Tuesday, 23 February 2016

Tips nak pakai semula Premium Beautiful untuk berpantang

alhamdulillah, dapat jugak rezeki masa nak update blog!

maybe uols ada yang belum tahu, kak Isma dah selamat melahirkan anak kedua, pada 30 Januari 2016!
Syukur, kali ni dapat pulak baby boy!

double joy sebab dah dapat sepasang girl + boy (now kak Isma boleh rehatlah dari beranak sekejap hahahah)

Just share je gambar terbaru kak Isma dgn my babies - ni masa 12 hari berpantang
alhamdulillah, memang mudah sangat berpantang dengan PB Corset ni...and selain merawat dalaman kita , bentuk badan pun kembali lansing dengan agak cepat!


so today dah nak masuk minggu ke empat kak Isma berpantang - so just nak sharing dengan uols yang mungkin dah pakai Premium Beautiful sebelum mengandung kan..

mesti uols pening...alahhh macam mana nak pakai pulak lepas bersalin ni...mesti badan dah mengembang etc kan?

so kak Isma just share some tips macam mana nak pakai balik PB corset uols tu ye

alhamdulillah, ni dah kali ke dua kak Isma berpantang dengan Premium Beautiful, dan masih pakai size yang sama dengan masa anak dara... 

cuma kak Isma ada invest sikit beberapa helai Short Bra Premium Beautiful - untuk pakai masa pregnant and masa berpantang (sebab awal2 tu mmg tak muat nak hook long bra yg lama heheheh)




Tips nak pakai balik Premium Beautiful lepas 9 bulan tak pakai masa pregnant 
(ataupun dah lama almari yg pakai hahah)

1- start piece by piece dulu. Usually boleh pakai Waist Nipper dulu... kalo tak boleh cangkuk sampai bawah (usually bahagian bawah perut tu mmg agak besar lepas bersalin..cangkuk separuh bahagian atas dulu.


2- kalo perut bahagian bawah masih besar dan buncit, rajin2 tuam dan tungku. Rahim masih kembang dan kemungkinan besar darah ketul2 masih banyak lagi.


3- pakai secara berperingkat. Mula dengan 2-3 jam hari pertama pakai balik Premium Beautiful. Jangan paksa diri sbb dah lama kan tak pakai. Esoknya tambah ke 4 jam..dan seterusnya sampai lah uols boleh tahan pakai 8 jam sehari macam biasa.


4- once luka jahitan kat bawah dah baik/ dah tak sakit sgt..boleh pakai long girdle. This really helps utk bantu sokong balik peranakan kita yg jatuh masa pregnant n bersalin.
Especially untuk yang berpantang sendiri (tak ada mak jaga)  - yang ada toddler tu, mmg elok cepat2 pakai long girdle kalo nak lasak sikit...

5- bra Premium Beautiful mungkin agak ketat lepas bersalin. Boleh cuba pakai bra extender kalo ukur lilit badan dah naik. Kalo cup bra tak muat...kena tunggu dulu or uols boleh beli SHORT BRA Premium Beautiful utk pakai sementara breast kita get back to normal cup size.
Short bra dalam lingkungan rm400++ je and still ada lifetime warranty so mmg berbaloi beli!


www.ismalina.com

p/s: uols yang nak dapat kan Premium Beautiful dengan harga yg murah dan special, boleh Whatsapp kak Isma 019-339 3340!
Untuk Februari dan Mac ni boleh dapatkan diskaun sebanyak RM150-RM400 tauuu

inshaAllah kak Isma akan bantu uols walaupun tengah berpantang sbb mudah jerrr kita agen terlatih ada ready stock with us! nak datang rumah kak Isma fitting Premium Beautiful pun boleh, atau, agen2 kak Isma yang lain boleh bantu utk fitting uols!

WHATSAPP ISMA 019-339 3340

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring