Thursday, 1 December 2016

PROGRAM REFERRAL PREMIUM BEAUTIFUL - KOMISEN RM400

!

"Kak Isma, saya TAKDE MODAL laaa nak meniaga PB nihhh..tapi saya mmg puas hati pakai tauuu...nak juugak dapat income extraaa macam team #PBAngels tuuuhhhhh"

Jawapannya BOLEH!

Kak Isma buka REFERRAL PROGRAM terhad untuk 5 ORANG SAHAJA.
Uols boleh refer kawan2 yg minat nak pakai PB corset, kak Isma akan tolong cakapkan, fittingkan sampai habis.

Setiap set PB , uols dapat komisen RM400 ye. T&C applies.

Hanya yg Whatsapp kak Isma sahaja.
Nak yg serius je tau .

Isma 019 339 3340

SUCCESS STORY: SURIRUMAH KINI PEGANG INCOME 4 ANGKA , MODAL CUMA RM50!!!



CONGRATS #PBAngels Shareefah Naweerah !!!

Tak semua orang ada modal besar utk mulakan biz..tapi tetap boleh kembangkan modal kecil.jadi sales besar!

1st time Isma jumpa Sha masa hujung September 2016...beliau seorang SURIRUMAH , dengan 2 anak kecil. Mula dari tengok kawan beliau Olin Safura start berniaga kat FB

Beliau mula just dengan modal RM50 - lepas tu dengan semangat dan betul2 follow gerak kerja yang mentor dah plan KHAS untuk gaya hidup beliau sebagai housewife.

Bulan ke 2 berbisnes.Akhirnya Sha pun dah capai RM20,000 sales!!!!
Dah ada 3 agen berdaftar bawah beliau jugakkkk...dah LEADER tauu!!

Seronok bila Sha kata...dapat lah bagi duit belanja kat mak ayah tanpa perlu mintak dari husband. Yelah..husband kita pun banyak nk kena tanggung kannn...

Sha pun banyak berniaga dari rumah je..dan keluar pun bila perluuuu. Sebab our plan mmg TAILORED untuk Sha!

Santai berniaga..2 bulan inshaAllah bulan ni Sha pegang income 4 angka pulak sebagai SURIRUMAH PBAngels!!

Dalam kawan2 sume tengok2..ragu2..Sha dah ambil peluang and tak payah tunggu orang lain punn...rezeki Allah dah tentukannn!!

Kalo Sha boleh, uols pun boleh. PM Isma or Whatsapp 019 339 3340 untuk jana pendapatan dgn modal RM50 jerrr.

#ismalinadotcom #mumpreneur #PBAngels #TopLeadersCircle

Saturday, 1 October 2016

Harga Promo Premium Beautiful Corset 2016!

Assalamualaikum!
Kak Isma nak buat promo Premium Beautiful harga special dan murah untuk uols semua!
Valid until 30 SEPTEMBER 2016 for cash & credit card purchase
Seperti yang uols tahu, untuk pembelian secara full cash (lump sum) harga Premium Beautiful corset 2016 adalah seperti berikut:




PREMIUM BEAUTIFUL CLASSIC
dari RM2,150 - RM2,350

PREMIUM BEAUTIFUL ELEGANCE
dari RM2,470 -RM2,800

Khas untuk anda yang  berminat dengan Premium Beautiful corset, 
Discount RM150 utk 1 set atau RM400 utk 2 set!

boleh tolak terus diskau tu dari harga yang Isma dah bagitahu kat atas tu yeee

Ada lagi !!!
Free Gift Herba Maharani worth RM98 and PB wash worth RM52!


Terhad sehingga 30 September 2016 sahaja  ye - untuk yang nak beli untuk set bersalin atau berpantang, boleh lah lock dulu set anda dengan harga promo ni!

Kemudian ; bila uols bersalin nanti, sebarang pertukaran size masih boleh dilakukan! At least uols berpeluang dapatkan set uols dengan harga dan diskaun special ni!




And kalo beli 2 set Premium Beautiful sekaligus, mmg boleh dapat diskaun sebanyak RM200 utk satu set! So boleh lah uols share dgn adik beradik utk beli sama2 atau pun beli 2 set utk buat tukar2 pakai setiap hari!

Jangan lupa Whatsapp kak Isma ye
019 339 3340 Isma !

Premium Beautiful corset SUPERBRANDS terbaik diMalaysia - 23 tahun dalam pasaran!!!


untuk info penuh Premium Beautiful, boleh just click link ni yee

Saturday, 17 September 2016

Promo Set Kempis Perut (PKP) - free Shake Me!

FREE SHAKE ME ( while stock lasts!)


As usual, Set Kempis Perut RM77 sahaja!
Beli lebih dari 1 set, boleh dapat Special Price ❤

Jarang-jarang Isma buat promo Min Kaffe and Garlic Plus ni so better get it fast!t
Macam mana minum kopi & consume garlic supplement boleh bantu kempiskan perut ya?

* Garam Buluh dalam Min Kaffe bantu usus anda untuk DETOX!
* Garlic Plus bantu untuk elakkan lemak terlekat di dinding usus!
* Shake Me - ada kandungan Garam Buluh (detox) and Fat Burner (L - Carnitine) untuk increase metabolism!

Actually banyak lagi but uols boleh baca kat www.ismalina.com for details ya.

Yg mana nak dapatkan Promo Kempis Perut ni :

Whatsapp Isma 019 339 3340
Whatsapp Isma 019 339 3340
Whatsapp Isma 019 339 3340

Wednesday, 14 September 2016

MIN KAFFE BANTU MASALAH MIGRAIN TERUK

Assalamualaikum semuaaa

anda minat minum kopi tapi tak tahan asid  dan sakit kepala?

Saja nak share.. my own schoolmate yang ada migraine teruk alhamdulillah serasi dengan Min Kaffe😄 siap restock siap-siap 3 kotak sebelum raya haritu.

Siapa yang pernah ada masalah migraine memang tahulah, bila dah kena seragan, memang satu hapa pun tak boleh buat.
rasa nak  muntah, nak baringgg je kannnn



Syukur dapat bantu beliau minum coffee tanpa dapat sakit kepala lagi! Mudah sikit nak uruskan hal2 seharian sebagai ibu, doktor dan student ( gagah kawan2 Isma ni buat specialist lagii). Nak study malam2 mesti segar je bila amik #MinKaffe kan.

Kandungan Garam Buluh dalam Min Kaffe ni pun turut bantu kita detox dan boleh nikmati coffee yang wangi dan low caffeine.

InshaAllah Isma bagi free postage untuk yang beli 3 kotak Min Kaffe . 


Just Whatsapp je Isma ye
019 339 3340
019 339 3340
019 339 3340
www.ismalina.com

Saturday, 10 September 2016

Personal Coaching agen baru Min Kaffe ! (Perak & Bangi)

assalamualaikum semua

Alhamdulillah, masih bernyawa harini.
Thank you Allah

Khamis lepas Isma sempat berjumpa dengan agen yang baru bermula bulan lepas, Izzati!
welcome Izzati to Top Leaders Circle!

untuk pengetahuan semua, Izzati ialah seorang fulltime student master di UKM tau dalam bidang engineering
hebat kan?
syukur, melalui leader Isma di Johor , Fateha Fatin ( boleh jugak check out website beliau yang sangat informative www.fatehafatin.com) , Izzati terjumpa peluang utuk cuba minum Min Kaffe dan terus tak tunggu untuk jadi agen sah di bawah Top Leaders Circle!

yelah, walaupun seorang student, tetap perlukan extra income utuk tampung kos hidup yang makin menyempit especially kat KL ni kan?

actually, tak susah pun nak jadi agen Min Kaffe and modal pun tak perlu besar, sebab harga Min Kaffe pun murah je

contohnya macam Zati, hanya mulakan biz dengan 12 kotak Min Kaffe.
lebih kurang dalam Rm300+ macam tu
Oklah kan? Mampu milik utuk semua orang


ni lah Zati, sweet je orangnya :)

alhamdulillah, 12 kotak modal permulaan Zati, dah pun habis dalam tempoh lebih kurang 1 minggu.
tahniah uttuk usahawan baru!
macam mana boleh jual tu kan?

inshaAllah, untuk usahawan baru dibawah Top Leaders Circle, kami memang akan ajar cara yang TERBUKTI BERKESAN untuk marketkan barang yang uols pilih tu.
contohnya macam Zati ni, just pakai Teknik 5D je alhamdulillah dah banyak bantu beliau berniaga tau. TEKNIK 5D tu Isma akan ajarkan khas untuk yang nak berniaga dengan Top Leaders Circle, sebab memang TERBUKTI boleh licinkan stok modal yang uols beli tauuu.

dan kebetulan sebab Zati hanya di Bangi, Isma ambil peluang untuk ajar Zati sedikit ilmu lagi tentang cara merketing online serta tips2 nak gunakan Facebook dan Instagram untuk berbisnes.

memang lagi mudah kalau nak ambil ilmu secara berjumpa sebab lebih banyak persoalan usahawan baru yang kak Isma boleh jawab 
 tapi selalunya utuk permulaan, memang kami just boleh ajarkan teknik 5D melalui Whatsapp je.

kemudian, bila waktu yang sesuai, kita buat personal coaching macam ni, supaya usahawan kita sentiasa fully equipped dengan ilmu baru dan tak tepu cara nak pasarkan barangan secara online dan offline.


Isma happy sangat bila tengok Zati bersemangat lepas dapat ilmu baru , dan banyak persoalan dari customer serta kadang kala rejection dari customer beliau dah dapat jawapan dan mudah nak handle lagi lepas ni.
biasalah, kita hanya marketkan barangan dan share benefit produk kita pada semua orang, dan secara logiknya tak semua pun akan beli. so that's normal.

inshaAllah dengan teknik yang betul , Isma boleh ajarkan cara kita kecilkan target market kita kepada yang perlukan benefit dari produk kita yang memang dah viral dah punnn.
Isma ajarkan pada yang serius nak berniaga je tau

semalam Zati hantar gambar ni pada Isma..alhamdulillah, modal yang 12 kotak Min Kaffe tu dah boleh rolling utuk orders yang baru masuk utuk family kat kampung beliau yang nak COD masa Raya Haji nanti. Mudah je proses nak COD pada customers kalau memang dah standby stok dekat tangan kita kan?

Zati akan berada di Gerik Perak selama seminggu tau.
so uols yang nak COD produk viral seperti Min Kaffe, Garlic Plus serta EziClean sabun magik jangan segan-segan utuk contact Zati ye!

syukur

modal kecil pun, boleh digandakan jadi SALES BESAR.
Isma doakan sales Zati akan meningkat 5 kali ganda bulan ni aminnnn

Untuk dapatkan Min Kaffe di sekitar Bangi dan Gerik boleh contact

IZZATI - 019 440 9505

atau sebarang pertanyaan untuk jadi agen Min Kaffe atau EziClean, boleh directly contact 
ISMA - 019 339 3340 melalui Whatsapp ye

xoxo
Isma

p/s: boleh baca info tentang PREMIUM BEAUTIFUL CORSET kat sini ye

Monday, 5 September 2016

Nak Jual kat siapa? Premium Beautiful Penipu?




Alhamdulillah. Setiap minggu pasti ada je client yang nak dapatkan Premium Beautiful! Client Isma ni dapatkan 2nd set beliau lepas pakai set pertama dah 10 tahun

Kebanyakan clients Isma adalah stranger ...yang jumpa Isma dari www.ismalina.com
Regardless orang kata barang kita harga "premium" tetap ada orang yang beli secara CASH. Dan Isma dah tak tunggu nak promote pada family & friends sahaja.

Target market kita besar kat luar sana, kenapa nak limitkan kepada kenalan sahaja kan?
Sebab usahawan takkan berjaya kalau ada sifat tunggu. Walaupun Isma dalam biz network, kami tak diajar utk harapkan sahaja pada mentor atau harapkan rakan kongsi .

At this level memang Isma lebih fokus pada perkembangan rakan kongsi, untuk mereka naik pangkat, belajar ilmu usahawan dan kepimpinan . But I still make sure my selling skills, personal branding sentiasa tajam, coz kami diajar untuk walk the talk!

Kak Isma yakin nak ajar ANDA berniaga, sebab setiap hari kak Isma turut berniaga dan ajar usahawan #PBAngels berniaga!

InshaAllah, pasaran untuk Premium Beautiful tak pernah surut . Dah 24 tahun dalam pasaran dan pelbagai upgrading dah ada untuk Korset Superbrands ni. 
Jom kak Isma ajarkan macam.mana nak position diri uols sebagai PB Expert sambil jana income 4 angla setiap bulan sebagai permulaan.

Isma 019 339 3340 untuk keterangan lanjut.
I would love to chat with you.
Untuk info lengkap Premium Beautiful. Boleh click link ni ye.

Top Leaders Circle Ramadhan project - #TLCAmal

so many business things that I haven't updated but this project is so close to my heart that I must jot it down in my blog!

every year, Top Leaders Circle will hold one charity event in Ramadhan.

The Idea is for all of us to have an avenue to give back to the society .

to be humble

SYUKUR

not just making money all year round. to be a little bit close to Allah

alhamdulillah, the project this year is to give Iftar packs to the working crowd of KL

we believe that sometimes, the middle class people were always missed.

they might have to rush back home taking the LRT and not have anything to eat for iftar

so we launched #TLCAmal project!


love the beautiful logo!
thank you to ayahanda CDM Al-faath our IT sifu for creating lovely marketing materials always for all of our projects

it will cost a bomb if we were to engage a professional heheh

writing about this now, 3 months after the event, only the good feelings lingers

dah lupa dah all the hardships we faced in order to make it a success

well, well, I take it as a sign that Allah blessed our efforts heheh

boleh ke macam tu?

so for this event, Isma in charge of the Iftar pack with my fellow DDM Safriza.
we managed to pool almost RM5,000 from our Top Leaders Circle entrepreneurs , and we managed to pack up more than 800 packs!

kalau nak buat sendiri, I believe, we cannot get the numbers hehe
syukur for the group effort, we manage to feed 800+ pax!

I learnt a lot during the process!

- bought cheap packet drinks at NSK. We gave out Tropicana Twister Orange and Apple and Ribena inside the pack!. Do you know you can get it as cheap as RM1.70 at wholesale! Petronas jual RM3 for small bottle tauu hehehe. Ribena pun murah...

- we put in Mighty White Muffins too. Thank you Encik Yusri (0193428655) for sending almost 1,000 assorted muffins at discounted price at my house. We got quite cheap price of RM1.36 per piece. Uols boleh beli jugak for any wedding favors

- kit kat bars is cheap at Mydin and Tesco heheheh

- and we packed mariami jumbo kurma bought at Mahnaz Food , the nearest outlet in central KL is at Jalan Ipoh . Very friendly staff there




ramai yang membantu untuk pack! packing hub at my mom's place in Keramat heheheh

for the bag, I bought it for 11 cents at a shop in Kampung baru. Sticker by Kaki Cetak ( tq nazri!) - you can find them on FB


we had beautiful posters by our talented IT sifu and all 700+ of us in Top Leaders Circle made it viral in IG and FB!

you can check out our hashtag #TLCAmal in IG & FB tauuu

had some problems as KL Sentral did not allow us to distribute the packs inside the venue, but luckily we had a spot (they allowed us a spot really!) at one of the entrance near Hilton and CIMB tower.

alhamdulillah, the packs sold out in 30 minutes!

syukur Allah permudahkan usaha kami

berniaga berjemaah, beramal berjemaah

that's what makes me fall in love with this business

so enjoy some of our pics !

if you enjoy doing business as part of Top Leaders Circle
feel free to contact me ya (ISMA 019 339 3340)







it was a nice change, having the chance to give back to the community.
InshaAllah, more charity events in near future

thank you to all TLC Master Trainers for their efforts , ideas and camaraderie.
Do join us soo ya , dear readers!
tak sabar nak meet all of you!


xoxo
Isma

for Premium Beautiful info, please refer to the link below


Saturday, 3 September 2016

Premium Beautiful untuk si ibu yang bersalin secara C section/ pembedahan!

Assalamualaikum semua!

Selamat hari Sabtu!

Isma ambil peluang update blog mengenai Premium Beautiful, sebab kebetulan this whole week memang qada' balik semua appointment yang tertunda sebab kami ke Beijing minggu lepas!

wahhh tu another entry specially about our free trip ke Beijing ya!
tungguuuu

best bisnes Premium Beautiful yang orag kata penipu lah, tak betul lah hahahah
pepandai je korang ni tauuu
best sagat bisnes ni sebab dah 10 destinasi Isma melancong secara 5 star dan PERCUMA dengan rakan-rakan kongsi yang lainn

yang nak tengok gambar2 Isma di Beijing, boleh follow my IG  @ismalina atau boleh tengok kat hashtag #TLCinBeijing



Semalam sempat consult client #premiumbeautiful di #PWTC.

She is a post C - section mummy, looking for solution to help her strap the tummy fat !
Kebetulan Isma ada size Waist Nipper #PBCorset yg sesuai dengan ukuran , so Isma cubakan kat client tuuu

"Kakk Ismaa bestnyaaa...selesa sangattt pakai bengkung nii ...rasa macam perut kita takdelah terbuai-buaiiii...and sedap sangat kat tulang belakang tuuu"

Kebanyakan client Isma yg bersalin C section mmg tak berbengkung semasa berpantang. And mesti bahagian tummy tu MASALAH UTAMA sebab masih tebal.

yelah, memang ibu yang bersalin secara pembedahan tak boleh berbengkung selagi luka tak baik lagi...so ramai yang lansuing terus tak berbengkung sebab lepas luka dah baik, eh eh dah habis 44 hari hehehe


Uols boleh guna Premium Beautiful untuk berbengkung dan support peranakan & tulang belakang even selepas 44 hari berpantang ye.
Especially yang maternity leave hanya 40 hari atau 2 bulan...seelok-eloknya kita berbengkung selama 100 hari untuk dapatkan balik bentuk tubuh yang elok.

kalau tak....tu yang ramai jadi "boyak" ataupun bahagian tummy tu jadi besar da menggelebehhhh
ada yang Isma pernah jumpa cliet, 1 tahun lepas bersalin , perut masih besar dan keras macam mengandung 4-5 bulan 

OH NO!

Jangan bimbang, Isma boleh bagi FREE CONSULTATION untuk uols ye
try dulu and budget kita boleh bincang ye
 Untuk more info dan testimoni untuk Premium Beautiful corset, harga dan testimoni, boleh baca lebih lanjut kat sini ye

Info lengkap , Testimonial dan Harga Premium.Beautiful

Isma 019 339 3340

#setberpantang #bengkungmoden #slimming #ismalinadotcom #PBExpert #PBAngels #korsetKL

p/s: Premium Beautiful juga baik untuk bantu pengeluaran susu badan yang meriah!
boleh consult Isma untuk cara gunakan Premium Beautiful untuk breastfeeding moms :)

Friday, 2 September 2016

HERBA MAHARANI - rahsia anda boleh jadi seorang #SUPERMAK! (Kuala Lumpur, Selangor)

Mmg dahsyat penangan #herbaMaharani ni. ada yg panggil #JamuAyamHitam jugak.

Semenjak Siakap Keli viralkan mengenai kebaikan makan Ayam Selasih ataupun Ayam Hitam sebagai supplemet tambah tenaga...memang tak henti-henti orang cari Herba Maharani ni

Ramai jugak yang Isma jumpa, yang dah lama amalkan herba maharani untuk sihatkan rahim, malah ada yang jadikan sebagai ikhtiar untuk trying to conceive TTC  (cuba mengandung) secara tradisional.



Ladies yg selalu penat, lenguh2, lesu dan kitaran haid tak teratur. THIS IS THE SOLUTION FOR YOU!
The energy to be #SUPERMAK!
In August, Isma personally jual lebih dari 10 kotak. Mmg herbal medicine so takde preservative ye. Definitely selamat, inshaAllah.

#ismalinadotcom #PBAngels #TopLeadersCircle #MINIStokisTLC


Ramuan Utama:


  • Wuji / Pati Ayam Hitam (Gallus Gallus Domesticus)
  • Cornu Cervus Nippon
  • Pelbagai jenis herba Cina yang bernilai

Fungsi dan kelebihan Herba Maharani:


  • Memperkukuhkan kesihatan
  • Melancarkan peredaran darah
  • Menyelaraskan kitaran haid yang tidak teratur / irregular period flow
  • Mengurangkan masalah ketidaksesuaian semasa tempoh haid seperti senggugut / period pain
  • Mengurangkan masalah keputihan
  • Rawatan herba (natural) untuk membantu kesuburan rahim wanita.
  • Menguatkan dan mengecutkan otot-otot rahim, sistem peranakan dan amalan selepas bersalin
  • Melambatkan jangkamasa menopause dengan mengaktifkan hormon estrogen, progesterone dan androgen wanita
  • Membantu sistem organ dalam tubuh untuk berfungsi dengan baik, menjadikan badan lebih kepada awet muda (anti penuaan) dan lebih cantik
  • Membantu menegang dan memberi keanjalan pada kulit, seperti sekitar payudara, ovari dan kawasan perut selepas bersalin
  • Meningkatkan kadar metabolisme badan
  • Mengurangkan keletihan dan kelesuan pada badan

Cara pengambilan Herba Maharani:



Herba Maharani - Cara makan Herba Maharani yang disyorkan adalah 25-50 biji pil kecil sekali sehari. Mulakan makan Herba Maharani hari pertama selepas period (datang haid). Masa terbaik untuk makan Herba Maharani ialah pada waktu pagi sebelum sarapan. In case hendak ambil pada waktu malam pun boleh.

Makan mestilah bersama air suam.

Herba Maharani mungkin agak panas bagi sesetengah orang terutama yang tidak pernah makan pil herba sebelum ini. Sebaik-baiknya mulakan dengan 25 biji dahulu, dan jika badan rasa panas minum banyak air kosong / plain water. Kemudian kurangkan dos kepada 10-15 biji.

Kuantiti dalam sekotak Herba Maharani = 6 bebola putih = 300 biji kecil pil Herba Maharani.

Jika ambil 10 biji sehari = 30 hari. Waktu sedang period jangan ambil Herba Maharani.
Jika ambil 25 biji sehari = 12 hari. After habis sekotak, stop untuk bulan tersebut, and sambung pengambilan selepas habis period.
Jika ambil 50 biji sehari = 6 hari. After habis sekotak, stop untuk bulan tersebut, and sambung pengambilan selepas habis period.

Sebulan amalkan satu kotak sahaja Herba Maharani. Setelah habis sekotak, hentikan pengambilan Herba Maharani seketika sehingga period seterusnya datang. Selepas habis period, ulangi cara makan yang sama.

Harga sekotak Herba Maharani adalah RM98.00. Postage ke Semenanjung Malaysia adalah RM9.00 dan postage ke Sabah / Sarawak adalah RM12.00.

Isma boleh COD kepada anda yang berada di area Keramat, Wangsa Maju, Ampang & Hulu Kelang.
Jangan segan- segan ye , just Whatsapp Isma 019- 339 3340

Friday, 5 August 2016

nak beli Premium Beautiful asing-asing (separate pieces)? and harga?

hola darlingsss

lately I banyak terima inquiry dari uols yang nak tahu, boleh ke beli Premium Beautiful corset ni asing-asing?


haaa kalo ikut gambar kat atas ni kannn...ada 3 keping untuk Premium Beautiful corset - Long Bra, Long Girdle dan Waist Nipper! lepas tu ada pulak tambahan satu lagi Premium Beautiful Short bra :)

so, kenapa pulak ada yang tanya nak beli asing-asing ni?

bukan ke, kena beli 1 set?

ok

antara sebab-sebab orang yang tanya i nak beli asing-asing:

1- memang dah jadi pemakai Premium Beautiful tegar; so nak ada extra girdle, bengkung or bra :)
selalunya long girdle and waist nipper la, ramai sangat yang suka pakai siang malam 24 jam, so nak ada spare :)

2- dah ada 1 set Premium Beautiful, pastu nak hantar repair salah satu darinya .
memanggg, kalo dah pakai PB ni mmg tak boleh hidup kalo tak pakai.....rasa cam pelik jerrrr...so katalah long girdle terkoyak kena kuku, and nak hantar for free repair (which takes 2-4 weeks), bolehla beli girdle jeee

3- dah pakai Premium Beautiful for more than 6 months, and inches dah berkurang, so nak beli 1 size smaller :)
ni selalunya long girdle and long bra
kadang-kadang ada customer yg dulunya gebusss, sekarang dah turun lebih 5cm, so dah rasa korset tu macam tak berapa fit...
so nak beli lagi satu yang fit sikittt
yg lama masih boleh pakai lagikkk

4- yang nak beli PB, tapi taknak swipe credit card, atau taknak bayar ansuran
haa camni pun ada jugak, ahkak-ahkak yang die tak suka ada instalment...instalment credit card pun tanak, instalment ngan i pun tanak...tapi belum boleh nak bayar one lump sum untuk satu full set...
boleh jugak macam ni, beli satu-satu dulu utk cukupkan collection :)

5- yang dah lama tak pakai PB, so ada salah satu piece yang dah tak muattt
hahaha..yang ini pun banyak jugak...hehehe
dulu malas nak pakai, pakai girdle jelah, bengkung jelah, sekali nak pakai satu set dah tak muat ...
so tak perlu beli semua, beli yang dah tak muat tu jelahhh

6- yang mengandung, so tak boleh pakai 1 set PB
so ahkak-ahkak yg preggers ni akan opt untuk pakai short bra :)
sbb dah biasa and sedap pakai PB, so kalo ada short bra, breast tak sagging masa pregnant !


haaa inilahh kategori yang adaaaa

so, kesimpulannya mmg boleh pun beli asing2 ; khas untuk mereka yang dalam kategori ni...
heheh

kalo yg 1st time nak beli, I mmg suggest beli 1 set terus, sebab lagi jimat (sebab ada cash rebate/discount sebanyak RM250 untuk yg beli 1 full set), and result die pun akan lebih cepat :)

so , nak tahu harga kalo beli asing-asing?



ok , so dah tertera kat atas tu kan...apa-apa pun, servis i tetap sama, i akan ukur dan fittingkan :)
cara nak ukur, boleh refer kat Premium Beautiful Guide yerrr

kalo ada yg offer harga murah tu, pls note :

- servis die tak sama dengan authorised Premium Beautiful Agent
- stok lama
- size mungkin tak boleh ditukar,dan seller macam ni tak bagi after sales servis macam nak baiki PB uols lepas beberapa tahun guna


bila size salah, result pun takkan dapat yang uols nak yer…so jangan menyesal dikemudian hari :)

oh ye, please note yang harga ni khas untuk yang bayar 
one lump sum cash /credit card SAHAJA

harga untuk Premium Beautiful instalment plan adalah tetap :

DEPOSIT RM400 dan anda terus dapat 1 full set

Kemudian, bayaran bulanan adalah seperti berikut

 NORMAL (RM200 X 11 BULAN)
 EXTRA (RM200 X 12 BULAN)

Untuk Premium Beautiful Elegance pulak just tambah RM300+ daripada harga kat atas niihh

okies, hopefully ni dapat membantu uols untuk bajet-bajet beli PB nihhh...sbb memang bagus utk kita wanita niii
jaga bentuk badan, jaga dalaman, buang angin, elak senggugut dan jaga tulang belakang :)

boleh contact ISMA 019-339 3340 for details yaaa

xoxo
Isma




Friday, 15 July 2016

Life Updates! Ahmad Zidan is 5.5 months! and biz is great!

Assalamualaikum semuaaa

lama tak update about my life kan

alhamdulillah, dah selamat kita berpuasa sebulan..ni time raya lah pulak kan

rutin Isma pagi-pagi macam biasaaa

Golek2 ngan my babies dulu....then untuk harini Isma meeting my Diamond Olin Safura  for lunch😍

Happy to report Zidan is now
9.2kg
Height 67cm
HC 43cm
5.5months


Alhamdulillah for having Zidan in our lives. Hopefully anak2 ni sumber pahala kita dalam hidup.
Milestone anak dah achieve ni..milestone mama n anak2 biz mama pulak nihhh nak kena siapp

inshaAllah bulan July ni Isma akan lahirkan 2 orang Diamond baru dengan income 5 angka!
Diamond ni bermaksud mereka i dah mencapai sales RM180,000 tau..walaupun berniaga secara part time ie masih lagi bekerja hakiki.

uols doakan yg terbaik yerrrr

ni salah seorang calon Diamond kak Isma bulan ni.. boleh follow beliau kat www.olinsafura.com ye

‪#‎AhmadZidan‬ ‪#‎mumpreneur‬ ‪#‎PBAngels‬ ‪#‎premiumbeautiful‬ ‪#‎babymilestone‬ ‪#‎mylittlefamily‬

Tuesday, 28 June 2016

PROMO PREMIUM BEAUTIFUL RAYA & RAMADHAN 2016

sempena bulan Ramdhan bulan yang mulia, dan kak Isma tahu ramai yang tengah mencari corset untuk tampil menawan die hari raya nanti...here's my latest promo , valid till 31 July 2016!

ok now, just nak uols tahu, harga retail Premium Beautiful Corset adalah dari RM676 sehingga RM3,300, bergantung kepada whether it is Premium Beautiful Classic atau Elegance,  size dan parts apa yang uols ambil!

tapiiii

just untuk pembelian sehingga 31 July 2016 Kak Isma akan berikan up to RM200 diskaun atas semua pembelian SATU FULL SET PREMIUM BEAUTIFUL!

JIMAT GILLER KAN?

lepas tuuu
semua pembelian akan kak Isma berikan 1 kotak BBPLUS COLLAGEN worth RM200 per box
dan jugak PB NATURAL WASH worth RM50 PERCUMA!!!

barulah cantik luar dan dalam!

so, apa tunggu lagi?

dapatkan set Premium Beautiful uols bulan ni ya!
sempat lagi ni kalo uols nak dapatkan size uols before raya!

just contact Kak Isma at 019-339 3340 tau...whatsapp or SMS pun bolehhh







xoxo
Isma

Monday, 13 June 2016

Mineral Coffee (Min Kaffe) dan Garlic Tablet - bantu masalah gastrik

assalamualaikum semua

hari ni Isma nak cerita sikit tentang 2 produk mampu milik yang memang famous dan viral !
viral produk ni bukan bermusim tau..dah hampir 2 -3 tahun pun masih crazy lagi demam nya

kalau uols nak cari kat social media, boleh la guna hashtag #SetKempisPerut
kemain lagi kan hashtagnya hahah

tapi memang 80% customer amalkan Min Kaffe ni untuk bantu kempiskan perut dan turunkan berat badan punnn..

disamping tu kita kombo kan dengan best selling Garlic Tablet ni - yang memang helps  a lot untuk pecahkan kolesterol, dan kawal masalah gastrik

sempena Ramadhan ni, memang Isma nak fokuskan tentang masalah gastrik ni lah kan
sebab Isma sendiri penghidap gastrik teruk yang sampai kena injection tau

uols tahu tak serba sedikit info tentang Gastritis ni? okay kita sama-sama belajar sikit ya :)

Apakah Gastritis Dan Punca Yang Menyebabkan Gastrik


Gastritis ialah radang pada lapisan perut. Ada beberapa punca yang menyebabkan gastrik. Yang paling selalu ialah disebabkan oleh:

1. Jangkitan bakteria Helicobacter pylori yang menyebabkan ulser pada perut.

2. Penyakit autoimmune.

3. Aliran semula cecair hempedu ke dalam perut.

4. Penggunaan ubat anti keradangan (NSAIDs) dalam tempoh yang lama, seperti ibuprofen.

5. Dalam sesetengah kes, lapisan perut seolah-olah ‘dimakan’ menyebabkan terjadinya peptic ulcers pada perut ataupun pada usus kecil.



Punca Jangkitan

Boleh disebabkan oleh:

Bakteria (selalunya Helicobacter pylori)
Virus (termasuk virus herpes simplex)
Parasit
Jangkitan kulat/ fungus


Punca Keradangan

Boleh disebabkan oleh:

Penggunaan jangka panjang ubat non-steroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs), seperti ibuprofen (Advil, Motrin) atau naproxen (Aleve).
Penggunaan alkohol.
Menghisap rokok.
Muntah kronik.
Kopi dan minuman berasid.
Terlalu banyak asid perut (antaranya berpunca daripada tekanan/ stress).
Makan atau minum bahan peluntur atau pemusnah seperti racun.


Sebab lain yang jadi punca gastrik tapi jarang berlaku ialah:

Penyakit sistemik seperti penyakit Crohn’s
Sarcoidosis


Gastritis boleh berlaku secara mengejut (acute gastritis) ataupun secara berperingkat-peringkat (chronic gastritis). Dalam kebanyakan kes, gastritis tak merosakkan lapisan perut secara kekal.



Simptom-Simptom Dan Tanda-Tanda Serangan Gastrik


Antara simptom gastrik yang paling biasa dialami ialah ketidakselesaan dan sakit perut. Tanda-tanda lain ialah:

Ketidakhadaman (dyspepsia)
Sakit ulu hati
Sakit bahagian abdomen
Sendawa
Hilang selera makan
Rasa loya
Muntah, darah ataupun bahan yang kelihatan seperti kopi yang dikisar
Najis berwarna gelap

takut pulak kan bila baca pasal Gastrik ni?

okay, jom kita tengok, apa key ingredients dalam Mineral Coffee aka Min Kaffe ni yang
Apa itu Kopi Garam Buluh atau pun juga dikenali sebagai Mineral Coffee or Min Kaffe

Aroma istimewa Hai-O Mineral Kopi berasal daripada bijian Kopi Robusta dan Garam Buluh Organik semulajadi dari Korea yang meningkatkan nilai nutrisi kopi ini. Selain aroma kopinya yang wangi, ia juga kaya dengan bahan mineral seperti Magnesium yang dapat menggalakkan penyerapan Kalsium.


Apa keistimewaan Mineral Coffee sehingga stok kopi selalu 'SOLD OUT'

pada Isma, istimewanya Min Kaffe yg tak ada pada kopi lain kat luar sana ialah kandungan GARAM BULUH!
So , apa benefit nya kalau minum Min Kaffe ni?


  • ANTIPENUAAN - agen antioksida yang baik.
  • MENGAWAL PH BADAN, boleh menuetralkan toksin berasid dengan cepat seperti asid urik,gula dalam darah,kolestrol dan lain-lain.
  • MENCEGAH dan MERAWAT penyakit kronik seperti penyakit jantung, darah tinggi, buah pinggan, kencing manis, migraine, kanser dan lain-lain masalah kesihatan.
  • MEMBAIKI MASALAH SISTEM PENGHADAMAN seperti gastrik, ulser perut, masalah usus,buasir sembelit, juga sebagai diet yang ekonomi.
  • Mempunyai kesan DETOKSIFIKASI.
  • Melegakan masalah ALAHAN, pigmentasi dan lain-lain masalah kulit.
  • Memberi TENAGA dan juga kualiti KESIHATAN YANG BAIK kepada badan.



Sedikit perkongsian maklumat tentang Magnesium...
” kandungan Magnesium yg rendah dalam darah menjadi petanda seseorang mudah mendapat darah tinggi dan masalah jantung“…dan bagi “pesakit kencing manis pula…mereka memerlukan lebih banyak Magnesium kerana Magnesium bekerja bersama sama dengan insulin. Magnesium diperlukan bagi membolehkan Glukosa masuk dalam sel untuk diuraikan kpd tenaga. Bagi pengidap kencing manis, tubuh badan mereka tidak mampu mengangkut Glukosa ke dalam sel tubuh. Akibatnya Glukosa tertinggal dalam darah. Glukosa yg tertinggal dlm darah ni menjadikan tubuh lesu kerana gula tidak dapat ditukar kpd tenaga..maka kehadiran Magnesium amatlah penting“…


apa pula kebaikan GARLIC TABLET ni?

Hai-O Garlic Tablet adalah pati daripada kandungan aktif bawang putih dikeluarkan melalui satu proses teknologi di mana nilai pemakanan dipertingkatkan serta rasa pedas dan bau semulajadi dibuang,

Setiap tablet mengandungi 100% serbuk bawang putih.

Tidak mendatangkan kepedihan kepada mukosa gastrik serta mudah diserap oleh usus kecil.

Ia sesuai untuk semua golongan usia sama ada lelaki atau perempuan


Jom tengok Antara kebaikan Garlic Tablet... 


  • Baik pulih fungsi hati untuk menyingkirkan toksik
  • Mencegah mutasi sel
  • Membantu menyelaras insulin
  • Melegakan keradangan 
  • Membasmi kuman
  • Menurunkan lemak darah dan kolesterol
  • Melambatkan penuaan / anti oksidan
  • Mencegah arthritis
  • Melawaskan penghadaman dan membuka selera
  • Melegakan perut kembung dan ulser peptik


Bawang putih telah digunakan dari zaman purba untuk merawat pelbagai jenis penyakit, seperti: 

1. Hipertensi / tekanan darah tinggi
2. sakit kepala
3. Asma
4. Bronkhitis
5. Keputihan
6. Masalah haid / menstruasi
7. Migrain
8. Perut kembung
9. Bisul
10. Selsema
11. Angin dalam badan
12. Mengatasi alergi dll lagi
13. Masalah penghadaman / sembelit

 Sesiapa yang dah pernah makan pil garlic ni mesti tahu selalu nya lepas makan ada bau dan rasa yang kekal dalam mulut. Customer Isma pun pernah makan brand lain dan memang bau dan rasakuat tu buat kita rasa tak selesa dan terfikir sama ada orang lain ada bau juga ke? haha.. Tapi istimewanya Hai-O Garlic Tablet ni lepas makan tak ada bau dan rasa dalam mulut, tu yang best. Dan die takkan dissolve dalam air, cuma akan dissolve bila kena asid perut. That's why, mmg elok untuk yang ada masalah gastrik tuhhhh. 

 Harga pun sangat berpatutan dengan nilai nutrisi bawang putih ni.

now Isma nak kongsikan pula, testimoni dari customers kami yang amalkan set kempis perut ni!










Harga BERBALOI-BALOI:

1 bottle GARLIC TABLET 80 biji RM44
1 kotak Min Kaffe (Mineral Coffee)
20 sachet RM33
Beli secara KOMBO  pada harga RM75

CARA PENGAMBILAN:
Generally 2 tablet garlic pagi dan petang
bersama secawan Min Kaffe
(untuk yang nak turunkan kolesterol atau berat badan, Isma akan consult secara personal cara pengambilan untuk anda dapat result yg optimum!)

Boleh Whatsapp Isma untuk order ya!
ISMA 019 339 3340

xoxo
Isma





Friday, 27 May 2016

Harga Premium Beautiful : Premium.Beautiful sesuai untuk yang berusia !

Salam semua

Ada antara client yang risau, boleh ke kalau saya dah berusia sikit, nak pakai korset Premium Beautiful ni?


Ya Allah, memang boleh je kakkk
Kalau nak diikutkan, dah ramai jugak client yg 50s and 60s yg Isma dah fittingkan Premium Beautiful ni.

Kebanyakannya nak pakai utk kesihatan tulang belakang (especially bila nak dukung cucu), dan nk jaga bentuk badan sikit sebab taknak lah nampak sangat bonjolan kat perut tu kan bila keluar dengan suami heheh

In  your 40s, 50s even 60s pun.
Tak ada masalah nak pakai Premium Beautiful.
Bukan setakat untuk org muda je.

Untuk akak-akak gorjes, definitely sizing tu kami akan consult lebih berhati-hati so that selesa nak pakai hari-hari.

Isma usually akan pastikan:

•Senang sangat nk buka pegi toilet.

•Tak terlalu ketat, sebab akak dan aunties paking pentingkan keselesaan dan convenience kan

•Selesa even ada yg bawak tido sbb nk kurangkan sakit belakang. If malas nak pakai siang lama2, bolehla pakai waktu tidur ye

Sebab tu penting sangat kalau boleh Isma nak ukur dan fittingkan sendiri set Premium Beautiful ni dekat akak-akak semua. Supaya selesa yang amat tt macam Isma dah pakai 4 tahun niii.

Alhamdulilah CONFIRM 100% berbaloi, macam ahkak yang dah pakai kat gambar bawah niii!

#WhatsAppKakIsma0193393340
#ismalinadotcom #PBangels #TopLeadersCircle

WHATSAPP ISMA 019 339 3340 ye

Friday, 13 May 2016

PREMIUM BEAUTIFUL for Plus size ladies- bersama testimoni

ada yang tanya kak Isma...saya ni besaaaarrrr kak...ada ke size Premium Beautiful untuk saya?

amboi risau betul uols ni kannn

macam yang uols semua tahu, Premium Beautiful ni,untuk dapat tahu size apa yang kita pakai, PB Expert uols kenalah dapatkan ukuran duluuu

macam mana nak ukur? haaaa
tu boleh refer kat sini -PREMIUM BEAUTIFUL GUIDE

okayyy jangan risau sangat ..sebab memang ada ready size untuk Premium Beautiful corset nih
untuk ready sizes, ukuran maksimum selalunya untuk area perut ialah dalam linkungan 115cm, dan ukurlilit punggung sekitar 130cm

size paling besar (untuk ready sizes ) ialah
100F untuk long bra
106 untuk waist nipper
114 untuk long girdle

daaannn

kalau uols terlebih dari ukuran ni, lagilah kena cepat-cepat dapatkan Premium Beautiful corset, sebab, kita perempuan ni cepat sangat boleh mengembang dari menguncup!

inshaAllah kita jugak boleh custom made set Premium Beautiful walaupun sebesar mana anda okayyy

Kak Isma pernah custom made untuk client yang pakai long bra sehingga size 120H tau.
Alhamdulillah, client tu dah pun turun ke size standard hehe.. Tak lama pun..dalam.6 bulan jerr

and kalau anda risau pasal budget, dun worry, ada pelbagai cara pembayaran utk PB ni.
cash boleh
cash instalment/ ansuran tunai ada
credit card ada
credit card instalment at 0% interest pun ada



ni testimoni dari mentor kak Isma sendiri, slim down dengan Premium Beautiful


This one dari group Top Leaders Circle, Adila ni dulu tak muat nak button pun baju uniform kerja, now dah boleh tukar size!

anda PLUS SIZE?

Jom tular dari XXXL KE L!

ISMA 019 339 3340

Tuesday, 29 March 2016

TRUSTED PREMIUM BEAUTIFUL CORSET CONSULTANT!

Alhamdulillah , diberi rezeki oleh Allah untuk update blog

kali ni, kak Isma just nak share a heartfelt message yang client kak Isma sampaikan via Whatsapp

FYI, kak Hanim ni ialah customer Premium Beautiful  corset yang kak Isma fittingkan just before i gave birth to Zidan.

Kiranya kak Hanim baru pakai Premium Beautiful end of Januari 2016



this is the joy i get in this biz

bila client i happy, puas hati and dapat result yang mereka nak

jangan salah pilih seller atau agent yang just bagi uols harga murah. As a rule of thumb, kalau uols boleh beli Premium Beautiful satu set (3pieces) at less than RM2,000, then you memang dah kena berhati-hati dengan seller tu! Definitely, die just nak bagi ýou harga clearance dan ýou takkan dapat proper fitting dan size. Lagi satu, ýou maybe dapat stok Premium Beautiful yang lama!

ada jugak yang jual pre loved! Ya Allah, sila jangan berkongsi pakaian dalam dengan orang ye. Sebabnya memang takkan sedap pakai Premium Beautiful yang pre loved ni, sebab die dah ingta bentuk badan owner yang 1st!

nanti membazir je bayar RM1,xxx yang kononya murah, tapi tak dapat pakai. 
lepas tu jealous pulak tengok kawan-kawan yang beli dengan kak Isma pulak pakai Premium Beautiful elok je sedap, selesa dan dapat result yang diorang nak.

so, anda yang bakal jadi client kak Isma tu..let's meet!
tak sabar kak Isma nak touch up badan uols pulak

memang, kalau nak dapat servis yang puas hati, mesti kena:
1- jumpa dan dapatkan ukuran yang betul. Kalau dekat, kak Isma prefer untuk ukur badan uols sendiri.
In case ada yang jauh, dan akak Isma tak dapat nak ukur badan awak, please ikut betul betul instruction yang kak Isma akan bagi kat uols kay

sambil tu kak Isma boleh consult cara pembayaran yang sesuai dengan budget uols. nak ansuran ke, cash or credit card memang boleh. Kita boleh discuss cara paling jimat uols boleh dapat pakai Premium Beautiful ni.
contohnya kalau uols ada credit card Hong Leong Bank, Citibank or Public Bank, boleh dapat 0% interest pay plan unuk 6-18 bulan!

2- fitting dengan kak Isma. Yang mana jauh, kak Isma akan arrange usually voice call or Skype untuk bg instruction macam mana nak pakai Premium Beautiful corset

apa-apa pun, uols boleh je Whatsapp kak Isma untuk keterangan lanjut.
nak tanya-tanya dulu. 
nak survey dulu
nak beli asing-asing pun boleh..contohnya nak beli girdle sahaja atau bengkung saja atau bra sahaja


Isma 019 339 3340

p/s : belanja sikit
testimonial Premium Beautiful kak Isma sendiri selepas habis 44 hari berpantang anak ke dua ni!
kalau kak Isma boleh, YOU pun boleh!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring