Tuesday, 29 March 2016

TRUSTED PREMIUM BEAUTIFUL CORSET CONSULTANT!

Alhamdulillah , diberi rezeki oleh Allah untuk update blog

kali ni, kak Isma just nak share a heartfelt message yang client kak Isma sampaikan via Whatsapp

FYI, kak Hanim ni ialah customer Premium Beautiful  corset yang kak Isma fittingkan just before i gave birth to Zidan.

Kiranya kak Hanim baru pakai Premium Beautiful end of Januari 2016



this is the joy i get in this biz

bila client i happy, puas hati and dapat result yang mereka nak

jangan salah pilih seller atau agent yang just bagi uols harga murah. As a rule of thumb, kalau uols boleh beli Premium Beautiful satu set (3pieces) at less than RM2,000, then you memang dah kena berhati-hati dengan seller tu! Definitely, die just nak bagi ýou harga clearance dan ýou takkan dapat proper fitting dan size. Lagi satu, ýou maybe dapat stok Premium Beautiful yang lama!

ada jugak yang jual pre loved! Ya Allah, sila jangan berkongsi pakaian dalam dengan orang ye. Sebabnya memang takkan sedap pakai Premium Beautiful yang pre loved ni, sebab die dah ingta bentuk badan owner yang 1st!

nanti membazir je bayar RM1,xxx yang kononya murah, tapi tak dapat pakai. 
lepas tu jealous pulak tengok kawan-kawan yang beli dengan kak Isma pulak pakai Premium Beautiful elok je sedap, selesa dan dapat result yang diorang nak.

so, anda yang bakal jadi client kak Isma tu..let's meet!
tak sabar kak Isma nak touch up badan uols pulak

memang, kalau nak dapat servis yang puas hati, mesti kena:
1- jumpa dan dapatkan ukuran yang betul. Kalau dekat, kak Isma prefer untuk ukur badan uols sendiri.
In case ada yang jauh, dan akak Isma tak dapat nak ukur badan awak, please ikut betul betul instruction yang kak Isma akan bagi kat uols kay

sambil tu kak Isma boleh consult cara pembayaran yang sesuai dengan budget uols. nak ansuran ke, cash or credit card memang boleh. Kita boleh discuss cara paling jimat uols boleh dapat pakai Premium Beautiful ni.
contohnya kalau uols ada credit card Hong Leong Bank, Citibank or Public Bank, boleh dapat 0% interest pay plan unuk 6-18 bulan!

2- fitting dengan kak Isma. Yang mana jauh, kak Isma akan arrange usually voice call or Skype untuk bg instruction macam mana nak pakai Premium Beautiful corset

apa-apa pun, uols boleh je Whatsapp kak Isma untuk keterangan lanjut.
nak tanya-tanya dulu. 
nak survey dulu
nak beli asing-asing pun boleh..contohnya nak beli girdle sahaja atau bengkung saja atau bra sahaja


Isma 019 339 3340

p/s : belanja sikit
testimonial Premium Beautiful kak Isma sendiri selepas habis 44 hari berpantang anak ke dua ni!
kalau kak Isma boleh, YOU pun boleh!



Monday, 7 March 2016

Nur Safiyyah Addeena turns 2!

time flies!

sedar tak sedar, my first born baby dah pun berumur 2 tahun!

hehe

rasanya macam baru je lahirkan Fya dekat labour room Prince Court on 21 Jan 2014

actually kak Isma tak plan pun nak buat any celebration
even masa Fya 1st birthday pun, kami just beli cake and balloons and celebrate among close family aje

kebetulan pula, kak Isma dan suami memang berniat nak buat doa selamat sikit untuk sama-sama berdoa semoga kelahiran baby kedua ni akan berjalan lancar
baby kedua kami ni expected due date sepatutnya 6 Februari 2016

dan kebetulan juga, my parents and sibling jugak nak buat sedikit kenduri kesyukuran untuk memberkati perjalanan mereka menunaikan umrah on 1 Feb 2016 bersama some of our uncles and aunties.... alhamdulillah ni tahun kedua our family uruskan umrah secara DIY (hehe tapi untuk family members ajeee)

so alang- alang dah plan nak buat kenduri kesyukuran, kami pun plan buat sambutan birthday Safiyyah and Eryna my niece (30 Jan )

a simple do, just with family and close friends!

mama and walid doakan Fya jadi anak yang baik, solehah dan mendapat segala yang terbaik dalam hidup!

dan, semoga kelahiran baby kedua ni akan membawa barakah, mawaddah dan rahmah dalam hidup kami sekeluarga

enjoy the pictures ya!


the food spread - nasi arab from Wadi Dawan di Kampung Dato' Keramat, just nearby our house.

  sebelum kenduri , pagi tu ada kursus umrah utuk 12 jemaah family kami  -so Fya and cousins main-main dulu before potog cake birthdayyy


selepas azan Zuhur dan solat Zuhur berjemaah, kami baca doa selamat untuk semua dulu sebelum potong cake!
 Tu my brother Syafiq, SIL Hani yang jugak parents Eryna, one of our celebrated birthday girl!

 the cakes!


Safiyyah with walid!

 the daddys with babies! Haqqi, Safiyyah and Eryna!


some of my cousins and aunties yang celebrate birthday in Januari jugak!
alhamdulillah..baanyak cake haritu sampai 4 bijikkk


meja tinggi sangat, so walid kena dukung utk ambil gambar!



last pic as a family of 3! sekarang dah 4 hahahah
masa ni kak Isma dah 38 weeks and next weeknya terus dah bersalin..alhamdulillah

til my next entry

xoxo
Isma


Friday, 4 March 2016

TLC Annual Dinner -BOND WITH TLC

a back dated entry, but a memorable event sure do deserve an entry nonetheless!

alhamdulillah, after 5 years, Top Leaders Circle managed to hold our very own annual dinner
bermulanya Top Leaders Circle bila our very own Master Trainer CDM Salha Zain jumpa biz ni dengan produk Premium Beautiful!

building an empire takes time, and for our first annual dinner, we envision something that will be an event that we will remember forever

for this event, thank god we have an event planner @dearazalea (follow them on Instagram!) to help us !


we had to plan this whilst all of us are busy with Osaka trip - so having Alin and Didi to help us co-ordinate the whole thing is awesome :)


untuk majlis kali ini, kami memilih tema Bond with TLC ! Sejujurnya ia mengambil tema filem-filem James Bond, dan juga membawa maksud majlis yang akan mengeratkan lagi ukhuwah (bond) dikalangan members dalam Top Leaders Circle

pada kak Isma, Top Leaders Circle ni bukan sahaja satu ukhuwah yang terjalin atas niat untuk berniaga Premium Beautiful- malah untuk berjaya di dunia dan akhirat bersama-sama.
paling penting, di sinilah kak Isma bertemu dengan mentor-mentor yang mencanai kak Isma dari tak tahu berniaga, sehinggalah hampir mencapai tahap tertinggi Crown Diamond Manager sekarang!
dari tak tahu menjual Premium Beautiful, hinggalah buat sales berjuta-juta pulak

it's really something to celebrate , plus, we choose to end 2015 with an BANG!
SO here goes!

BONDWITHTLC 2015
KLGCC
.
Event Planner
@dearazalea
.
Our awesome performer for tonight
@markadam1079
.
We would like to thank our sponsors
.
.
@minaz.my
@mumuscarves
@aidijuma
@alhumairacontemporary
@ilhamechenta
@cheritabynafarehan
@kree_my
@reflectionkl
@klcalling
@kulcats
@werksandwit
@fleurmalaysia
@karyakemistri
@physiconmalaysia
@rienanda
@vivaqueenbee
.
.
#bondwithtlc #topleaderscircle #dearazalea

okay, sebelum event bermula, we had a limousine drive around KL Golf and Country Club!
Did i mention, cantikya KLGCC ni?
kata eventplanner kami, memanglah prestigious club ni...sebab hanya members je yang boleh buat event kat sini hehe

hahaha, pengalaman baru jugaklah untuk kak Isma, sebab tak pernah pun berangan nak naik limo seumur hidup kan?
selalunya tengok dalam movies je, kat US kalo diorg pegi prom mesti sewa limo hehehe







thanks to this event , I get to experience this!
jujurnya, memang terasa macam aura orang-orang kaya hehehe
bak kata orang, berangan dulu, inshaAllah, memang hasil dari angan-angan kita tulah yang akan menarik aura-aura kejayaan kepada kita!
orang kaya Premium Beautiful uolsssss




okay, tak lengkaplah kalo takde details OOTD kan?
masa event ni, memang kak Isma tengah sarat pregnant! kalau tak silap dah 36 atau 37 minggu macam tu - hahah dah full term dah

so memang agak sukar nak dapatkan baju yang cantik-cantik utuk perempuan mengandung ni heheh
syukur, my previous designer Nawy Aris sudi buatkan baju ni utuk kak Isma at affordable price!
FYI, sebelum ni kak Isma ada gunakan khidmat Nawy untuk designkan baju kak Isma for my Diamond awards and also photoshoot untuk cover phamplet Premium Beautiful :)

cepat and efficient is all I can say! kak Isma just cakap nak warna dark blue and something yang tak nampak kak Isma macam ikan paus heheh
and resultnya memang kak Isma puas hati sangat!

a simple lace peplum and organza skirt!

ok , then sebelum dinner, kita ada jugak photobooth - tapi special sikit sebab die macam flipbook
uols boleh tengok contoh die kat sini


then, we also had a dessert table!
memang the best sebab all the dessert sedap2 sangat, especially the rainbow cake heheh



majlis bermula dalam pukul 8 malam, dan kami amat bertuah sebab our MultiMillionaire Master Sifu, CDM Azlan Deraman dapat hadir untuk bersama-sama kami semua dan merasmikan our annual dinner
kak Isma ditugaskan bersama DDM Hidayah and DDM Farhana untuk mengiringi our Premium Beautiful Millionaire ni masuk ke VIP table


bertuah sangat dapat kenal dengan Abang Lan dan Kak Ana sekeluarga, yang berjaya jadi jutawan just dengan berniaga Premium Beautiful sahaja

all in all, semua TLC Master Trainers memang sporting habis, sebab emcee pada malam tu request mereka semua masuk ke dewan dengan pose ala ala James Bond and Bond Girl!!



yelah,in this Premium Beauiful biz, we work hard and play harder hahah

malam Bond with TLC nila kak Isma dapat lihat semua usahawan Premium Beautiful, tak kira lelaki dan wanita, memang enjoy habis, selepas bertungkus lumus sepanjang Januari to Dec2015 buat income 5 angka sebulan, on top of gaji hakiki dalam pekerjaan masing-masing


nak tahu siapa artis jemputan malam tu?

MARK ADAM!!!!
kak Isma suka sangat tengok Mark Adam, suara sedap, orangnya pun humble and kami sangat-sangat enjoy persembahan beliau that night
even isteri Mark pun baik sangat and friendly
ingat lagi lawak Mark yang actually beliau nangis first time tengok KLCC tu bukan lah straight 2jam tapi ada stop2 tau.. makan burger dulu, pastu sambung nangis balik


memang lawakkk





alhamdulillah, we also had so many sponsors for our doorgift and lucky draw (as listed above)

dan kak Isma mmg bertuah sangat sebab terpilih sebagai pemenang award BEST SOCIAL NETWORKER for 2015



terlalu banyak sangat kenangan manis sepanjang majlis ni..enjoy the rest of the pictures!
kak Isma nak ucapkan terima kasih kepada semua rakan kongsi, mentor dan rakan-rakan TLC yang sentiasa bersama dan memberi sokongan sepanjang tahun 2015!

may 2016 be even better!!!












xoxo
Isma

untuk Promosi Premium Beauiful 2016, boleh click siniPROMOSI HARGA MURAH PREMIUM BEAUTIFUL CORSET 2016 atau straight away Whatsapp kak Isma at 019 339 3340

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring