikut rezeki dan kerja keras masing-masing lah kan

ni semua duit extra yang mereka dapat, selain daripada gaji hakiki

memang sakan lah usahawan TLC celebrate !
kalah konvo masa dapat degree hehehe
dapat pulak flowers dari mentor masing-masing

and also sijil penghargaan dan pin pangkat masing-masing dari company SHOM

buat bisnes ni ; boleh jadi mudah dan boleh jadi susah
it depends on cara kita berfikir, cara kita handle cabaran, cara kita tengok ke depan untuk capai impian kita

coz, in the end, sama je buat biz ni dengan biz conventional
malah lebih senang

tak perlu fikir pasal product R&D
tak perlu nak fikir pasal cost warehousing
or new product development
and nak reward diri pun, company dah sediakan anugerah Tabung Kereta untuk yang terininkan kereta idaman masing-masing
ataupun insentif trip melancong ke seluruh dunia untuk uols yang suka melancong

tak perlu keluarkan duit sendiri pun... 

so , LIVE YOUR DREAMS!

Enjoy the pic of our celebration!
and a special congrats to my biz partner from Mersing yang sangat kuat semangat - cik Izzan sebab dapat naik stage!
sejuk tangan Izzan tau...nervous katanya

Izzan berjaya habiskan sendiri 13 set Premium Beautiful corset dalam masa 2 bulan sahaja! sampai nak simpan sample pun tak ada!

agaknya memang betul kata orang - bila ilmu tu susah nak dapat, memang dihargai betul kan
kak Isma kagum dengan Izzan, walaupun jauh nun di ceruk Tenggaroh tu, betul2 buat biz dan hari-hari rujuk kak Isma thru Whatsapp dan calls!

Jarak bukan penghalang - tanya balik diri kita sama ada we are a serious taker or not?
ke sekadar nak hangat2 tahi ayam, sedangkan ramai betul orang yang dah berjaya dalam biz ni :)


 we are #PBAngels!

 macam-macam background PB  Angels ni, dari surirumah la, cikgu, chartered accountant, engineer sume ada!

tahniah IZZAN! Fly higher!!!

 with my direct mentor CDM Izyan Liyana and also our TLC Mastermind CDM Salha Zain
 seram sejuk naik amik sijil dan pin yer Izzan!
 ni kat luar dewan, temankan rakan kongsi tunggu giliran naik stage with other TLCians yg naik stage jugakkkkk!
lepas naik stage, amik gambar lagikkkk


big group picture!

alhamdulillah, Allah lorongkan berada dalam career path ni
flexi masa, flexi tenaga, but with STABLE INCOME!

till my next writings

xoxo
Isma

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring